Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

H επιβίωση τής τουρκικής οικονομίας εξαρτάται, σχεδόν, απόλυτα από την ΕΕ...

Politico: Μύγα στη σούπα των ηγετών της Ε.Ε. ο Ερντογάν...
Το κλίμα κατά τη συνάντηση Τουσκ-Γιούνκερ-Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας, περιγράφει το Politico. Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο Ερντογάν ήταν για τους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ, η «μύγα στη σούπα της συνόδου στο δείπνο της Δευτέρας».

Οι ηγέτες της ΕΕ ανησυχούν ότι η Άγκυρα έχει γίνει περισσότερο ένα μακροχρόνιο πρόβλημα παρά εταίρος. Κι όμως, τις δύο πλευρές δένει η αμοιβαία εξάρτηση, αναφέρει το Politico. Η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία για να κρατήσει ζωντανή τη συμφωνία για το προσφυγικό, που βοήθησε σημαντικά στον περιορισμό των ροών προς την ΕΕ.

Από την άλλη, αυτό που παίρνει ο Ερντογάν από την ΕΕ, συνοψίζεται σε μία λέξη: επιβίωση. «Ξεχάστε την εμπρηστική ρητορική του για την Ευρώπη και τους αντι-Τούρκους “τρομοκράτες” που κατηγορεί τη Γερμανία και άλλους ότι τους περιθάλπουν. Η ψυχρή πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία εξαρτάται σχεδόν απόλυτα από την ΕΕ για να επιβιώσει η οικονομία της...

Νοικοκυρεμένα πράγματα

Η χρηματοδότηση με 48.000 ευρώ της ιστοσελίδας "Βελόνα και Κλωστή" από το ΚΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Μάκη Βορίδη δεν είναι σκάνδαλο αλλά μία πράξη υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Μας λέει ότι η δημόσια υγεία συνδέεται άρρηκτα με την παράδοση και τη νοικοκυροσύνη. Οι παραδοσιακές τέχνες όπως το ράψιμο και το πλέξιμο είναι αυτές που για αιώνες χάριζαν ευρωστία και σφριγηλότητα στον ελληνισμό. Από τότε που τις εγκαταλείψαμε.. κυνηγώντας τις τεχνολογικές χίμαιρες της Δύσης, πήραμε την κάτω βόλτα ως χώρα.
Η καμπάνια του ΚΕΛΠΝΟ και η πληρωμένη διαφήμιση στη "Βελόνα και Κλωστή", στόχευαν ακριβώς εκεί - να θωρακίσουν τη δημόσια υγεία επανασυνδέοντας μας με τις ρίζες και την ιστορία μας.

- από το facebook του Δημήτρη Τσίρκα
 

Oλοκληρώθηκε η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας...

Xωρίς να υπάρξει «χειροπιαστή» πρόοδος ολοκληρώθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεδίωκε την επανεκκίνηση της διαδικασίας ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι Ευρωπαίοι αξίωναν απαντήσεις σε μία σειρά θεμάτων που τους προκαλούν ανησυχία. 

Naftemporiki

Συνεχίζεται η κράτηση τών δύο Ελλήνων στρατιωτικών...

Προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
REUTERS/Stringer
Προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως αποφάσισε το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο «Anadolu», το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ' οίκον περιορισμού.
Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά αυθημερόν.
Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να...

Ο «ατίθασος εκ ΛΑΟΣ αντιπρόεδρος...

...που θα χάσει αξίωμά του...»

Τελειωμό φαίνεται ότι δεν έχουν οι επιθέσεις του Ευάγγελου Αντώναρου στον Άδωνη Γεωργιάδη, με μία ακόμα να κάνει την εμφάνισή της στο προφίλ του διαγραφέντα από τη ΝΔ, πρώην υπουργού.

Αρχικά ήταν η «παραίτηση – μούφα», στην πορεία τα νέα «πυρά» αλά φιοριτούρες, και τώρα ο Αντώναρος επανέρχεται με νέους ισχυρισμούς περί απομάκρυνσης Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου, ισχυρισμούς τους οποίους διατυπώνει με βεβαιότητα.

«Προβλέπω λοιπόν ότι ο ατίθασος άρα και μη βελτιώσιμος αντιπρόεδρος θα χάσει σε προβλεπτό χρόνο το δοτό αξίωμά του. Όσο κι αν έχει ισχυρή στήριξη — γιατί πολλά από όσα συμβαίνουν είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αλλά όταν — με καθυστέρηση μεγάλη πια — συμβεί αυτό, δεν θα είναι πια αρκετό», έγραψε στη νέα του ανάρτηση ο πρώην υπουργός.


altsantiri.gr

Αερομαχία χθες στο Καστελόριζο...

Αερομαχία χθες στο ΚαστελόριζοΟι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δοκίμασαν χθες, μετά από πολύ καιρό, την τύχη τους στο Καστελόριζο, με τα τουρκικά αεροπλάνα να προχωρούν σε αερομαχία.

Συγκεκριμένα χθες η Τουρκία, έχοντας παράτυπα δεσμεύσει περιοχή στο FIR Αθηνών στην περιοχή του Καστελόριζου, προχώρησε στην πραγματοποίηση άσκησης στέλνοντας 4 σχηματισμούς μαχητικών. Οι τρεις αποτελούνταν από ζευγάρια μαχητικών F-16 και ο ένας από μαχητικά φάντομ F-4. Συνολικά δηλαδή 8 μαχητικά εκ των οποίων τα 4 ήταν οπλισμένα.

Ένα ζευγάρι από τα F-16 μπήκε αρχικά στο FIR Αθηνών στις 15:05. Ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από την Λάρισα είχαν σπεύσει στην περιοχή και αναχαίτησαν το ζεύγος που όμως ενώ έδειξε ότι αποχωρεί επέστρεψε και έκανε επανείσοδο στις 15:35. Τα ελληνικά μαχητικά όμως τους περίμεναν καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα τουρκικά μαχητικά δρουν με αυτό τον τρόπο, και όταν οι τούρκοι χειριστές δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις ξεκίνησε αερομαχία.

Η Αθήνα έχοντας προνοήσει είχε στην περιοχή και περιπολούσαν περιμένοντας και παρακολουθώντας την τουρκική άσκηση και F-16 από το Καστέλι και έτσι μέσα σε δύο λεπτά είχαν τελειώσει όλα και ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:38 τα τουρκικά μαχητικά αποχωρούσαν από το FIR Αθηνών.

Όπως είπε στο news.gr στρατιωτική πηγή «αν ήταν πραγματική εμπλοκή όλα θα είχαν τελειώσει ακαριαία».

Συνολικά η τουρκική αεροπορία σημείωσε χθες 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών καθώς δεν έδωσε τα σχετικά στοιχεία για τις εισόδους των μαχητικών της στο Αιγαίο και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

newsbeast.gr

Άδωνις Γεωργιάδης: ο αντιπρόεδρος μετράει μέρες…

Image result for Αδωνις Γεωργιάδης Κυριάκος Μητσοτάκης
Προσέξτε την ακόλουθη παράγραφο: « Εγώ πριν καν ξεσπάσει η σκευωρία, όταν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τη διέρρεαν, έσπευσα αμέσως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έθεσα υπ’ όψιν την παραίτησή μου. Αυτή άλλωστε είναι πάντα στη διάθεσή του, καθώς αυτός με διόρισε Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος λοιπόν δεν συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά. Αλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε σταθερή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμία από αυτές τις συκοφαντίες. Τον ευχαριστώ για την Εμπιστοσύνη»

Πάμε τώρα σε μια συνέντευξη. «Ερώτηση: Υποβάλατε παραίτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη;  Απάντηση: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησής μου. Ούτε και υπήρξε ποτέ. Αυτό που ανέφερα είναι η πάγια θέση όλων των στελεχών της ΝΔ ότι η παραίτησή μας είναι πάντα στη διάθεση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει θέμα παραίτησής μου, δεν υπάρχει τίποτα σε σχέση με εμένα και τη Novartis».

 Αυτά τα δυο κείμενα ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο: τον Άδωνι Γεωργιάδη με διαφορά μόλις μιας εβδομάδας.  Το πρώτο είναι από την επιστολή του στον αρθρογράφο της  «Δημοκρατίας» Μαν. Κοττάκη. Το δεύτερο από τη συνέντευξη του στα ΝΕΑ.

Η διαφορά είναι ολοφάνερη...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Η 1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΓΟΤΡΕΧΑΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΓΟΤΡΕΧΑΛΑΣ


Φέτος τα αυγά δεν τα βάφουμε στη Μύκονο... αλλά τα κυνηγάμε!
Ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο κυνήγι του χαμένου πασχαλινού αυγού!
Με στόχο αυτό το Πάσχα να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία παιχνιδιού για τους μικρούς μας φίλους, διοργανώνεται η 1η Γιορτή Αυγοτρεχάλας την Μ. Πέμπτη και ώρα 11:30 π.μ., με σημείο έναρξης το Δημαρχείο Μυκόνου.
Οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν σε μικρές ομάδες, αναζητώντας τα 1001 κρυμμένα αυγά στα σοκάκια της Χώρας, βιώνοντας μοναδικές στιγμές ανεμελιάς, συναγωνισμού και ευγενούς άμιλλας.

Μύκονος, 26-03-201
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμήθηκε η  Εθνική και Θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου στη Χώρα της Μυκόνου και την Άνω Μερά, παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και εκπροσώπων των αρχών του νησιού.

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρακολούθησε τις επίσημες δοξολογία που τελέστηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά  και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.
Στεφάνια κατέθεσαν οι: