Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δεν έχω καταλάβει καθόλου...

H Eλενα Ακρίτα, για τον Σταύρο Θεοδωράκη...
Το δικό της σχόλιο κάνει η Έλενα Ακρίτα για τα όσα είπε ο  Σταύρος Θεοδωράκης  για τις εκλογές.
"Για το Ποτάμι. Δεν έχω καταλάβει καθόλου τη...
δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για τις ευρωεκλογές: ΠΡΩΤΑ θα πάνε στις Βρυξέλλες και ΜΕΤΑ θα αποφασίσουν σε ποια ευρω-ομάδα θα ενταχθούν πολιτικά;", αναρωτιέται η Ακρίτα και προσθέτει:
" Δηλαδή ΠΡΩΤΑ ψηφίζεις και ΜΕΤΑ σε πληροφορεί ο αρχηγός του κόμματος που θα “ανήκεις” ιδεολογικά;"...
 

Ανοιχτά τώρα όλα τα ενδεχόμενα στην Ουκρανία

Αντιφατικά μηνύματα προς το Κίεβο και τη Δύση έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την προεδρική κατοικία του.

Η Ρωσία δεν θα εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να στείλει εκεί στρατεύματα, εφόσον αυτό της ζητηθεί από τις ρωσόφωνες περιοχές της χώρας, διεμήνυσε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Λύνοντας για πρώτη φορά τη σιωπή του μετά τις δραματικές εξελίξεις, ο Ρώσος ηγέτης άφησε ανοιχτό παράθυρο συμβιβασμού με τη Δύση, ζητώντας τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και τονίζοντας ότι ο ανατραπείς πρόεδρος Γιανουκόβιτς «δεν έχει πολιτικό μέλλον».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ένταση στην Κριμαία, όπου ρωσικά στρατεύματα πυροβόλησαν χθες στον αέρα για να εμποδίσουν άοπλους Ουκρανούς στρατιώτες να προσεγγίσουν στρατιωτική βάση. Εξάλλου, δοκιμαστική βολή βαλλιστικού πυραύλου Topol RS-12, ικανού να φέρει πυρηνική γόμωση, πραγματοποίησε χθες η Ρωσία, διακινδυνεύοντας τη διαπραγμάτευση με τη Δύση, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα υιοθετούσε αυστηρή στάση απέναντι στον Ρώσο ομόλογό του, δηλώνοντας ότι ο «Πούτιν δεν ξεγελάει κανέναν πια». Ενώ η Χερσόνησος της Κριμαίας εξακολουθούσε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορωσικών πολιτοφυλακών και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων της Σεβαστούπολης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε ανοιχτό το παράθυρο του συμβιβασμού με τη Δύση, διατηρώντας ταυτόχρονα στο τραπέζι το χαρτί της επέμβασης, έστω και ως «μέσο ύστατης καταφυγής».
Λύνοντας για πρώτη φορά τη σιωπή του μετά την ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η χώρα του «δεν πρόκειται να ανοίξει πόλεμο με τον λαό της Ουκρανίας». Εσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Αν δούμε να επικρατεί αναρχία στις ανατολικές περιοχές της χώρας, αν ο λαός αυτών των περιοχών ζητήσει τη βοήθειά μας... τότε διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να προστατεύσουμε τους πολίτες». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε ότι Ρώσοι ένοπλοι έχουν περικυκλώσει βάσεις του ουκρανικού στρατού στην Κριμαία, επιμένοντας ότι πρόκειται για «πολιτοφυλακές εθελοντών» από τον τοπικό πληθυσμό.
Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε διατάξει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία, αποκλιμακώνοντας, έν τινι μέτρω, την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν «άδειασε» τον Γιανουκόβιτς, αναγνωρίζοντας ότι «ο ουκρανικός λαός είχε βάσιμους λόγους να αντιδράσει στην εκτεταμένη διαφθορά» και σε άλλα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης. «Δεν βλέπω κανένα πολιτικό μέλλον για τον κ. Γιανουκόβιτς, κάτι που του έχω ήδη πει, άλλωστε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αποδοκίμασε ωστόσο την «πραξικοπηματική» ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου από «υπερεθνικιστές και αντισημίτες», ενώ εκτίμησε πως το αποτέλεσμα αυτής της ανατροπής ήταν «να αντικατασταθεί μια ομάδα κλεπτοκρατών από μια άλλη».
kathimerini.gr

Μία στις τρεις γυναίκες στην Ευρώπη έχει κακοποιηθεί

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως για τη βία κατά των γυναικών παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες. Σαράντα τέσσερις χιλιάδες γυναίκες απ’ όλη την Ευρώπη (18-74 ετών) απάντησαν σε μία σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη βία στο σπίτι, σε δημόσιους χώρους, στη δουλειά και στο Διαδίκτυο και τα αποτελέσματα σίγουρα δεν μπορεί να αγνοηθούν. Εξήντα δύο εκατομμύρια γυναίκες (άνω των 15 ετών) στην Ευρώπη (33% του γυναικείου πληθυσμού) έχουν σωματικά ή σεξουαλικά κακοποιηθεί.

«Η τεράστια διάσταση του προβλήματος αποδεικνύει ότι η βία κατά των γυναικών επηρεάζει καθημερινά ολόκληρη την κοινωνία. Συνεπώς η πολιτεία πρέπει να επανεξετάσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των μορφών βίας κατά των γυναικών και να τα αναβαθμίσει άμεσα», δήλωνε χθες ο Μόρτεν Κτζέρουμ, διευθυντής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. που έκανε την έρευνα.

Τα αποτελέσματα για τη χώρα μας είναι λίγο πιο ενθαρρυντικά, με το 25% των Ελληνίδων που ρωτήθηκαν να δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής ή σωματικής βίας. Δηλαδή το 1/4 των γυναικών στην Ελλάδα έχει πέσει θύμα κακοποίησης έναντι του ευρωπαϊκού 1/3. Από αυτές τις Ελληνίδες, το 18% έχει πέσει θύμα των ίδιων των συντρόφων του, ενώ στο σύνολο της Ευρώπης οι σύντροφοι είναι πιο επιθετικοί, με το 22% των γυναικών να αναφέρει σωματική ή σεξουαλική επίθεση από σύντροφο.

Στον τομέα της ψυχολογικής βίας η Ελλάδα παραμένει χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (43%) στο 33%. Η ψυχολογική βία μεταφράζεται σε δημόσιο εξευτελισμό, απαγόρευση εξόδου από το σπίτι, κλείδωμα, απειλές χρήσης βίας, εξαναγκασμό να δουν πορνογραφικό υλικό. Τα ποσοστά άσκησης βίας σε κορίτσια κάτω των 15 ετών είναι πολύ αποκαρδιωτικά, με το 35% των γυναικών που ρωτήθηκαν να έχει βιώσει σωματική/σεξουαλική ή ψυχολογική βία κατά την παιδική ηλικία από κάποιον ενήλικα. Στην Ελλάδα το νούμερο αυτό παραμένει αρκετά χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο 25%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορές μεταξύ των σκανδιναβικών και μεσογειακών χωρών. Κανείς θα περίμενε ότι οι «πιο πολιτισμένες» χώρες της Βόρειας Ευρώπης θα είχαν λιγότερα κρούσματα βίας εναντίον των γυναικών, ενώ οι Νότιες περισσότερα, κάτι όμως, που σύμφωνα με την έρευνα, δεν ισχύει. Αντιθέτως οι χώρες του Νότου, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρος κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της Ευρώπης, ενώ οι σκανδιναβικές σε υψηλότερα από τον μέσο όρο. Αυτό, εξήγησε η Τζοάνα Γκούντη, επικεφαλής της έρευνας, συμβαίνει γιατί στη Βόρεια Ευρώπη που η ισότητα των δύο φύλων είναι πιο διαδεδομένη και οι γυναίκες δουλεύουν πια σε υψηλόβαθμες θέσεις (πολύ περισσότερο απ’ ότι στις χώρες του Νότου) έχει ως αποτέλεσμα οι άντρες να αμφισβητούν αυτούς τους ρόλους και να αντιδρούν με βία. «Είναι δύσκολη η προσαρμογή στην ισότητα των δύο φύλων και αυτό φαίνεται από τα κρούσματα βίας στις σκανδιναβικές χώρες» είπε στην «Κ» η κ. Γκούντη.
kathimerini.gr


Λίγο πρίν τό σαλόνι τής Γενεύης 1

Λίγο πρίν τό σαλόνι τής Γενεύης 2

A gallery of cartoons by POLITICO's Matt Wuerker.

March 2014


I think you used it all on Syria

Συλλήψεις με πολιτικό άρωμα στην Κρήτη


Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στη σύλληψη «έξι πολιτών υπεράνω υποψίας» και με πολιτική παρουσία στα κοινά του Ηρακλείου, μέσω συγκεκριμένου πολιτικού φορέα, προχώρησε χθες η αστυνομία με την κατηγορία της απάτης. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο «για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του δημοσίου και ιδιωτών επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου». Εκτιμάται ότι η ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των ιδιωτών προσεγγίζει τα 14.000.000 ευρώ. Του Κώστα Θ. Βασιλάκη.
Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, πέρασαν τη νύχτα και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, ένας επιχειρηματίας και η σύζυγός του, ένας γεωπόνος και ένας υπάλληλος από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Ο δικηγόρος, στέλεχος της Ν.Δ. με παρουσία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε προσληφθεί με σύμβαση εργασίας, με σχέση πάγιας έμμισθης εντολής, στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργου Δεικτάκη, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2012 και η σύμβαση λύθηκε χθες μετά τη σύλληψή του.
Επίσης ο υπάλληλος της ΔΕΗ, είχε αποσπαστεί στο γραφείο βουλευτή Σερρών της Ν.Δ., αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει επισκεφθεί το νομό της Μακεδονίας. Αντιθέτως είχε δραστηριότητα στο Ηράκλειο. Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν εδώ και χρόνια και δεν είχε σταματήσει τη δράση της ούτε τώρα με την οκονομική κρίση, έγινε μετά από καταγγελίες των θυμάτων, ενώ ακολούθησε από την αστυνομία άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και ενεργοποίηση της ΕΥΠ με το γνωστό πλέον βαλιτσάκι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- αφού η αστυνομία θα παρουσιάσει σήμερα όλα τα στοιχεία από τη δράση της συμμορίας- οι έξι έβρισκαν τα θύματά τους στο Ηράκλειο και στο Λασίθι. Τους προσέγγιζαν και αφού κατόρθωναν να πάρουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό ταυτότητας του θύματος, προχωρούσαν στη σύσταση εταιρείας.
Στη συνέχεια ξεκινούσαν τις διαδικασίες για την έκδοση δανείων, μπλοκ επιταγών και πλατών τιμολογίων, με αποτέλεσμα να έχουν αποσπάσει μεγάλα ποσά, χωρίς στη συνέχεια να αποπληρώνουν καμία από τις οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούσαν. Έτσι τα θύματα του κυκλώματος βρισκόταν ξαφνικά να χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες, σε ιδιώτες που είχαν τις επιταγές, ακόμη και στο δημόσιο για τη μη απόδοση ΦΠΑ.
Όλες τους τις νομικές διαδικασίες για τις εταιρίες φαίνεται ότι τις διεκπεραίωνε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ενώ ο παρατρεχάμενος του βουλευτή Σερρών και οι υπόλοιποι ασκούσαν τεράστιες πιέσεις στα θύματα τους που έπεφταν στα νύχια τους ακόμα και για ασήμαντες αφορμές. Να σημειωθεί ότι εκτιμάται πως το τελικό ποσό της απάτης είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει αρχικά ανακοινωθεί, καθώς αναμένονται και άλλα άτομα που έχουν πέσει θύματα αυτού του κυκλώματος να πάνε στη αστυνομία τώρα που πιάστηκαν τα μέλη του.
 tvxs.gr

Οι δικαστές, το πλεόνασμα και η χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης.

Ότι η κυβέρνηση ανησύχησε πριν από λίγο καιρό με την αφύπνιση ορισμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης, που έδειξαν να πλησιάζουν ανέγγιχτα, μέχρι πρότινος πρόσωπα -ισχυρά και διαπλεκόμενα- είναι γνωστό. Η ενόχληση αυτή μάλιστα αποτυπώθηκε και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, που παρουσίαζε τη Δικαιοσύνη περίπου ως τρομοκράτη. Εξίσου γνωστό είναι ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θέλει να έχει υπό τον έλεγχό της τη Δικαιοσύνη, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα.
Της Βασιλικής Σιούτη

Εδώ και λίγο καιρό, μετά την εκδήλωση της ανησυχίας της κυβέρνησης για την έντονη δραστηριότητα της Δικαιοσύνης , ξεκίνησε η επιχείρηση καλοπιάσματος του δικαστικού σώματος. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έσπευσε να τάξει στους δικαστές κομμάτι από το πλεόνασμα- που ακόμα δεν το είδαμε κι ούτε πρόκειται φυσικά για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, στις πρόσφατες συναντήσεις του με δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, έσπευσε να τάξει και στους δεύτερους μέρος του πλεονάσματος, αφού όπως οι ίδιοι αναφέρουν, αναγνώρισε και σε εκείνους το δίκαιο των αιτημάτων τους, που ζητούν «αναβάθμιση των αποδοχών τους». Όπως αποκαλύπτουν σε ανακοίνωσή τους, ο πρωθυπουργός τους υποσχέθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους «μετά την οριστικοποίηση της έγκρισης του λεγόμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος» από τα όργανα της ΕΕ τον Απρίλη του 2014». «Μετά από αυτό, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, εντάσσονται στην ομάδα των κλάδων (ένστολοι, Δικ. Λειτουργοί) οι οποίοι μαζί με άλλα στρώματα του λαού μας – κατά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης - θα είναι αυτοί στους οποίους θα δοθεί μέρος του πλεονάσματος» (κλικ εδω)
Η συμπεριφορά της κυβέρνησης -πέρα από το αν είναι θεμιτή ή αθέμιτη- είναι αναμενόμενη. Αυτό που περιμένει όμως η ελληνική κοινωνία είναι να σταθούν στο ύψος τους οι δικαστές.
Η δικαστική εξουσία, μαζί με τις υπόλοιπες , ήταν κι αυτή απαξιωμένη στη συνείδηση των περισσότερων πολιτών. Το τελευταίο διάστημα, κάποιες ελάχιστες κινήσεις, γέννησαν ξανά προσδοκίες, καθώς ορισμένοι δικαστές φάνηκε να υπερασπίζονται τη χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης.
Θα δεχθούν λοιπόν οι δικαστές να εξαιρεθούν από την κοινή μοίρα και να πάρουν απολαβές που αφαιρέθηκαν από το υστέρημα των αδυνάμων; Κι αρκεί μία αύξηση των μισθών τους για να σβήσει η ελπίδα ότι θα λειτουργήσει επιτέλους η Δικαιοσύνη; Η κοινωνία περιμένει να διαπιστώσει την απάντηση.
 thepressproject.gr

Έτσι εξηγείται η ευδαιμονία γιά τίς όμβριες "εισπράξεις" τών ταμιευτήρων...

Μεγάλες παραγγελίες δέχτηκε καί η γνωστή ομπρελλοποιϊα "κavos" πού παράρτημα της σερβίρει τερψιλαρύγγια στό "καμινάκι"
Κάποιος από τίς πολλοί συμπατριώτες μας τής Αμερικής (πού θάχει, σίγουρα, άκριες στίς "κομάντσι" καί στίς "απάτσι") πρέπει νάχει βάλει τό χεράκι του γιά τίς βροχές τών τελευταίων ημερών πού απ' ό,τι λένε τά σημάδια θά συνεχιστούν ως τά μέσα Μαρτίου. 
Είναι καθήκον τού Δήμου νά τονε βρεί, όποιος είν'ευτός πού 'καμε τό καλό, καί νά τονε φχαριστήσωμε τώρα  πούναι φρέσκο τό πράμα γιατί αλλιώς, μετά, θά πρέπει ν'άφήκουμε τίς δουλειές μας καί νά ψάχνωμε γιά τό "Καθιστό Βούϊδι" καί γιά τό "Ασημένιο
Εκστασιασθέν -εκ τών ομβρίων εισπράξεων- στέλεχος τής ΔΕΥΑ
Καθίκι", πράματα δηλαδή δύσκολα καί λίγο-πολύ ακατόρθωτα, απάνω στήν ώρα πού θ'αρχίζει η προεκλογική περίοδος καί ο κόσμος θά ετοιμάζει τά μαγαζιά του γιά τήν καινούργια σαιζόν. 
Πότε-πότε θέλει νά σκεβόμαστε μιά στάλα, όχι νά τά περιμένουμε ούλα από τά μπλόκ κι από τήν ιδιωτική πρωτοβουλία! 
Τά θίνκ τάνκ τού Δήμου, πού πλερωνόνται γι αυτό τό λόγο, μέ τί καταγίνονται τέλος πάντων;
Δ.Ν.Α.

"Η κυβέρνηση να υπογραμμίσει στους δανειστές...



...ότι η αλληλεγγύη πρέπει να έχει και υπόσταση"...

ΔΗΜΑΡ: Οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες ελέγχου του προγράμματος προσαρμογής

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να...
υπογραμμίσει στους δανειστές- εταίρους ότι η «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» πρέπει να έχει και περιεχόμενο και υπόσταση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, για τη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Και προσθέτει ότι «οι αξιώσεις της τρόικας για καθορισμό του τρόπου διάθεσης του κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα του 2013, για υιοθέτηση όλων ανεξαιρέτως των προτάσεων του ΟΟΣΑ, για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για πρόσθετες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες ελέγχου του προγράμματος προσαρμογής»...
 

Προειδοποιήσεις Πούτιν...

...σε περίπτωση επιβολής οικονομικών κυρώσεων από τη Δύση...

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» από μέρους της Μόσχας εάν...
αποφασίσουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη χώρα του εξαιτίας της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, ενώ επέμεινε ότι το Κρεμλίνο διατηρεί το δικαίωμα να διατάξει τη χρήση βίας στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

«Τι θα πυροδοτούσε την πιθανή χρήση βίας; Είναι μόνον μια ακραία περίπτωση», είπε ο Πούτιν στη Μόσχα, στην πρώτη του συνέντευξη σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Όπως γνωρίζετε, ο νόμιμος πρόεδρος (της Ουκρανίας Βίκτορ) Γιανουκόβιτς ζήτησε από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της ισχύ για να σώσει ζωές και να προασπίσει την ευημερία του πληθυσμού» της χώρας, προσέθεσε ο Πούτιν.

Δυτικές δυνάμεις εντείνουν τις πιέσεις στο Κρεμλίνο...

Γκρίνγκο…

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις…

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συμφωνίας με την Τρόικα, είπε ο οικονομικός συντάκτης του ΑΝΤ1, Νίκος Ρογκάκος.

Οι τροϊκανοί ζητούν…
ότι και την προηγούμενη φορά (τη μάνα τους και τον πατέρα τους). Πιο σκληρός απ’ όλους ο «Γκρίνγκο», ο Δανός, ο Τόμσεν. Απέρριψε το σχέδιο του Άδωνη για τα φάρμακα και πλακώθηκε και με τον Προβόπουλο, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Τι ζητούν οι δικοί μας; Μια θετική δήλωση προόδου, παρά το αδιέξοδο, ενόψει του Eurogroup, για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας, σχετικά με την εκταμίευση της δόσης.

Τέτοιο μυαλό ο Στουρνάρας!..

Αναβάλλεται η σύνοδος των Παρισίων…

Παρέμβαση των Αμερικανών…

Εκεί που οι Γερμανοί ‘λέγαν, ότι απόψε στο Παρισι, η Μέρκελ θα παρουσιάσει ειρηνευτικό σχέδιο στους Ευρωπαίους υπουργούς, παρουσία του Λαβρόφ, τα πράγματα ξαφνικά άλλαξαν.

Η Σύνοδος αναβάλλεται για αύριο. Κι ο λόγος; Για να…
προσέλθει κι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Την τελευταία αυτή εξέλιξη παρουσίασε στο MEGA o Παντελής Βαλασόπουλος.

Οι Αμερικανοί, βλέποντας ότι η Μέρκελ πάει να τους βγάλει από το παιχνίδι, άσκησαν πιέσεις κι έστειλαν στο Παρίσι τον τοποτηρητής τους, Κέρι…
 

Ο Κώστας Μητρόπουλος σχολιάζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                         TA NEA 4/3/14