Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τό επίκαιρο σημερινό σκίτσο...

...του Δημήτρη Χαντζόπουλου 
(από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24.01.19)

Η επιστολή παραίτησης τού Νίκου Γκέλου

«Παύσεις, Αναπαύσεις και Δαχτυλίδια» 

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και την σχετική φιλολογία και παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την απομάκρυνσή μου από την θέση του πολιτικού προϊστάμενου της Οικονομικής και Διοικητικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου και του Αντιδημάρχου, οφείλω να δώσω στους πολίτες της Μυκόνου πολύ ξεκάθαρες και συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Α. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή.
Τρείς λόγοι ήταν αυτοί που μας ένωσαν πριν 5 χρόνια για να ξεκινήσουμε ένα φιλόδοξο και ρομαντικό σε πρώτη φάση ταξίδι ώστε το νησί μας να πάει ακόμα πιο ψηλά.
Πρώτο λόγος: να ενώσουμε τους Μυκονιάτες, και να εργαστούμε με ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντά τους.
Δεύτερος λόγος: να εκσυγχρονίσουμε την οργανωτική δομή του δήμου, να τον νοικοκυρέψουμε, και να σχεδιάσουμε στρατηγικά το μέλλον με σοβαρά έργα υποδομής.
Τρίτος λόγος: να συμβάλλουμε στην εδραίωση ενός πολιτικού ήθους που αφενός να υπηρετεί τους πολίτες, και αφετέρου να εξυψώνει την Ιστορία της Μυκόνου σε υπέρτατο σύμβολο και οδηγό για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Τώρα όμως που αυτή διαδρομή κλείνει τον κύκλο της, χωρίς πολιτικό happy end, καλό είναι να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες, σχετικά με τον αν και κατά πόσο ο Νικόλας Γκέλος του Ανδρέα ήταν αυτός που ξεστράτισε από το «συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αντιλήψεων», «τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» ή «έφερνε εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του δήμου».

Βουλή : Αύριο στίς 14:30μ.μ. ψηφίζουν γιά τή Συμφωνία των Πρεσπών

«Αύριο η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Οι ομιλητές θα φτάσουν τους 230»
«Αύριο η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Οι ομιλητές θα φτάσουν τους 230»
Η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί και αύριο, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, με απόφαση της σύσκεψης του προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του προέδρου, Νίκου Βούτση. Η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δια εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών...

"Αρπαχτήκανε Στ. Θεοδωράκης-Γρ.Ψαριανός (μικρό χωριό κλπ...)

Αγριος καυγάς Θεοδωράκη - Ψαριανού: 
«Αληταριά» - «Ντροπή»Αγριος καυγάς Θεοδωράκη - Ψαριανού: «Αληταριά» - «Ντροπή»
Αγριος καυγάς εκτυλίχθηκε στο περιστύλιο της Βουλής έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας μεταξύ του προέδρου του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη και του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού.


Οι δυο άνδρες βρέθηκαν ο ένας στον δρόμο του άλλου και ξεκίνησαν να συζητούν σε έντονο ύφος.
Γρήγορα όμως η συζήτηση κατέληξε στο να ακουστούν σκληρές κουβέντες με τον Στ. Θεοδωράκη να φεύγει βιαστικά και φωνάζοντας εξοργισμένος «αληταριά» ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός έφυγε προς την αντίθεση κατεύθυνση φωνάζοντας «Ντροπή - Ντροπή, Αν συνεχίσεις ετσι θα ξεφτιλιστείς».


Έκπληξη στή Βουλή : Η Ντόρα Μπακογιάννη δέν θά μιλήσει γιά τή συνθήκη τών Πρεσπών...

Αποσύρθηκε η Μπακογιάννη από τον κατάλογο των ομιλητών
Προς έκπληξη πολλών, η Ντόρα Μπακογιάννη απέσυρε το όνομά της από τον κατάλογο των ομιλητών στην κρίσιμη και ιστορική συζήτηση στην Ολομέλεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δεδομένου ότι η βουλευτής και στέλεχος της παράταξης της ΝΔ έχει συνδέσει τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Καραμανλή με το Μακεδονικό, η ομιλία της αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η επιλογή της Ντ. Μπακογιάννη να μην πάρει το λόγο για το ζήτημα είναι προφανώς ένα πολιτικό μήνυμα κυρίως προς το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αυτή έγινε μετά την γραπτή δήλωση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος την επικαλέστηκε και ως φαίνεται την κάλυψε.
Έτσι, όμως, η πρώην υπουργός κρατά και τις αποστάσεις της από το αφήγημα του Άδωνη Γεωργιάδη, το οποίο μεταξύ άλλων διαγράφει τη λεγόμενη εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου.
24 Ιαν. 2019 
από : Tvxs.gr

Εκεί στήν Πειραιώς δέν "ενθουσίασε" η παρέμβαση Καραμανλή...

Σιγή ιχθύος από την ιστοσελίδα της ΝΔ...
...για την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή...
Ο λόγος για το site της Νέας Δημοκρατίας, αφού μας διατυμπάνιζαν από χθες πως αναμένεται γραπτή δήλωση-παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ψάξαμε… ξαναψάξαμε αλλά δεν την βρήκαμε. Ούτε από το Γραφείο Τύπου υπάρχει η δήλωση του Κώστα Καραμανλή…

Η ώρα είναι σχεδόν πέντε τα απόγευμα, η δήλωση έγινε πριν τις 12 το μεσημέρι και κανείς δεν ενημέρωσε τους… νεοδημοκράτες μέσω της ιστοσελίδας. 
(δείτε τήν  ιστοσελίδα ΕΔΩ)

Όταν μάλιστα η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη* ρωτήθηκε νωρίτερα σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, μάσησε τα λόγια της… κάτι είπε για Βουκουρέστι, κάτι για διχασμό, αλλά δεν προσπάθησε να στηριχθεί στη δήλωση του Κώστα Καραμανή... 

Τούς χάλασε το αφήγημα!
Προφανώς στη νέα ηγεσία του κόμματος και στην ακροδεξιά ομήγυρη δεν άρεσε η τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, όπως είναι λογικό. Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός τους αγνόησε όλους και στην ουσία στήριξε την Ντόρα Μπακογιάννη και...

Κώστας Καραμανλής: «Μια δεύτερη ανάγνωση της δήλωσής του λέει πολλά...»

Ούτε αναφορά στον Μητσοτάκη από τον Καραμανλή...
Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να παρενέβη τελικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο μια δεύτερη ανάγνωση της δήλωσής του λέει πολλά περισσότερα από όσα η ίδια η παρέμβασή του.
Συγκεκριμένα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν κάνει ούτε μία αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά μόνο στην αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη.
Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραληφθεί πως η κριτική του κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από...

Τό "καζίκι" πού 'παθε ο κυρ-Αδωνις...

O Αδωνις αναγνωρίζει τη Macedonia...
Χωρίς να το καταλαβαίνει, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται πως όλος ο κόσμος αποκαλεί την ΠΓΔΜ σκέτο Μακεδονία. 

Ολα ξεκίνησαν από το e-shop που υπάρχει στο site της Ελληνικής Αγωγής, όταν κάποιοι χρήστες παρατήρησαν πως μπορούν να κάνουν παραγγελία και οι κάτοικοι του γειτονικού κράτους που λέγεται... «Macedonia». Προσοχή, όχι FYROM ή κάπως αλλιώς, αλλά μόνο «Macedonia».

Του το επισήμαναν φυσικά στο Twitter και ποιος είδε τον κ. Αντιπρόεδρο και δεν τον φοβήθηκε:

Έκανε την πολυσυζητημένη παρέμβαση ο Καραμανλής...

Η δήλωση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή
Η δήλωση Καραμανλή για τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΠαρέμβαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί απόψε στη Βουλή, κάνει με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. H δήλωση του Κώστα Καραμανλή για την Συμφωνία των Πρεσπών στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας»


Οργή Τσίπρα για την επίθεση στο σπίτι της Τζάκρη:
"Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας", "η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει"
Αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο facebook και στο twitter, με αφορμή την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, και ενώ χτες είχε υπάρξει επίθεση και στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη.
Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως το ελάχιστο που αναμένει...