Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Ζούμε σέ "γυάλινα σπίτια"...!

Ανέκδοτο: Σενάριο από το μέλλον Ανέκδοτο: Σενάριο από το μέλλον

Έτος 2030
- Καλησπέρα, πιτσαρία Μήτσος;
- Όχι, κύριε, πιτσαρία Google, εξαγοράσαμε το Μήτσο πριν 7 μέρες.
- Μάλιστα, θα ήθελα να παραγγείλω...
- Βεβαίως, μια πίτσα με σαλάμι, τυρί, μπέικον και παραγεμισμένες άκρες.
- Μα, πως το ξέρετε;
- Ε, αφού...

H «...Φώφη μόνη με την «καμαρίλα» του βαθέως ΠΑΣΟΚ...»

«Μου πήραν τα παιχνίδια μου…»

«...ο λαδέμπορας του ΠΑΣΟΚ...»

Μήνυμα βαρβάτο από τον Τσουκάτο
του Χρήστου Ξανθάκη

Συγγνώμη ρε παιδιά, συγγνώμη που καθυστέρησα να γράψω για τον Τσουκάτο, αλλά έχω κι εγώ τις προτεραιότητές μου. Πιο σοβαρό μου μοιάζει δηλαδή να αναδεικνύω το αντιφασιστικό ξέσπασμα του Γιώργου Κούδα, παρά να κάθομαι να διαβάζω και να σχολιάζω όσα είπε ο λαδέμπορας του ΠΑΣΟΚ. Όσα απολογήθηκε στη δίκη για τη Siemens αυτή η αδιανόητη ποντικομαμή, που κάποτε..
κυβερνούσε την Ελλάδα πίσω απ’ τις κουίντες. Και την τρέχουνε τώρα να στέκεται στο εδώλιο για ένα αδίκημα που έλαβε χώρα πριν από μια εικοσαετία. Τέτοια ταχύτητα ρε φίλε η ελληνική δικαιοσύνη, να ‘τανε έτσι ο Σπίντι Γκονζάλες θα τον είχαν κατασπαράξει τα γατιά όλου του κόσμου…

Διορθωτές: «Οι πλέον εγγράμματοι, συγκροτημένοι και μορφωμένοι στις περισσότερες εφημερίδες...»

Διορθωτές εδώ και τώρα!
Εχει παραγίνει το κακό τα τελευταία χρόνια με την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας από τα τηλεοπτικά κανάλια.
Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο να εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς δέκτες κραυγαλέα λάθη στους τίτλους (τα επονομαζόμενα σούπερ) που συνοδεύουν τα θέματα, που εμφανίζονται.
Η οικονομική κρίση περιόρισε..
αισθητά την κατηγορία των διορθωτών στις εφημερίδες ενώ στα κανάλια ζήτημα είναι αν υπάρχουν και χρησιμοποιούνται!
Κι όμως αυτοί οι συνάδελφοι (οι διορθωτές) ήταν και είναι οι πλέον εγγράμματοι, συγκροτημένοι και μορφωμένοι στις περισσότερες εφημερίδες. Ηταν οι άνθρωποι που προστάτευαν το κύρος των εντύπων, οι θεματοφύλακες της ελληνικής γλώσσας.
Αντιλαμβάνεστε πόση ζημία προκαλείται διαχρονικά από τη συστηματική... τιμωρία των ελληνικών, έτσι όπως ανεύθυνα και αβασάνιστα εισβάλουν και προβάλλονται κάθε μέρα στο σπίτι μας και πόσο αρνητικά επηρεάζεται η νεολαία μας.
Κυρίως στις ειδησεογραφικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων είναι ανεπίτρεπτο να μην εργάζονται διορθωτές, οι οποίοι μπορούν να σώσουν την παρτίδα. Ακούει κανείς ή νομίζετε ότι πρόκειται για δευτερεύον και ασήμαντο θέμα;
- από το fb του Χάρη Ξύδη 

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019