Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο «καλός» κ. Σόιμπλε...

...φόρεσε το κουστούμι του «καλού»...
Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεΤην πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές το 2018 και το τέλος των προγραμμάτων χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας (μνημόνια) προέβλεψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ανήμερα του Eurogroup της Μάλτας, ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας φόρεσε το κουστούμι του «καλού» ενώ παραμένουν άγνωστες οι διαθέσεις του εντός της αιθούσης που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Κλείνει» το μάτι στο ΔΝΤ
Στο προοίμιο της συνεδρίασης στη Μάλτα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ότι: «Αναμένω ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί μελλοντικά νέο πρόγραμμα και ότι το 2018 θα αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. Ο γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι «το ζήτημα Ελλάδα δεν θα παίξει ρόλο στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα».

Ωστόσο, φρόντισε να στείλει τα μηνύματά στην Ουάσινγκτον λέγοντας: «Αναμένω ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει. Δεν έχει τόση σημασία με ποιο ποσό. Καθοριστικό είναι ότι θα το πράξει» είπε, εμμένοντας στο να δίνει ρόλο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γεγονός που δείχνει και τις τελικές του προθέσεις για το ελληνικό πρόγραμμα...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.