Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πρόσκληση ΚΕΠΟΜ-PARTY-KERASMA



Μπουλντόζες «όργωσαν» ιστορικό μονοπάτι στη Νάξο...

monopati-orgomeno
ΦΩΤΟ...
Ιδιώτης διέλυσε ένα λιθόστρωτο τουλάχιστον 200 χρόνων σε ένα από τα αρχαιότερα και ομορφότερα μονοπάτια των Κυκλάδων, που το διαβαίνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.
Ένα σχόλιο που ταιριάζει γάντι σε ...
κάθε κατεστραμμένο κομμάτι ελληνικής γης, αυτή τη φορά γραμμένο για το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό έγκλημα που διαπράχτηκε στη Νάξο: «Κάθε χρόνο τα ίδια: Μπαζώματα, εκχερσώσεις σε δασικές και φυσικές περιοχές, διανοίξεις δρόμων, καταπατήσεις στον αιγιαλό… Ιδιώτες που ενεργούν πάντοτε με τη σιωπηλή ανοχή των αρχών ή ακόμη και με την ανοιχτή σύμπραξή τους, ασελγούν πάνω στο φυσικό περιβάλλον. Ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που θεωρούν τη φύση τσιφλίκι τους, σφετερίζονται και εκμεταλλεύονται τις παραλίες, τα δάση, τα βουνά, εγκληματούν εις βάρος του τόπου και ιδιοποιούνται το δημόσιο πλούτο».

naxos-monopati
Το μονοπάτι πριν…

Όπως μας ενημερώνουν τα τοπικά ναξιώτικα ιστολόγια, ένας ιδιώτης (ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει προβεί επανειλημμένως σε παρόμοιες… δραστηριότητες) άνοιξε με μπουλντόζες δρόμο πάνω στο χαρακτηρισμένο ιστορικό μονοπάτι που ξεκινάει από την Αγία Μαρίνα Δανακού και καταλήγει στην κορφή του Ζα. Προχώρησε, μάλιστα, τα χωματουργικά σε μήκος 600 μέτρων.
Η καταστροφή είναι τεράστια, αφού έφτασε λίγο πιο πριν από την πηγή της Λευγάσας και την αρχαία επιγραφή «ΟΡΟΣ ΔΙΟΣ ΜΗΛΩΣΙΟΥ» που καλύφθηκε από μπάζα και δεν είναι ακόμα βέβαιο αν καταστράφηκε…

monopati-orgomeno
…και μετά.

Διέλυσε ένα λιθόστρωτο τουλάχιστον 200 χρόνων σε ένα από τα αρχαιότερα και ομορφότερα μονοπάτια των Κυκλάδων που το διαβαίνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Τώρα θα μπορούν επιτέλους να πηγαίνουν οι τουρίστες με τα Ι.Χ. τους βόλτα στην περιοχή, χωρίς να χαλάνε τα λάστιχα! Ταυτόχρονα ο δήμος ασχολείται με τη θητεία του, τα υπουργεία με μεσιτικές διευκολύνσεις και η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια.

efsyn.gr

Απόψε τό βράδυ στίς 19.30μ.μ. στήν πλατεία τής Άνω Μεράς ομιλία Ανδρέα Φιορεντίνου//ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Displaying ano.jpg

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση...

Χαμένα δείχνει να τα έχει η συγκυβέρνηση λίγες μέρες πρν από τις κάλπες, μετά τις αποκαλύψεις των "Financial Times" για το πολιτικό παρασκήνιο στις Κάνες ανάμεσα στον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζ. Μπαρόζο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη συμφωνία με ...
τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε το παρασκήνιο στις Κάνες, «καρφώνοντας » τον πρωθυπουργό ότι ήταν σε συζητήσεις για τη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση «από τον Ιούνιο του 2011» και προκαλώντας αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς αποφεύγει εδώ και δύο μέρες κάθε αναφορά επί του θέματος, ενώ δεν απάντησε ούτε στον Αλέξη Τσίπρα που τον χαρακτήρισε «μαριονέτα του Μπαρόζο».

Καμία διάθεση για σχόλια είναι το κλίμα που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τις αποκαλύψεις των «Financial Times» για τη ματαίωση του δημοψηφίσματος το οποίο είχε αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και τις συνεπακόλουθες εξελίξεις που οδήγησαν στη βίαιη απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας προκάλεσαν μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων, με βέλη προς τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ αναζωπύρωσαν την αντιπαράθεση κορυφής Βενιζέλου – Παπανδρέου.

Οι εξελίξεις αυτές, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις οποίες το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη επιβίωσης, θεωρείται φύσει αδύνατον να μην επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ως επαλήθευση του νοσηρού κλίματος στο ΠΑΣΟΚ και της επερχόμενης συντριβής, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, ακύρωσε την προγραμματισμένη προεκλογική του επίσκεψη στην Αθήνα, όπως αναφέρεται στην καθημερινή έκδοση του «Spiegel»...
efsyn.gr

Απειλείται με έκπτωση αξιώματος ο Κορτζίδης...

Απειλείται με έκπτωση αξιώματος ο Κορτζίδης

Στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών παραπέμφθηκε με το ερώτημα της αργίας ή της έκπτωσης από το αξίωμά του ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης μετά την αποστολή της έγγραφης απολογίας του για το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ όπου ...
σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί να εμφανίσει τη διαδικασία ελέγχου του ως πολιτική δίωξη και παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Ο δήμαρχος ελέγχεται για σειρά παραλείψεων οι οποίες οδήγησαν στη λειτουργία λουνα παρκ χωρίς άδεις όπου στις 27 Απριλίου έχασε τη ζωή του ένας 13χρονος, ενώ η μικρή του αδελφή τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο κ. Κορτζίδης είχε κληθεί από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα να απολογηθεί και να δώσει απαντήσεις σχετικά με το γιατί ο δήμος δεν είχε κάνει τον απαραίτητο προέλεγχο για τη λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, δεν τηρούσε φάκελο στον οποίο θα συγκεντρώνονταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας αλλά και δεν είχε ζητήσει από την Επιτροπή Θεαμάτων να ασχοληθεί με τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Φιμώνουν τις έντιμες φωνές για μικροποσά μερικών εκατομμυρίων ευρώ!


  Παραπολιτική

Δίωξη για ανακριβή δήλωση του "πόθεν έσχες" ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα. Από τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε, προκύπτει ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν δήλωσε στο "πόθεν έσχες" περιουσιακά του στοιχεία 10 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, βρίσκεται στα χέρια της 16ης ανακρίτριας της Αθήνας.
Ο Γιώργος Τράγκας αναφερόμενος στο θέμα, τονίζει ότι «είναι μια υπόθεση από το 2012 που εκκρεμεί στον ανακριτή. Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος από τέσσερις ελεγκτές σε βάθος δεκαετίας. Επεβλήθη φόρος σε εμένα και τη σύζυγό μου για άτυπη δωρεά σπιτιού ο οποίος καταβάλλεται».

Πηγή: Ημερησία

Σχόλιο Παραπολιτικής: Εντάξει μωρέ, σε όλους μας δεν έχει συμβεί να ξεχάσουμε να δηλώσουμε 10 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία; Πώς κάνετε έτσι; Απλώς τα βάζουν με τον Τράγκα γιατί λέει αλήθειες...

Τσίπρας: Ο Σαμαράς δεν είναι παρά μια μαριονέτα του Μπαρόζο

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα όσα προκύπτουν από το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το παρασκήνιο των Καννών.
Στο δημοσίευμα αναφέρται πως πριν από τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε επικοινωνήσει με τον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, γνωρίζοντας πως εκείνος ήθελε να αποφύγει το δημοψήφισμα.
Ο Αντ. Σαμαράς είπε στον Μπαρόζο ότι ήταν πια διατεθειμένος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το ΠΑΣΟΚ, «κάτι που απέφευγε επί μήνες ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο ίδιος την πρωθυπουργία».
Αυτό, δηλαδή, που δεν είχε πει στο κόμμα του και, το σημαντικότερο, στον ελληνικό λαό, ο Α. Σαμαράς το είχε πει στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος άλλωστε πρότεινε -κατά το ίδιο ρεπορτάζ- τον Λουκά Παπαδήμο ως πιθανό ηγέτη μίας τεχνοκρατικής κυβέρνησης.
(Διαβάστε στο Tvxs.gr: Πολιτικό στριπτίζ)



Όπως τόνιζε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μόσχα όπου βρίσκεται για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους «το μεγάλο έλλειμμα σήμερα της Ευρώπης, είναι το έλλειμμα της δημοκρατίας. Και αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές αποκαλύψεις των Financial Times. Η ευρωπαϊκή ηγεσία δυστυχώς θέλει κυβερνήσεις και στην Ουκρανία και στην Ελλάδα, υποτελείς. Κυβερνήσεις που να μην εκπροσωπούν το συμφέρον των λαών τους, αλλά τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας»
«Πώς αλλιώς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε από το 2011 και μετά ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη μαριονέτα του κύριου Μπαρόζο, προκειμένου να έχουμε συνέχεια των μνημονίων στην Ελλάδα, όταν μάλιστα στον ελληνικό λαό, έδειχνε μία αντιμνημονιακή ρητορική», δήλωσε και πρόσθεσε:
«Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο. Και οι λαοί είναι αυτοί που πρέπει να παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ιδρυτικές τις αξίες. Στη δημοκρατία πάνω απ’ όλα, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την προκοπή. Διότι προκοπή χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει, άρα λοιπόν το μήνυμα που στέλνουμε, είναι το μήνυμα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας».
 tvxs.gr

Πολιτικό στριπτίζ

Tvxs Ανάλυση


Το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα ουδέτερο σχόλιο για να σώσει τα προσχήματα, αλλά η ΝΔ δεν είπε λέξη. Το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρεται σε όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2011 στις Κάννες αντιμετωπίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου σαν να αφορούσε ξένες υποθέσεις.
Τότε,  ο Αντ. Σαμαράς είπε στον Μπαρόζο ότι ήταν πια διατεθειμένος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το ΠΑΣΟΚ, «κάτι που απέφευγε επί μήνες ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο ίδιος την πρωθυπουργία». Αυτό, δηλαδή, που δεν είχε πει στο κόμμα του και, το σημαντικότερο, στον ελληνικό λαό, ο Α. Σαμαράς το είχε πει στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος άλλωστε πρότεινε -κατά το ίδιο ρεπορτάζ- τον Λουκά Παπαδήμο ως πιθανό ηγέτη μίας τεχνοκρατικής κυβέρνησης.


Του Γιάννη Δερμεντζόγλου για τον Ελεύθερο Τύπο

Εναν μήνα μετά τα πράγματα εξελίχθηκαν...

Στο MEGA βλέπουν τους Έλληνες… ευχαριστημένους!..

Το μοντάζ που έκανε στην φωτογραφία το greki, πρόσθεσε στην ανάρτηση του Νonews χιλιάδες λέξεις…
 

Ο Σίμος Κεδίκογλου παρέδωσε (επιτέλους) τη δημοσιογραφική του ταυτότητα...

Οριστικά εκτός ΕΣΗΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος...

Την οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών για το «μαύρο» της ΕΡΤ αποφάσισε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με την...
απόφαση υπ΄αριθμ. 3/2014 του, επαναβεβαιώνοντας έτσι την απόφαση του Πρωτοβαθμίου.

Θυμίζουμε ότι ο Κεδίκογλου τον περασμένο Αύγουστο μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ και το κατάπτυστο διάγγελμά του -όσο σε ύφος όσο και σε περιεχόμενο- αντί να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα (θα το κάνει τώρα), ζητούσε και τα ρέστα από το ΠΠΣ της Ενωσης.

Τότε είχε στείλει προς το Πρωτοβάθμιο ένα προκλητικό απολογητικό υπόμνημά του προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο οποίο συν τοις άλλοις ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των άλλων δημοσιογράφων που έχουν κριθεί και κρίνονται από τα Πειθαρχικά . Και με την έπαρση και την αλαζονία της εξουσίας από την οποία διακατέχεται επιχειρούσε να προσβάλει και να απαξιώσει τα θεσμοθετημένα Όργανα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και τα εκλεγμένα μέλη τους.

Η απόφαση στο ΔΠΠ της ΕΣΗΕΑ ελήφθη με τρεις ψήφους έναντι δύο. Η μειοψηφία πρότεινε την ποινή της ανάκλησης στην τάξη...

zoornalistas.blogspot.gr

MEGAφωνο...

Αποσταθεροποιήστε τους!..

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προέβη σε δήλωση προς τους ιθαγενείς (συγγνώμη: τους πολίτες) της εθνικά και πολιτικά ανεξάρτητης Ελλάδας, με την οποία τους επέστησε την προσοχή να...
ψηφίσουν «σωστά» στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να μην διασαλευτεί η… «σταθερότητα».

Η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο «Σαρκολάντ», ο Ρομπάι και όλοι αυτοί οι δημοκράτες εταίροι που –αδιαμφισβήτητα πλέον και σε συνεργασία με τα ντόπια ανδρείκελα και τις εγχώριες «ρόμπες»- επέβαλαν από τις Κάννες ως δοτό πρωθυπουργό της χώρας τον Παπαδήμο, αγωνιούν μη και διασαλευτεί στην Ελλάδα η … «σταθερότητα».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ.Σαμαράς, τόνισε με έμφαση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από την κάλπη αφενός θα είναι εγκεκριμένο από τους εγχώριους και διεθνείς «σταθεροποιητές», αφετέρου θα είναι το επιθυμητό για το κόμμα του και την κυβέρνησή του αποτέλεσμα, και ως εκ τούτου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να πληγεί η… «σταθερότητα» στην Ελλάδα.

Ο κ.Βενιζέλος, σχεδόν καθημερινά πλέον, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δηλώνει ότι οι ψηφοφόροι «πρέπει» να ψηφίσουν τον ίδιο και την «Ελιά» του στις εκλογές, ειδάλλως η… «σταθερότητα» θα πάει πάπαλα.

Ο κ.Σταύρος Θεοδωράκης θέλει κι αυτός να τον ψηφίσετε ώστε να συμβάλει κι εκείνος με τον δικό του τρόπο στην διασφάλιση της… «σταθερότητας» στη χώρα.

Επειδή, συνεπώς, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα ο στίχος του ποιητή ότι «Δεν αντέχουν οι λέξεις σ' όλα τα χείλη», και επειδή, εν ολίγοις, δεν υπάρχει MEGAφωνο ανασκολόπισης των εννοιών από το οποίο να μην έχουν ξεφτιλίσει το νόημα των λέξεων (σσ: από «σωτηρία» μέχρι «ανάπτυξη» και από «ανάκαμψη» μέχρι «σταθερότητα») θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε μια γεύση της «σταθερότητάς τους».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου εδώ

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Ο υποψήφιος της θλιβερής πλευράς της Μεταπολίτευσης


  Παραπολιτική


Σε αυτή την προεκλογική καμπάνια για τον δήμο της Αθήνας, μάθαμε ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος συναγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή σε ακραίες απόψεις με αποκορύφωμα τις ανοησίες που λέει για το τζαμί που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αθήνα.

Απόψε, στο άτυπο debate των υποψήφιων δημάρχων που φιλοξένησε το Mega, είδαμε έναν Άρη Σπηλιωτόπουλο βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες της Μεταπολίτευσης. Εριστικός, αγενής και φλύαρος, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων που διέλυσαν την Ελλάδα και κατέστρεψαν τους Έλληνες έκανε ό,τι μπορούσε για να μην απαντήσει σε κανένα ερώτημα αλλά και για να μην επιτρέψει σε κανένα συνομιλητή του να εκφράσεις τις απόψεις του. Φυσικά, όλα αυτά έγιναν με την ανοχή της Όλγας Τρέμη η οποία δεν κατάφερε με κανέναν τρόπο να συντονίσει μια φυσιολογική συζήτηση.

Τόσο ο Γιώργος Καμίνης όσο και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αρνήθηκαν να τον ακολουθήσουν σε αυτή τη συνειδητά χυδαία κατρακύλα αλλά το πρόβλημα γι' αυτούς είναι όταν ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται με όρους ζούγκλας, επιβιώνουν συνήθως τα πιο αδίστακτα αγρίμια.

Παρά τα αντιμνημονιακά κλισέ του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι ο Καμίνης και ο Σακελλαρίδης βρίσκονται στην ίδια πλευρά της μάχης και προσωπικά δεν θα ήμουν καθόλου αρνητικός στο να συνθέσουν πολιτικά τις δυνάμεις τους τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν ταμπού στον αγώνα ενάντια στους νεοφασίστες και τους τυχοδιώκτες ακροδεξιούς.

Πρόσκληση ΚΕΠΟΜ-PARTY-KERASMA