Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η νύφη τόσκασε!...

Ο ελαφρύς καλπασμός τής "πολύφερνης" ενότητας.
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διεργασίες για τη συγκρότηση ενός ενιαίου κεντροαριστερού πόλου μετά και από το κείμενο των «58» για την ελληνική «Ελιά». Στη Χαριλάου Τρικούπη χαιρέτισαν την πρόταση, ωστόσο στη ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
          Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ απάντησε αρνητικά στο κείμενο των «58» και ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Φώτη Κουβέλη στην οποία αναφέρει ότι «μια τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί να παραβλέπει και να προσπερνάει κρίσιμα ζητήματα για τη συγκρότηση ενός νέου προοδευτικού πόλου, όπως η κατάσταση της κοινωνίας, η ουσιαστική κριτική στην ασκούμενη πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία, που αναπαράγει την κρίση. Η αναγκαία πολιτική σταθερότητα ουδόλως ισοδυναμεί με τη διατήρηση της ίδιας πολιτικής».                                                                                                              
                                                                                (Toύ Δημ. Χαντζόπουλου)
    Καταλυτικό ρόλο, όμως, γιά τήν "έκβαση τής πρωτοβουλίας τών 58" καί γιά τήν περαιτέρω επιτυχία τού εγχειρήματος έπαιξαν οι δημόσιες δηλώσεις Βενιζέλου καί κύκλων τής Χ.Τρικούπη (ως κατ΄εξοχήν -καί ...ex officio- "κεντροαριστερολάγνοι"...) : Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει πως από τον Ιούλιο του 2012 έχει μιλήσει για την ανάγκη συγκρότησης της ελληνικής «Ελιάς».«Μιλώ για την Κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματικού ή προσωπικού οπορτουνισμού που προτάσσει την αξία του «μαγαζιού» σε σχέση με τη δυναμική της συστράτευσης», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Έθνος.             ..................................................... [Μετά ταύτα πεισθέντες πάντες -οι ψηφοφόροι- περί τών πραγματικών προθέσεων "τών παικτών" ελάκισαν πρός διαφόρους κατευθύνσεις, ιδόντες ότι η κίνησις ουδέν ωφελεί αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται. Ούτω εχόντων τών πραγμάτων-οι παίκται- έλαβον ύδωρ καί απενίψαντο τάς χείρας αυτών κραυγάζοντες, άμα καί οργισθέντες, αράς ακαταλήπτους, τής απωλείας τού χρόνου ένεκεν καί τών επερχομένων εις έδρας ζημιών... Αποκριθείς δέ -ίνα πληρωθή τό 'ρηθέν υπό τών προφητών- πάς ο λαός, είπεν αυτοίς : Ουαί υμίν, γραμματείς καί "κεντροεπίτροποι", υποκριταί,  τό άδικο εφ΄υμάς καί επί τά τέκνα υμών :  η πολύφερνος νύμφη γάρ τόν "μνημονιώδη" νυμφίον ιδούσα                                                                                       -έντρομος- επί τών κοθόρνων ...ώχετο απιούσα!]                                                          Δ.Ν.Α.

"Οι ανομολόγητες βλέψεις" τού Άβερελ Ντάλτον

2
"Κενά παρουσιάζει η σύνθεση τού ΔΣ"
                  

Δ.Ν.Α.






ΕΦΕΤ: «Ποιότητα διατροφής σημαίνει και ποιότητα ζωής»



Οι βιώσιμες πρακτικές από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση τροφίμων το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.




Στον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών, των προσδοκιών και των ανησυχιών του σύγχρονου καταναλωτή ως προς τη διατροφή του πρωτοστατεί ο ΕΦΕΤ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 16 Οκτωβρίου. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής εστιάζεται στις βιώσιμες πρακτικές από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση τροφίμων με στόχο την προαγωγή της συνεχούς ευημερίας τόσο του ανθρώπου όσο και του πλανήτη.
Ο ΕΦΕΤ, πιστεύει στη σχέση της ποιότητας διατροφής με την ποιότητα της εκπαίδευσης πάνω στη διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων. Για τον λόγο αυτόν συστηματικά προβαίνει σε πρωτοβουλίες και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πέρα από την εκπαίδευση σε επιχειρήσεις τροφίμων, διενεργεί εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκπαιδεύει ανθρώπους που προσφέρουν συσσίτια, ενώ, παράλληλα, εκδίδει ενημερωτικά φυλλάδια για διάφορα θέματα διατροφής, όπως, για παράδειγμα, για το αλάτι, τη γλουτένη και τα ενεργειακά ποτά.
Όπως επισημαίνει ο ΕΦΕΤ, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουν είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την υγεία τους. Λιγότερο γνωστό, όμως, παραμένει ότι τα τρόφιμα που παράγουμε και καταναλώνουμε έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον (πχ χρήση γης και υδάτινων πόρων, απόβλητα κ.α.) και στην οικονομία.
Επομένως, η άρρηκτη σχέση που συνδέει τη θρέψη με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή επεκτείνεται και στη σωστή, επαρκή και ορθολογική παραγωγή, διάθεση και κατανάλωση ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων.
Ο ΕΦΕΤ καταβάλλει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μία σταθερή και συστηματική προσπάθεια από την αρχή της σύστασής του για τη λειτουργία ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα στη χώρα μας. Ενός συστήματος που θα διασφαλίζει στον Έλληνα καταναλωτή μία αναβαθμισμένη ποιότητα τροφίμων μέσα από τον προληπτικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο έλεγχο της τροφικής αλυσίδας που θα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους. Οι προκλήσεις είναι πολλές, πόσο μάλλον σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπου τα επισιτιστικά προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν άμεσο χειρισμό.
Πηγή: AMΠE