Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Λουκέτο και χειροπέδες στην ΕΡΤ!...


7.11.13


Αυτή η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου...


Χοντρή αλυσίδα, λουκέτο και χειροπέδες, στην είσοδο του κτιρίου της ΕΡΤ.
Ο,τι πιο αποκρουστικό!
Μια ...
εικόνα, που αυτή την ώρα, κάνει τον γυρο του κόσμου...



Δίδυμο φόβου καί σιωπής

Του Παντελή Μπουκάλα



Και τώρα, σου λέει ο άλλος, ο φίλος, ο συνάδελφος, πώς τα βάζεις με τη Χρυσή Αυγή, πώς συνεχίζεις να τα βάζεις μαζί της, που θα κινδυνεύεις να σου πουν ότι τη στοχοποιείς; Οτι γίνεσαι ηθικός αυτουργός; Οτι καταγγέλλοντας τα έργα και τις νύχτες της είναι σαν να δίνεις λαβές και δικαιολογίες σε όσους «παρεμβαίνουν» με κουμπούρια, επειδή τάχα η βία είναι η μαμή της επανάστασης; Και πώς τα βάζεις ταυτόχρονα, πώς συνεχίζεις να τα βάζεις με όσους κηρύσσουν αμοραλιστικές ωμότητες του τύπου «μπάτσοι-ντόνατς», ενώ εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις ανιστόρητα στην πολιτική των πολλών, του δήμου, του κόσμου και όχι των αυτοδιορισμένων υπερεκπροσώπων, που μόνο στο όπλο τους δίνουν αναφορά και στην αυταπάτη τους ότι συνεχίζουν το έργο του μασκοφόρου V;
Ζόρικα τα πράγματα, ζόρικα και τα ερωτήματα. Αλλά δεν τίθενται τώρα πρώτη φορά. Η σκιά τους πνίγει τον δημόσιο βίο σχεδόν σε όλη τη μεταπολίτευση. Οι ίδιες συζητήσεις, η ίδια αγωνία, ο ίδιος φόβος έδιναν το «παρών» τους όποτε κάποιοι αυτολατρευόμενοι σαν «μηχανοδηγοί της Ιστορίας» έγραφαν πρώτα την προκήρυξή τους, σαν απόφαση στρατοδικείου, και πρόσθεταν στο τέλος όποιο όνομα τους φαινόταν περισσότερο πρόσφορο, δηλαδή φονεύσιμο.
«Κάντε κράτει με τον έξαλλο αντιαμερικανισμό σας, γιατί δίνετε τροφή (και θύματα) στη “17 Νοέμβρη”» ακούγαμε όταν ο δολοφονημένος ήταν Αμερικανός, λες και οι διάφορες ημιθρησκευτικές σέχτες χρειάζονται πληροφορίες και υλικό από τον πραγματικό κόσμο, με τον οποίο η σχέση τους, έτσι όπως αυτοτροφοδοτούνται και αυτονομιμοποιούνται, δεν είναι ιδιαίτερα καλή. «Μην καταγγέλλετε την αστυνομική βία γιατί θα εκθέσετε σε κίνδυνο τον απλό αστυνομικό». «Μη θίγετε το κεφάλαιο γιατί είναι σαν να εξωθείτε σε επιθέσεις κατά βιομηχάνων». «Μην το πολυψάχνετε με τις αστοχίες της Δικαιοσύνης γιατί στοχοποιείτε τους δικαστές». Από «μη» σε «μην», ο ψόγος (μεταμφιεσμένος σε σωφρονιστική προτροπή ή και σε φιλική νουθεσία) ήταν μόνιμος, ευθύς ή υπαινικτικός. Ενας ψόγος που αποσκοπούσε στην πρόκληση φόβου, ο οποίος και θα εκμαίευε την απόφαση για αυτολογοκρισία. Είναι κι εκείνο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης βλέπετε.
Και τώρα, πάλι στον φόβο είμαστε. Και στις προτροπές. Καλοπροαίρετες ή εκ του πονηρού. Φιλικές ή ύπουλες. «Μη»... «Διότι»... Ασκεί που ασκεί βία η Χ.Α., εκφοβίζει που εκφοβίζει δημοσιογράφους, τώρα πρέπει να εσωτερικεύσουμε και να κάνουμε πράξη και την καθωσπρεπίστικη παραίνεση για «χαμηλούς τόνους»· να μην ξαναπούμε ναζιστές τους ναζιστές και ρατσιστές τους ρατσιστές, αρκεί το «ακροδεξιοί» και το «εθνικιστές». Και με το δεδομένο ότι τη δική της βία ασκεί η τρομοκρατία, που επίσης εκφοβίζει δημοσιογράφους, στο τέλος θα προστεθεί στις δέκα εντολές άλλη μία, κοινός τόπος έτσι κι αλλιώς: «Σσσστ. Διότι η σιωπή είναι χρυσός». Ε και; Αν είναι έτσι, καλύτερα να μείνουμε φτωχοί, παρά ν’ αφήσουμε τον φόβο να κυριαρχήσει.                                     (Καθημερινή Τετάρτη 6 /11/΄13)

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ

Δυνάμεις των ΜΑΤ στην είσοδο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής (φωτογραφία από το blog των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ).Πηγή: ANA
Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ από τους απολυμένους εργαζόμενους οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στις αρχές Ιουνίου.

Περίπου στις 04.30 διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και παρουσία εισαγγελέα μπήκαν στο προαύλιο, ζητώντας από τους απολυμένους εργαζόμενους να το εγκαταλείψουν.

Οι τελευταίοι αρνήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, εισήλθαν γύρω στις 05.10 και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων Δημήτρη Περπατάρη, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για συλλήψεις η προσαγωγές.

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας! Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός. Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και θέασή σας!», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, όταν ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της αστυνομίας.

Αρκετά άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους βρίσκονταν στην κατάληψη του ραδιομεγάρου.
("ΤΑ ΝΕΑ" on line 7/11)