Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου : γιά τήν αναβάθμιση τού παλιού λιμανιού τής Μυκόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το έργο ανέρχεται στα 421.799,99 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του παλαιού λιμένα, για την εξυπηρέτηση των επιβατών και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του σημαντικού έργου αναβάθμισης του Παλαιού Λιμένα Μυκόνου, ανάμεσα στην Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου κ. Ελένη Καλπουρτζή και του νόμιμου εκπροσώπου της εργοληπτικής επιχείρησης «ΑΙΘΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».

Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο έργο που φέρει την υπογραφή της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ενταγμένο στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση των υφιστάμενων και την κατασκευή νέων έργων υποδομών.

Στόχος του εν λόγω έργου είναι η διατήρηση και βελτίωση των συνθηκών για την ασφαλή προσέγγιση των πλοίων και σκαφών, καθώς επίσης και η ποιοτική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού.

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης του Νότιου Μώλου που είναι οι ακόλουθες:

Δελτίο Τύπου: Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ «ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ «ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ

Ακόμα μια σημαντική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής που προωθεί συστηματικά τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση των  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - διαφυλάττοντας παράλληλα το παραδοσιακό μυκονιάτικο τοπίο - σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, προμηθεύτηκε και τοποθέτησε έξυπνα «ηλιακά παγκάκια» που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο (2) θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Το επίκαιρο σκίτσο του...

                                                 ...Γιάννη Δερμεντζόγλου (06 Νοε. 2018)
                                                                                      από tvxs.gr

Θά πληρώνουν ΕΝΦΙΑ καί τά μοναστήρια είπε τό Συμβούλιο Επικρατείας...

ΣτΕ: ΕΝΦΙΑ και στις Μονές...
Όλα τα ακίνητα των Ιερών Μονών τα οποία χρησιμοποιούνται εκτός των λατρευτικών θρησκευτικών και κοινωφελών σκοπών, ανεξάρτητα εάν αυτά ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος ή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποχρεούνται να πληρώνουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 2318/2108 απόφασή τους, απέρριψαν με ισχυρή πλειοψηφία...

Τό "αγλάϊσμα" τής δημοσιογραφίας ξαναχτύπησε!...

Ασταμάτητος...
Νέο Fake News του Γιάννη Λοβέρδου...

Σταματημό δεν έχει ο "δημοσιογράφος" Γιάννης Λοβέρδος στην προσπάθεια του να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να...
κερδίσει μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ακροδεξιάς - νεοφιλελεύθερης παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή τη φορά "θύμα" του έπεσε ο Τέρενς Κουίκ, καθώς ο Γιάννης Λοβέρδος δημοσίευσε φωτογραφία του με τοπική φορεσιά μιας αφρικάνικης φυλής. Ενώ η τοποθέτηση του προσώπου του Τέρενς Κουίκ είναι εμφανώς προϊόν φωτομοντάζ, ο Γ. Λοβέρδος γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook: «Δυστυχώς η φωτογραφία αυτή δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ. Είναι γνήσια. Κι αλίμονο αποτυπώνει την παρακμή του πολιτικού μας συστήματος και της χώρας».

Μικρογραφία

Μόνο που η πραγματική φωτογραφία -πριν το φώτοσοπ- ανήκει στον... πρίγκηπα Κάρολο σε μία από τις επισκέψεις του στην Αφρικανική ήπειρο.

Μικρογραφία

Αντί δικού μας σχολίου, θα χρησιμοποιήσουμε αυτούσια τα λόγια του Γιάννη Λοβέρδου για τον ίδιο και το σύστημα που εκπροσωπεί:

«Αποτυπώνει την παρακμή του πολιτικού μας συστήματος και της χώρας»...

koutipandoras.gr

Σέ πάπυρο ίσως νά κόστιζε φθηνότερα...

ΔΕΗ: Ένα ευρώ για τους λογαριασμούς σε χαρτί...
Με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται από την 1η Δεκεμβρίου οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε χαρτί κατόπιν απόφασης του δ.σ. της εταιρείας, η οποία καλεί τους πελάτες της να στραφούν στον ηλεκτρονικό λογαριασμό.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί περίπου στο κόστος έκδοσης και αποστολής του λογαριασμού σε χαρτί.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στην περίπτωση που οι πελάτες προβούν σε εγγραφή στο e-bill και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31 Δεκεμβρίου και στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.
Η ΔΕΗ εκτιμά ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει λειτουργικό κίνητρο για τους όλους τους πελάτες της.
Η εταιρεία τονίζει ότι, επιλέγοντας τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται παράλληλα και όλες τις δυνατότητες διαχείρισης θεμάτων του λογαριασμού ρεύματος όπως η δυνατότητα έκδοσης μηνιαίου λογαριασμού με ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα, και πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση.
Επισημαίνει, δε, ότι, πέραν των διαφημιστικών πρωτοβουλιών, σχεδιάζει την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων στα καταστήματά της και γενικά σε κάθε επαφή προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της να εξοικειωθούν με τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και να τους χρησιμοποιούν αντί εκείνων σε χαρτί...



ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Ιστορική συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας...

...μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου
Μετά από πολυετή διάλογο μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας τέθηκε το πλαίσιο εξορθολογισμού των σχέσεων μεταξύ τους και κατέληξαν σε συμφωνία μετά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλαίσιο συμφωνίας ιστορικού χαρακτήρα προς όφελος και των δύο πλευρών», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Τσίπρας ανέλυσε τα σημεία του κοινού ανακοινωθέντος μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία:

Είναι πολλοί οι λόγοι πού θά δώσουν τό τελικό προβάδισμα στόν Τσίπρα...

Έξι συν ένας λόγοι που θα δώσουν στον Τσίπρα το προβάδισμα στις εκλογές

Του Γ. Λακόπουλου
Σύμφωνα με κάποιους δημοσκόπους ο Μητσοτάκης θα είναι νικητής των προσεχών εκλογών. Οι πιο αθεόφοβοι τον φιλοδωρούν και με αυτοδυναμία, ενώ παλιότερα κάποιοι το τερμάτιζαν: προέβλεπαν νταμπλ σκορ. Μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα: το Κινάλ πλασάρεται ως τρίτο κόμμα- άρα ο Κυριάκος καθαρίζει και χωρίς γαλάζια αυτοδυναμία.
Αν τα πάρουμε τοις  μετρητοίς ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να φωνάξει από τώρα τον αντίπαλό του στο Μέγαρο Μαξίμου και να του παραδώσει την πρωθυπουργία. 
Μόνο που ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός.
Οι προβλέψεις για την επικράτηση Μητσοτάκη δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανάλυσης, αλλά προϊόν… δημιουργικής δημοσκοπικής. Εμφανίζουν «πίτες» και «κολώνες», αλλά κανείς δεν ξέρει πώς προκύπτουν. Πρέπει να αρκεστούμε στη διαβεβαίωσή τους ότι συμπληρώνουν και επεξεργάζονται ερωτηματολόγια με επιστημονικό τρόπο.
Αλλά στην πολιτική το «πίστευε και μη ερεύνα» δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος. Άλλωστε η εγχώρια δημοσκοπική προϊστορία είναι αλλού ο παππάς αλλού τα ράσα… 
Σε κάθε περίπτωση όμως οι εκλογές δεν γίνονται με γκάλοπ, αλλά με ψήφους. Και οι ψήφοι κατευθύνονται στην  κάλπη  με...

Λίστα ύποπτων πρακτικών για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος παρουσίασε η ΑΑΔΕ...

Οι 14 κινήσεις που προδίδουν ξέπλυμα χρήματος
Η ΑΑΔΕ αρχίζει εξονυχιστικούς ελέγχους

Λίστα ύποπτων πρακτικών, που αποτελούν ένδειξη αλλά όχι και αδιάσειστη απόδειξη, για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κατέγραψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να σημάνει «κόκκινος» συναγερμός στους φορείς και στις αρχές που εμπλέκονται στον αγώνα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, σε ευρεία χθεσινή σύσκεψη, παρουσίασε αναλυτικά το συγκεκριμένο κατάλογο...