Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Παραιτήθηκε, επίσης...

Εκτός κυβέρνησης και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου
Tην παραίτησή του υπέβαλε για λόγους ευθιξίας  ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, μετά τον σάλο για το επίδομα ενοικίου (δείτε ΕΔΩ) ύψους 12.000 ευρώ τον χρόνο που λαμβάνει η (τέως πλέον) υπουργός.
 Ο Δ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον.. πρωθυπουργό χθες και υπέβαλε τη δική του παραίτηση, η οποία έγινε αποδεκτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του τον κ. Παπαδημητρίου.
Μετά τις δύο παραιτήσεις ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Αντιπερισπασμοί...

Η μπάλα στην εξέδρα...
 Ράνια ΑντωνοπούλουΤάσος Παππάς 
Οι αντιπερισπασμοί στην πολιτική είναι μια κλασική τακτική. Τη χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να στρέψουν το ενδιαφέρον των πολιτών σε θέματα που ευνοούν τις ίδιες και στριμώχνουν τους αντιπάλους τους. Τη χρησιμοποιούν τα κόμματα για να απαντήσουν στις πιέσεις που δέχονται είτε από το εσωτερικό τους (εσωκομματική κριτική) είτε από τα ενοχλητικά προβλήματα που βάζει η συγκυρία.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι περίεργο. Ετσι γινόταν, έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται. Επί της ουσίας πρόκειται για μεταφορά στην πολιτική των πρακτικών που κυριαρχούν στις πολεμικές συγκρούσεις. Με τους αντιπερισπασμούς κερδίζεις χρόνο, παραπλανάς τον εχθρό, αποσπάς την προσοχή των διαφωνούντων που καιροφυλακτούν, συσπειρώνεις τις φίλιες δυνάμεις και προετοιμάζεσαι για να δώσεις την επόμενη μάχη από καλύτερες θέσεις.

Η κυβέρνηση κατηγορείται από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής ότι λειτουργεί συστηματικά με αντιπερισπασμούς...

Βarcode στίς εφημερίδες γιά νά μή "φουσκώνουν" οι κυκλοφορίες...

Ν. Παππάς: Τύπος με "καπέλα" δεν μπορεί να υπάρχει

Μάστιγα τα τελευταία χρόνια η ωλένια νευρίτιδα....

Η ωλένια νευρίτιδα πλήττει εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως

Η ωλένια νευρίτιδα αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα προκαλεί μερική παράλυση της παλάμης και των δακτύλων καθώς το ωλένιο νεύρο είναι ένα από τα τρία κύρια νεύρα του χεριού που ελέγχει τους αυτόχθονες μύες του χεριού, συμβάλλει στο σφίξιμο της γροθιάς και στην σταθερή σύλληψη αντικειμένων.
shutterstock

Στην έγκαιρη αντιμετώπιση του συνδρόμου της ωλένιας νευρίτιδας, η οποία αποτελεί μάστιγα τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στα συστήματα Υγείας, ενώ ευθύνεται και για την μεγάλη απώλεια εργατοωρών των ασθενών, εστίασαν οι επιστήμονες στο συνέδριο ASRM/ASPN, ANNUAL MEETING της Αμερικανικής Εταιρείας  Μικροχειρουργικής που έγινε από κοινού με την Αμερικανική Εταιρεία Περιφερικών Νεύρων στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ωλένια νευρίτιδα πλήττει εκατομμύρια άτομα στις ηλικίες 30-60 ετών παγκοσμίως.
Τι είναι όμως η ωλένια νευρίτιδα

''Υπήρξε πρόβλημα στη διάταξη''...

''Ηθικό και νόμιμο πρέπει να ταυτίζονται'', αναφέρει ο Σταύρος Κοντονής για το επίδομα ενοικίου...

"Δεν θα έπρεπε να γίνεται διάκριση μεταξύ νόμιμου και ηθικού. Το νόμιμο και το ηθικό ταυτίζονται" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφορικά με τη διάταξη για το επίδομα ενοικίου που οδήγησε εκτός κυβέρνησης τον κ. Παπαδημητρίου και την κ. Αντωνοπούλου.

"Υπήρξε πρόβλημα στην κατάστρωση του νόμου...

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : "ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ 2018" ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

«ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΣΚΟΥΦΟΥΣ 2018» 

Προσκεκλημένοι του Αθηνοράματος ήταν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, κατά την απονομή των Χρυσών Σκούφων για το έτος 2018, στην οποία παραβρέθηκε και η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.
Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση και καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, όπου βραβεύονται τα κορυφαία εκ των κορυφαίων εστιατορίων της χώρας μας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Μύκονος είχε σημαντική παρουσία στο θεσμό των Χρυσών Σκούφων και παρά το μεγάλο ανταγωνισμό, το εστιατόριο Matsuhisa Mykonos κατάφερε να αποσπάσει ένα χρυσό σκούφο για τη γιαπωνέζικη κουζίνα του, εκπροσωπώντας επάξια το νησί μας.
Οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου συνεχάρησαν τους συντελεστές της επιτυχίας, τονίζοντας ότι τέτοιες σημαντικές διακρίσεις υψηλού επιπέδου, συνδράμουν καθοριστικά στη διαμόρφωση του διεθνούς brand της Μυκόνου, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
 
Μύκονος, 27-02-2018                                                            
                                                             ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

H Tesla "εκκινεί" στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στήν Ελλάδα...

Πώς βρήκε η Tesla τον «δρόμο» για έρευνα στην Ελλάδα
 Χαιρέτισε τη συνεργασία με τους Έλληνες επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων της εταιρείας

Με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 740.000 ευρώ και με διαχειριστή τον επικεφαλής της Tesla Ολλανδίας Bέρκμαν Στέφαν Βίλιαμ Βιλχέλμους, η TG θα επιχειρήσει να «κτίσει θέση» στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, αλλά θεωρείται βέβαιο πως εγγράφει υποθήκες για προώθηση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Του Γιάννη Κανουπάκη

Πολύμηνη ήταν η προεργασία μεταξύ των Ελλήνων στελεχών της Tesla και της διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την ίδρυση ελληνικού παραρτήματος του αμερικανικού κολοσσού, που έχει ως κύριο έργο την ηλεκτρική κίνηση. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν στην Αγία Παρασκευή, καθόσον η Tesla Greece θα εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος». Με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 740.000 ευρώ και με διαχειριστή τον επικεφαλής της Tesla Ολλανδίας Bέρκμαν Στέφαν Βίλιαμ Βιλχέλμους, η TG θα επιχειρήσει να «κτίσει θέση» στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, αλλά θεωρείται βέβαιο πως εγγράφει υποθήκες για προώθηση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.  


Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018
Ολόκλήρο το άρθρο στην έντυπη «Ναυτεμπορική

naftemporiki.gr

Ποιός λέει ψέματα;

Ψεύτης ο Κυριάκος...
Το Μαξίμου διαψεύδει τα όσα η ΝΔ διέρρευσε -με πηγή τον Αμερικανό πρέσβη- για την μη υπαρξη πολιτικών προσώπων στην ερευνα του FBI...

Η ΝΔ το έκανε από το πρωί σημαία: Ο Αμερικανός πρέσβης,  Τζέφρι Πάιατ, κατά την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διαβεβαίωσε, πως, το FBI έκανε έρευνα για τη Novartis κι όχι για Ελληνες πολιτικούς.
Αμέσως υπήρξε αντίδραση από την άλλη πλευρά. Ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργoυ επικοινώνησε με τον Αμερικανό πρέσβη και
πήρε την παρακάτω απάντηση:

Ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη, ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Εξάλλου  δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα...


Τά λόγια είναι περιττά...