Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος [Βίντεο και Φωτογραφίες]

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σε κεντρικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί - άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε πέντε -  και δεκαπέντε τραυματίστηκαν. Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Το φορτηγό αφού παρέσυρε πεζούς στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα κατάστημα. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό είχε κλαπεί το πρωί της Παρασκευής.
Ερασιτεχνικά βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα έδειχναν τη προσαγωγή δύο ατόμων από αστυνομικούς, ωστόσο όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν ήταν οι δράστες του χτυπήματος. Και οι δυο ανακρίθηκαν από τις αρχές.
Ώρες αργότερα κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ένα άτομα ομολόγησε πως είναι ο δράστης, ωστόσο και αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές.
«Δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη», είχε ανακοινώσει νωρίτερα η σουηδική αστυνομία επιβεβαιώνοντας πως ο δράστης της επίθεσης έχει διαφύγει. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός ατόμου που φέρεται να είναι ο βασικός ύποπτος:

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν.
Οι αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν πως το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. «Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
«Η χώρα μας δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας. Και κάλεσε του πολίτες να είναι σε επιφυλακή και να υπακούν στις εντολές της αστυνομίας.
Μαρτυρίες 
«Γύρισα από την άλλη και είδα ένα μεγάλο φορτηγό να κατευθύνεται προς το μέρος μου. Έστριψε απότομα. Δεν έμοιαζε να έχει χάσει τον έλεγχο, επιδίωκε να χτυπήσει ανθρώπους» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Γκλεν Φόραν, Αυστραλός τουρίστας ηλικίας 40 ετών.
«Χτύπησε ανθρώπους, ήταν φοβερό. Χτύπησε ένα καροτσάκι με ένα παιδί μέσα, το παρέσυρε», περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας. «Χρειάστηκε πολλή ώρα προκειμένου η αστυνομία να φθάσει στην περιοχή. Υποθέτω ότι από την πλευρά τους ήρθαν σύντομα, όμως έμοιαζε σαν ο χρόνος να είχε σταματήσει».
«Βρισκόμασταν δίπλα στο φανάρι στο Ντροτνινγκάταν και τότε ακούσαμε κάποιους να ουρλιάζουν, είδαμε ένα φορτηγό να έρχεται προς το μέρος τους» περιέγραψε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. «Έπειτα προσέκρουσε σε μια κολώνα στο (εμπορικό κέντρο) Ahlens City και το καπό πήρε φωτιά. Όταν τελικά σταμάτησε είδαμε έναν άνδρα να κείτεται κάτω από τα λάστιχα. Ήταν τρομαχτικό», επισήμανε ο άνδρας, ο οποίος παρακολούθησε τα γεγονότα από το όχημά του.
«Προκάλεσε τον ίδιο κρότο με μια βόμβα που εκρήγνυται και καπνός άρχισε να αναδύεται από την κεντρική είσοδο» του καταστήματος, ανέφερε στην εφημερίδα Aftonbladet ο 66χρονς Λεάντερ Νόρντλινγκ. 
Ακολουθεί οπτικό υλικό :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                       
MYKLOGO2
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Επιτροπή Αισθητικής του Δήμου Μυκόνου καλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του παραδοσιακού οικισμού του νησιού, εντός επτά (7) ημερών και λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, να επιμεληθούν για τον χρωματισμό (άσπρισμα) στα αρμολόγια και μόνο των χώρων, αυλών και των πεζοδρόμων έμπροσθεν των καταστημάτων και οικιών μέχρι τον άξονα του δρόμου. Παρακαλούμε να μην χρησιμοποιούνται ολισθηρά υλικά (βαφές) και για το λόγο αυτό συμβουλευτείτε τα αντίστοιχα καταστήματα.

Οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να αφαιρέσουν άμεσα τις κάθετες επιγραφές, καθώς και όλες τις πινακίδες των επιχειρήσεων τους, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε δημοτικούς χώρους και πλατείες εντός και εκτός των οικισμών.
                                                                      
Μύκονος, 07.04.2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΑ ΜΕΛΗ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

H τελευταία τρικλοποδιά;


Εδώ και εβδομάδες ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή οδηγία στους υπουργούς του να κλείσουν τη συμφωνία κάνοντας όλους, τους ιδιαίτερα επώδυνους, συμβιβασμούς. Όμως κάθε φορά, λίγο πριν κλείσει η συμφωνία, το ΔΝΤ και από κοντά ο Β. Σόιμπλε,  έβαζαν νέες απαιτήσεις στο τραπέζι, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα την ελληνική πλευρά και αναβάλλοντας το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Το μεν ΔΝΤ γιατί δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ περιμένει τον πρόεδρο Τραμπ να διευκρινίσει την στάση που θα κρατήσει ο απέναντι στην Ευρώπη. Ο δε Σόιμπλε γιατί προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ελληνικό χαρτί στις γερμανικές εκλογές αλλά και να αξιοποιήσει την ελληνική κρίση για να ανασχηματίσει την ευρωζώνη και την ΕΕ σύμφωνα με τα σχέδια του.
Παρότι δεν εκφράζεται δημόσια, ο εκνευρισμός που επικρατεί στην Κομισιόν για αυτές τις  σκόπιμες καθυστερήσεις είναι μεγάλος. Για αυτό, για πρώτη φορά, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου που συζήτησε την Τρίτη την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ακούστηκαν ευθείες βολές όχι μόνο κατά του ΔΝΤ αλλά και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Έτσι αποφασίστηκε...

Ελπίζω ότι θα σημειώσουμε καλή πρόοδο σήμερα...

αναφέρει ο  Βάλντις Ντομπρόβσκις...
Αποτέλεσμα εικόνας για Β. Ντομπρόβσκις: Ελπίζω ότι θα σημειώσουμε καλή πρόοδο σήμερα
Την ελπίδα ότι θα σημειωθεί «πρόοδος» κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο Eurogroup, στη Βαλέτα της Μάλτας.

«Eλπίζω ότι θα σημειώσουμε καλή πρόοδο σήμερα, σε ό,τι αφορά τις βασικές παραμέτρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει «σε σύντομο χρονικό διάστημα και το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup».

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους στόχους της για το 2015 και το 2016, ενώ είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων της γι' αυτή τη χρονιά. Τέλος, ανέφερε πως τα «ανοιχτά ζητήματα», που αφορούν τη δημοσιονομική πορεία για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, επιλύονται...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο «καλός» κ. Σόιμπλε...

...φόρεσε το κουστούμι του «καλού»...
Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεΤην πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές το 2018 και το τέλος των προγραμμάτων χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας (μνημόνια) προέβλεψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ανήμερα του Eurogroup της Μάλτας, ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας φόρεσε το κουστούμι του «καλού» ενώ παραμένουν άγνωστες οι διαθέσεις του εντός της αιθούσης που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Κλείνει» το μάτι στο ΔΝΤ
Στο προοίμιο της συνεδρίασης στη Μάλτα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ότι: «Αναμένω ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί μελλοντικά νέο πρόγραμμα και ότι το 2018 θα αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Ο γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι «το ζήτημα Ελλάδα δεν θα παίξει ρόλο στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα».

Ωστόσο, φρόντισε να στείλει τα μηνύματά στην Ουάσινγκτον λέγοντας: «Αναμένω ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει. Δεν έχει τόση σημασία με ποιο ποσό. Καθοριστικό είναι ότι θα το πράξει» είπε, εμμένοντας στο να δίνει ρόλο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γεγονός που δείχνει και τις τελικές του προθέσεις για το ελληνικό πρόγραμμα...
efsyn.gr

Απολύεται από τη Βουλή...

ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας...
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο δράστης
Τις διαδικασίες απόλυσης του Χρήστου Ζέρβα από τη θέση μετακλητού υπαλλήλου που κατέχει στο ελληνικό Κοινοβούλιο ξεκίνησε από χθες ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης.

Πρόκειται για τον 42χρονο χρυσαυγίτη που έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους Αμπελοκήπους και βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο βαριά κακουργήματα: βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (η κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη τροποποιήθηκε επί το αυστηρότερον) και ληστεία κατά συναυτουργία...

Ντέισελμπλουμ: Υπάρχει μία θετική αύρα...

Για «θετική αύρα», όσον αφορά τις ελληνικές διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα.

«Έχουμε δουλέψει εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας παράλληλα, ότι «είναι καλό που έχουμε επιτύχει κάποια αποτελέσματα».

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα μία συνολική πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα»...

naftemporiki.gr

Πώς ο Τραμπ άλλαξε γνώμη σε δυο μέρες...

και βομβάρδισε τη Συρία...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ Τα επόμενα βήματα και οι κίνδυνοι...
Σπάνια έχει αλλάξει μια πολιτική τόσο δραστικά και τόσο απρόσμενα κι εξίσου σπάνια οι αποφάσεις έγιναν τόσο γρήγορα πράξεις.
Όταν ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ ο Πρόεδρος Τραμπ ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θεωρείτο ένας χρήσιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους». Οι κουβέντες για αλλαγή καθεστώτος στο Λευκό Οίκο είχαν σταματήσει.
Αλλά η φρικτή επίθεση με τα χημικά όπλα τα άλλαξε όλα αυτά. Μέσα σε δύο ημέρες η Ουάσιγκτον αναθεώρησε την άποψή της για τον Σύρο πρόεδρο, επέλεξε τους στόχους και χτύπησε.
Εκείνο που δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι κατά πόσον πρόκειται για μια μεμονωμένη κίνηση αντιποίνων ή την έναρξη μιας παρατεταμένης εκστρατείας κατά του καθεστώτος.

Οι ευκαιρίες που ανοίγονται για τον Τραμπ ...

Πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας - 59 πύραυλοι «Τόμαχοκ» κατά αεροπορικής βάσης

Πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ που βρίσκεται στα δυτικά της επαρχίας Χομς στη Συρία, πραγματοποίησαν στις 04:40 τοπική ώρα οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου. Οι 59 πύραυλοι «Τόμαχοκ» εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου και σύμφωνα με την ενημέρωση του Πενταγώνου η επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς δήλωσε ότι η επίθεση άφησε πίσω της πέντε νεκρούς και επτά τραυματίες. Ο Ταλάλ Μπαραζί πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών.
Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι...

Ξαφνική υποχώρηση Σόιμπλε στο ελληνικό θέμα;



Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή οι επαφές μεταξύ Βρυξελλών και Γερμανίας πραγματοποιήθηκαν χθες με τον νυν υπ. Εξωτερικών Σ. Γκάμπριελ που «ανέβασε στροφές» ενεργοποιώντας τους εσωτερικούς εκλογικούς μηχανισμούς του κόμματός του. Σύμφωνα με το Euro2Day, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε επαφές, τόσο με τον Σ. Γκάμπριελ, όσο και με τον πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (που συναντά ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή), όσο και με τον έλληνα πρωθυπουργό.
Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον έλληνα πρωθυπουργό «να μην κάνει πίσω» αλλά και να...