Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Aθώοι οι κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό της Marfin


Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως έδρας, που ζήτησε απαλλαγή ελλείψει ικανών ενδείξεων ενοχής, τόσο του Θοδωρή Σίψα, που βρέθηκε αντιμέτωπος για τον φονικό εμπρησμό της Τράπεζας, όσο και του Παύλου Αντρέεβ, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος για την επίθεση με μολότωφ στον ΙΑΝΟ, εξέδωσε το απόγευμα ομόφωνη αθωωτική απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους.
Και οι δύο κατηγορούμενοι, από την πρώτη στιγμή που...

Tα άχρηστα οκτώ εκατομμύρια του Τζόκερ...


Το επαναφέρουν οι εραστές της διαδικτυακής φιλοσοφίας όποτε τα τζακ ποτ στο Τζόκερ αλλάζουν τα όνειρά μας και τα κάνουν πακέτα με ευρώ.
Και να κερδίσεις τα οκτώ εκατομμύρια, λένε, τι να τα κάνεις; Με...
τα κάπιταλ κοντρόλ («του Τσίπρα» συμπληρώνουν) θα τα σηκώσεις σε 19.047 εβδομάδες (έχουν κάνει και τον λογαριασμό γιατί η δική τους φιλοσοφία περιλαμβάνει και εκλαϊκευμένα μαθήματα μπακαλικής).
Ενώ αν δεν είχαμε κάπιταλ κοντρόλ τα οκτώ εκατομμύρια δεν θα ήταν εντελώς ...ΑΧΡΗΣΤΑ όπως τώρα. Θα μπορούσαν οι φιλόσοφοι να τα σηκώσουν όλα μαζί και να τα έχουν στο συρτάρι του κομοδίνου.

harddog-sport
φωτο και τίτλος από zoornalistas.blogspot

Πιέζονται οι προμηθευτές νά κατεβάσουν τιμές...

Ασφυκτικές πιέσεις από σούπερ μάρκετ σε προμηθευτές για... «κούρεμα» τιμών

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ
Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται οι προμηθευτές των σούπερ μάρκετ, καθώς πριν προλάβουν να αποδεχθούν το «κούρεμα» κατά 50% των απαιτήσεών τους από τον Μαρινόπουλο, υφίστανται ασφυκτική πίεση από τις υπόλοιπες αλυσίδες να μειώσουν τις τιμές ακόμη και κατά 50%, να υποστούν δηλαδή ένα επίσης έμμεσο «κούρεμα». Και εάν κάποιος νομίζει ότι οι προμηθευτές έχουν εναλλακτική, δηλαδή να μην υποκύψουν στις πιέσεις, μάλλον γελιέται. Οχι μόνο διότι ενδέχεται να κατηγορηθούν ακόμη και για απαγόρευση πωλήσεων, κάτι που συνιστά παραβίαση του νόμου περί ανταγωνισμού. Κυρίως, διότι η μη παρουσία των προϊόντων τους στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων σημαίνει απώλεια τζίρου και κερδών που μπορούν να αντισταθμιστούν μόνο στις περιπτώσεις εκείνων των βιομηχανιών που έχουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
Η απαίτηση για έμμεσο «κούρεμα» εκδηλώνεται με τρεις κυρίως τρόπους. Ο πρώτος είναι ο άμεσος, δηλαδή οι λιανέμποροι ζητούν από τη βιομηχανία να αγοράζουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με το παρελθόν, ακόμη και κατά 50%. Η απαίτηση αυτή, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περιορίζεται μόνο στους προμηθευτές, αλλά και σε όσους παρέχουν υπηρεσίες στα σούπερ μάρκετ. Κορυφαία αλυσίδα του κλάδου έχει ζητήσει από πολύ μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης (security) να μειώσει τις χρεώσεις της κατά 50%.
Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω του αιτήματος για παροχή...

"...προτίμησε τα νταραβέρια..."

Το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών σε 83 λέξεις


Το φιάσκο του νόμου Παππά για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εξακολουθεί να κυριαρχεί στην επικαιρότητα και οι κυριακάτικες εφημερίδες ήταν γεμάτες με σχετικά άρθρα και αναλύσεις.

Νομίζω ότι η πιο περιεκτικά εύστοχη και δίκαιη περιγραφή ήταν αυτή του Κώστα Καλλίτση στην Καθημερινή*:

"...Μήπως διαφεντεύει τη χώρα ο νόμος του Μέρφι; Το τηλεοπτικό πεδίο ήταν υπερώριμο, η κοινή γνώμη ευνοϊκή σε αλλαγές στην κατεύθυνση της διαφάνειας, ποιότητας και πολυφωνίας της ενημέρωσης. Αλλά η κυβέρνηση, αντί να αναλάβει την ευθύνη μιας δημοκρατικής θεσμικής πρωτοβουλίας για την αποδιάρθρωση του «τριγώνου της αμαρτίας» (πολιτικό σύστημα - τράπεζες - κανάλια), ώστε να θέσει, με νέες πρακτικές, νέους κανόνες και νέα πρότυπα, προτίμησε τα νταραβέρια για να αποκτήσει πόντους μέσα σε αυτό το τρίγωνο, αγνοώντας ακόμη και το Σύνταγμα. Οι νταραβερτζήδες απέτυχαν παταγωδώς..."
Προτίμησε τα νταραβέρια. Τελεία. 
 31.10.16
parapolitiki.com 

*Ολόκληρο τό άρθρο τής Κυριακάτικης Καθημερινής ΕΔΩ

Η επόμενη μέρα στην Ιταλία - 30.000 άστεγοι και συντρίμμια

Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 36 ετών χτύπησε την Ιταλία την Κυριακή, αφήνοντας πίσω πανικόβλητους κατοίκους, 30.000 αστέγους και μία διάσημη βασιλική 600 ετών σε ερείπια.
Παρά τα 6.7 ρίχτερ, ευτυχώς δεν υπήρξαν θάνατοι, σύμφωνα με αναφορές της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.
«Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους, ο απολογισμός είναι θετικός, αλλά πολλά κτίρια είναι σε κακή κατάσταση στα ιστορικά κέντρα, και υπάρχουν προβλήματα με το ηλεκτρικό και το νερό», ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φαμπρίτζιο Κούρτσιο στους δημοσιογράφους.
Ο εγκέλαδος χτύπησε στις 7.40 το πρωί τοπική ώρα κοντά στη Νόρτσια, στην περιοχή της Ούμπρια, και έγινε αισθητός ακόμα και σε απόσταση 300 χιλιομέτρων, στις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας όπως η Ρώμη και η Βενετία.
Οι αρχές απαγόρευσαν στους κατοίκους να ξαναμπούν στα σπίτια...

Τι έρχεται να κάνει στην Αθήνα ο Λαβρόφ;

Το timing της επίσκεψης του ρώσου υπουργού Εξωτερικών έχει ιδιαίτερη σημασία: λίγες ημέρες πριν από την έλευση του Μπαράκ Ομπάμα και ενώ το Κυπριακό βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση του. Και υπάρχει και το θέμα του ανεφοδιασμού του ρωσικού στόλου...

Δεν είναι και λίγο. Αλλά ίσως να αποδειχθεί η πιο σημαντική στιγμή της επίσκεψης του σταρ της ρωσικής διπλωματίας στην Αθήνα: η τήβεννος που θα φορέσει ο Σεργκέι Λαβρόφ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, όπως είχε κάνει και ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ το περασμένο φθινόπωρο.
Η επίσκεψη, που ξεκινά την Τρίτη 1η του μήνα, είναι ανεπίσημη και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά. Θα μιλήσει στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ στο Ζάππειο και θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία» στο Βυζαντικό και Χριστιανικό Μουσείο.

Ομως, το timing είναι πιο σημαντικό από τους συμβολισμούς και...

Ούτε τον εαυτό του δεν θα υποστηρίξει ο Μητσοτάκης για πρόεδρο του ΕΣΡ

Ούτε τον εαυτό του δεν θα υποστηρίξει ο Μητσοτάκης για πρόεδρο του ΕΣΡ
Έγινε πλέον αντιληπτό για όλους όσους δεν φορούν κομματικές παρωπίδες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα υποστηρίξει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό για πρόεδρο του ΕΣΡ.
Γιατί τελικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει προβλήματα στην κυβέρνηση με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πάρει την εξουσία στα χέρια του.
Έτσι ακόμη και όταν η κυβέρνηση πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα ένα παραδοσιακό στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης αρνήθηκε να συμφωνήσει. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι και να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν είναι το πρόσωπο που δεν είναι αρεστό. Είναι ότι ο Κυριάκος θέλει να δημιουργήσει προβλήματα.
Ξεχνά, όμως, ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, τουλάχιστον όταν πρόκειται για θέματα δημοκρατίας και συνταγματικότητας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να ακολουθεί το λάθος μονοπάτι της θεσμικής εκτροπής αρνούμενος να συμβάλει στην επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το...