Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνα μέ δύο μαρτυρες δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα...

#Novartis_Gate: Δυο μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα (Video)
 Με μια πολύ σοβαρή παραδοχή που τινάζει στον αέρα την επιχειρηματολογία περί πιέσεων που δέχθηκε από τους εισαγγελείς προκειμένου να καταθέσει για πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τους Άδ. Γεωργιάδη, Γ. Στουρνάρα, Αν. Σαμαρά, εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Ν. Μανιαδάκης.  
Ο κατηγορούμενος πλέον για την υπόθεση της Novartis παραδέχτηκε πως η υποτιθέμενη άσκηση πίεσης από τους εισαγγελείς ουσιαστικά προήλθε από την ανάγκη να απαντήσει σε καταθέσεις άλλων προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμφανίζουν ότι δωροδόκησε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Δηλαδή, δυο μάρτυρες πριν από αυτόν και πριν την προσπάθεια φυγής του στο εξωτερικό είχαν καταθέσει πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν αυτός που χρημάτιζε τους πολιτικούς. Έτσι οι εισαγγελείς του ζήτησαν να καταθέσει αν όλα αυτά ισχύουν.
Στη συνέντευξή του ο Μανιαδάκης δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί επέλεξε να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας ενώ κατά τη δήλωσή του προσέτρεξε απλώς να καταθέσει ως τεχνοκράτης.
Δεν μπόρεσε επίσης να εξηγήσει γιατί και οι Αμερικάνοι...

«...του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα...»

Κουβέντα για δωροδοκία, μιλάει για πολιτική δίωξη
Novartis 
Τον ισχυρισμό ότι δέχτηκε πιέσεις από τις δικαστικές αρχές να κατονομάσει τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα προέβαλε σε συνέντευξή του ο κατηγορούμενος πλέον Νίκος Μανιαδάκης για την υπόθεση της Novartis.
Σε συνέντευξή του στο protothema.gr ο καθηγητής του Τομέα Διοίκησης & Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας και αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο οποίος διετέλεσε άτυπος σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, κάνει επίσης λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του, επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη και χαρακτηρίζει παραπληροφορημένο το FBI.
Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και ότι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα...

Ο τέως προστατευόμενος... Νύν διωκόμενος...

Από προστατευόμενος μάρτυρας...
...κατηγορούμενος και... παρά λίγο φυγάς...
Αντιμέτωπος με το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου βρίσκεται τελικά ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος έχει διατελέσει άτυπος σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που ελέγχονται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και επιχείρησε να διαφύγει από την Ελλάδα παραμονές της Πρωτοχρονιάς.
***************************************************************************** Ο κομβικός ρόλος του κ. Μανιαδάκη, σε πανευρωπαϊκό μάλιστα επίπεδο, ως κρίκος μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και της φαρμακευτικής εταιρείας είναι όπως προκύπτει τουλάχιστον για το FBI πολύ σοβαρό στοιχείο ενοχής, ενώ εκείνοι οι οποίοι πραγματικά εισφέρουν στοιχεία στην υπόθεση που διερευνούν και οι αμερικανικές αρχές είναι οι τρεις Ελληνες προστατευόμενοι μάρτυρες, τους οποίους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης.
*****************************************************************************
Ο πρώην σύμβουλος φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, πλην όμως τέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων καθώς...