Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Νέες μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γιά τήν "περίπτωση" Βαρουφάκη...


Νεώτερη Ανάρτηση...

Νέες μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Νέες μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που στρέφονται κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και σε βάρος μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να είχαν γνώση και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του λεγόμενου Plan B. Την πρώτη υπογράφουν οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου.
Aυτή αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα και ζητείται να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί  σε αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία. Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από το δικηγόρο  Παναγιώτη Γιαννόπουλο και  στρέφεται και πάλι κατά Βαρουφάκη.
Και αυτή αφορά στο επίμαχο σχέδιο που αποκάλυψε η Καθημερινη και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα  της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Το σκέλος που αφορά τον πρώην Υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες  είναι η τακτική δικαιοσύνη. Οποτε σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί σε εισαγγελέα.
από kathimerini.gr

Κανονικά οι συναλλαγές μέσω καρτών με το εξωτερικό...


 Συναλλαγές μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών με το εξωτερικό για πληρωμές και αγορές προϊόντων από το Internet μπορούν πλέον να πραγματοποιούν οι Έλληνες. 
Για τη δυνατότητα αυτή  κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι, ωστόσο αποκαλύφθηκε, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν τη Δευτέρα φορείς της αγοράς όπως το ΕΒΕΑ και οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το παραμικρό, αλλά η δυνατότητα φαίνεται πως παρέχεται μέσα από τις εγκυκλίους στις τράπεζες που βασίστηκαν στην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Γαλλικό πλάνο για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν και ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν σε εγκαταστάσεις επώασης καινοτόμων γαλλικών εταιρειών στο Παρίσι. Οι δύο υπουργοί αναζητούν νέες ιδέες για τη συνύπαρξη της Βρετανίας με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ε.Ε.

EL PAIS, DER SPIEGEL

Σχέδιο Ολάντ για μια «Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων» βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας El Pais, η οποία επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Παρίσι. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δραματικές εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση έπεισαν τη γαλλική κυβέρνηση ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται εκ βάθρων αναδιάρθρωση, αν θέλει να επιβιώσει μεσοπρόθεσμα. Επιπλέον, προσέφεραν στη Γαλλία τη δυνατότητα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, λόγω της φθοράς που υπέστη, σε πολιτικό επίπεδο, η Γερμανία με την υπερβολικά τιμωρητική στάση της έναντι της Ελλάδας.

Περί «πρωτοπορίας»...
Οπως δηλώνει στην εφημερίδα ο Κλεμάν Μπον, σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, οι γαλλικές προτάσεις θα οριστικοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και, στη συνέχεια, θα συζητηθούν με το Βερολίνο. Η βασική ιδέα είναι να...

Στη Βουλή οι μηνυτήριες αναφορές κατά Βαρουφάκη


Στη Βουλή διαβιβάστηκε πριν από λίγο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το περιεχόμενο δύο αναφορών που έχουν κατατεθεί κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με έγγραφη παραγγελία που υπογράφει η Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η διαβίβαση στη Βουλή γίνεται σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών που δεν επιτρέπει στις δικαστικές αρχές να επιλαμβάνονται θεμάτων σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις υπουργών καθώς η σχετική αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στη Βουλή.
Αναλυτικά το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
Σας διαβιβάζουμε, από υπηρεσιακή υποχρέωση, τις α) με αριθμό πρωτ. 3328/21-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Απόστολου Γκλέτσου του Ευσταθίου, Δημάρχου Στυλίδας και Προέδρου του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία «Τελεία», κατοίκου Στυλίδας, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν είκοσι έξι (26) εγγράφων, β) με αριθμό πρωτ. 3348/22-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν έξι (6) εγγράφων, κατά του κ. Ιωάννη (Γιάνη) Βαρουφάκη του Γεωργίου, πρώην Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 1, 4 του Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη Υπουργών», λόγω αρμοδιότητάς σας.
kathimerini.gr