Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Νέες μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γιά τήν "περίπτωση" Βαρουφάκη...


Νεώτερη Ανάρτηση...

Νέες μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Νέες μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που στρέφονται κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και σε βάρος μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να είχαν γνώση και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του λεγόμενου Plan B. Την πρώτη υπογράφουν οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου.
Aυτή αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα και ζητείται να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί  σε αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία. Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από το δικηγόρο  Παναγιώτη Γιαννόπουλο και  στρέφεται και πάλι κατά Βαρουφάκη.
Και αυτή αφορά στο επίμαχο σχέδιο που αποκάλυψε η Καθημερινη και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα  της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Το σκέλος που αφορά τον πρώην Υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες  είναι η τακτική δικαιοσύνη. Οποτε σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί σε εισαγγελέα.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.