Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Η Αυστρία ψηφίζει… Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές...

Η Αυστρία ψηφίζει… Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές - MediaΗ Ελλάδα είναι ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών, σε ποσοστό 19,6% και ακολουθούν η Ισπανία με 15,6 % και η Ιταλία με 8,7%, τονίζει σε...
σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Oesterreich», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών γραφείων στην Αυστρία Ruefa έχει καταγράψει φέτος αύξηση 50% στις κρατήσεις για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζει στην Αυστρία η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών και το 66% των Αυστριακών, κατά 3% περισσότεροι από το 2016, ετοιμάζουν ήδη τις αποσκευές τους.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το 64% των Αυστριακών...

Τό ...κερδοσκοπικό σκίτσο...

                               ...τού Αρκά

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 28-06-2017
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                           
«ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ»

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς καλεί όλους τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που διοργανώνει η Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Νίκαιας.


Οι ημέρες και ώρες και οι τοποθεσίες της αιμοδοσίας είναι οι εξής:


  • Παρασκευή 30.06.2017 το απόγευμα 17:00 – 21:00 στην πλατεία της Άνω Μεράς
  • Σάββατο 01.07.2017 το πρωί 09.:00 – 13:30 και το απόγευμα 17:30 – 20:30 στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στη Λάκκα
  • Κυριακή 02.07.2017 το πρωί 09.:00 – 13:30 και το απόγευμα 17:30 – 20:30 στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στη Λάκκα


Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε πως δίνοντας 15 λεπτά από τον χρόνο μας, μπορούμε όλοι να γίνουμε ήρωες για τον συνάνθρωπο μας και πως ο Δήμος Μυκόνου θα στέκεται πάντα αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες.

                                ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

«Τρύπα» 20 δισ. στον προϋπολογισμό της ΕΕ...

εξαιτίας του Brexit και των νέων προκλήσεων...
«Μόνο η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου μας αφήνει ένα έλλειμμα εισπράξεων κατ' ελάχιστον 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως», υπενθύμισε o Γκίντερ Έτινγκερ σε κείμενό του που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

«Ταυτοχρόνως οφείλουμε να χρηματοδοτήσουμε νέα καθήκοντα όπως η άμυνα, η εσωτερική ασφάλεια», πρόσθεσε ο επίτροπος εκτιμώντας ότι «η συνολική τρύπα μπορεί συνεπώς να είναι μέχρι και δύο φορές μεγαλύτερη».

Αναμένεται ότι θα υπάρξει έτσι διαφορά μέχρι 20 δισεκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στο νέο επίπεδο των εισπράξεων και αυτό των απαραίτητων ετήσιων δαπανών, σύμφωνα με τον Έτινγκερ, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα τις σκέψεις του για το μέλλον των οικονομικών της ΕΕ των 27.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει συνεπώς να κάνουν μια ξεκάθαρη επιλογή, σύμφωνα με τον επίτροπο, ανάμεσα στην αναζήτηση νέων πόρων και τη μείωση των φιλοδοξιών του προϋπολογισμού της ΕΕ...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσα συμβαίνουν στόν ΔΟΛ συνθέτουν τήν έννοια τού "κυκεώνα"...

Και ενώ όλοι περίμεναν τον Μελισσανίδη χτύπησε με ένσταση για τον ΔΟΛ ο Σαββίδης...
Ανατροπή δεδομένων, προβληματισμός και δάκτυλο της κυβέρνησης βλέπουν στη Μιχαλακοπούλου...  

Και ενώ άπαντες θεωρούσαν δεδομένο ότι αν υπάρξει ένσταση στη διαδικασία εξαγοράς του ΔΟΛ από τον Β.Μαρινάκη αυτή θα προέρχεται από την πλευρά του Δ.Μελισσανίδη που είχε τη δεύτερη προσφορά και είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα τους, τελικά εκείνος που χτύπησε ξαφνικά χωρίς κανείς να το περιμένει είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έκανε μια χαμηλή προσφορά η οποία θεωρήθηκε ότι έγινε για να γίνει και στην ουσία ο ομογενής επιχειρηματίας δεν θέλησε να μπει στη διεκδίκηση του ΔΟΛ. Η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη που κατέβηκε στο διαγωνισμό έκανε ένσταση υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε στο πακέτο της εξαγοράς να είναι και οι μετοχές του Mega. Η αντίδραση των εργαζομένων του ΔΟΛ ήταν άμεση και με ανακοίνωση τους (εδώ) κάνουν λόγο για ύποπτα παιχνίδια. Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ καταγγέλλουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει (όπως υποστηρίζουν) η κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό για να κλείσει τον ΔΟΛ από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να ελέγξει με κάποιο τρόπο τα έντυπα του.
Το λόγο έχουν τώρα οι νομικοί και οι δικαστές για να δούμε αν υπάρχει πλέον περιθώριο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στο καλοκαίρι ή θα πάμε πλέον για το φθινόπωρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους. Λίγη ώρα πριν τη βόμβα Σαββίδη οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ στη συνέλευση που έγινε ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν κάποιες πληρωμές τις επόμενες μέρες και ότι ο εκκαθαριστής έχει ζητήσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες για να καλυφθεί χωρίς προβλήματα η μισθοδοσία τους επόμενους δύο μήνες. Επισημάνθηκε επίσης ότι η πλευρά Μαρινάκη δεν προτίθεται να συνδράμει οικονομικά στον ΔΟΛ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς.

Τέλος η εξέλιξη αυτή δικαιώνει όσους λίγους έλεγαν ότι δεν είναι βέβαιο ότι οι τράπεζες θα πιέσουν να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία για να πάρουν τα λεφτά της εξαγοράς και για να ξεμπερδεύουν με τον ΔΟΛ όπως πίστευαν οι περισσότεροι. Οπως φαίνεται οι τράπεζες έχοντας αποδεχθεί πλέον ότι από τα 200 εκ. ευρώ των δανείων του ΔΟΛ θα πάρουν μόλις καμιά 15αριά εκ από την εξαγορά των τίτλων και των κτιρίων δεν είχαν κανένα λόγο να ασχοληθούν περαιτέρω. Ετσι και αλλιώς χαμένες είναι, τι 15 εκ. τον Ιούλιο τι τον Σεπτέμβριο; Δεν κάνει κάποια διαφορά για αυτές και έτσι όπως όλα δείχνουν άφησαν το πράγμα στην τύχη του.

Ενδιαφέρον θα έχει πλέον η αντίδραση του Β.Μαρινάκη σε όλα αυτά...

enimerosi24.gr 

Έκθεση κοσμήματος της Ευγενίας Μπόνη

Μύκονος 20/06/2017


Δελτίο Τύπου
Έκθεση κοσμήματος της Ευγενίας Μπόνη
1-12 Ιουλίου 2017
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση» αίθουσα Ματογιάννι
   
Ο Δήμος Μυκόνου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεση Κοσμήματος της Μυκονιάτικης καταγωγής, σχεδιάστριας Ευγενίας Μπόνη με τίτλο  «Γυναίκα-Κόσμημα. Συγκριτικά στοιχεία Πολιτισμών»  το Σάββατο 1η Ιουλίου στις 22.00΄.  Ομιλητές εκδήλωσης εγκαινίων: Ευγενία Μπόνη, Γιάννης Τσόλκας Καθηγητής Ιστορίας της Λογοτεχνίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.


Η έκθεση που θα διαρκέσει από 1η έως 12 Ιουλίου φιλοξενείται στην αίθουσα στην οδό Ματογιάννι της Δημοτικής Πινακοθήκης «Μαρία Ιγγλέση» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου. H έκθεση αποτελείται από τις ξεχωριστές δημιουργίες της Ευγενίας Μπόνη, του οίκου κοσμημάτων BONI,  που έχουν εντυπωσιάσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η σχεδιάστρια αντλεί την έμπνευση της από τους Αρχαίους Πολιτισμούς και από την Αρχαία Ελλάδα. Παίρνει στοιχεία και τα προσαρμόζει στις απαιτήσεις της σύγχρονης γυναίκας. Τα δένει με χρυσό, λευκόχρυσο ή ασήμι και τα αναδεικνύει με πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες. Κάθε κόσμημα είναι μοναδικό.
Η Ευγενία Μπόνη γεννήθηκε στην Αθήνα από Μυκονιάτες γονείς. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά την κέρδισε η ζωγραφική και το σχέδιο κοσμήματος. Οι πρώτες τις δημιουργίες τις άνοιξαν τις πόρτες του Μουσείου Τέχνης του Dallas, αφού ήρθε πρώτη στον κόσμο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ανάμεσα σε 34 χώρες. Λίγα χρόνια μετά, κερδίζει διαγωνισμό στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης και οι συλλογές της, φτάνουν μέχρι και την Ιαπωνία και τα Εμιράτα, όπου και σχεδιάζει για τους Πρίγκηπες του Bahrain, για το παλάτι του Abu Dhabi και του Dubai. Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας φοράει με πολλή αγάπη καρφίτσα και σκουλαρίκια από την Μυκηναϊκή περίοδο, σχεδιασμένα από την Ευγενία.
Δύο τιμητικές διακρίσεις για τα κοσμήματα «ΒΟΝΙ» από τον Δήμο Αθηναίων και το παγκόσμιο βραβείο «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τις γυναίκες δημιουργούς, αποδεικνύουν την αγάπη γι’ αυτό που κάνει, το όραμα, την έμπνευση και την έκφραση ευαισθησίας, που από το πιο μικρό κομμάτι που σχεδιάζει μιλάει αυθόρμητα η λεπτότητα και η ομορφιά του «διαφορετικού».

Έκθεση χειροποίητων Βυζαντινών Εικόνων της Ραλλού Κούση, 1-10 Ιουλίου '17

Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου "Μαρία Ιγλλέση",
αίθουσα Καλογερά
Η Ραλλού Λιόλιου Κούση είναι Ελληνίδα της Διασποράς προερχόμενη από το νησί της Λέσβου όπου οι γονείς της γνωρίστηκαν προερχόμενοι από διάφορα μέρη του πολιτισμένου κόσμου.Ο Κωνσταντινουπολίτης πατέρας της ήταν γιος διασήμου χρυσοχόου στο Σουλτάν και η μητέρα της είχε ρίζες από την Αλεξάνδρεια. 
Η Ραλλού, σπούδασε ζωγραφική και γραφιστική σε μεγάλα σχολεία τέχνης στην Αθήνα. Τελευταία έχει μαγευτεί από την αγιογραφία και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Βυζαντινή τέχνη, η οποία ακολουθεί την παραδοσιακή τεχνική που χρησιμοποιούν οι μοναχοί, μαέστροι της αγιογραφίας.Έχει εκθέσει τα έργα της σε αρκετές γκαλερί και παράλληλα ασχολείται με την αποκατάσταση παλαιών εικόνων. Μέχρι σήμερα έχει φιλοτεχνήσει πολλές αυθεντικές βυζαντινές εικόνες και εργάζεται συνεχώς με καινούρια θέματα που την εμπνέουν.