Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

"Όποιος είναι βέβαιος για την αθωότητα του, εμφανίζεται στην επιτροπή"...

Δοτός αντιπρόεδρος ο Αδωνις Γεωργιάδης...

«Όταν κάποιος είναι βέβαιος για την αθωότητά του, όπως προφανώς είναι ο κ. Σαμαράς και πολλοί άλλοι, δεν έχει να χάσει τίποτα από το να εμφανιστεί και να μιλήσει στην επιτροπή». 
Τάδε εφη Ευάγγελος Αντώναρος, στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1.

Ερωτηθείς για την στάση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αποχώρησαν από τις εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση Novartis, είπε ότι «αυτά είναι πολιτικά τερτίπια που τον ίδιο δεν τον βρίσκουν σύμφωνο».

Κατά την άποψή του ακόμη και αν έχουν διαφωνίες πρέπει να δεχτούν ότι αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία στην επιτροπή την έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ όπως σε άλλες επιτροπές παλαιότερα την είχε η ΝΔ. «Επειδή εγώ -πρόσθεσε- τελευταία έχω πέσει θύμα της διαδικασίας έχω να πω ότι πρέπει να σεβόμαστε τη διαδικασία αλλά δεν πρέπει αυτή να αποβαίνει σε βάρος της ουσίας»

Όπως τόνισε ο  Αντώναρος η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 70-75% όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις θεωρεί ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο και ο κόσμος αυτός πρέπει να πάρει απαντήσεις.

Ο Αντώναρος δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος διαφωνεί με την στάση των κομμάτων που δήλωσαν παρών. Τι σημαίνει παρών ή αποχωρώ από την διαδικασία, είπε και τόνισε πως ο βουλευτής εκλέγεται για να εκπροσωπεί το λαό που τον ψήφισε και να έχει ξεκάθαρες θέσεις.
Τέλος χαρακτήρισε την απόφαση της διαγραφής του από τη ΝΔ, "απόφαση μούφα. Δεν υπάρχει", ενω για τον Αδωνη Γεωργιάδη, είπε, πως, η θέση του αντιπροέδρου είναι δοτή θέση. "Αν ήταν εκλεγμένος θα είχα άλλη τοποθέτηση, γιατί τον έχει εκλέξει κάποιο Σώμα και θα είχε την εμπιστοσύνη αυτού του Σωματος..."...

Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Τσίπρα στη Ρωσία...

Πρόσκληση να επισκεφτεί τη Ρωσία έλαβε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο μετά από την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σε ανακοίνωση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής προεδρίας (στα αγγλικά), τονίζεται ότι ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εκλογική του νίκη και πως οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν περαιτέρω την ρωσο-ελληνική συνεργασία.

«Αναφέρθηκαν, επίσης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση στην αυξανόμενη συνεργασία στο εμπόριο αλλά και οικονομικούς και ανθρωπιστικούς τομείς» γράφει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Μετά από σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Στην «ατζέντα» των δύο πολιτικών βρέθηκε και η υπόθεση της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Τσίπρα είχε επιβεβαιωθεί νωρίτερα και από ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, κατά την επικοινωνία τους οι δύο «ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας».

Πηγή: cnn.gr

Όταν ο Κεδίκογλου «βλέπει»… «γκρίζες ζώνες»...

Παραδοσιακά, εδώ και… άπειρα χρόνια, σταθερή θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων είναι να παραπέμπουν στη διεθνή νομιμότητα και στη Συνθήκη της Λωζάννης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε σκέψη και δήλωση της Τουρκίας περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. 

Για την ελληνική διπλωματία αυτό είναι κάτι τόσο αυτονόητο, ώστε θα περίμενε κανείς ότι κάποιος που έχει διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος θα το ήξερε πολύ καλά. 

Στην περίπτωση, όμως, του Σίμου Κεδίκογλου, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού ο βουλευτής της ΝΔ, σε έναν τηλεοπτικό διαξιφισμό (ΣΚΑΪ) με τον Γιώργο Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» από το 1996 και μετά. 

«Εσείς καταφέρατε οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο να θεωρούνται από την Άγκυρα τουρκικές, τα Ίμια ήταν γκρίζα ζώνη μέχρι να έρθετε στην εξουσία και επί των ημερών σας η Άγκυρα θεωρεί ότι είναι τουρκικά», επισήμανε ο Κεδίκογλου με αυστηρό τόνο στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: 

«Ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια το ‘96, επί των ημερών σας έγιναν διεκδικήσιμη τουρκική περιοχή». 

Πάντως, οι πληροφορίες πως ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ έλαβε χθες μία όμορφη ανθοδέσμη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδονται ως ανακριβείς!

Πηγή: matrix24.gr

Δεν κοιτάει να μάθει καμιά ορθογραφία ο Λεβέντης...

…έχει και άποψη για την εκπαίδευση στα σχολεία!.. (EIKONA)
Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Ο πάτος και η ανεπάρκεια σε επίπεδα εμετού! Να διαβάζεις ανακοίνωση...
...του Λεβέντη που τα χώνει στον Φίλη για τα θρησκευτικά στα σχολεία και το ορθογραφικό μαργαριτάρι ολοκληρωτικής αμάθειας να σου βγάζει το μάτι. 

Θέλει λέει ο president της Ένωσης Κεντρώων να πάμε σε εκλογές για να δούμε «πιο» κομμάτι λαού σέβεται τη θρησκεία και «πιο» (και δεύτερη φορά για να το εμπεδώσουμε!) ακολουθεί τους Τσιπροφίληδες. 

Προς το παρόν βλέπουμε «πιους» αγράμματους βάζουμε στο κοινοβούλιο! Που όταν το word δεν πιάνει τα λάθη τους μας φλομώνουν με την αμορφωσιά τους! Jesus γαμ@ την κρίση μας! Τραβάτε σε κανα σχολείο να ξεστραβωθείτε που έχετε και άποψη!



Γιώτα Δημητρακοπούλου

enimerosi24.gr

H αποχώρηση από τήν "Προανακριτική" στοχεύει στήν παραγραφή...

«Εκλεισαν με θόρυβο την πόρτα της Προανακριτικής για να ανοίξουν το παράθυρο της παραγραφής»: Αυτό το σχόλιο κοινοβουλευτικού στελέχους, που τυγχάνει και έμπειρος νομικός, μάλλον αποτυπώνει τα πολιτικά κίνητρα και τις απώτερες επιδιώξεις πίσω από τον τορπιλισμό της Προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis στον οποίο προχώρησαν συντεταγμένα χθες Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Οι βουλευτές των δύο κομμάτων, όπως και εκείνοι της Ενωσης Κεντρώων, αποχώρησαν από την Προανακριτική Επιτροπή καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης...

“...λαμβάνουν ως προϋπόθεση ότι κανείς δεν θα κόψει το κλαδί που πατάει. Εκτός αν δεν πατάνε όλοι στο ίδιο κλαδί...”

​Σκάνδαλο Novartis: Το Σύνταγμα στα μέτρα τους;
Η αποχώρηση ​της​ αντιπολίτευσης από την προανακριτική της Νοvartis εκτός από προσπάθεια υποβάθμισης του σκανδάλου μαρτυρά μια παρελκυστική μεθόδευση αλλά και τη χυδαιότητα που συνιστά για το πολίτευμα το άρθρο 86 του Συντάγματος "περί ευθύνης υπουργών". 



Η πλειοψηφία επιθυμεί η δυσκίνητη​,​ ανακριτικά​,​ επιτροπή να ολοκληρωθεί άμεσα καθώς οι εργασίες της εμποδίζουν την ουσιαστική διερεύνηση. Με την επιστροφή στη Δικαιοσύνη λόγω αναρμοδιότητας θα "ξεμπλοκάρει" η έρευνα και θα υπάρξει διαλεύκανση χωρίς να κρυφτούν οι όποιες πολιτικές και ηθικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων, άσχετα με την ποινική παραγραφή ή μη. ​​
Πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι η διαδικασία να κωλυσιεργεί,  να "ξοδέψει" την παρούσα κοινοβουλευτική θητεία ενώ​ στο τέλος να διαπιστώσει, προφανώς, πάροδο της αποσβεστικής προθεσμίας, παραγράφοντας τα αδικήματα και επιστρέφοντας στην Εισαγγελία ένα "άδειο φάκελο". Η καθυστέρηση θα αναστείλει την ηθική απαξία, η παραγραφή θα συσκοτίσει την υπόθεση και η πόλωση θα οδηγήσει σε συμψηφισμό.
Με αυτό τον τρόπο το Σύνταγμα επιφυλάσσει την ατιμωρησία αλλά και τη συγκάλυψη των σκανδάλων διαφθοράς. Δοκιμάζει τη νοημοσύνη του κοινού ότι τα δύο κόμματα που διαμόρφωσαν το καταστατικό πλαίσιο, προτείνουν τώρα σωρεία αναθεωρήσεων και άρση της ατιμωρησίας, συμπτωματικά αφού έχουν πάψει να κυβερνούν τα ίδια.
Οι προβλέψεις του Συντάγματος είναι στα μέτρα τους αλλά λαμβάνουν ως προϋπόθεση ότι κανείς δεν θα κόψει το κλαδί που πατάει. Εκτός αν δεν πατάνε όλοι στο ίδιο κλαδί...
 22 Μαρ. 2018
  tvxs.gr 

Καταδίωξη τουρκικού σκάφους...

...δυο ημέρες πριν τον εμβολισμό του «Γαύδος»...

Ενα παράξενο περιστατικό συνέβη δυο ημέρες πριν τον εμβολισμό του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό στα Ιμια στις 12 Φεβρουαρίου και έρχεται τώρα στη δημοσιότητα, γεννώντας νέες απορίες.
Συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα της 10ης Φεβρουαρίου στην ίδια περιοχή πραγματοποιήθηκε καταδίωξη τουρκικού σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων από ελληνικό περιπολικό του λιμενικού που είχε μπει στα χωρικά μας ύδατα! Το ελληνικό πλοίο προειδοποίησε έριξε μάλιστα και βολές, αλλά το τουρκικό σκάφος κατάφερε να διαφύγει. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ξεκαθαρίζεται ότι το τουρκικό πλοίο δεν ήταν πολεμικό… 
Ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί τι ήταν και αν έκανε λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, τσιγάρων ή άλλο… 
Πάντως οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν για το περιστατικό τόσο την ΕΕ όσο και τις ΗΠΑ.

enimerosi24.gr

Το βάζουν όλοι στα πόδια...

Ούτε ο Λυκουρέντζος πάει Προανακριτική...
Αποτέλεσμα εικόνας για λυκουρεντζοςΣυνεχίζονται οι αρνήσεις των εγκαλούμενων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis να προσέλθουν ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για να εκφέρουν άποψη περί αρμοδιότητας. 

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θοδωρή Δρίτσα, και συμπληρώνει ότι δεν επιθυμεί να συμπράξει σε καμία μορφή αποπροσανατολισμού.

Καταλογίζει στην πλειοψηφία απόπειρα συσκότισης αντί διερεύνησης της υπόθεσης και τους καλεί να αναλογιστούν τις βαρύτατες ευθύνες που επωμίζονται με τις πρακτικές που ακολουθούν, οι οποίες –όπως αναφέρει- συντηρούν τη σπίλωση.

«Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει. Συνεπώς, α αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής. Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά. Είμαι αθώος και θα εξαντλήσω με δική μου πρωτοβουλία, κάθε προσφερομένη εκ του Συντάγματος δυνατότητα, για να υπερασπιστώ την Τιμή μου, από την ανυπόστατη ψευδομαρτυρία και άδικη σπίλωση», σημειώνει.

cnn.gr

Τηλεφώνημα Τσίπρα στόν Βλαντιμίρ Πούτιν, σήμερα το πρωί...

Well done Vladimir...
Αποτέλεσμα εικόνας για tsipras putinΤηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας..

Βαγγέλης Βενιζέλος: Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αρχηγός



του Γ. Λακόπουλου 
Στο «συνέδριο» της Φώφης Γεννηματά ο Βαγγέλης Βενιζέλος απέδειξε ότι έπρεπε να είναι ήδη αρχηγός. Της… ΝΔ βεβαίως. Πολιτικός του ΠΑΣΟΚ , που δεν συνθηκολόγησε ποτέ μαζί του λέει, σχεδόν με θαυμασμό: «Τον παραδέχθηκα, ήταν ο μόνος που είχε στρατηγική εκεί μέσα.».  Εκτός απο το ασυναγώνιστο χάρισμα του λόγου. Τι κρίμα να    είναι εκ νεότητός του  ανυπόφορα και  αλλαζονικά  < κεντρώος>.

Δεν έχει άδικο. Ο Βενιζέλος για μια φορά ακόμη κέντησε από το βήμα. Πήγε μόνο για να καταθέσει την πλατφόρμα του και να φύγει; Ποιο Κινάλ και Φώφη -που κήρυξε ανένδοτο αγώνα θυμίζοντάς τον πατροκτόνο που δηλώνει …ορφανός. Ανένδοτο με ποιους; Με όσους εξαθλίωσε η πολιτική τους; Δηλαδή εναντίον το εαυτού τους; Αστεία πράγματα. Καμιά θεσούλα ζητούσαν από το παρόντα Μητσοτάκη.
Ο Βενιζέλος δεν πήγε εκεί ούτε για τον βάλει η Γεννηματά στην «ηγετική ομάδα», ούτε για να τον κάνει ο Μητσοτάκης υπουργό. Πήγε για να δηλώσει την παρουσία του στην απέναντι παράταξη . Στη ΝΔ. 
Οπως έκανε το 1988 -89 με το ΠΑΣΟΚ.  Τους βρήκε σε αδυναμία και αυτός που για 15 χρόνια ήταν εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου , όταν τον είδε στα σχοινιά πετάχτηκε.  Εγώ μπορώ να σε σώσω και να σε διαδεχθώ. Έβλεπε ότι κανείς δεν είχε τα προσόντα του για να τον σταματήσει. 
Τελικά σταμάτησε μόνος του. Καθώς δεν ήξερε καλά το κόμμα, ούτε τα έχει καλά με την πραγματική πολιτική πάτησε τα κορδόνια του διαδοχικά και βγήκε στο περιθώριο. Βγήκε όμως από μια συγκεκριμένη πόρτα: του Σαμαρά.  
Και μια συγκεκριμένη ταυτότητα: του αντι-αριστερού. 
Δεν περιθωριοποιήθηκε ως «κολλημένος του ΠΑΣΟΚ», αλλά ως εταίρος της ΝΔ με έπαθλα, όπως το «κούρεμα», τα οποία ανεμίζει.
Ξέρει πως το 2012 έγινε αρχηγός σε λάθος στιγμή, με λάθος τρόπο και...

Το σκεπτικό ΣτΕ και το Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ!

Συμβούλιο της Επικρατείας
Είναι απορίας άξιον πώς ερμήνευσαν οι δικαστές το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
 Σύμφωνα με τη διαρροή σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, η απόφαση Φίλη για εκσυγχρονισμό των Θρησκευτικών κρίθηκε μεταξύ άλλων αντισυνταγματική διότι «προσβάλλει ευθέως το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ γιατί στερεί από τους μαθητές του Ορθόδοξου Χριστιανικού Δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, ενώ η νομοθεσία προβλέπει για μαθητές Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους να διδάσκονται αυτοτελώς το εν λόγω μάθημα». 

Ανατρέχοντας όμως στο συγκεκριμένο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ διαβάζουμε: «Αρθρο 2 - Δικαίωμα στην εκπαίδευση. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα να εκπαιδευτεί. Κάθε κράτος, ασκώντας τα καθήκοντα που αναλαμβάνει στο πεδίο της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, θα σέβεται το δικαίωμα των γονέων στο να εξασφαλίζουν τη μόρφωση και εκείνη την εκπαίδευση που είναι σύμφωνη με τις δικές τους θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις».

Η συγκεκριμένη αναφορά στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προφανώς ψηφίστηκε προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα και των μειοψηφιών από την αναγκαστική επιβολή δογμάτων και φιλοσοφικών απόψεων και είναι απορίας άξιον πώς ερμήνευσαν ανώτατοι δικαστές το περιεχόμενο αυτού του άρθρου και με ποια λογική τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται με τον πλέον φανατικό τρόπο τη θρησκεία των γονιών τους, χωρίς να τους δίνεται καν η δυνατότητα να σκεφτούν και να αποφασίσουν. 

21.03.2018

Α.Ψ.
                     από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                      efsyn.gr

Η δημοτική αρχή Μυκόνου στα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων

Η Μύκονος μπαίνει σε μία νέα ενεργειακή εποχή
Η Μύκονος μπαίνει σε μία νέα ενεργειακή εποχή

Ένα όραμα δεκαετιών γίνεται πράξη. Ένα εμβληματικό έργο ολοκληρώνεται και η Μύκονος σε λίγες μέρες θα συνδέεται ενεργειακά με την ηπειρωτική Ελλάδα.Ένεκα του σημαντικού ταξιδιού του δημάρχου Μυκόνου στις ΗΠΑ, τη Δημοτική Αρχή Μυκόνου εκπροσώπησε στα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων στη Σύρο, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Ειρήνη Γρυπάρη, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ευχαρίστησε εκ μέρους του δήμου Μυκόνου για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.
Η Σύρος συνδέεται πλέον μέσω καλωδίου μήκους 105 χιλιομέτρων με το Λαύριο. Ακολούθως, με αντίστοιχες καλωδιακές συνδέσεις, η Σύρος συνδέεται με την Τήνο, καθώς και με την Πάρο, που τροφοδοτεί μια σειρά από άλλα γειτονικά νησιά. Έτσι, η Σύρος, η Τήνος και η Πάρος, αλλά και η Αντίπαρος, η Νάξος, το Κουφονήσι, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος, η Σίκινος και η Φολέγανδρος, συνδέονται πλέον με το ηπειρωτικό σύστημα. Με την ένταξη και της Μυκόνου, το αμέσως επόμενο διάστημα, ολοκληρώνεται η παρούσα φάση του έργου.
Σημαντικά οφέλη - εξασφαλισμένη με φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα η Μύκονος
hsdladk2
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Μύκονος, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - ποτέ πρόβλημα ηλεκτροδότησης, καθώς πέραν της κύριας διασύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Σύρου, θα βρίσκεται σε εφεδρεία και η σύνδεση με την Πάρο μέσω Νάξου για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.
Πολλαπλά είναι τα οφέλη για τους Μυκονιάτες καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα που θα καταναλώνουν οι Μυκονιάτες, θα είναι φθηνότερο από αυτό που κατανάλωναν έως σήμερα, επιτυγχάνεται η καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, ενώ τίθενται στέρεες βάσεις για νέα αναπτυξιακή πορεία στο νησί.
Η ένταξη της Μυκόνου στην ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
Έργο πνοής για την κοινωνία της Μυκόνου - σημαντική η συμβολή του δήμου Μυκόνου και της παρούσας δημοτικής αρχής
hsdladk1
Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα έργο πνοής τόσο για όλες τις Κυκλάδες όσο και για τη Μύκονο, το οποίο θα αλλάξει όλα τα δεδομένα και για το οποίο εργάστηκαν όλες οι Δημοτικές Αρχές της Μυκόνου από το 2009 έως και σήμερα, που ολοκληρώνεται με επιτυχία.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίσπευση των διαδικασιών και στην επίλυση ζητημάτων που προέκυψαν στην πορεία υλοποίησης του έργου (πχ αδειοδοτήσεις), με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Μυκόνου πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.
Ποιοι έδωσαν το «παρών» στα λαμπερά εγκαίνια
hsdladk3
Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης καθώς και στελέχη των διοικήσεων της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Παρόντες επίσης ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννης Φλεβάρης και ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων Δαμιανός Γρυπάρης.
Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, καλεσμένος του Προέδρου κ. Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, δήλωσε σχετικά:
«Η Μύκονος μπαίνει πλέον σε μια νέα ενεργειακή εποχή. Εμείς ως Δημοτική Αρχή, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να επισπεύσουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την έκβαση των εργασιών ηλεκτρικής διασύνδεσης της Μυκόνου με την ηπειρωτική Ελλάδα Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας έργο, του οποίου το αποτύπωμα θα αντιληφθούμε πραγματικά σε λίγα χρόνια από σήμερα.
Προστατεύουμε το περιβάλλον, παρέχουμε πιο φθηνή και πιο ποιοτική ενέργεια στους Μυκονιάτες και προσθέτουμε ακόμα ένα σημαντικό λιθαράκι στην πολυπόθητη αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας».
 20/03/2018
Newsbeast 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα»

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Υγεία - Υπεγράφη η σύμβαση


ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Υπεγράφη η σύμβαση για την πρωτοβουλία «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα» μεταξύ της πολιτείας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η προσφορά μπορεί να φτάσει και τα 250 εκατ., ενώ όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος η δωρεά θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως «υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις» αξιοποίησης της πρωτοβουλίας το συντομότερο δυνατόν και με τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες.
Πρόσθεσε πως «πλέον στην Ελλάδα έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια, η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία».
Αντίστροφη πορεία «αυτής της ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού».

«Με τη χώρα να βαδίζει πλέον σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μνημονίων, που άφησαν πληγές στην ελληνική κοινωνία», τόνισε.
Χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος.
«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο (σ.σ. είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος) για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε...

Ο Σαρκοζί διώκεται για «παθητική δωροδοκία» κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π....

Γαλλία: Κατηγορίες σε βάρος του Σαρκοζί απήγγειλαν οι αρχές


REUTERS/GONZALO FUENTES
Κατηγορίες σε βάρος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί απήγγειλαν οι δικαστικές αρχές της χώρας αργά το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο των ερευνών για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με λιβυκά κεφάλαια.
Όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές, ο Σαρκοζί διώκεται για «παθητική δωροδοκία», «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» και «υπεξαίρεση λιβυκών κρατικών κεφαλαίων».
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.
 Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP 
 από :

 Naftemporiki

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας