Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Που είναι ο Βενιζέλος;

Κάθεται πάνω από το τηλέφωνο, περιμένοντας να τον καλέσει η ιστορία;

venizelos_22012014.jpg

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή του Αντιπροέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου από χθες που έσκασε η υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη. 

 Ο Βενιζέλος αυτές τις μέρες , έχει κάνει δύο παρεμβάσεις:, 

-Η πρώτη, μια μέρα πριν από την ψηφοφορία, όταν δήλωσε "Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω – και μιλώ προσωπικά, ειδικότερα εκ μέρους του ΠαΣοΚ, αλλά και ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ' οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ' οδόν προς τις εκλογές".

-Η δεύτερη μόλις χθες, όταν είπε χαρακτηριστικά: "Ο λαός έχει τη δυνατότητα και να πιέσει ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στις 29 Δεκεμβρίου, αλλά και να κάνει τις επιλογές που πρέπει, αν κληθεί να τις κάνει ο ίδιος, καθορίζοντας και προστατεύοντας τη μοίρα του".

Παράλληλα, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, όταν για άλλα, ήσσονος σημασίας πολιτικά ζητήματα έχει αφιερώσει περισσότερα λόγια, προέβη σε μια ολιγόλογη και άχρωμη ανακοίνωση:

"Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.
Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας".

Εν ολίγοις, το ΠΑΣΟΚ, τώρα που δείχνει όχι μόνο ότι η εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή είναι ανέφικτη, αλλά και ότι το πολιτικό σύστημα διέρχεται την πιο σκοτεινή και λασπώδη φάση του, προτιμά μια αμήχανη σιωπή, αφήνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ Σαμαρά-Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια ο Βενιζέλος βγαίνει από το κάδρο της αντιπαράθεσης, όπως τότε με τον Μπαλτάκο, που έβραζε ο τόπος και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου πετούσε χαρταετό.

Γιατί ο Αντιπρόεδρος δεν βγαίνει να κάνει μια δήλωση που θα συμβάλλει στην υπέρβαση του αδιεξόδου; Προσπαθεί να το παίξει η ήρεμη πολιτική δύναμη, τώρα που κλονίζονται συθέμελα τα θεμέλια του πολιτεύματος; 

Και ειλικρινά αναρωτιόμαστε το εξής: Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Χαϊκάλη διευκολύνουν ή αναχαιτίζουν τις πρωτοβουλίες που είχε αποφασίσει να αναλάβει ο Βενιζέλος μέχρι την 29η Δεκεμβρίου; Και ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν συνιστά πολιτικά υπεύθυνη στάση ο Βενιζέλος να κάθεται αποίκω πάνω από το ακουστικό, περιμένοντας να τον καλέσει η ιστορία..
(Τελευταία τροποποίηση Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 14:31)
epikairo.gr

Το διάγγελμα Σαμαρά - Ατακτη υποχώρηση...

-Εκλογές τέλος του 2015 (το ξεχασε το '16)
-Συμμετοχή στην κυβερνηση εκτός του ΠΑΣΟΚ, κι άλλων προσώπων από άλλους χώρους.
Και βέβαια ο Τσίπρας εκτός από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι και αρχηγός του... Χαϊκάλη!
ΒΙΝΤΕΟ...
Διάγγελμα από έναν πρωθυπουργό, στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Στριμωγμένος από τις δυσάρεστες για την κυβέρνηση του, τελευταίες εξελίξεις. Ανήσυχος και σχεδόν φοβισμένος, υποχώρησε ατάκτως. Για πρώτη φορά δέχτηκε να...
γίνουν εκλογές μέσα στο 2015 (στο τέλος του έτους συγκεκριμένα). Προανήγγειλε διεύρυνση της κυβέρνησης του και με άλλα πρόσωπα πέραν του ΠΑΣΟΚ, από άλλους κομματικούς χώρους. 
Επανέλαβε  τα γνωστά περί της αναγκης της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας απ' αυτή την βουλή και, οπως το έχει συνήθειο, επετέθη κ  ατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρόεδρο του, πως, βρίσκεται πίσω από την ιστορία Χαϊκαλη. 
 Δειτε το Βιντεο: