Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Σταθερότητα μόνο μέσω πρόωρων εκλογών ...




Κυκλοφορεί από το πρωί μια είδηση που εμφανίζει τον Κώστα Σημίτη να τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Δεν ξέρω αν πράγματι ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε μια τέτοια άποψη αλλά...
αν το έκανε, συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται συγκριτικά με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση, η σταθερότητα της χώρας εξυπηρετείται καλύτερα από την άμεση προσφυγή στις κάλπες, κάτι που αποδέχονται σχεδόν όλοι οι διεθνείς συνομιλητές της χώρας.

Η Παραπολιτική υποστηρίζει, σχεδόν μόνη της, εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να υπάρξει κάποια ρύθμιση του χρέους, αν πρώτα οι δανειστές μας δεν έχουν εξασφαλίσει ότι αυτή θα στηριχθεί κι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι ακριβώς το ίδιο συνέβη και το 2011, όταν ο...υπεύθυνος Αντώνης Σαμαράς ήταν αντίθετος με το PSI για το οποίο σήμερα η κυβέρνηση του καμαρώνει.

Μετά το πάθημα με την αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία που προξένησε ανυπολόγιστη ζημιά στη δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας από το 2009 μέχρι το 2011, οι δανειστές μας και ιδιαίτερα το Δ.Ν.Τ επιμένουν στην επιδίωξη μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης νομιμοποίησης της ασκούμενης πολιτικής, κάτι που σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορεί να εξασφαλίσει η παραπαίουσα κυβέρνηση.

Εξάλλου, Σαμαράς και Βενιζέλος ουσιαστικά υπόσχονται να διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει όποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιθυμεί, καθώς δεν θα του χρειάζονται πια 180 βουλευτές αν οδηγηθούμε σε εκλογές λόγω διάλυσης της Βουλής στο πλαίσιο της διαδικασίας εκλογής Προέδρου.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας πολιτικός αναλυτής για να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία μεγάλη συμφωνία για τη χώρα όταν η ημερομηνία λήξης αυτής της κυβέρνησης είναι εμφανής. Αν σας χρωστούσε μια επιχείρηση χρήματα, θα συμφωνούσατε σε διακανονισμό την ώρα που αυτή αλλάζει ιδιοκτησία; 

parapolitiki.com

Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών στον Γάλλο Ζαν Τιρόλ...

Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών στον Γάλλο Ζαν Τιρόλ
 Στον Γάλλο οικονομολόγο Ζαν Τιρόλ απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομικής Επιστήμης για το 2014, για την ανάλυση του περί των... δυναμικών και των ρυθμίσεων της αγοράς, η οποία θεωρείται κομβική για τις αναγκαίες ρυθμιστικές πολιτικές στο χώρο της βιομηχανίας, σε συνθήκες υψηλής μονοπώλησης της αγοράς.Ο 61 ετών Γάλλος οικονομολόγος είναι ερευνητής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης.
Το βραβείο στον κ. Τιρόλ θα συνοδευθεί από χρηματικό έπαθλο 1,1 εκατ. δολαρίων.
 

Guardian: O Σαμαράς φοβάται το ενδεχόμενο νέας οικονομικής βοήθειας...

Στις αγωνιώδεις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εξέλθει νωρίτερα του προγραμματισμένου από το πρόγραμμα διάσωσης εστιάζει δημοσίευμα του Guardian, όπου γίνεται αναφορά στις χθεσινές επαφές των Χαρδούβελη και Στουρνάρα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον, αλλά και στις ...
πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή.

Το δημοσίευμα στέκεται επίσης και στη στάση της K. Λαγκάρντ την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, όπου ερωτηθείσα σχετικά δήλωσε ότι «κατά την άποψή μας η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη θέση αν είχε προληπτική στήριξη (precautionary support).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΝΤ χθες, μετά τη συνάντηση με τους Έλληνες αξιωματούχους «η κ. Λαγκάρντ επαίνεσε τις αρχές για τη σημαντική βελτίωση στη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και τους ενθάρρυνε να εφαρμόσουν με αποφασιστικότητα βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος».

Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει υπό εποπτεία ώστε οι τίτλοι διασφαλισμένοι με ενυπόθηκα πάγια χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (junk) των ελληνικών τραπεζών να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγορών ABS της ΕΚΤ.

Εκφράζοντας παρόμοιες ανησυχίες, το Σαββατοκύριακο, ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, παρομοίασε την Ελλάδα με «έναν ασθενή που κάπνιζε τρία πακέτα τσιγάρα τη μέρα, έπινε δύο μπουκάλια ουίσκι και έτρωγε οχτώ χοτ ντογκ» όταν ξέσπασε η κρίση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αντιμετωπίζει μια όλο και πιο δημοφιλή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση στη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φοβάται μόνο τις δεσμεύσεις που συνδέονται με μια επιπλέον βοήθεια αλλά φόβο του προκαλεί και η πολιτική αναταραχή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να εμποδίσει την εκλογή ενός νέου προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του επόμενου έτους, φέρνοντας αντίρρηση στον υποψήφιο της κυβέρνησης. Οι επενδυτές, φοβούμενοι την παρατεταμένη πολιτική αστάθεια, έστειλαν πρόσφατα τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υψηλότερα, κάνοντας την έξοδο από το μνημόνιο να φαίνεται πιο επείγουσα για την κυβέρνηση» καταλήγει ο Guardian.

 Capital.gr

Συνήγορος του Πολίτη κατά ΕΛΑΣ...

Για αγνόηση από την Ελληνική Αστυνομία των συστάσεων του Συνήγορου του Πολίτη, κάνει λόγο η...
ανεξάρτητη Αρχή, αναφερόμενη σε διαμαρτυρία πολίτη ότι ενώ έδινε κανονικά το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, συνελήφθη και κρατήθηκε επί οκτώ ημέρες από την ΕΛΑΣ και τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά από δικές του νομικές ενέργειες, αποδεικνύοντας, ότι εσφαλμένα αναζητούνταν ως φυγόποινος.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή, ο πολίτης στη συνέχεια προσήχθη ακόμη δύο φορές σε αστυνομικά τμήματα, γιατί σε γενόμενους ελέγχους εμφανιζόταν και πάλι εσφαλμένα ως καταζητούμενος.

Έπειτα από πρόταση του Συνηγόρου για διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε από την ΕΛΑΣ Ένορκη Διοικητική Εξέταση που αναγνώρισε ότι η κράτηση του συγκεκριμένου πολίτη για οκτώ ημέρες και η προσαγωγή του, ακόμη δύο φορές, οφειλόταν αποκλειστικά σε δικά της οργανωτικά- διοικητικά λάθη.
Παρόλα αυτά, αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη, η ΕΛΑΣ δεν απέδωσε πειθαρχική ευθύνη για το ζήτημα σε κάποιο στέλεχος, ούτε προχώρησε στην οικονομική και ηθική αποκατάσταση του παθόντος.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με πόρισμά του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασ. Κικίλια πρότεινε:

α) Να διερευνηθεί η δυνατότητα, είτε µε βάση το ισχύον δίκαιο είτε µε σχετική τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, εφόσον έχει προηγηθεί σχετική Ε∆Ε που αναγνωρίζει ευθύνη της Διοίκησης,
- να καταβάλλεται εύλογη αποζημίωση στον παθόντα και
- να αναγνωρίζεται εγγράφως το σφάλμα και να εκφράζεται συγγνώμη προς αυτόν.

β) Να μελετηθούν οργανωτικές αλλαγές οι οποίες θα καθιστούν δυνατή την ακριβή παρακολούθηση των διοικητικών διαδικασιών και την απόδοση προσωπικής ευθύνης σε αντίστοιχες περιπτώσεις διοικητικών σφαλμάτων.

Σε απάντηση του ως άνω πορίσματος, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή, η Ελληνική Αστυνομία δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια αποδοχής και υλοποίησης των προτάσεων της Αρχής, αλλά αρκέστηκε στην αναφορά της ισχύουσας νομοθεσίας και την περαιτέρω διαβίβαση του πορίσματος αρμοδίως.
Τέλος, η Ανεξάρτητη Αρχή εκτιμά, ότι μία σύγχρονη αστυνομία, όταν σφάλει, οφείλει να επιδεικνύει έμπρακτα θάρρος και ευθύτητα για τη διόρθωση των πραγμάτων και την αποκατάσταση των τυχόν παθόντων πολιτών...
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Κουτζαμάνη προς εισαγγελείς: Καμία ανοχή σε εγκλήματα κατά των ζώων...

Στο αυτόφωρο οι δράστες...


Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την κακοποίηση ζώωνΣκληρή εγκύκλιο στην κατακλείδα της οποίας αναφέρει πως "η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας" με σαφή εντολή για ...
τήρηση του Αυτοφώρου και άμεση δίκη όσων συλλαμβάνονται να ευθύνονται για κακοποίηση η βασανισμό ζώων, ακόμα και τη διακίνηση οπτικού υλικού στο διαδίκτυο με τέτοιες σκηνές, εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης συμπεριφορών βασανισμού, κακοποίησης και πράξεων βίας εναντίον ζώων», υπενθυμίζει στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας το νομικό οπλοστάσιο με το οποίο απαγορεύεται:

Κουτζαμάνη προς εισαγγελείς: Καμία ανοχή σε εγκλήματα κατά των ζώων -Στο αυτόφωρο οι δράστεςα. Βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση - διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων.

γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Επισημαίνει ακόμα πως ακόμα και η παράνομη εμπορία ζώου συντροφιάς (όπως και άλλα αδικήματα) τιμωρείται με φυλάκιση που ξεκινά από 12 μήνες ενώ υπάρχουν και χρηματικά πρόστιμα από 3.000 έως και 15.000 ευρώ ανάλογα το αδίκημα. Ζητεί δε να εξετάζονται οι καταγγελίες ακόμα και στο διαδίκτυο και να κινούν "την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, εφόσον συντρέχουν οι όροι της, για τον κολασμό των εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον ως άνω νόμο, ιδίως δε του εγκλήματος της παράβασης των διατάξεων του άρθρου 16, που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία, με την παραπομπή των δραστών στα ακροατήρια για την άμεση εκδίκαση των εγκλημάτων και σε περίπτωση αναβολής τον προσδιορισμό των οικείων δικογραφιών σε σύντομο χρονικό διάστημα".

Και η εγκύκλιος καταλήγει:​"Πέραν της παραγγελίας σας προς του κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών για την εφαρμογή της παρούσης εγκυκλίου μας, παρακαλούμε να εποπτεύετε προσωπικώς και συνεχώς για την τήρηση αυτής, έχοντας υπόψη ότι η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας"...
iefimerida.gr

Η σβάστικα του Κασιδιάρη, η Αμφίπολη και τα ΜΜΕ


O Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, εξέδωσε σήμερα μια ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι το ψηφιδωτό που βρέθηκε στην Αμφίπολη αποδεικνύει ότι ο ίδιος δεν είναι νεοναζί.

Αρχικά, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους 35.949 δημότες της Αθήνας που έδειξαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι τον θεωρούσαν κατάλληλο για αναλάβει τις τύχες του δήμου Αθηναίων.

Κυρίως όμως, θα ήθελα να συγχαρώ όσα ΜΜΕ αναπαράγουν τη δήλωση του χωρίς κάποιο σχολιασμό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι πράγματι ένας αγνός λάτρης της αρχαιότητας κι όχι ένας νεοναζί κρατούμενος που μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας.

Όσο παραμένουμε μια χώρα στην οποία ο καθένας μπορεί να λέει οτιδήποτε γουστάρει χωρίς κανείς να του απαντά ή έστω να αξιολογεί στοιχειωδώς αυτό που λέει, τόσο πιο μακρινό θα μοιάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε μπροστά.
parapolitiki.com

Τέσσερα πράγματα που δεν ξέρετε για τα αβγά

Τα θρεπτικά συστατικά του

 Τα αβγά είναι ένας νόστιμος τρόπος να πάρετε άφθονη βιταμίνη-Β, θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη. avga

Και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με το πόσο καλό κάνουν στην υγεία της καρδιάς, η πλειοψηφία των ειδικών συμφωνεί πως μια διατροφή που περιέχει αβγά είναι υγιής.
Μια έρευνα, μάλιστα, έδειξε ότι ένα πρωινό γεύμα που περιέχει αβγά βοήθησε τους συμμετέχοντες να μειώσουν περισσότερο τις λιγούρες για ζαχαρούχες και λιπαρές τροφές μέσα στην ημέρα, σε σύγκριση με ένα πρωινό από δημητριακά.

Δείτε 4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα αβγά:
Ο κρόκος του αβγού βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου
Ο κρόκος του αβγού είναι μία από τις πιο πλούσιες διατροφικές πηγές χολίνης -μιας βιταμίνης που ανήκει στο σύμπλεγμα των Β-βιταμινών- η οποία συνδέεται με την καλύτερη νευρολογική λειτουργία και τη μειωμένη φλεγμονή στον οργανισμό. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι η διαιτητική χολίνη βοηθάει την εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου, όταν την καταναλώνουν οι έγκυες γυναίκες. Όμως, μια διατροφή πλούσια σε χολίνη συνδέεται επίσης με την καλύτερη ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Η χολίνη διασπάται σε μπεθάνη (bethane), η οποία χρησιμοποιείται κατά τον κύκλο της μεθυλίωσης, ο οποίος με τη σειρά του βοηθάει στην παραγωγή ορμονών, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη, που είναι γνωστές και ως "ορμόνες της ευτυχίας".
Τα αβγά είναι μια τέλεια πρωτεΐνη
Τα αβγά είναι το σημείο αναφοράς, όταν συζητάμε για την ποιότητα της πρωτεΐνης. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύνολο της πρωτεΐνης που βρίσκεται σε ένα αβγό μπορεί να απορροφηθεί και να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Θερμίδα προς θερμίδα, χρειάζεστε να πάρετε λιγότερη ποσότητα πρωτεΐνης από τα αβγά από ό, τι από άλλες πηγές, για να χτίσετε το ίδιο καλά τους μυς σας.
Η ηλικία της κότας παίζει σημαντικό ρόλο
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Poultry Science έδειξε ότι οι νεαρές κότες (ηλικίας 28 εβδομάδων) και οι μεγαλύτερες κότες (ηλικίας 97 εβδομάδων) είναι πιο πιθανό να παράγουν αβγά με χαμηλή περιεκτικότητα σε στερεά στοιχεία από ό,τι τα κοτόπουλα μέσης ηλικίας.
Τα αβγά είναι ασφαλή προς κατανάλωση για περισσότερο από 3 μήνες
Τα αβγά συσκευάζονται συνήθως εντός μιας εβδομάδας από τη γέννησή τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA), επιτρέπεται να συσκευαστούν έως και 30 ημέρες από τη γέννησή τους. Η τελική ημερομηνία πώλησης θα πρέπει να είναι μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία συσκευασίας, καθιστώντας τη συνολική διάρκεια ζωής των αβγών περίπου δύο μήνες. Όμως, σύμφωνα με το USDA, τα αβγά μπορεί να ασφαλή προς κατανάλωση μέσα σε τρεις έως πέντε εβδομάδες μετά και την τελική ημερομηνία πώλησης. Έτσι ο συνολικός χρόνος που μπορούμε με ασφάλεια να καταναλώσουμε αβγά είναι θεωρητικά πάνω από 3 μήνες!
onmed.gr

Λίγα λόγια για τον ... Μητσάρα ή Δημήτρη Γαλάνη

ΣΑΒΒΑΣ N.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μετά τον πρώτο αγώνα του Εσπέρου, μαζευτήκαμε στο γνωστό μας στέκι απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Καλλιθέας. Η συζήτηση μονοπώλησε γύρω από τον θάνατο του "Μητσάρα". Μερικοί από εμάς είμασταν συμμαθητές μαζί του στα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία. Το 1ο και 7ο Καλλιθέας. Δημήτρης Γαλάνης ήταν το όνομα του.
Παιδί ήσυχο που ποτέ δεν ενσωματώθηκε στις παρέες μας. Ήταν βέβαια μαζί μας στις κερκίδες στη μεγάλη πορεία της Καλλιθέας για την Β' Εθνική. Αρχικά του άρεσε να μπαίνει στο ημίχρονο των παιγνιδιών και να παίρνει την μπάλα από την σέντρα και να μπαίνει μαζί με την μπάλα στα δίχτυα και να αποθεώνεται από τους φιλάθλους που τον παρακολουθούσαν.
Μετά την μεταπολίτευση ήταν σε όλες τις κινητοποιήσεις παρών. Με αυτοσχέδια πλακάτ και ευρηματικά συνθήματα. Πολιτικοποιημένος. Αριστερών φρονημάτων. Δημοκρατικός. Πολλές φορές έφαγε ξύλο στις πορείες, σε δύσκολες εποχές. Πάντα, εκτός γραμμής των κομμάτων. Τα τελευταία χρόνια, υπέφερε από ανεξέλεγκτο ζάχαρο. Κάποιοι φίλοι τον βοηθούσαν συχνά. Έμεινε μόνος του χωρίς κανένα συγγενή. Έτσι, έμεινε άστεγος. Τα πράγματα του τα έβαζε στην αποθήκη του Εσπέρου και συχνά κοιμόταν στο χώρο κάτω από τις σκάλες που οδηγούν στο κλειστό. Κοιμόταν και στα νυχτερινά κέντρα της Συγγρού. Τελευταία τον έβρισκαν ξημερώματα στη στοά που είναι η Βιοϊατρική.
Τα πόδια του, τις τελευταίες εβδομάδες είχαν πρηστεί, είχε πληγές που δεν έκλειναν λόγω του σακχάρου. Ήταν μοραίο να φύγει στα 61 του χρόνια. Η πιο εμβληματική μορφή των γηπέδων και των συγκεντρώσεων. Δεν υπήρχε Κυριακή, να μην εμφανίζεται σε φωτογραφίες και αργότερα σε τηλεοπτικά καρέ πίσω από ποδοσφαιριστές, συνδικαλιστές και πολιτικούς. Έτσι, δημιουργήθηκε η φράση: Σαν τον Μητσάρα έγινες... Ο ευρηματικός, για τα συνθήματα του Μητσάρας, δεν κυκλοφορεί ανάμεσα μας πλέον. Δεν θα τον δούμε ποτέ στα γήπεδα και στις πορείες,στο Ελ Πάσο. Άλλος ένας χαρισματικός δημότης της Καλλθέας, μετά τον Απάτη, τον Κάλφα, τον Μίχο δεν υπάρχει στην παλιά γειτονιά μας. Καλό ταξίδι Μήτσάρα.
 matrix24.gr

Όλα τα στάδια της ζωής μιας γυναίκας


Ένας περίπατος είναι αρκετός ώστε να δείτε με ένα χαριτωμένο και απλό τρόπο όλα τα στάδια της ζωής μιας γυναίκας.
 matrix24.gr

Το ΔΝΤ δεν αποδέχθηκε το ελληνικό αίτημα για έξοδο από το μνημόνιο

Λαγκάρντ: συνεχίστε στον ίδιο δρόμο και σας.. υποστηρίζουμε

Πάγος


20:32 | 12 Οκτ. 2014
Τελευταία ανανέωση 22:23 | 12 Οκτ. 2014
Το ΔΝΤ δεν αποδέχθηκε το ελληνικό αίτημα για έξοδο από το μνημόνιο, όπως προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις των δύο πλευρών μετά το τέλος της συνάντησης του υπουργού Οικονομικων Γκίκα Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επικεφαλής του Οργανισμού κάλεσε την ελληνική πλευρά να προχωρήσει «σύμφωνα με τις δεσμεύσεις». Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμιά αναφορά σε ενδεχόμενο εξόδου ενώ η υπόσχεση για την συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα γίνεται «για να συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους του προγράμματος» «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση», ξεκίνησε την δήλωση του ο κ. Χαρδούβελης, κάτι που στην διπλωματική γλώσσα σημαίνει διαφωνία. Αναλυτικά, οι δύο πλευρές δήλωσαν: 
κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ' αυτό που πάμε να πετύχουμε».
H ανακοίνωση του ΔΝΤ(η κυρία Λαγκάρντ δεν έκανε δηλώσεις) έχει ως εξής: «Η κυρία Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ συναντήθηκε συναντήθηκε σήμερα με τον Γκίκα Χαρδούβελη, υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, και τους συνεργάτες τους για να συζητήσουν την πρόοδο του προγράμματος και τα πιθανά επόμενα βήματα.
Η κυρία Λαγκάρντ επαίνεσε τις αρχές για τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας και τις ενθάρρυνε να υλοποιήσουν αποφασιστικά βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου να στηρίξει την Ελλάδα για να συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους του προγράμματος».
Η επέμβαση της "ανώνυμης κυβερνητικής πηγής"
Τελείως διαφορετική εικόνα της συνάντησης έδωσε μετά το τέλος της ανώνυμη κυβερνητική πηγή, μέσω του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η πηγή αυτή, σχολιάζοντας τη συζήτηση στο πλαίσιο του «βασικού στόχου» για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, είπε ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας αναχωρούν από την Ουάσιγκτον «με χαμόγελα» :«υπάρχει ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση που υπήρξε από μέρους της κ. Λαγκάρντ. ..τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν άγχος το πρωί και ήταν σκυθρωποί και τώρα αισθάνονται καλύτερα, υπάρχουν χαμόγελα, λόγω της θετικής ανταπόκρισης από μέρους της κ. Λαγκάρντ».
Λίγο νωρίτερα, ανώτερη ελληνική κυβερνητική πηγή, που επικαλείται το ίδιο πρακτορείο, ανέφερε ότι με τη συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ «οι συζητήσεις(για την απομάκρυνση από το μνημόνιο) ξεκίνησαν» και «το ΔΝΤ είναι θετικό γιατί συνέβαλε σ' αυτή την προσπάθεια». Για την συνεργασία με το ΔΝΤ, διατυπώθηκε η άποψη ότι «θα είναι μια μετεξέλιξη της σχέσης που όλοι θα κερδίσουν.. θέλουμε όλοι οι αγορές να πάρουν ένα θετικό μήνυμα».
H συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων στην Ουάσιγκτον παρόντες ήταν ο ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις, ενώ από την ελληνική πλευρά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.
 tvxs.gr

ΣτΕ γιά τά αυθαίρετα τού αιγιαλού

ΣτΕ: Να κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα στον αιγιαλό

Υποχρεωτικά και άμεσα θα κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στον αιγιαλό κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας



Επιπλέον, επισημαίνει ότι η οριοθέτηση του αιγιαλού δε δημιουργείται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα.

Όπως τονίζουν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας οι ειδικές διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών «αποσκοπούν στην άμεση και αποτελεσματική προστασία του αιγιαλού και του θαλασσίου χώρου και επιβάλλουν την αποκατάσταση της μορφής τους, η οποία έχει αλλοιωθεί με την χωρίς άδεια ανέγερση πάσης φύσεως τεχνικού έργου, κτίσματος ή κατασκευάσματος».

Τα κτίσματα  σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, που ανεγέρθηκαν «χωρίς την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία περί αιγιαλού διοικητική άδεια πρέπει, κατ’ αρχήν, να λαμβάνεται οποτεδήποτε και αν έχει λάβει χώρα ανέγερσή τους, ακόμη δηλαδή και αν αυτά έχουν ανεγερθεί πριν από την οριοθέτηση του αιγιαλού με διοικητική πράξη».

Και αυτό, γιατί «ο αιγιαλός δεν δημιουργείται με σχετική πράξη της Πολιτείας, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα, δηλαδή τις μεγαλύτερες αλλά συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων, η δε προβλεπόμενη στον νόμο διαδικασία καθορισμού των ορίων του δεν αποσκοπεί παρά στη διαπίστωση του πραγματικού αυτού γεγονότος».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε ιδιοκτήτρια καταστήματος ζητώντας να ακυρωθεί το πρωτόκολλο κατεδάφισης που εκδόθηκε από την κτηματική υπηρεσία Κυκλάδων, που στηρίχθηκε σε έκθεση αυτοψίας του Λιμεναρχείου Σερίφου.

Στην συνέχεια κατέθεσε αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία για επανακαθορισμό του αιγιαλού κατά τρόπο ώστε να εξαιρείται το επίμαχο κτίσμα, καθώς έχει αναγερθεί με νόμιμη άδεια. Τελικά το αίτημα αυτό για επανακαθορισμό του αιγιαλού απορρίφθηκε.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ 12 Oκτωβρίου 1944

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντί να γιορτάζει την απελευθέρωσή της και το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου γιορτάζει την είσοδό της σε αυτόν.  

Η βασική αιτία είναι ότι μετά την κατοχή από τους Γερμανούς ακολούθησε ο σπαρακτικός εμφύλιος πόλεμος που δίχασε τους Έλληνες. Μια άλλη αιτία είναι ότι το 1940-41 ο ελληνικός λαός με το «ΌΧΙ» σηματοδότησε την αντίσταση απέναντι στον Άξονα πετυχαίνοντας μάλιστα και την πρώτη νίκη εναντίον του και συγκεκριμένα εναντίον των Ιταλών.

Η εβδομάδα από τις 12 έως τις 19 Οκτωβρίου 1944 ήταν μια από τις πιο σημαντικές στον εικοστό αιώνα σε επίπεδο συμβολισμού αλλά και γεγονότων. Στις 12 Οκτωβρίου τα γερμανικά στρατεύματα ξεκινούν την αποχώρησή τους από την Αθήνα. Ο γερμανός διοικητής Φέλμι προσπάθησε να προετοιμάσει το έδαφος για την ομαλή έξοδο των γερμανικών στρατευμάτων διαρρέοντας ότι δεν θα υπάρξουν καταστροφές στην επαρχία κατά την αποχώρηση. Πρόλαβαν όμως οι γερμανοί και εκτέλεσαν πατριώτες στο Δαφνί πριν φύγουν μαζί με κάποιους συνεργάτες διερμηνείς τους.

Ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας για το τέλος της τετράχρονης τυραννίας αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πολυπόθητη ελευθερία. Στην Αθήνα μέχρι να φθάσει η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Άγγελος Έβερτ αρχηγός της αστυνομίας και σωτήρας πολλών Εβραίων ήταν άτυπα ο μεταβατικός διοικητής της πόλης. Σιγά-σιγά κατέφθαναν τα μέλη της κυβέρνησης από το Κάιρο, οι στρατηγοί Κατσώτας και Σαράφης, ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ άγγλοι στρατιώτες.

Στις 18 Οκτωβρίου 1944 ο Γεώργιος Παπανδρέου ύψωσε την ελληνική σημαία στον ιστό της Ακρόπολης που για χρόνια κυμάτιζε η σβάστικα. Ο έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την αυτοθυσία των Ελλήνων αλλά και για την ανάγκη να υπάρξει εθνική ομοψυχία αφού τα μηνύματα για την επερχόμενη καταστροφή είχαν ήδη φανεί από το συνέδριο του Λιβάνου. Κανείς βέβαια δεν ήταν άμοιρος ευθυνών.

Όλοι οι συντελεστές της συμμαχικής νίκης και όχι μόνο είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την αντίσταση των Ελλήνων. Η χώρα είχε καταστραφεί οικονομικά, δημογραφικά και οι υποδομές της βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Η απελευθέρωση έδωσε έναν αέρα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα. Όπως είχε γράψει ο Γιώργος Σεφέρης για την απελευθέρωση: «Η πιο όμορφη, η πιο ελαφριά μέρα του κόσμου».

Βόλτα στην Αθήνα την Ημέρα της Επετείου Απελευθέρωσης από τους Γερμανούς

Straight Out Of Camera

Menelaos Myrillas / SOOC
thepressproject.gr