Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Σήμερα : Θερινή ισημερία (θερινό ηλιοστάσιο)

Καλοκαίρι... κι επισήμως: Θερινό ηλιοστάσιο, η πιο μεγάλη ημέρα του έτους
Ο ήλιος ανατέλλει και φωτίζει την λίμνη Vileyka στην Λευκορωσία. 
REUTERS/Vasily Fedosenko
Μπορεί ο καιρός των τελευταίων ημερών να παραπέμπει μάλλον σε φθινόπωρο, δημιουργώντας αμφιβολίες ότι το καλοκαίρι ξεκινάει, ωστόσο από αστρονομική άποψη και σε ό,τι αφορά το βόρειο ημισφαίριο, αυτό γίνεται την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 18.54 ώρα Ελλάδας, με το θερινό ηλιοστάσιο. Το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά ο χειμώνας, με το χειμερινό ηλιοστάσιο...

Άλλη μιά απόδειξη γιά τό πώς πλήττεται η άγρια πανίδα από τήν κλιματική αλλαγή...

Θλίψη για την πολική αρκούδα που περιφερόταν στο κέντρο πόλης στη Σιβηρία [ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ]
Θλιβερές εικόνες μας έρχονται από την τη βόρεια Σιβηρία, όπου εντοπίστηκε μια θηλυκή πολική αρκούδα να περιπλανιέται εξουθενωμένη, πεινασμένη και άρρωστη τουλάχιστον 800 χιλιόμετρα από το φυσικό περιβάλλον της στην Αρκτική στους δρόμους της ρωσικής βιομηχανικής πόλης Νορίλσκ. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποδεικνύουν την κλιματική αλλαγή σε μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.
Το άτυχο ζώο είχε στα πόδια του λάσπες και αναζητούσε απεγνωσμένα φαγητό στα σκουπίδια.
Σημειώνεται, ότι...

Μιά "δημόσια συζήτηση" χωρίς συζήτηση...

Σκληρό άρθρο της Έλλης Στάη: Ένα debate χωρίς debate
Με εξαιρετικά αιχμηρό τρόπο σχολιάζει η γνωστή δημοσιογράφος Έλλη Σταή την ασφυκτική, όπως την περιγράφει, διαδικασία του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
Παράλλα, αφήνει σοβαρότητες αιχμές και για τον δημοσιογραφικό κόσμο και τη σχέση του με την πολιτική, σε άρθρο της στο The TOC.
Όλο το άρθρο της Έ. Στάη έχει ως εξής:
«Περί debate και άλλων δαιμονίων
Ας ξεκινήσω με κάτι απλό και καθαρό. Δημοκρατία χωρίς διάλογο, χωρίς ανταλλαγή επιχειρημάτων, ιδεών, προγραμμάτων και σκέψεων δεν υπάρχει. Δημοκρατία χωρίς δημόσιο έλεγχο των λόγων και των πράξεων των πολιτικών προσώπων επίσης δεν υπάρχει. 
Βαρετά αυτονόητο; Φαίνεται ότι δεν είναι. 
Την Δευτέρα 1η Ιουλίου, οι πολίτες καλούνται να δουν στις τηλεοπτικές τους οθόνες έναν πολιτικό διάλογο ανάμεσα σε πέντε διεκδικητές της πολιτικής εξουσίας.
Καλούνται να τους δουν καθιστούς ή όρθιους, αυτό δεν έχει σημασία, θα τους δουν, όμως, με στενό κορσέ σε κάθε περίπτωση. Θα τους δουν να απαντούν κατά μόνας, σε κύκλους ερωτήσεων, με θεματικές ενότητες προκαθορισμένες από αυτούς, κυνηγώντας το χρόνο των 90 δευτερολέπτων και αποδεικνύοντας ότι μπορούν τελικά… να τα καταφέρουν...

Δέν είναι από ..."πλυντήριο" μαύρου χρήματος...

Τα μπουγαδόνερα του Χρηματιστήριου
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Μέρες χαράς, μέρες χαμόγελου, μέρες κρασιού και τριανταφύλλων για τους σημιτόδουλους ανάμεσά μας:
Στο αρχείο η υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού!
Με λεπτομέρειες κόπυ πάστε  από το lawandorder.gr, γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και το..
μεροκάματο πρέπει να βγαίνει μια ώρα αρχύτερα:

Η σάτιρα τής επικαιρότητας από τόν...

                                                                  ...Δημήτρη Χαντζόπουλο
20/6/2019
από : kathimerini.gr

H σάτιρα τής επικαιρότητας σκιτσαρισμένη από τόν...

                                                                      ...Ανδρέα Πετρουλάκη

20/6/2019
από : kathimerini.gr 

Οι πραγματικοί λόγοι τής χρεωκοπίας πού -γιά χρόνια- αποσιωπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ καί πού (δειλά-δειλά) άρχισε νά θυμάται τώρα τελευταία...

Στον τόπο του εγκλήματος
Το ένα έγκλημα συντελέστηκε με την είσοδο της χώρας στην εποχή των μνημονίων και την επιβολή των πολιτικών ακραίας λιτότητας που διέλυσαν τη χώρα και την κοινωνία. Η ομολογία του ΔΝΤ για τα λάθη και τις πραγματικές επιδιώξεις των εν λόγω πολιτικών ήταν τόσο κυνική όσο και αποκαλυπτική. Το άλλο έγκλημα είχε συντελεστεί λίγα χρόνια νωρίτερα, επί διακυβέρνησης ΝΔ, και επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος μίλησε για τους υπεύθυνους της ελληνικής χρεοκοπίας. 
Πρόκειται για την πλέον εμφατική επιβεβαίωση...