Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα οι Έλληνες…


Το σκληρό τους πρόσωπο μας δείχνουν μέρα με τη μέρα οι εταίροι, με αποτέλεσμα, οι Έλληνες να χάνουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στο δημιούργημα που λέγεται  Ε.Ε.!

Οι εκβιασμοί για Grexit ή Grexident πάνε και έρχονται… Δεν φοβούνται ούτε το...
γεγονός ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε το εγχείρημα που λέγεται Ευρώπη μπορεί και να τιναχθεί στον αέρα… Την αποκάλυψη αυτή άλλωστε την έκανε πρόσφατα και ο Μοσκοβισί ο οποίος… ερωτηθείς αν η Ευρώπη αντέχει Grexit, απάντησε: «Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση από δύο χρόνια πριν. Ωστόσο τυχόν έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη πολιτική ζημιά καθώς όλοι θα αναρωτιούνται ποιος θα ακολουθήσει».

Δεν τους νοιάζει τίποτα… τους λες ότι σχεδόν το 35% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και εκείνοι βλέπουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση ως μονομερή ενέργεια, η οποία μάλιστα, παραβιάζει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Και σαν να μην φθάνει αυτό, βγαίνει και ο Επίτροπος της Κομισιόν, Κατάινεν και λέει: «Στις χώρες του Μνημονίου δεν χωρούν δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα διότι το Μνημόνιο δεν είναι Ενωσιακό Έγγραφο (δάνειο έδωσε και το ΔΝΤ) με αποτέλεσμα η Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους Έλληνες να μην ισχύει».

Για τα μαγειρέματα των αριθμών εκεί κατά το 2010... Μιλάμε για αυτούς τους αριθμούς που έφεραν την φτώχεια στην χώρα μας, για να μην λείψει ευρώ από τα ταμεία τους, δεν λένε τίποτα. Θέλουν απλά εδώ και τώρα να τελειώσουν την ιστορία μας…
            Mιχαλού
topontiki.gr

Β. Παπανδρέου: Είναι ολοφάνερη η άκαιρη και συνδυαστική στοχοποίησή μου...



Αναφορά της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...
Έγγραφο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απέστειλε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, στον απόηχο πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για τη διεξαγωγή ελέγχου από το ΣΔΟΕ των περιουσιακών της στοιχείων.

Αφού παραθέτει τα περιουσιακά της στοιχεία, υποστηρίζει ότι...
«δεν υφίσταται καμία εύλογη αφορμή για τη διενέργεια του ελέγχου», για την οποία πάντως και ζητά να ολοκληρωθεί άμεσα και να της χορηγηθεί αντίγραφο του πορίσματος, προκειμένου να αποκαταστήσει δημόσια το όνομά της. 

Ζητά ακόμα περαιτέρω έρευνα των κινήτρων της «παράνομης διαρροής» και των άλλων περιστάσεων της «άκαιρης και ατεκμηρίωτης», όπως την χαρακτηρίζει, στοχοποίησής της, σημειώνοντας ότι θα ζητήσει την τιμωρία όσων εν γνώσει τους, επιχείρησαν να την καταστήσουν ύποπτη συμπεριφοράς που απάδει σε πολιτικό πρόσωπο, καθόσον «με τον τρόπο που διεδόθησαν τα ανωτέρω, ετρώθη ήδη η τιμή και η υπόληψή μου, επιφυλασσόμενη κάθε νομίμου δικαιώματός μου να στραφώ κατά παντός υπαιτίου, που θα προκύψει από την έρευνα», όπως λέει.

Διαβάστε ολόκληρη της αναφορά-αίτηση της πρώην υπουργού προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου : 

Προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΑΙΤΗΣΗ
Βάσως Παπανδρέου του Ανδρέα, κατοίκου Αθηνών, οδός Ακαδημίας 28.

Αξιότιμη κα Εισαγγελεύ,

Τι θα συμβεί έως τις 20 Αυγούστου...






...με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Γράφημα της «Le Monde»...
Η Ελλάδα ανέλαβε στη χθεσινή οκταμερή να υποβάλει εντός των προσεχών ημερών μία ολοκληρωμένη λίστα των μεταρρυθμίσεων προς τους Ευρωπαίους εταίρους της, να αναλάβει τον έλεγχο και...
να πάρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα χρήματα που χρειάζεται απεγνωσμένα να αποφύγουν την οικονομική ασφυξία, αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ της η «Le Monde» με τίτλο: «Η Ελλάδα, στο κυνήγι του χρήματος, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις». 
Η Αθήνα θα παρουσιάσει «μια ολοκληρωμένη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες ημέρες», ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τα οποία είχαν προηγουμένως αναφερθεί σε ελάχιστη πρόοδο σε αυτό το ακανθώδες ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας, προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.
Στη συνέχεια η γαλλική εφημερίδα παρουσιάζει με ημερομηνίες τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας:...

Το αίτημα Τσίπρα, που «έθαψε» η Μέρκελ...


Στη νύχτα θρίλερ και την οκταμερή συνάντηση για την Ελλάδα, στις Βρυξέλλες, αναφέρεται η εφημερίδα "Wall Street Journal".
Υπό τον τίτλο «Η Μέρκελ παρεμβαίνει στο...
ρήγμα της Ελλάδας με τους πιστωτές», το δημοσίευμα αναφέρει ότι η άμεση παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου στο όλο και βαθύτερο ρήγμα μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης ανησυχίας στο Βερολίνο πως η οξύτητα απειλεί την ενότητα της Ευρωζώνης. 
Οι συναντήσεις της Άγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δείχνουν, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ότι η ελληνική κρίση θεωρείται στη Γερμανία σημαντική απειλή για τη σταθερότητα της Ευρώπης, ώστε να παρέμβουν οι ηγέτες των χωρών», προσθέτει.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, η καγκελάριος Α. Μέρκελ απέρριψε το αίτημα του κ. Τσίπρα για ταχύτερη πρόσβαση της Ελλάδας σε χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη και τον πίεσε να δεχθεί ότι η μόνη ελπίδα για να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση, που χρειάζεται η χώρα για να αποφύγει τη χρεοκοπία, είναι να συνεργασθεί με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και τους τεχνοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, αναφέρει η εφημερίδα.

Η τελευταία ελληνική κρίση συνοψίζεται γρήγορα στο αν είναι δυνατός ένας συμβιβασμός μεταξύ των δύο βασικών πρωταγωνιστών: της κυρίας Μέρκελ και του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και αναλυτές, τονίζει το δημοσίευμα.

«Η κυρία Μέρκελ εξακολουθεί να θεωρεί άκρως ανεπιθύμητη μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λένε πρόσωπα που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της. Μία έξοδος από το ευρώ θα καθιστούσε διαχρονικά εύθραυστη την Ευρωζώνη, καταδεικνύοντας ότι η συμμετοχή σε αυτή δεν είναι μόνιμη, προκαλώντας μελλοντικά χρηματοπιστωτικές κερδοσκοπικές επιθέσεις έναντι άλλων μελών της που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θα μπορούσε, επίσης, να καταστήσει την Ελλάδα ανεξέλεγκτη εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, περιπλέκοντας τις προσπάθειες της Δύσης να αντιμετωπίσει τις γεωπολιτικές προκλήσεις, από τη Ρωσία έως τη Μέση Ανατολή, αναφέρουν τα πρόσωπα αυτά», σημειώνει η WSJ.

«Αλλά, η κυρία Μέρκελ πιστεύει επίσης ότι μπορεί να 'πουλήσει' στους επιφυλακτικούς Γερμανούς βουλευτές και ψηφοφόρους τη βοήθεια προς την Ελλάδα με δάνεια μόνο αν η Αθήνα, με τη σειρά της, αναδιαρθρώσει την οικονομίας της για να γίνει περισσότερο βιώσιμη εντός του ευρώ», προσθέτει το δημοσίευμα. Αντίθετα, «ο Έλληνας πρωθυπουργός βασίζει τις ελπίδες του στο να πείσει την κυρία Μέρκελ ότι πρέπει να κάνει μία κατ΄ εξοχήν πολιτική επιλογή: Θέλει να διατηρήσει την ακεραιότητα της Ευρώπης ή όχι; Εάν ναι, τότε θα πρέπει να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα μαζί με χαλαρότερους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τον τερματισμό των μέτρων τύπου ΔΝΤ, όπως υποστήριξε».

Η τρόικα με φτερά αγγέλου...

Η τρόικα με φτερά αγγέλου...
undefined
Ηταν το ΝΑΤΟ εκείνο που μας εξοικείωσε τις τελευταίες δεκαετίες με την έννοια των «παράπλευρων απωλειών», δηλαδή των θυμάτων μεταξύ των αμάχων που έβρισκαν τον θάνατο από τις βόμβες με τις οποίες φιλοδωρούσαν τα «συμμαχικά αεροσκάφη» διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπως η Σερβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Λιβύη. 
Η έννοια αυτή έχει πλέον...
πολιτογραφηθεί στο καθημερινό μας λεξιλόγιο εν καιρώ πολέμου, φαίνεται όμως ότι θα πρέπει να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε και σε καιρούς «ειρήνης».

Φυσικά θα μπορούσαμε να πούμε πως όλα τα θύματα της «ανθρωπιστικής κρίσης» που προκάλεσε και προκαλεί το δόγμα της λιτότητας πανευρωπαϊκά αποτελούν «παράπλευρες απώλειες» της χρηματοπιστωτικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Φτώχεια, στέρηση, διάλυση του Κράτους Πρόνοιας, ανεργία, υποσιτισμός, αυτοκτονίες και πάει λέγοντας. Μια κεντρική πτυχή της σημερινής κρίσης και των καταστροφών που προκαλούν οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές ελίτ είναι αυτή της Υγείας, όπως όλο και περισσότερο δείχνουν τα στοιχεία επίσημων εθνικών και διεθνών οργανισμών.

Κοινή έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) συνδέει άμεσα τη φτώχεια, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και τα προβληματικά συστήματα Υγείας με την επανεμφάνιση της φυματίωσης. Εκείνης της παλιάς μεταδοτικής ασθένειας που έχει χαρακτηριστεί «αρρώστια της φτώχειας». Κατά μέσον όρο, χίλιοι Ευρωπαίοι προσβάλλονται καθημερινά από την πολυανθεκτική φυματίωση, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να «είναι η περιοχή του κόσμου που έχει πληγεί περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο», όπως αναφέρει η έκθεση.

Μόνο το 2013 προκάλεσε παγκοσμίως τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων, ενώ το 85% των ευρωπαϊκών κρουσμάτων καταγράφηκε σε 18 χώρες «υψηλής επικινδυνότητας» που βρίσκονται κυρίως στην ανατολική Ευρώπη. Οπως λέει η Μαριέκε φαν ντερ Βερφ, εκπρόσωπος του ECDC, «στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότερα κρούσματα όταν οι μισθοί είναι χαμηλότεροι και/ή όταν οι εισοδηματικές ανισότητες είναι μεγαλύτερες».

Μια άλλη πτυχή των «παράπλευρων απωλειών» αφορά την ψυχική υγεία, η δραματική κατάσταση στην οποία περιγράφεται θαυμάσια στο βιβλίο του ψυχιάτρου Στέλιου Στυλιανίδη και της ομάδας του «Σύγχρονα θέματα κοινωνικής και κοινοτικής ψυχιατρικής» (εκδόσεις Τόπος).

Μερικά από τα στοιχεία: Ενας στους τρεις Ελληνες μειώνει τις δόσεις των φαρμάκων του λόγω οικονομικών δυσκολιών. Το 60% των χρονίων ασθενών δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ή βρίσκεται σε λίστα μακράς παραμονής. Οι χρόνιοι ασθενείς έχουν μειώσει κατά 50% τις δαπάνες τους για την πρωτοβάθμια φροντίδα την περίοδο 2011-2013. Οκτώ στους δέκα Ελληνες αναγκάζονται να περικόψουν την κάλυψη αναγκαίων αγαθών για να διατηρήσουν τη φαρμακευτική αγωγή τους. Οι νοσηλείες λόγω μείζονος κατάθλιψης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί κατά 50%. Ο αυτοκτονικός ιδεασμός στα άτομα που ήδη λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή αυξήθηκε στο 22,7% το 2011 σε σχέση με το 4,5% του 2009.

Στις 7 Απριλίου του 1999, σε μια συνέντευξη Τύπου, ο τότε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Τζέιμι Σέι, έλεγε πως μια γυναίκα της περιοχής τού δήλωσε πως ο θόρυβος των βομβαρδιστικών πάνω από το Κόσοβο της θύμιζε «τον ήχο των αγγέλων». Σήμερα κάποιοι άλλοι μνημονιακοί παράφρονες ακούνε τα φτερά του δικού τους αγγέλου στα πήγαινε-έλα της τρόικας. Μόνο που αυτός είναι άγγελος Θανάτου για όσους μέλλεται να αποτελέσουν τις επόμενες «παράπλευρες απώλειες».
Τάσος Τσακίρογλου
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ζαν Κλοντ: Δύο δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση για την Ελλάδα...



Το ποσό που θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Oπως είπε ο Ζαν Κλοντ, αμέσως μετά την...
ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τους φτωχούς πολίτες, για την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ένα πρόβλημα στο οποίο, όπως τονισε, πρέπει να δοθεί μια λύση.

«Υπάρχει θέμα ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και η ΕΕ θα παρέχει επιπλέον βοήθεια στην χώρα για αυτό», είπε, σημειώνοντας πως τα κονδύλια «θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μπορέσουμε να υιοθετήσουμε ένα σύστημα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση... 

Πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι, τους Γερμανούς…


                                                    Το νέο πρωτοσέλιδο του Spiegel…
Η Άνγκελα Μέρκελ, με ένα φωτεινό κίτρινο παντελόνι κι ένα πράσινο σακάκι, ξεχωρίζει χρωματικά από το ασπρόμαυρο φόντο, στο...
νέο πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Spiegel που κυκλοφορεί αύριο.

Κι όμως, είναι το φόντο που μας φαίνεται πιο οικείο, καθώς βλέπουμε μια από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες των αξιωματικών των Ναζί, όσο ήταν οι δυνάμεις Κατοχής στην Αθήνα.

Οι Ναζί ποζάρουν μπροστά στον Παρθενώνα και η συντακτική ομάδα του Spiegel «προσθέτει» στην εικόνα την Γερμανίδα Καγκελάριο. Όχι, το περιοδικό δεν «εξισώνει» την Μέρκελ με τους Ναζί, όμως ο τίτλος του περιοδικού εξηγεί τις προθέσεις: «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη».

«To τέταρτο Ράιχ» αναφέρεται στο άρθρο, ενώ στην εισαγωγή υπάρχει ένα γκράφιτι που παρουσιάζει την Μέρκελ να φέρει μουστάκι. «Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρα ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο...

Μείωση 2% των τιμών υλικών κατοικιών τον Φεβρουάριο...


Μείωση 2% των τιμών υλικών κατοικιών τον Φεβρουάριο
Μείωση 2% παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών του μηνός Φεβρουαρίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2014, έναντι...
μείωσης 2,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2014 προς το 2013, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο γενικός δείκτης κατά το μήνα Φεβρουάριο 2015, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2015, παρουσίασε μείωση 0,2%, έναντι μείωσης επίσης 0,2%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2014.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2014 – Φεβρουαρίου 2015, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014, παρουσίασε μείωση 2,6%, έναντι μείωσης 1,8%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Με drones η παράδοση προϊόντων από την Amazon...


undefined
Με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορεί να παραδίδει στους πελάτες τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει, η ηλεκτρονική ιστοσελίδα Amazon, έπειτα από...
έγκριση που πήρε από ελεγκτικές αρχές στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Εθνική Αρχή Αεροπλοΐας των ΗΠΑ, έδωσε άδεια στην ιστοσελίδα να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και αποτελεί μεγάλη νίκη για την εταιρεία με έδρα το Σιάτλ.
Οι περιορισμοί που υπάρχουν στην σχετική άδεια είναι ότι ισχύει για ένα συγκεκριμένο τύπο μίνι μη επανδρωμένου αεροσκάφους και η πτήση θα πρέπει να γίνεται σε ύψος 120 μέτρων.
Η Amazon είναι η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και η συγκεκριμένη άδεια αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανοίγοντας νέους δρόμους παράδοσης προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό.

Ωστόσο, η ανησυχία του κοινού για την ασφάλεια αλλά και για την προστασία προσωπικών δεδομένων λόγω ενδεχόμενης απώλειας δεμάτων είναι έντονη.

Guardian: Δύσκολα θα ξανακολλήσει το γυαλί μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας...


Αν και οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ένα κλίμα συμφιλίωσης μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βρεθεί σε τέτοιο οριακό σημείο που είναι δύσκολο να επανέλθουν σε πρότερα επίπεδα εκτιμούν δημοσιογράφοι και αναλυτές.
«Χρειάζεται κάτι παραπάνω από το συμφιλιωτικό άρθρο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για να ξαναχτιστούν οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας», εκτιμά ο Guardian, ενώ την ίδια άποψη εκφράζει και ο Joan Hoey, αρθρογράφος του Economist Intelligence Unit, ο οποίος τονίζει ότι οι χθεσινές συζητήσεις απέτρεψαν μια ευθεία ρήξη.
«Οι συνομιλίες τα ξημερώματα της Παρασκευής είχαν ως αποτέλεσμα τη συμφωνία να επανέλθει ο κ. Τσίπρας με ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων μέσα στις επόμενες μέσες και στο μεταξύ να δοθεί ''ανάσα'' στην ελληνική κυβέρνηση», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας όμως ότι η πολιτική βούληση που χρειάζεται για να επέλθει ο συμβιβασμός έχει διαβρωθεί.
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανταγωνιστεί το πιο ισχυρό μέλος της Ευρωζώνης, επαναφέροντας στο προσκήνιο την Κατοχή από τους Γερμανούς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η καγκελάριος Μέρκελ έχει καλέσει τον Α. Τσίπρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκληθεί. Η γερμανική κοινή γνώμη έχει πλέον στραφεί αποφασιστικά εναντίον της Ελλάδας ενώ και μέλη της γερμανικής κυβέρνησης, με πρώτο τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνουν να έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα», αναφέρει.
Μπορεί σε θεσμικό επίπεδο η Ε.Ε. να επιθυμεί σφόδρα έναν συμβιβασμό, αλλά υπάρχουν πλέον τόσα πολλά ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία που οι σχέσεις αρχίζουν να γίνονται απρόβλεπτες, καταλήγει.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επταμερή συνάντηση...


Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επταμερή συνάντηση: Πως σχολιάζουν τον συμβιβασμόΠως σχολιάζουν τον συμβιβασμό...

Η απόφαση για την Ελλάδα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ και οι...
θέσεις της "κάθε πλευράς" προβάλλονται από αμερικανικά ΜΜΕ.
Τα δημοσιεύματα επικεντρώνονται στην «τήρηση των δεσμεύσεων» της ελληνικής κυβέρνησης για υλοποίηση της συμφωνίας και των μεταρρυθμίσεων, στην «έλλειψη ρευστότητας» και στις «πιέσεις που δέχονται» οι ελληνικές τράπεζες ως κίνδυνο «πρόκλησης ατυχήματος».
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σύντομα «πλήρη κατάλογο» οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας, όμως, ότι «η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, η Ελλάδα θα καταθέσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και θα υλοποιήσει» και ότι «η διαδικασία μπήκε και πάλι στις ράγες».
Βloomberg
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ απέρριψε πρόταση από το εποπτικό της όργανο να περιορίσει την έκθεση των ελληνικών τραπεζών στο βραχυπρόθεσμο χρέος της χώρας, λόγω ανησυχιών ότι η κίνηση αυτή θα έβαζε σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική θέση της Ελλάδας και θα κατέστρεφε τις πολιτικές συζητήσεις για το πρόγραμμα διάσωσης, που ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες».
Wall Street Journal
Σε δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ επισημαίνεται ότι «οι ελληνικές τράπεζες αισθάνονται πιέσεις, καθώς η προοπτική των ελέγχων κεφαλαίων είναι και πάλι στο προσκήνιο και οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται».
Σε άλλο δημοσίευμα-ανάλυση στην ίδια εφημερίδα σημειώνεται ότι «το ευρωπαϊκό σκηνικό διαμορφώνεται με την Ελλάδα μόνη της και τις άλλες 18 χώρες της Ευρωζώνης συνασπισμένες σε ένα στρατόπεδο». Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι «άλλες κυβερνήσεις κατάφεραν να διαχειριστούν την κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας επιτυχώς (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και χώρες της Βαλτικής) και ότι «μία νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους σημαίνει απώλειες για τις χώρες-δανειστές, ενώ, σε πολιτικό επίπεδο, παραχωρήσεις σε μία ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση ίσως ενισχύσει και άλλα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κόμματα». Επίσης, γίνεται αναφορά σε «κακή χημεία ανάμεσα στους άπειρους και ενίοτε χαρισματικούς Ελληνες αξιωματούχους και τους μπαρουτοκαπνισμένους Ευρωπαίους ομολόγους τους».

New York Times
Στη Νιου Γιορκ Τάιμς διατυπώνεται η άποψη ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες απαίτησαν από τον Ελληνα πρωθυπουργό να παρουσιάσει τάχιστα το μεταρρυθμιστικό σχέδιό του εάν επιθυμεί τη συνέχιση της χρηματοδότησης. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν συναίνεσε σε μέτρα λιτότητας που θα επιβαρύνουν τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός».

Σε άλλο δημοσίευμα στην ίδια εφημερίδα της Νέας Υόρκης αναφέρεται ότι «σειρά συνομιλιών χθες στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο κορυφής, αλλά και στο περιθώριό της, ηρέμησαν την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, η οποία είχε μετατραπεί τελευταία σε έναν "δηλητηριώδη πόλεμο λέξεων". Παρόλα αυτά, δεν υφίσταται αυτόματη εκροή χρημάτων προς την Ελλάδα, κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί σε επόμενο Eurogroup». Επίσης, γίνεται λόγος για «σθεναρή στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ έναντι του Ελληνα πρωθυπουργού Τσίπρα» και για «πίεση που του ασκήθηκε για να επιταχύνει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις, με αντάλλαγμα επιπλέον χρηματοδότηση»...
iefimerida.gr

Βαγγέλη, να το χαίρεσαι το 4%!..

 Ο Βαρουφάκης τρολάρει τον Βενιζέλο (Βίντεο)…

Δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει την σπόντα του στο ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο υπουργός Οικονομικών.

Την ώρα που…
βρισκόταν στο βήμα της Βουλής και μιλούσε για τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας από τα έδρανα.
«Χαρείτε το 4%, χαρείτε το. Θα το έχετε για πολύ λίγο» ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, που προκάλεσε αμηχανία στους «πράσινους» που βρίσκονταν στην αίθουσα…

Στάη: Δεν μπορούσε να πετάξει τον Βαρουφάκη στα σκυλιά...


Η φράση του Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο (το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά) θυμήθηκε η Έλλη Στάη στο σχόλιό της για τις επικοινωνιακές εκρήξεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη.
Ο πρωθυπουργός κάλυψε μεν τον κύριο Βαρουφάκη,δεν...
θα μπορούσε βέβαια σε μια συνέντευξη Τύπου να τον πετάξει στα σκυλιά,όμως οι επικοινωνιακές εκρήξεις έκαναν καλό  μέχρι ενός σημείου. Απο'κει και πέρα λειτούργησαν αρνητικά.
Η σχολιάστρια του Alpha είπε επίσης πως το κράτος έχει ρευστότητα μέχρι τον Απρίλιο.
"Θα πρέπει τώρα να κινηθούμε γρήγορα.Να κερδίσουμε χρόνο και χρήμα"...

Σκίτσο του Ηλία Μακρή


Τσίπρας: Συμφωνία στο Eurogroup το ταχύτερο δυνατόν

Το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία με τους εταίρους να κατατεθεί η λίστα ελληνικών μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατόν και να συγκληθεί Eurogroup, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Παρασκευής.
Τόσο στην Σύνοδο Κορυφής, όσο και στην επταμερή συνάντηση που ακολούθησε, «βάλαμε στο τραπέζι και προστατεύσαμε την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι επιβεβαιώθηκε η πεποίθηση της κυβέρνησης ότι η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες την συμφωνία με τους εταίρους, ενώ στάθηκε σε τρία βασικά σημεία, τα οποία, όπως είπε προκύπτουν από την «ενιαία ανάγνωση της συμφωνίας»:
Πρώτον, το γεγονός ότι «δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, κάτι δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα».
Δεύτερον, ότι «κατέστη σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη για την συγκρότηση της λίστας μεταρρυθμίσεων», καθώς και για την υλοποίηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών.
Και τρίτον, ότι ξεκαθαρίστηκαν θέματα διαδικαστικά, όπως «το ότι οι πολιτικές συζητήσεις θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιούνται αποστολές με στόχο την συλλογή τεχνικών πληροφοριών».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, παρά τις δυσκολίες, «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και ταυτόχρονα κυβερνά, συζητά και ταυτόχρονα, νομοθετεί».
Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο την ύπαρξη ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που όπως είπε είναι αποτέλεσμα του προγράμματος που εφαρμόστηκε στην χώρα μας. Μάλιστα, ανάφερε πως πράξεις της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της επούλωσης των πληγών είναι τα νομοσχέδια κατά της ανθρωπιστικής κρίσης και για την ρύθμιση των οφειλών, ενώ στάθηκε και στις δηλώσεις του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος νωρίτερα ανακοίνωσε ότι εντός του 2015 κοινοτικά κονδύλια της τάξεως των 2 δισ. ευρώ που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. μπορούν να προσανατολιστούν σε δραστηριότητες σχετικές με την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Ο πρωθυπουργός έκλεισε την εισαγωγή του κάνοντας λόγο για θετικό απολογισμό των συνομιλιών στις Βρυξέλλες και τονίζοντας πως μένει η προσπάθεια υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση.
«Κανένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας»
Απαντώντας σε ερωτήσεις κ. Τσίπρας τόνισε αρχικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. «Οι υποχρεώσεις μας προς τους πολίτες της χώρας και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα εκπληρωθούν, ενώ και οι τραπεζικές καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις «Κασσάνδρες» που καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να σταθούν ψύχραιμοι. Δε θα υποκύψουμε στο κλίμα ανασφάλειας είπε ο κ. Τσίπρας, προειδοποιώντας μάλιστα όσους θέλουν να παίξουν με τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ότι ματαιοπονούν για πολιτικές σκοπιμότητες. «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δημοσιεύματα και μηχανορραφίες, αλλά όταν χάνουν την στήριξη του λαού», υποστήριξε.
Για την παρουσία του κ. Ντράγκι στη μίνι σύνοδο είπε ότι συμμετείχε συμβουλευτικά στη χθεσινή συζήτηση αλλά δεν είναι πολιτικός και δεν μπορούσε να δώσει υποσχέσεις πέραν της σαφέστατης διαδικασίας για τις κινήσεις της ΕΚΤ για να αποκατασταθεί το κλίμα βεβαιότητας και εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει «κάθε παράγραφο» της συμφωνίας παράτασης της δανειακής της σύμβασης, η οποία συνήφθη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πρέπει να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τα ίδια πράγματα. Ξεχάστε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Υπάρχει δέσμευση για κατάλληλο πρωτογενές πλεόνασμα. Χθες, ξεδιαλύναμε πως τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν. Δεν υπάρχει θέμα πέμπτης αξιολόγησης και μας ζητούν να μην εφαρμόσουμε αυτά που η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπόρεσε να υλοποιήσει, αλλά να καταθέσουμε το δικό μας διαφορετικό μείγμα πολιτικής».
Στήριξη σε Βαρουφάκη
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την «γκρίνια» που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν έχει νόημα να προσωποποιούμε την αντιπαράθεση», εν μέσω μάλιστα μιας σκληρής διαπραγματευσης «με ισχυρό πολιιτκό φορτίο». Ακόμη, σημείωσε πως είναι «ψευδής η εντύπωση ελληνογερμανικής κόντρας» και πρόσθεσε: «Υπό αυτήν την έννοια υπάρχουν πολιτικές κόντρες και η θέση του υπουργού Οικονομικών είναι δύσκολη. Οποιος και να ήταν στη θέση του θα δεχόταν πυρά και θα υπήρξε προσπάθεια αποδόμησής του». «Η κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό και λειτουργεί συνολικά».
Kathimerini.gr

Λίστα μεταρρυθμίσεων και Eurogroup τα επόμενα βήματα μετά την επταμερή

Σύγκλιση στη μίνι σύνοδo
Σύγκλιση καταγράφηκε στη μαραθώνια επταμερή συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής. Από τις συζητήσεις προέκυψε προθυμία σύγκλησης έκτακτου Eurogroup υπό την προϋπόθεση η Αθήνα να παράσχει λίστα άμεσων μεταρρυθμίσεων.
in.gr