Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αύξηση αφίξεων γιά Μύκονο καί Σαντoρίνη



 


Τα εντυπωσιακά νούμερα που κατέγραψε ο τουρισμός σε Μύκονο και Σαντορίνη το 2013, πιστοποιούνται με την ολοκλήρωση της σαιζόν και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έδωσε στη δημοσιότητα το σύνολο των διεθνών αφίξεων σε αεροδρόμια την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριο 2013.
Η Μύκονος κατέγραψε αύξηση των αφίξεων 26,73% σε σχέση με το 2012 και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Συνολικά, τη Μύκονο επισκέφθηκαν 177.564 επιβάτες κατά την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου όπου εκτελούνται διεθνείς πτήσεις στο νησί των Κυκλάδων.
Παράλληλα, η Σαντορίνη παρουσίασε αύξηση 22,15% στις διεθνείς αφίξεις συγκριτικά με το 2012 και είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε εθνικό επίπεδο. Συνοπτικά, τη Σαντορίνη επισκέφθηκαν 244.491 επιβάτες την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου κατά την οποία εκτελούνται διεθνείς πτήσεις στο νησί.

Μύκονος-Νάπολη...2 φορές την εβδομάδα


«Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς θερινούς προορισμούς και είναι χαρά μας που συμβάλλουμε στην προώθησή της, μεταφέροντας νέους επιβάτες, από όλο το δίκτυο μας- το μεγαλύτερο δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθυντής της easy jet για την Ευρώπη Mike Campbell, ανακοινώνοντας την έναρξη πέντε νέων προορισμών στην χώρα μας από την άνοιξη του 2014.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους προορισμούς Αθήνας-Αμβούργου, Ηρακλείου-Εδιμβούργου, Kω-Γλασκόβης, Μυκόνου-Νάπολης, και Κέρκυρας-Νάπολης,.
Όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα και θα ξεκινήσουν, οι τρεις πρώτοι προορισμοί στις αρχές Απριλίου, ενώ τα δρομολόγια από Νάπολη προς Μύκονο και Κέρκυρα τον Ιούλιο. Με τις προσθήκες αυτές η χωρητικότητα των πτήσεων της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 7% σε σχέση με φέτος ενώ αναμένει, ότι ο αριθμός των επιβατών της από και προς την Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.
«Η εταιρία έχει μεταφέρει 1,7 εκ. επιβάτες τον τελευταίο χρόνο, σε 55 δρομολόγια από/προς την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Σήμερα, προσφέρει ένα δίκτυο 60 συναρπαστικών προορισμών από/προς την Ελλάδα και αναμένει να μεταφέρει περίπου 2 εκ. επιβάτες, συνεισφέροντας 2,000 θέσεις εργασίας στην τοπική τουριστική βιομηχανία» σημείωσε ο κ. Campbell.
Σε ερώτηση αναφορικά με το πώς θα διαμορφωθεί η ελληνική αεροπορική αγορά μετά την συμφωνία εξαγοράς της Olympic από την Aegean τα στελέχη της easyJet σημείωσαν, ότι πρόκειται σαφώς για μια εξέλιξη η οποία θα βελτιώσει τα πράγματα και ίσως οδηγήσει σε μικρή μείωση τιμών στις πτήσεις εσωτερικού.
«Η προηγούμενη κατάσταση ήταν αυτή που δημιουργούσε προβλήματα» προσθέτοντας πως η easy Jet στηρίζει τον ανταγωνισμό. Tέλος, σημείωσαν, ότι η δραστηριότητα της easy Jet δεν θα επηρεαστεί ή η επίδραση θα είναι πολύ μικρή, δεδομένου, ότι η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως στον εισερχόμενο τουρισμό.