Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Εντυπωσιακές εικόνες : Παρέλαση όπως το 1940 στη Κάρυστο...

Πίσω στο 1940 επέστρεψε η Κάρυστος με τις εικόνες που αντίκρισαν όσοι παρακολούθησαν την εν λόγω παρέλαση να αναβιώνουν την εποχή του πολέμου.
Μέλη του ιππικού ομίλου παρέλασαν φορώντας στολές της εποχής και ανεβασμένοι σε μουλάρια που ήταν φορτωμένα με προμήθειες...




 

«Εκτός ιδεολογικού πυρήνα της Ν.Δ. τα άκρα»

Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει «συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση» 
| ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις δηλώσεις Άδ. Γεωργιάδη περί Αριστεράς και τον αντίκτυπο που αυτές είχαν, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν ακραίες φωνές στη Νέα Δημοκρατία.
Όπως τόνισε, τα άκρα «είναι μακριά από τον ιδεολογικό πυρήνα και την πρακτική της Νέας Δημοκρατίας». 
Και σημειώνει ότι με «κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την ενότητα των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως “δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Δεξιά, το Κέντρο και την Αριστερά”».
Σε ερώτηση εάν η Ν.Δ. κινείται με όρους συναίνεσης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει «συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση».
«Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης» συμπλήρωσε και παρατήρησε ότι η Ν.Δ. είναι η παράταξη της εθνικής ενότητας, με αναφορές στην κυβέρνηση εθνική ενότητας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - Χαρίλαου Φλωράκη, στις θέσεις του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, στην απόφαση του Μιλτιάδη Έβερτ ως δημάρχου Αθηναίων για το τριπρόσωπο άγαλμα της εθνικής συμφιλίωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και στη συμβολική επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή το 2005 στον Αη Στράτη.
 
«Καθεστωτικές αντιλήψεις»
Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε στην...

Πολυεργαλείο το ΣτΕ, όταν θέλει να βρει «τρύπα» τη βρίσκει

Τι λέει το Σύνταγμα του 1975 γι' αυτό;
Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έριξαν το «μαύρο» στην ΕΡΤ, κλήθηκε το ΣτΕ να αποφασίσει αν ήταν σωστό ή όχι. Αυτό το 25μελές δικαστήριο να κρίνει με τη σοφία που το διακρίνει αν το λουκέτο των Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν σύννομο, διότι για το δημοκρατικό ουδείς αμφέβαλε (φυσικά).
Ήταν λίγο δύσκολο ωστόσο να αποφασίσει πως το «μαύρο» στην ΕΡΤ ήταν σωστό και δίκαιο. Ναι, ακόμα και αυτό το ΣτΕ που αγαπάμε να λατρεύουμε.
Οπότε, ως σοφό που είναι εξέδωσε μία μνημειώδη απόφαση: το Σύνταγμα δεν αναφέρει πουθενά πως πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση άρα είναι συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Το Σύνταγμα της Ελλάδας αναφέρει τίποτε για το YouTube; Όχι τίποτε άλλο, για να ξέρουμε... 
28.10.2016
 Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν από τον Αη Στράτη


Αλέξης Τσίπρας 
  Ο πρωθυπουργός στο ακριτικό νησί
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για οποιονδήποτε λόγο να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στον Αη Στράτη για την επέτειο της εθνικής εορτής του «Όχι».
Κάλεσε τη γείτονα χώρα να μην αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες και δήλωσε χαρακτηριστικά το εξής:
Επειδή ακούω διάφορες δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου και των συνόρων μας, κάποιοι τώρα τελευταία, δείχνουν με προκλητικό τρόπο την πρόθεσή τους να ξαναγράψουν την ιστορία αλλά και να ξαναχαράξουν τα σύνορα, ας το ξεχάσουν μια για πάντα.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα πρότεινε στούς γείτονες αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να τη γράψουμε μαζί θετικά και έκανε λόγο για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «αυτή την ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα που μας παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και τους Ναζί, έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού».
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για «την εξαιρετική ιδέα» και την πρόσκληση για κοινή παρουσία στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Αη Στράτη, είπε ότι...

Θα πάει τώρα η Τσικρίκα να ζητήσει από τον εργοδότη της να την κοιτάξει στα μάτια;...

Τσικρίκα
Εγινε η ηρωίδα της αντιπολίτευσης και των συναδέλφων της στο κανάλι που εργάζεται όταν αποφάσισε την ερώτηση που της αναλογούσε στη ΔΕΘ στον πρωθυπουργό να τη...
χρησιμοποιήσει όχι για να κάνει μια ερώτηση που θα αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού, όπως θα όφειλε, αλλά για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της αλλά και την ανθρώπινη αγωνία της για το μέλλον το δικό της και των συναδέλφων της στο κανάλι όπου εργάζεται, το οποίο δεν είχε καταφέρει να πάρει άδεια στο διαγωνισμό που είχε γίνει. «Σας κοιτάζω στα μάτια και σας ρωτάω γιατί με απολύετε» είχε πει η Ευαγγελία Τσικρίκα στον Αλέξη Τσίπρα και έγινε το πρόσωπο εκείνων των ημερών.
 
Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση του ΣτΕ ότι ο νόμος Παππά και ο διαγωνισμός είναι άκυροι, ο εργοδότης της κ.Τσικρίκα ανακοίνωσε ότι δεν θα καταβάλλει το μισθό στους εργαζομένους στο κανάλι χωρίς να κάνει γνωστό αν και πότε θα τους πληρώσει. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τώρα αν η κ. Τσικρίκα θα πάει στον εργοδότη της και θα του πει «Σας κοιτάζω στα μάτια και σας ρωτάω πότε θα με πληρώσετε για να μπορέσω να ζήσω εγώ και η οικογένεια μου»; Θα βγει δημόσια να καταγγείλει τη στάση του εργοδότη της ή δεν πειράζει αν την αφήνει απλήρωτη ή αν κάνει αύριο μεθαύριο κάποιο πρόγραμμα εξυγίανσης και απολύσει συναδέλφους της; Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους συναδέλφους της στο κανάλι οι οποίοι καλά έκαναν και φώναζαν από τις 7 τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ για το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας του νόμου Παππά. Η μη καταβολή του μισθού τους και το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά από τον εργοδότη τους και μάλιστα στο συγκεκριμένο timing λίγες ώρες μετά τη «μεγάλη νίκη της δημοκρατίας και του πλουραρισμού» δεν είναι πρόβλημα για αυτούς; Αλήθεια η ΝΔ και τα στελέχη της καθώς και τα στελέχη της αντιπολίτευσης τι έχουν να πουν για αυτήν την εξέλιξη; Εσκουζαν τόσους μήνες για να συνεχίσουν οι καναλάρχες να λειτουργούν τις εταιρείες τους χωρίς να πληρώνουν για άδειες και για να αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους; Η ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία που καλώς φώναζαν τι λένε τώρα; Οχι στο μαύρο Ναι στις δωρεάν συχνότητες και ναι στην τσάμπα εργασία;

ΥΓ: Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με το επιχείρημα που ακούγαμε τόσο καιρό ότι πάνε να κλείσουν υγιείς επιχειρήσεις. Ναι σφύζουν από υγεία. Ολοι έχουν δάνεια εκατοντάδων εκ., οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι ειδικά οι εξωτερικοί συνεργάτες παίρνουν τα λεφτά τους με αρκετούς μήνες καθυστέρηση και όπως προσφάτως μάθαμε από την ανακοίνωση εργαζομένων σε ένα από αυτά τα κανάλια που είχαν μείνει εκτός αδειών και έσκουζε και αυτό για το νέο νόμο, ο καναλάρχης όχι μόνο χρωστάει 2-3 μηνιάτικα σε όλο το προσωπικό αλλά στο ταμείο δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τις βενζίνες των αυτοκινήτων των συνεργείων!...
enimerosi24

Οδυσσέας Ελύτης : «Εζησα το θαύμα της Αλβανίας, έζησα από θαύμα»

Αλβανία 1941. Ο Ελύτης με τη στολή του έφεδρου ανθυπολοχαγού. (Από το δημοσίευμα της «Πανσπουδαστικής»)
Αλβανία 1941. Ο Ελύτης με τη στολή του έφεδρου ανθυπολοχαγού.  
(Από το δημοσίευμα της «Πανσπουδαστικής»)
28.10.2016, 
Ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης είχε την τιμή και το σθένος να συνεισφέρει στο Επος του '40.
Να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή ως έφεδρος ανθυπολοχαγός απέναντι στα στρατεύματα του Μπενίτο Μουσολίνι.
Βεβαίωση του Α' Στρατολογικού Γραφείου Αθηνών, με ημερομηνία 4/4/1941, αναφέρειΚατετάγη την 28/10/1940 εις το Στρατηγείον του Α' Σώματος Στρατού.
Το Α' Σώμα, με τομέα ευθύνης την Ηπειρο, είχε διοικητή, μέχρι τις 10/12/40, τον αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον οποίο...

Όταν ο φίλος που σε αγκαλιάζει τρυφερά είναι μια πελώρια αρσενική αρκούδα βάρους 635 κιλών - ΒΙΝΤΕΟ


Όταν ο φίλος που σε αγκαλιάζει τρυφερά είναι μια πελώρια αρσενική αρκούδα βάρους 635 κιλών - ΒΙΝΤΕΟ
Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο που τραβήχτηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής στο Ότισβιλ της Νέας Υόρκης. Σε αυτό βλέπουμε μια πελώρια αρσενική αρκούδα βάρους 635 κιλών να αγκαλιάζει τρυφερά τον ιδιοκτήτη του καταφυγίου Τζιμ Κοβάλτσικ.
Εκείνος
δεν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου, αφού ο Τζίμπο, όπως είναι το όνομα
της αρκούδας, μεγάλωσε στα χέρια του. Αμέσως μετά ο Τζιμ του ανταποδίδει
χαϊδεύοντάς του την πλάτη.


Ο 57χρονος Κοβάλτσικ είναι ο άνδρας
που έσωσε τον Τζίμπο όταν κυνηγοί σκότωσαν τους γονείς του. Μαζί με τη
σύζυγό του Σούζαν μεγάλωσαν το αρκουδάκι, με αποτέλεσμα, σχεδόν 20
χρόνια μετά, ο πελώριος πια Τζίμπο να τους θεωρεί γονείς του.


Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes.
enikos.gr
από : dailymail.co.uk
Δείτε το βίντεο:

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την 28η Οκτωβρίου

Το Σχόλιο

tvxs.gr 10:44 | 28 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 11:37 | 28 Οκτ. 2016
Ραδιοφωνικό σχόλιο του Μάνου Χατζιδάκι για την 28η Οκτωβρίου. Μόλις 76 δευτερόλεπτα είναι αρκετά...

«Γιατί είπε το «Όχι» ο Μεταξάς αφού θαύμαζε τον άξονα και κυβερνούσε με τον τρόπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού; Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, οι πιέσεις, οι Άγγλοι, τα ανάκτορα κλπ. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Και αν λέγαμε ναι; Πάλι στα ίδια θα ήμασταν. Ένα δυο χρόνια υπό συμμαχική επιστασία – μήπως δεν ήμασταν πέντε και δέκα χρόνια κάτω από αυτούς; - και ύστερα μέσα στη συμμαχία και τέλος στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Άσε και εκείνη την μεταπολεμική ψευδαίσθηση που μας την καλλιεργούσαν και οι πρώτες μεταπολεμικές κυβερνήσεις ότι ήμασταν και οι πρωταγωνιστές του πολέμου, οι περιούσιοι των συμμάχων. Πιστεύαμε στο τέλος σαν τον Καραγκιόζη πως εμείς σκοτώσαμε τον καταραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας. Για άλλη μια φορά νίκησαν οι Χίτες, οι κουτσαβάκιδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και οι Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου».

Τα ψυχολογικά τρικ των Συμμάχων για το ηθικό των πολιτών στον Β' Παγκόσμιο

Ιστορία
tvxs.gr 09:41 | 28 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 11:24 | 28 Οκτ. 2016
Τα μυστικά και οι κατάσκοποι, οι 86 κανόνες, οι φήμες, το ‘V’ της νίκης, ο κώδικας Μορς και η 5η Συμφωνία του Μπετόβεν, η σάτιρα και πώς η βρετανική προπαγάνδα αναγκάστηκε στην περίπτωση του Στάλιν και της ΕΣΣΔ να μετατρέψει έναν εχθρό σε σύμμαχο... 

Ο ιστορικός David Welch, συγγραφέας του νέου βιβλίου «Persuading the People: British Propaganda in World War II» (Πείθοντας τον λαό: Η βρετανική προπαγάνδα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο»), αποκαλύπτει σύμφωνα με το BBC, άγνωστα στοιχεία για τον πόλεμο μέσα στον πόλεμο -τον πόλεμο της προπαγάνδας. 

Μυστικά και κατάσκοποι
Παρά το γεγονός ότι η λέξη «προπαγάνδα» υποδηλώνει παραπληροφόρηση, η Βρετανία τη χρησιμοποίησε κατά κόρον κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να τονώσει το ηθικό των πολιτών της. 
Η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά από ψυχολογικά τρικ, γνωρίζοντας βεβαίως, ότι έπρεπε να μοιάζουν όσο το δυνατόν πιο αληθοφανή. 
«Το υπουργείο Πληροφοριών (MOI) καταργήθηκε αμέσως μετά τον A Παγκόσμιο Πόλεμο, διότι η επίσημη προπαγάνδα είχε συνδεθεί μοιραία με το ψέμα και την εξαπάτηση» λέει ο...

Μαρτυρία : Η πρώτη νίκη στον Γράμμο και το «καραβάνι» με τα 75 γαϊδουράκια

tvxs.gr 18:15 | 28 Οκτ. 2016
«Ξημέρωνε 28 Οκτώβρη, ο καιρός ήταν βροχερός κατά τις πέντε  το πρωί άρχισε να ακούγεται ο κρότος των πολυβόλων και τα λιανοντούφεκα. Ο κόσμος δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται ακόμη και αυτός ο διοικητής του λόχου προκαλύψεως που έδρευε στο Νεστόριο δεν γνώριζε, γιατί τότε στο χωριό μας δεν υπήρχαν ούτε ραδιόφωνα». 

Είναι γραπτή μαρτυρία για τις πρώτες στιγμές του πολέμου στο Νεστόριο, του 55αχρονου τότε Ιωάννη Λιάμμου, ο οποίος κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση των Ιταλών και τους βομβαρδισμούς στο Νεστόριο, την προσφορά των κατοίκων με τις μεταφορές εφοδίων και πυρομαχικών στους στρατιώτες που μάχονταν στην πρώτη γραμμή. Την γραπτή μαρτυρία που αποτελεί σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με την συμμετοχή του άμαχου πληθυσμού ως υποστήριξη στην ανατολική πλευρά του Γράμμου, διέσωσε ο πρώην δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος.  
 
Του Σπύρου Κουταβά
«Οι Ιταλοί επιτέθηκαν στο φυλάκιο της χελώνας που βρίσκεται στο Γιαννοχώρι στο Γράμμο, το φυλάκιο ειδοποιεί το διοικητή  του λόχου που κοιμάται στο σπίτι του Λιάππα. Αμέσως δίδει τις σχετικές διαταγές στους άντρες του και με το άλογο του...

Ο Βούτσης διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων...

voutsisgios
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση δια της Όλγας Γεροβασίλη έσπευσε να προαναγγείλει ότι έχει έτοιμη την «μεταβατική» νομοθετική ρύθμιση και θα την...
καταθέσει στην Βουλή τη Δευτέρα. Ωστόσο, χθες επικράτησαν… ψυχραιμότερες σκέψεις και η κυβερνητική γραμμή διαφοροποιήθηκε ελαφρώς: πρώτα θα αναλάβει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την πρωτοβουλία για την σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συγκρότησης του ΕΣΡ και μετά θα νομοθετήσει η κυβέρνηση. Τι μεσολάβησε μεταξύ των δύο προαναγγελιών; Το ξεκάθαρο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής προς το Μέγαρο Μαξίμου –και δη προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά- ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ προηγείται ως προτεραιότητα όλων των άλλων κινήσεων. Συν τοις άλλοις, με δεδομένο ότι ο νέος «νόμος Παππά», έστω και με μεταβατικό χαρακτήρα, θα προκαλέσει την αντίδραση των άλλων κομμάτων και δη της ΝΔ, ο Βούτσης ζήτησε από το Μαξίμου να… μην προσφέρει στην αξιωματική αντιπολίτευση πρόσχημα για να ναρκοθετήσει εκ νέου την συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής...
matrix24.gr

Η επίκαιρη σάτιρα τών ημερών, σκιτσαρισμένη...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (28.10.16)

Die Linke: O Γκάμπριελ θα μπορούσε να είναι την επόμενη βδομάδα καγκελάριος


 «O κ. Γκάμπριελ θα μπορούσε να είναι την επόμενη βδομάδα καγκελάριος, εάν το ήθελε ο ίδιος και το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)», είπε σε συνέντευξή του στη σημερινή Rheinische Post ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Ντίτμαρ Μπαρτς. Προϋπόθεση όμως είναι να συμφωνήσουν τα τρία κόμματα, δηλαδή το SPD, η Αριστερά και οι Πράσινοι (Die Gruenen), να ρίξουν τη χριστιανοδημοκράτη (CDU) καγκελάριο Μέρκελ, κάτι το οποίο είναι εφικτό προ των εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2017.
Μετά τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ 90 βουλευτών του SPD, της Αριστεράς και των Πρασίνων, στις οποίες έλαβε μέρος και ο ίδιος ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Ντίτμαρ Μπαρτς βλέπει δυνατότητα σύγκλισης ακόμα και σε αμφιλεγόμενα μέχρι σήμερα θέματα, όπως είναι η εμπλοκή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σε διεθνείς στρατιωτικές αποστολές. Το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις: «Δεν ήταν όλα αρνητικά στην ατζέντα (Σρέντερ) 2010», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαρτς στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ. Το SPD, η Αριστερά και οι Πράσινοι διαθέτουν αυτήν τη στιγμή τις ψήφους στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag/ Μπούντεστακ) για να υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας και να αρθεί η εμπιστοσύνη στη καγκελάριο Μέρκελ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις όμως κάτι τέτοιο δεν θα είναι δυνατό μετά τις εθνικές εκλογές.
Σημειώνεται ότι και στα τρία αυτά γερμανικά κόμματα υπάρχουν υποστηρικτές και επικριτές της πρότασης να συμπτυχθεί μέτωπο κατά της νυν καγκελαρίου και καθαρά αριθμητικά υφίσταται η δυνατότητα να γίνει «ανταρσία» εναντίον της, ώστε να αναλάβει την εξουσία συνασπισμός των τριών αυτών κομμάτων με καγκελάριο τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
από kathimerini.gr

Στιγμιότυπα από την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κομμένος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμβολική επίσκεψη στον ακριτικό Άη Στράτη πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων Αγιοστρατιτών.
Νωρίτερα παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό «Γέννησης του Χριστού», χοροστατούντων του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Λήμνου Ιερόθεου.






Μηνύματα εθνικής ενότητας και αλλληλεγγύης εξέφρασαν οι αρχηγοί των κομμάτων με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
«Τιμούμε τη σημερινή επέτειο, με το βλέμμα στραμμένο...

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής...

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής
Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις...
04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.
Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί ώς την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017...
 

Παρέλαση με μόλις δύο μαθητές...



...στους Αρκιούς...
Η πιο μικρή παρέλαση έγινε στους Αρκιούς, νησί του Αιγαίου με 44 κατοίκους (απογραφή από το 2011), στην οποία παρήλασαν δύο μαθητές του...
Δημοτικού Σχολείου του νησιού.

Τους μαθητές χειροκρότησαν, εκτός από τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού, η δασκάλα του, ο δήμαρχος και ο λιμενάρχης. 

Σωτηρέλης: Προσοχή έως να μάθουμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ...



«Μεγάλη ευθύνη της ΝΔ διότι αρνήθηκε να συμπράξει για ΕΣΡ»...

Προσοχή στο πώς μιλάμε για την απόφαση του ΣτΕ, καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό, συστήνει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλης.

Μιλώντας...
στο ΒΗΜΑ 99,5 σημείωσε:

«Το κράτος δικαίου επιτάσσει οι νόμοι να ελέγχονται συνταγματικά από το αρμόδιο δικαστήριο. Το αρμόδιο δικαστήριο τους έλεγξε, δεν ξέρουμε ακριβώς το σκεπτικό, οπότε πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο πώς μιλάμε για την απόφαση, διότι δεν την ξέρουμε. Ξέρουμε μόνο ότι έκρινε κάτι που το είχε κρίνει και σε προηγούμενες αποφάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει. Η μόνη διαφορά είναι -και εδώ υπάρχει και μεγάλη ευθύνη της ΝΔ- ότι δεν υπήρχε ΕΣΡ, με ευθύνη εδώ της ΝΔ, διότι αρνήθηκε να συμπράξει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει, έτσι όπως προχώρησε.» 

Για την κατάθεση νέας ρύθμισης νόμου:

Είναι λάθος να δημιουργούμε τετελεσμένα πριν από έναν διαγωνισμό, διότι δείχνει ότι υπάρχει μία προσπάθεια, αυτό που ουσιαστικά απέτρεψε το ΣτΕ, να το φέρουμε από το παράθυρο. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα… Δεν μπορεί να έχουμε τη νοοτροπία του ότι, όταν μας βολεύει μία απόφαση, να κινούμαστε όπως μας βολεύει και όταν δεν μας βολεύει, κοιτάμε πώς θα την παρακάμψουμε. 

Για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τους δικαστές:

«Οι δικαστές δέχονται πρώτα πολιτικές και μετά κοινωνικές πιέσεις. Σταθμίζουν λοιπόν όλα τα δεδομένα και αποφασίζουν με κριτήριο το Σύνταγμα. Το τι θα γίνει με τις αδύναμες κατηγορίες των ασθενέστερων είναι θέμα αναδιανομής εισοδήματος. Ας φροντίσει η κυβέρνηση με άλλο τρόπο να βρει τα έσοδα που χρειάζεται, κάνοντας αναδιανομή. Γιατί αν θεωρεί ότι είναι μία μορφή αναδιανομής αυτό, τότε είναι λάθος, γιατί είναι πάλι η ίδια αγοραία αντίληψη.»...