Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τό Άγιο Πνεύμα σταμάτησε στή Μύκονο

      Σάν από τόν "ΗΛΙΘΙΟ" τού Ντοστογιέφσκι...
                                                -----------
Παρακολουθώ, μαζί μέ τούς υπόλοιπους συμπολίτες -μέ αυξημένη αίσθηση αναγούλας λόγω περιεχομένου- τόν εμετικό διάλογο πού έχουν ανοίξει δύο πρόσωπα τής τοπικής πολιτικής σκηνής πού ενώ θά έπρεπε -από καιρό- νά οικουρούν ασχολούμενοι, αποκλειστικά, μέ εργασίες τής ειδικότητας τους -ξέρουν αυτοί- εντούτοις "επιμένουν" νά θέλουν "νά λύνουν" -καί "νά δένουν"- τά κοινά προβλήματα τών Μυκονίων.
 Ακριβώς όπως τό Άγιο Πνεύμα : Eκπορευόμενοι...
...είτε εκ τού -πολιτικού- πατρός τους είτε εκ τού -ηλικιακά- υιού τους (περίπτωση "filioque").
Τό αποτέλεσμα είναι τό σημερινό κατάντημα μας :
"Όπου νά κοιτάξεις, η Μύκονος, σέ πληγώνει..."
                                                     --------
"Ο Ηλίθιος" του Ντοστογιέφσκι αναρωτιέται κάποια στιγμή: "Τι ηλίθιος είμαι αφού καταλαβαίνω ότι όλοι με θεωρούν ηλίθιο;".
Eδώ, σέ μάς, είναι φανερό ότι δέν έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι όλοι μάς θεωρούν έξυπνους...
Δ.Ν.Α. 

Υ.Γ. Ψάξτε τήν ανταλλαγή τών σχετικών επιστολών (μέ κλίκ) εδώ καί θά νοιώσετε κάθε είδους  "μεγαλείο"! ...σέ όλο καί πιό "εκπίπτουσα" version...

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

<br>
                                                                                                                                                   "TA NEA" 15/7/14

Μόνιμη επιτροπή στη Βουλή για το «πόθεν έσχες» και το πολιτικό χρήμα...

pothen-esxesΜε τον Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε κλιμάκιο της τρόικας, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των μέτρων που λαμβάνονται στον τομέα των ελέγχων των δηλώσεων «πόθεν έσχες» τόσο των...
πολιτικών προσώπων, όσο και όλων των άλλων που υποχρεούνται να υποβάλλουν τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες (γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, νομάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι ΝΠΔΔ, δημοσιογράφοι, κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τέντες ενημέρωσε το κλιμάκιο της τρόικας ότι θα συγκροτηθεί μόνιμη πενταμελής επιτροπή στην Βουλή που θα ελέγχει το πολιτικό χρήμα και τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό και από έναν από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακόμη, ο κ. Τέντες ανέφερε ότι αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο ηλεκτρονική μονάδα που έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και των μεταβολών που θα επέρχονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Εάν κατά την σύγκριση αυτή των στοιχείων παρατηρηθεί ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων, τότε αυτόματα στο ονοματεπώνυμο του προσώπου θα εμφανίζεται κόκκινη σημαία (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος.

Επίσης, οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε βάθος χρόνου, αφού θα περαστούν στην επίμαχη ηλεκτρονική μονάδα και οι δηλώσεις των παρελθόντων ετών με εκκίνηση από το περασμένο έτος και προς τα πίσω, ενώ θα υπάρξει και ειδική εκπαίδευση του ελεγκτικού προσωπικού...
efsyn.gr

Η ευθύνη των ΜΜΕ...

 ...και ο Σήφης ο κροκόδειλος

Η χώρα παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όλα τα μείζονα θέματα είναι ανοιχτά. Και ταυτόχρονα όλη η γειτονιά μας φλέγεται.
Η τρόικα είναι εδώ, ζητεί νέα μέτρα. Η κυβερνητική πρόθεση περί φοροελαφρύνσεων πάει περίπατο, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας. Τα «κόκκινα δάνεια» κρατούν τις τράπεζες σε εκκρεμότητα και καταδικάζουν την οικονομία σε μία άνυδρη, χωρίς δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας, «ανάπτυξη».
Η κυβέρνηση πάλι τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τις απαιτήσεις των «τροϊκανών», διαπραγματεύεται, προσπαθεί να δει πώς θα τής βγει η εξίσωση των νέων μέτρων, της συζήτησης για την διευθέτηση του χρέους και μιας προεδρικής εκλογής που πιθανότατα θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
Οι πολιτικές δυνάμεις ακόμη δεν έχουν συγκροτήσει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, δεν έχουν επεξεργαστεί ένα πλάνο για το πώς θέλουν την Ελλάδα σε 15 χρόνια από σήμερα. Η μάχη της φοροδιαφυγής δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, οι τραγικές ανισότητες στη φορολογία καταδικάζουν τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες στα λουκέτα και τη μεσαία τάξη στην «προλεταριοποίηση». Η ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή το βασικό -μαζί με το νερό- δημόσιο αγαθό, βρίσκεται σε πλειστηριασμό και όλη η χώρα είναι έτοιμη να σκάσει: οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούν χωρίς καύσιμα, η Πυροσβεστική προσπαθεί να σώσει τα δάση χωρίς αεροπλάνα, τα ταμεία αγκομαχούν κάθε μήνα για να δώσουν συντάξεις, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες διογκώνονται, όλα βρίσκονται στο όριο και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα γίνει ένα μεγάλο «μπαμ», που θα μας γυρίσει 4 χρόνια πίσω -αν όχι 60.
Κι όμως, πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι ο Σήφης ο κροκόδειλος. Μάθαμε όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με το πώς βρέθηκε στο Ρέθυμνο, μείζον ερώτημα στα δελτία το αν υπάρχει και δεύτερο για να ζευγαρώσουν. Μας ανέλυσαν όλες τις παγίδες και τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσουν οι Αρχές για να τον πιάσουν, ενώ ήδη οι ειδικοί ερίζουν για το πού θα πρέπει να μεταφερθεί μετά.
Κι όσο διαβάζουμε όλα αυτά, παιδάκια στη Γάζα δολοφονούνται από Ισραηλινούς. Και ένας «σκαφάτος» ιδιοκτήτης κάποιας off shore, καπνίζει το πούρο του σε κάποια μαρίνα και πίνει ένα μαρτίνι. Στην υγεία των κορόιδων. Αλλά και των ΜΜΕ.
Γιώργος Μελιγγώνης
matrix24

Μήπως να το ξαναδεί το θέμα;..

Θορυβήθηκα διαβάζοντας στο συνήθως έγκυρο «Σπίγκελ» ότι η καγκελάριος Μέρκελ προτίθεται να αποσυρθεί οικειοθελώς πριν από τη λήξη της θητείας της. Σκέφτηκα ότι...
η γυναίκα δεν άντεξε τις πιέσεις και την ηρωική διαπραγματευτική τακτική του διδύμου Σαμαρά και Βενιζέλου και αποφάσισε να την κάνει για να γλιτώσει. Η ίδια διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα, αλλά μάλλον έχει άγνοια του κινδύνου. Σαμαράς και Βενιζέλος θα της κάνουν τον βίο αβίωτο.

Μήπως να το ξαναδεί το θέμα;..


Τάσος Παππάς

Άρθρο του Αλέκου Παπαδόπουλου

Να δούμε κι επιτέλους να πούμε την αλήθεια...

Για την Ελλάδα και τους Ελληνες, ο χρόνος έχει προ πολλού εξαντληθεί...

Ο,τι απομένει και ό,τι αρθρώνεται από το πολιτικό σύστημα δεν είναι πλέον παρά παραπαίοντες λόγοι, ως...
εύγλωττοι καταθλιπτικοί δείκτες εγγενούς ανεπάρκειας ποικίλων «παραγόντων», οι οποίοι, αυτοπεριδινούμενοι, απλώς αναμηρυκάζουν εαυτούς. Επιτείνοντας τη σύγχυση, μοχλεύοντας πάθη, οξύνοντας διαγκωνισμούς κι επιλιπαίνοντας αποσαθρωτικά σύνδρομα. Διχαστικά, με ολεθρίως εμφυλιοπολεμικές δυναμικές. Προπαντός όμως ανίκανοι να επιχειρήσουν υπερβάσεις και να διαμορφώσουν νέες προοπτικές.

Για να διαβάσετε το άρθρο του Αλέκου Παπαδόπουλου πατήστε εδώ