Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Το φαινόμενο τών ΜΚΟ προκαλεί καί "μή αντιδράσεις"...

Τουλάχιστον ο ΓΑΠ μίλησε...

Μούγγα, γι' άλλη μια φορά, ο Καραμανλής ...
Στην αρχή ήταν στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών για την ασυδοσία των ΜΚΟ ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και προκάτοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Χθες προστέθηκε...
και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκάτοχος στην ηγεσία της Ν.Δ. του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 Το φαινόμενο ΜΚΟ με τον ανεξέλεγκτο χορό εκατομμυρίων από κονδύλια κρατικού προϋπολογισμού και της Ε.Ε. εμφανίσθηκε και γιγαντώθηκε στη δεκαετία του 2000, οπότε κυριάρχησαν. Και οι δύο απασχολούν καθημερινά την πολιτική επικαιρότητα, καθώς πολλοί υποστηρικτές τους στα κόμματά τους θα τους ήθελαν να επανενεργοποιούνται. Μόλις προχθές ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε «είμαι εδώ, δεν έφυγα», ο Κ. Καραμανλής συζητά (και συντρώγει) καθημερινά με βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., ενώ η καραμανλική πτέρυγα στην Κ.Ο. του κόμματος είναι ενεργή και με συχνές πρωτοβουλίες.
Ο Γ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε επί της ουσίας ότι όχι μόνο δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά εκείνος έθεσε τις βάσεις για να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες. Επίσης ο στενός του συνεργάτης Γ. Ελενόπουλος με δήλωσή του κάνει λόγο για «στημένα και κατασκευασμένα θέματα, για γελοιότητες και ψεύδη χωρίς προηγούμενο για να χτυπηθεί ο Γ. Παπανδρέου». Για τη χθεσινή εμπλοκή του ονόματος του Κ. Καραμανλή με αφορμή την αποκάλυψη για τα έργα και τις ημέρες της οργάνωσης «Εργο Πολιτών», που συστάθηκε με δική του υπογραφή, κανένας συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού δεν αντέδρασε.

Η διάλυση της δημόσιας υγείας

Από διαβεβαιώσεις μάς έχει χορτάσει ο τηλε-υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, για το πόσο θα βελτιωθεί η λειτουργία του εθνικού συστήματος από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει βάσει σχεδίων προκατόχων του ή καλοθελητών εκτός συνόρων, όπως η Task Force.

Κάπως έτσι διαλύθηκαν τα οκτώ νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τα οποία επιφύλασσε τη μετατροπή τους σε κέντρα Υγείας. Η αυτοψία της «Εφ.Συν.» σε ένα από αυτά, το «Αμαλία Φλέμιγκ», αποτυπώνει τις επιπτώσεις του σχεδίου και τις τριτοκοσμικές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί. Κλειστές κλινικές, συρρίκνωση του προσωπικού, εξοπλισμός που ρημάζει, πρόβλημα στην προμήθεια των φαρμάκων. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις δίνει και σήμερα ο Αδωνις αναφορικά με τις μονάδες της πρωτοβάθμιας Υγείας, στις οποίες βάζει λουκέτο για ένα μήνα, αλλά ταυτόχρονα προδιαγράφει την κατάργηση κάποιων από αυτές στη συνέχεια.

Το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας Υγείας και της παράδοσης των ασθενών στα χέρια των ιδιωτών έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές της κρίσης. Περικοπή κατά 25% από το 2009 μέχρι το 2011 στον προϋπολογισμό για τα δημόσια νοσοκομεία, μείωση κατά τουλάχιστον 50% στις δημόσιες δαπάνες για φαρμακευτικά προϊόντα. Επιβολή τελών για τη συνταγογράφηση, χρέωση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Τις επιπτώσεις από τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση στη δημόσια υγεία περιγράφει η έκθεση-κόλαφος των καθηγητών της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το κόστος έχει μεταφερθεί από το κράτος στον ασθενή, ο ρυθμός της παιδικής θνησιμότητας αυξάνει, σπάνιες μολυσματικές ασθένειες επανεμφανίζονται μετά από 40 χρόνια. Διαπιστώσεις που τώρα δημοσιεύονται και στον ευρωπαϊκό Τύπο («Independent», «Handelsblatt»), ενημερώνοντας τη διεθνή κοινή γνώμη για τα κατορθώματα της μνημονιακής κυβέρνησης και των δανειστών μας.

Οι πολίτες, που βιώνουν καθημερινά τη διάλυση του ΕΣΥ και επωμίζονται το κόστος, έχουν κλείσει τα αυτιά τους προ πολλού στις φανφάρες του Αδώνιδος. Διαμαρτύρονται πλάι στους γιατρούς διεκδικώντας το αγαθό της δημόσιας υγείας. Ο υπουργός επιμένει με τα φληναφήματά του ότι όλα είναι καλώς καμωμένα! Η βρετανική εφημερίδα «Independent» ζήτησε από τον υπουργό να σχολιάσει την έκθεση, αλλά εις μάτην. Ισως αν ήταν τηλεοπτικός σταθμός που δεν επιμένει και πολύ σε ξεκάθαρες απαντήσεις να εισέπραττε το χιλιοειπωμένο πως για τα προβλήματα της Υγείας ευθύνονται κάποιοι κακοί συνδικαλιστές…
   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Δεν πτοούνται μέ τίποτα οι ανά τήν χώρα Τομπουλογλαναραίοι...


Δεν πτοείται ο Τομπούλογου...

Κατεβαίνει δήμαρχος και πίνει τσίπουρα με την παράταξη!...

Απ' ό,τι φαίνεται ο Χάρης Τομπούλογλου δεν πτοήθηκε και πολύ από το σκάνδαλο χρηματισμού, όταν ήταν διοικητής του νοσοκομείο Παίδων καθώς κυκλοφόρησε μία...
φωτογραφία που πίνει τσίπουρα με την δημοτική παράταξη του.

Ο Χάρης Τομπούλογλου θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με τις ευλογίες της παράταξης του, ωστόσο έχει κάποιες απώλειες.

Μπορεί το πανελλήνιο να παρακολούθησε την υπόθεση με το σκάνδαλο και να δημιουργήθηκε μία κακή εικόνα για τον κ. Τομπούλογου, αλλά μετά το γεγονός η παράταξη «Καλημέρα Όμορη Πόλη» συνεδρίασε και αποφάσισε να μην αποσύρει την υποψηφιότητα του πρώην διοικητή του Παίδων, που θα κατέβει στις εκλογές σαν επικεφαλής της.

Ωστόσο υπήρξαν και κάποιες αποχωρήσεις μετά το γεγονός, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Κριθαριώτης και ο πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Οδυσσέας Κουρτέσης αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον συνδυασμό «Καλημέρα Όμορφη Πόλη». Επίσης μετά το σκάνδαλο χρηματισμού ο Χάρης Τομπούλογλου διεγράφη από το κόμμα της ΝΔ...
koolnews.gr

Καλομελέτα κι έρχονται οι ...σπατουλαδόροι!

τό σκίτσο τού ΤΑΣΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

skitso
                                                                                                       ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 23/2/14

Επικό τρολάρισμα των διεργασιών της Κεντροαριστεράς από τον Μανώλη Όθωνα


  Παραπολιτική
Τη δική του απάντηση σε διάφορα σενάρια που κυκλοφορούσαν γύρω από το όνομα του και αφορούσαν τις διεργασίες για την Κεντροαριστερά έδωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Μανώλης Όθωνας μέσω του Facebook.

Αναρτώντας μια φωτογραφία του ίδιου με τη σκύλα του, σχολίασε τα εξής:

Σε απάντηση ευφάνταστων δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ προτάθηκα για Ευρωβουλευτής αλλά με απέρριψε ο Βενιζέλος. 

Εξάλλου αν ήθελα, θα είχα ιδρύσει εγώ και η...Torry άλλη μία λαοπρόβλητη κίνηση για την κεντροαριστερά , θα συμμετείχαμε ισοτίμως στην "ΕΛΙΑ" και θα την πρότεινα για ευρωβουλευτή... 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πια σχεδόν κωμικοτραγική και ίσως όποιος θέλει να διασωθεί, μόνο έτσι μπορεί να αντιδρά.

Υ.Γ Τον Μάιο του 2012 το ΠΑΣΟΚ βγήκε πρώτο στο Νομό Ρεθύμνης με 20,37%. Ο Μανώλης Όθωνας έλαβε 5.910 σταυρούς στις 9.960 ψήφους του κόμματος. Για να κατανοούμε λίγο τα μεγέθη, γιατί έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να φτιάχνει κόμμα όποιος μαζεύει πάνω από 15 like ανά status στο Facebook.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης θα βραβευτεί στις "Προσωπικότητες 2013-2014"...



Ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης θα βραβευτεί στην αίθουσα τελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς στα πλαίσια της εκδήλωσης "Προσωπικότητες 2013-2014" που...
διοργανώνει η Κερκυραική Ένωση νομού Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα ο αναγνωρισμένος Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος θα παραστεί στην εκδήλωση όπου θα λάβει την βράβευση αναφορικά τόσο με το διωκτικό του έργο σε υποθέσεις που συζητήθηκαν στο πανελλήνιο αλλα ταυτόχρονα και για τις ενέργειες ενημέρωσης που έχει πραγματοποιήσει σε όλη την επικράτεια, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ενημέρωση των νέων.

secnews

Κατά το ήμισυ θα «μετρά» η αξία των αποδείξεων από σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα



Κατά το ήμισυ θα «μετρά» η αξία των αποδείξεων από σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα
 
 
Το «πράσινο» φως από την τρόικα αναμένει το οικονομικό επιτελείο προκείμενου να προχωρήσουν στις αλλαγές στο ύψος των φορολογικών προστίμων, της συλλογής αποδείξεων, στο φόρο υπεραξίας ακινήτων και μετοχών, αλλά και στον τρόπο υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ. Εφόσον η τρόικα παράσχει την έγκρισή της οι αλλαγές θα ενσωματωθούν στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα προβλέπει:
  • Η αξία των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων θα «μετρά» κατά το ήμισυ για την κάλυψη του συνολικού απαιτούμενου ποσού αποδείξεων. Όλες οι άλλες αποδείξεις οι οποίες θα απαιτούνται να προσκομιστούν θα λαμβάνονται υπόψη στο 100% της αξίας τους.
  • Τα πρόστιμα για παραβάσεις όπως υποβολή εκπρόθεσμών δηλώσεων και η μη έκδοση αποδείξεων από 1.000 ευρώ που είναι για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία και 2.500 ευρώ για αυτές που τηρούν διπλογραφικά, θα μειωθούν αντίστοιχα σε 250 και 500 ευρώ. Ειδικά για τις αποδείξεις που δεν εκδίδονται αναμένεται να καθιερωθεί πλαφόν στο ύψος του προστίμου που θα οριστεί στις 30.000 ευρώ.
  • Θα απαλλάσσονται από το φόρο υπεραξίας 15% οι πωλήσεις ακινήτων...

Δεν εμβολιάστηκε το 40% του πληθυσμού υψηλού κινδύνου

     Δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν πολλοί ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και άλλα άτομα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, μένοντας έτσι εκτεθειμένοι στη φετινή εποχιακή γρίπη, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Το πανδημικό κύμα της γρίπης  μετρά 58 νεκρούς ως σήμερα. Επιπλέον, ο ΙΣΑ αποδίδει το χαμηλό εμβολιαστικό status του πληθυσμού στην ανεπαρκή εθνική πολιτική ευαισθητοποίησης του λαού σχετικά με τη σοβαρότητα της πρόληψης από την εποχιακή γρίπη. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επικαλούμενος  δημοσιεύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σημειώνει πως υπολογίζεται ότι φέτος δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν περισσότεροι από το 40% αυτών που είχαν ανάγκη το εμβόλιο, δηλαδή αποτελούσαν πληθυσμό υψηλού κινδύνου.
tvxs.gr