Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ

Δυνάμεις των ΜΑΤ στην είσοδο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής (φωτογραφία από το blog των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ).Πηγή: ANA
Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ από τους απολυμένους εργαζόμενους οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στις αρχές Ιουνίου.

Περίπου στις 04.30 διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και παρουσία εισαγγελέα μπήκαν στο προαύλιο, ζητώντας από τους απολυμένους εργαζόμενους να το εγκαταλείψουν.

Οι τελευταίοι αρνήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, εισήλθαν γύρω στις 05.10 και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων Δημήτρη Περπατάρη, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για συλλήψεις η προσαγωγές.

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας! Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός. Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και θέασή σας!», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, όταν ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της αστυνομίας.

Αρκετά άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους βρίσκονταν στην κατάληψη του ραδιομεγάρου.
("ΤΑ ΝΕΑ" on line 7/11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.