Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Το σκεπτικό ΣτΕ και το Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ!

Συμβούλιο της Επικρατείας
Είναι απορίας άξιον πώς ερμήνευσαν οι δικαστές το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
 Σύμφωνα με τη διαρροή σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, η απόφαση Φίλη για εκσυγχρονισμό των Θρησκευτικών κρίθηκε μεταξύ άλλων αντισυνταγματική διότι «προσβάλλει ευθέως το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ γιατί στερεί από τους μαθητές του Ορθόδοξου Χριστιανικού Δόγματος το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, ενώ η νομοθεσία προβλέπει για μαθητές Ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους να διδάσκονται αυτοτελώς το εν λόγω μάθημα». 

Ανατρέχοντας όμως στο συγκεκριμένο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ διαβάζουμε: «Αρθρο 2 - Δικαίωμα στην εκπαίδευση. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα να εκπαιδευτεί. Κάθε κράτος, ασκώντας τα καθήκοντα που αναλαμβάνει στο πεδίο της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, θα σέβεται το δικαίωμα των γονέων στο να εξασφαλίζουν τη μόρφωση και εκείνη την εκπαίδευση που είναι σύμφωνη με τις δικές τους θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις».

Η συγκεκριμένη αναφορά στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου προφανώς ψηφίστηκε προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα και των μειοψηφιών από την αναγκαστική επιβολή δογμάτων και φιλοσοφικών απόψεων και είναι απορίας άξιον πώς ερμήνευσαν ανώτατοι δικαστές το περιεχόμενο αυτού του άρθρου και με ποια λογική τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται με τον πλέον φανατικό τρόπο τη θρησκεία των γονιών τους, χωρίς να τους δίνεται καν η δυνατότητα να σκεφτούν και να αποφασίσουν. 

21.03.2018

Α.Ψ.
                     από τήν:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                      efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.