Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

"Οι Έλληνες βλέπουν ξεκάθαρα το τέλος του τούνελ"...

...σημειώνει η "Les Echos"...
Η Ελλάδα είναι έτοιμη ν’ απελευθερωθεί από την οικονομική κηδεμονία, γράφει η "Les Echos", σημειώνοντας ότι η έξοδος από το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Το Eurogroup της Δευτέρας», προσθέτει, «θα επιβεβαιώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες», υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη φορά οι Έλληνες βλέπουν ξεκάθαρα το τέλος του τούνελ».

«Το στοίχημα, στη συνέχεια, θα είναι η Ελλάδα να...

Η δύσκολη σχέση Κυριάκου-Ντόρας... (Και η Ντόρα; Τι θα κάνει η Ντόρα;)

«Τώρα τα πράγματα μπορεί να έγιναν συναισθηματικά πιο εύκολα. Όμως ποιος κάνει πολιτική με αισθήματα;»…
Τα τέκνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην είσοδο της αίθουσας που φέρει το όνομά του. Η αμηχανία ανάμεσα σε Κυριάκο και Ντόρα είναι εμφανής
|Alexandros Michailidis / SOOC
 Την περασμένη Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη πέταξαν για τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστούν στη λιτή τελετή με την οποία η αίθουσα Τύπου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έλαβε το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η Ντόρα και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος πήγαν νωρίς στο αεροδρόμιο, μπήκαν στη σειρά με τους άλλους επιβάτες και κάθισαν κάπου στη μέση του αεροσκάφους. Μεταξύ μας, αυτό πάντα το έβρισκα λαϊκίστικο και το κάνουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί. Ταξιδεύουν στην Οικονομική, ενώ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την άνεση της Πρώτης. Και αν μη τι άλλο, το ζεύγος Κούβελου-Μπακογιάννη διαθέτει την οικονομική επιφάνεια ώστε να ταξιδεύει προς οπουδήποτε, πάντα στην πρώτη θέση. Ομως, ούτως ή άλλως, δεν επρόκειτο να το κάνει στη συγκεκριμένη πτήση.  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδευσε όπως κάνουν οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί που, καθώς δεν περνάνε ελέγχους ασφαλείας, έρχονται λίγο πριν την αναχώρηση και κάθονται στην Πρώτη Θέση. Τα δύο αδέρφια δεν αντάλλαξαν μήτε ματιά, μήτε κουβέντα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επίσης έφυγαν χωριστά από το αεροδρόμιο. Βρέθηκαν, βέβαια, μαζί στην τελετή, αλλά όποιος παρατηρούσε προσεκτικά, καταλάβαινε ότι η απόσταση τους ήταν πολύ μεγαλύτερη από το άνοιγμα των δύο καθισμάτων...

Μετά από μένα…

Μετά τον Αυτιά, τι; Προφανώς, το χάος. Αλλά…
στον ΣΚΑΙ, υπάρχουν κι άλλοι θεοί (για τους δαίμονες δεν το συζητάμε).

Έτσι, σήμερα, κλείνοντας την εκπομπή του ο Γιωργος Αυτιάς είπε: Μετά από μένα, ο Τάκης Χατζής.

Μετά από μένα…

Νίκος Κοτζιάς γιά τήν επίσκεψη Ερντογάν : ...

...Μία επίσκεψη δεν λύνει αυτομάτως τα προβλήματα"...

Μήνυμα ότι μία επίσκεψη, όσο σημαντική και αν είναι, δεν λύνει αυτόματα όλα τα προβλήματα, μπορεί όμως να συμβάλει, ώστε να ενισχυθεί μια θετική προοπτική στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και εξηγεί ότι δεν πρέπει να μπερδεύεται η ανάλυση με την εξωτερική πολιτική.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" αναφέρει ότι «η ανάλυση, ακόμη και αν καταλήγει στα πλέον αρνητικά συμπεράσματα, γίνεται για να αναδειχθούν οι δυσκολίες και όχι προκειμένου να παραιτηθεί κανείς από μια ενεργητική εξωτερική πολιτική. Άλλο να μην έχει κανείς αυταπάτες για τις δυσκολίες σε μια σχέση και άλλο να παραιτείται από την προσπάθεια θετικής ανάπτυξης μιας σχέσης. Και εμείς θέλουμε να εργαστούμε σε αυτή την τελευταία κατεύθυνση».

Η επαιτεία για τους Γερμανούς θεωρείται ελεύθερο επάγγελμα! (Σατανικό : οι επαίτες πρέπει νά κόβουν ...αποδείξεις...!)

Το "τερμάτισαν" στη Γερμανία...
Ελεύθερος επαγγελματίας όποιος... ζητιανεύει...
Να κόβουν αποδείξεις και να δηλώνουν το ποσό της επαιτείας στην εφορία υποχρεώνουν τους ζητιάνους οι αρχές στη Γερμανία.
Ένας μακροχρόνια άνεργος στο Ντόρτμουντ, που ζητιάνευε στην είσοδο σούπερ μάρκετ για να ζήσει εκείνος και η σύζυγος του, είδε το πενιχρό επίδομα αλληλεγγύης να του μειώνεται κατά 300 ευρώ, επειδή οι αρχές τον εντόπισαν να ζητιανεύει χωρίς να κόβει αποδείξεις.
Μάλιστα θεωρούν ότι φοροδιαφεύγει γιατί δεν δηλώνει τα χρήματα που του αφήνουν οι περαστικοί στην εφορία. Τέλος, τον προειδοποίησαν πως αν δεν συμμορφωθεί θα του κόψουν εξ ολοκλήρου το επίδομα αλληλεγγύης γιατί η επαιτεία για τους Γερμανούς θεωρείται ελεύθερο επάγγελμα!
Μαρία Δεναξά
Πηγή : enikos.gr

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο" καί είναι βγαλμένος από τό κείμενο

Αξιολόγηση: «Έκλεισε» η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μοναδική εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά.


SOOC/Menelaos Myrillas
Την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ανακοίνωσε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Συμφωνήσαμε σε όλη τη θεματολογία και το περιεχόμενο της συμφωνίας θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Eurogroup» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την υποχρέωση να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου του 2018, που είναι και η νέα ημερομηνία ορόσημο για το οριστικό κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης επιτεύχθηκε συμφωνία για να αλλάξει η σειρά αποζημίωσης των πιστωτών σε περίπτωση χρεοκοπίας, λύσης και εκκαθάρισης μιας επιχείρησης. Στην πρώτη θέση θα επανέλθουν οι εργαζόμενοι αλλά όχι για το σύνολο των απαιτήσεών τους. Το ποσό που θα εισπράττουν κατά προτεραιότητα από  τη ρευστοποίηση της πτωχευτικής περιουσίας θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του κατώτατου μισθού (586 ευρώ) επί έναν συντελεστή 2,75 και για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Έτσι, το ποσό που θα δικαιούται κατά προτεραιότητα ο κάθε εργαζόμενος θα φτάνει στα 9.669 ευρώ.
Ανοικτό παραμένει το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι στα νησιά του Αιγαίου που έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα θα διοχετευτούν πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Οριστικές αποφάσεις για τον ΦΠΑ θα ληφθούν...