Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ο Βενιζέλος δεν λέει αλήθειες, συκοφαντεί τις αλήθειες κι αποκαλύπτει την απελπισία του κατεστημένου


Παρακολουθώντας εδώ και μερικά χρόνια τις πολιτικές εξελίξεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό με κάποιο πολιτικό ή κάποιο κόμμα, παρακολουθώ με λάγνα πολιτική περιέργεια την άρνηση του μεταπολιτευτικού κατεστημένου να αποδεχθεί τη στρατηγική ήττα του.

Μέτρο της κατάντιας του παλιού πολιτικού συστήματος και της απελπισίας εκείνου του κομματιού της ελληνικής ολιγαρχίας που δεν τα βρήκε με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποδοχή που απολαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη συντεχνία των 60αρηδων «προοδευτικών» συστημικών στοχαστών που κυρίως ζουν στο ενυδρείο του Κολωνακίου.  
Το νέο προϊόν που προσπαθούν να μας πουλήσουν είναι ότι «ο Βενιζέλος λέει αλήθειες», κάτι το οποίο θα είχε κάποια αξία για κάποιον που ξεκινά τώρα την πολιτική του διαδρομή κι όχι για κάποιον που έχει ξεχάσει πως είναι η ζωή χωρίς να κάθεσαι στη βουλευτική ή την υπουργική καρέκλα. Γιατί όταν είσαι βετεράνος της πολιτικής, σημασία δεν έχει αν λες αλήθειες αλλά αν αυτές τις υπηρέτησες στην πολιτική σου διαδρομή  και μέσα από τα υπουργικά αξιώματα που σου ανατέθηκαν. Εξάλλου, όπως γνωρίζουν πολύ καλά αναγνωρίσιμοι κάτοικοι της Ραφήνας, το προνόμιο αλήθειας του εμπρηστή είναι πάντοτε μεγαλύτερο από αυτό του πυροσβέστη.  
Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με video games, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν με κάποιο cheat καταφέρεις να έχεις άπειρες ζωές, κάποια στιγμή θα κερδίσεις τον αρχηγό και θα περάσεις την πίστα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον Βενιζέλο. Όταν εδώ και σχεδόν 30 χρόνια κάποιοι σου δίνουν βήμα για να εκφραστείς, τότε κάποια στιγμή θα πεις και αλήθειες. Ξέρω δεκάδες επιστήμονες με πολύ καλύτερες σπουδές και πολύ πιο σημαντική επιστημονική συνεισφορά από τον Βενιζέλο στους οποίες κανείς ποτέ δεν προσέφερε βήμα για να εκφραστούν, που κανείς ποτέ δεν είδε στο πρόσωπο τους την ελπίδα για τον τόπο.  
Κατά συνέπεια, δυσκολεύομαι πραγματικά να μπω στον κόπο να εξηγήσω εν έτει το 2016 γιατί θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι όσοι μας παρουσιάζουν ως φοβερά σημαντικές τις απόψεις του φαύλου Ευάγγελου Βενιζέλου για τα πολιτικά πράγματα, όλοι όσοι τον υποδέχονται στα τηλεοπτικά πάνελ με όρους Μεσσία, όλοι όσοι προσπαθούν να τον βάλουν στο πολιτικό παιχνίδι από το παράθυρο παρόλο που ο ελληνικός λαός τον έδιωξε με τις κλωτσιές από την πόρτα.  
Η ελληνική κοινωνία έφτασε στο σημείο να εναποθέσει τις ελπίδες σε μια παρέα χαβαλετζήδων αριστεριστών ακριβώς γιατί δεν μπορούσε άλλο να ανεχθεί τους σπόνσορες και τους κλακαδόρους του υψωμένου δαχτύλου του (κάθε) Βενιζέλου. Εξάλλου, κάτι πολύ χειρότερο κινδυνεύει να πάθει και το κατεστημένο στις ΗΠΑ, όπου με το ζόρι προσπαθεί να επιβάλει τη νερόβραστη Χίλαρι ως λύση -και μάλιστα «προοδευτική»- για τις ΗΠΑ.
Εκείνοι που πιστεύουν ότι η πολιτική λύση απέναντι στον εκκωφαντικά αποτυχημένο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νεκρανάσταση των εμποράκων της συστημικής διαπλοκής και της μεταπολιτευτικής κενολογίας δεν είναι λιγότερο επικίνδυνοι για τον τόπο από εκείνους που δεν βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στήσει τη δική του διαπλοκή.  
Αν μετά από 7 χρόνια κρίσης η Ελλάδα αναθέσει τις τύχες της ξανά στον Βενιζέλο, θεωρώντας παράλληλα «εθνικό κεφάλαιο» τον Καραμανλή και «αδικημένο» τον Αντώνη Σαμαρά, τότε φοβάμαι ότι θα της αξίζει κάθε κακό που θα της συμβεί.
 4.11.16
parapolitiki.com

Σε ποιους απευθύνεται ο Κυρ. Μητσοτάκης;...

Τό σημερινό
EDITORIAL
στήν 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                ---

Ενας κορυφαίος παράγοντας της Κεντροδεξιάς, σε στενό κύκλο με φίλους του, κλήθηκε να απαντήσει στο εξής εύλογο ερώτημα:  
«Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάζεται να γίνουν εκλογές; Αν γίνουν αύριο και τις κερδίσει τι διαφορετικό θα καταφέρει να κάνει για τη χώρα;».  
Η απάντηση ήταν απροσδόκητη, αφοπλιστική και διατυπώθηκε, επίσης με τη μορφή ερωτήματος: «Γιατί, αν τις κερδίσει ύστερα από έναν χρόνο θα κάνει κάτι;».  
Η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή. Τα δεδομένα άσκησης πολιτικής στην Ελλάδα ορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τα Μνημόνια και τους δανειστές. Τα περιθώρια είναι περιορισμένα.  
Αποδείχτηκε, άλλωστε, ξεκάθαρα την τελευταία διετία, όταν η σημερινή κυβέρνηση επιχείρησε να αλλάξει κάπως αυτά τα δεδομένα, τότε υποχρεώθηκε να προσαρμοστεί, να υπογράψει δηλαδή άλλο ένα Μνημόνιο.  
Προς έκπληξη όλων, ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν δείχνει να έχει καταλάβει το παραμικρό όταν εξαγγέλλει ότι έχει τη συνταγή να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη, να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.  
Αν δεν πίστευε κάτι τέτοιο δεν θα μιλούσε με τον τρόπο που μίλησε στην ευρω-αραβική σύνοδο «Εταίροι για την ανάπτυξη».  
Και αν είχε συναίσθηση ότι δεν μιλούσε σε φανατικούς οπαδούς του ή σε αφελείς ψηφοφόρους -αλλά κυρίως σε ξένο ακροατήριο, σε άριστους γνώστες της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και σε εκπροσώπους ισχυρών συμφερόντων-, θα πρόσεχε τι έλεγε για την εσωτερική οικονομική και πολιτική κατάσταση.  
Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση η ανάκαμψη της χώρας θα είναι θεαματική. Ποιος νομίζει ότι τον πίστεψε;  
Υποσχέθηκε ακόμη ότι με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση «η ελληνική οικονομία μπορεί, από το 2018, να αναπτύσσεται με ρυθμούς που θα πλησιάζουν το 4%», ενώ θα δημιουργούνται ετησίως 120.000 καθαρές θέσεις εργασίας. Ποιος νομίζει ότι τον πίστεψε;  
Υποσχέθηκε επίσης ότι η Ν.Δ. θα είναι «μια κυβέρνηση που θα μιλάει τη γλώσσα των επενδυτών».  
Σε αυτό, μάλλον, έγινε πιστευτός από τα αρπακτικά που καραδοκούν, αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η γλώσσα των επενδυτών, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, δεν είναι το ασφαλέστερο κριτήριο για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα της πλειονότητας των πολιτών...  
efsyn.gr

Aμαρτησε γιά τόν Παπανδρέου!...

Και πλαστογράφος της ιστορίας....

Είπε πως "ο Παπανδρέου ήθελε συνεργασία με τη ΝΔ. Όχι ΕΓΩ"...
Στη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ έγραψε την ιστορία με τον φαύλο τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική ο ίδιος. Αυτός που τα έδωσε όλα στη ΝΔ- και καταβαράθρωσε το ΠΑΣΟΚ- αυτός που έγινε το δεξί χέρι του Σαμαρά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του, έχει το θράσος να λέει πως... αναγκάστηκε. 
"Ο ...Παπανδρέου ήθελε τη συνεργασία με τη ΝΔ όχι ΕΓΩ."
Για τον Παπανδρέου ρε γαμώτο, το έκανε...

Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος
Έπαθε καρδιακή ανακοπή τα χαράματα

05/11/2016


Πέθανε από καρδιακή ανακοπή ο Ανδρέας Βγενόπουλος.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ «σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και συνεργάτες», ενώ στη σταδιοδρομία του διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Thenamaris Shipping. Ήταν εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρου Αθηνών Υγεία ΑΕ» και της Marfin Popular Bank.
newsbeast 

Σύντομο βιογραφικό

Η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου...

Έχει βραβευθεί για τις ερμηνείες της, αλλά και την συνολική προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα....
Η Λυδία Κονιόρδου αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.
Η μακρά και δημιουργική πορεία της...
κορυφαίας τραγωδού, ηθοποιού και σκηνοθέτιδας στο ελληνικό θέατρο και η παρουσία της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, υπήρξε πάντα σταθερή.
Η Λυδία Κονιόρδου μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφια ευρωβουλετής του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων.
Γεννήθηκε το 1953, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο με τις σπουδαίες ερμηνείες της στην αρχαία τραγωδία με το Θεσσαλικό Θέατρο του Κώστα Τσιάνου.
Υπήρξε, μεταξύ άλλων, ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης» και σημαίνον στέλεχος του Κέντρου Έρευνας - Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος «Δεσμοί», της Ασπασίας Παπαθανασίου. Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Βόλου. Εκτός από την μεγάλη θεατρική δράση της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Λυδία Κονιόρδου έχει επίσης πλούσιο διδακτικό έργο σε ιδιωτικές σχολές και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει βραβευθεί για τις ερμηνείες της, αλλά και την συνολική προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα...
left.gr

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Ποιοι έμειναν εκτός, τα νέα πρόσωπα και οι αναβαθμίσεις - Ολόκληρο το νέο κυβερνητικό σχήμα


22:08
04/11/2016
Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση
 Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και με μεγάλο χαμένο τον Νίκο Φίλη, ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά.
Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε ο Νίκος Φίλης που φαίνεται πως πλήρωσε την κόντρα του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Παράλληλα ο πρωθυπουργός αφαίρεσε τα χαρτοφυλάκια και άφησε εκτός κυβέρνησης από τους: Αριστειδή Μπαλτά που απομακρύνθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, Τρύφωνα Αλεξιάδη από το υπουργείο Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα από το υπουργείο Εξωτερικών και Μαρίνα Χρυσοβελώνη από το υπουργείο Υποδομών.
Παράλληλα, υπουργός Εσωτερικών τοποθετείται ο Π. Σκουρλέτης και υπουργός Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου . Ο Νίκος Παππάς τοποθετείται στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, ο οποίος αν και άλλαξε υπουργείο διατηρεί το χαρτοφυλάκιο των ΜΜΕ, ενώ ο Σταύρος Κοντονής τοποθετείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την θέση του αναλαμβάνει ο πρώην γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ένας ακόμη εξωκοινοβουλευτικός της νέας γενιάς.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης είναι τα πρόσωπα της γενιάς του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία επέλεξε ο πρωθυπουργός να τοποθετήσει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Από τους κερδισμένους του ανασχηματισμού είναι σίγουρα ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος παραμένει στο πόστο του αλλά αναβαθμίζεται, καθώς το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης ανεξαρτητοποιείται και αποκτά αυτόνομη ύπαρξη, ως υπουργείο.
Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί και η επιλογή της Λυδίας Κονιόρδου, της γνωστής ηθοποιού, που αναλαμβάνει την τύχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμου.
Παραμένουν στα υπουργείο τους ο Νίκος Κοτζιάς, ο Πάνος Καμμένος , ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Tvxs Σκίτσο  07:07 | 02 Νοε. 2016

Τό modus operandi της «μαφίας των Ρομά» καί ο ρόλος επιχειρηματιών - κλεπταποδόχων και επίορκων αστυνομικών...

Η διάρθρωση και ο τρόπος δράσης της «μαφίας των Ρομά»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
 Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης και τη διάρθρωση της «μαφίας των Ρομά», καθώς και τον ρόλο επιχειρηματιών - κλεπταποδόχων και επίορκων αστυνομικών φέρνει στο φως η δικογραφία της υπόθεσης.
Μεταξύ άλλων, όπως αποκαλύφθηκε, οι 41 συλληφθέντες και ακόμα 48 συνεργοί τους είχαν δημιουργήσει δύο εγκληματικές οργανώσεις διαπράττοντας 300 διαρρήξεις σπιτιών και εταιρειών με λεία εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, διατηρούσαν σχέσεις εμπιστοσύνης με κλεπταποδόχους για να διαθέτουν τη λεία τους, χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα - φαντάσματα για να μην καταγράφονται οι συνομιλίες τους και διέθεταν «ασυρματιστές» που παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να αποφεύγουν ανεπιθύμητες «συναντήσεις» με αστυνομικούς.
Χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, όπως «πάμε για μπάλα» ή «πάμε βόλτα», που σήμαιναν «πάμε για διάρρηξη», ενώ αποκαλούσαν ραδιόφωνο» ή «κασετόφωνο» τον ασύρματο μέσω του οποίου άκουγαν τη συχνότητα της Αστυνομίας. «Ελληνες» αποκαλούσαν τους πληροφοριοδότες τους, ενώ είχαν παρατσούκλια όπως «Μαραντόνα», «Παρταούλας», «Μπάμπης Φλου», «Πόντικας» κ.ά. για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.
Ακόμη, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα, είχαν αποκτήσει φήμη στον υπόκοσμο με αποτέλεσμα κακοποιοί απ’ όλο το εγκληματικό «φάσμα» να έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους υποδεικνύοντάς τους πιθανούς στόχους.  Χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη, τα οποία συχνά μεταβίβαζαν εικονικά σε ανύπαρκτα πρόσωπα, ενώ συχνά τους άλλαζαν χρώμα ή τροποποιούσαν επιμέρους χαρακτηριστικά για να μην εντοπίζονται από τις αρχές.
Αστυνομικοί και επιχειρηματίες - κλεπταποδόχοι
Οσον αφορά την εμπλοκή αστυνομικών, τρεις ήδη συγκαταλέγονται μεταξύ των κατηγορουμένων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη αρκετών ακόμα.
Ο ένας μάλιστα από τους τρεις κατηγορούμενους είναι ανώτερος αξιωματικός και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μια ημέρα πριν την έναρξη της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα μέλη της «μαφίας» και τα προειδοποίησε για τις επικείμενες συλλήψεις.
Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι και τέσσερις επιχειρηματίες - κλεπταποδόχοι. Αμέσως μετά από κάθε κλοπή ή διάρρηξη, τα μέλη των δύο οργανώσεων επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους κλεπταποδόχους, υποδεικνύοντάς τους σημεία συνάντησης όπου γινόταν η αγοραπωλησία των κλοπιμαίων. Ο ένας μάλιστα από αυτούς, που είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις κοσμικές και όχι μόνο στήλες των εφημερίδων προέκυψε ότι προωθούσε τα κλοπιμαία σε κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών στο Κολωνάκι.
kathimerini.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Ν.Μ."

Σου λέει ο... Ρομά: Αφού κράτος δεν υπάρχει!

tvxs.gr 17:27 | 04 Νοε. 2016
Γράφει ο Γ. Κ.
Δεν εξέπληξαν κανέναν οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για τη σπείρα των διαρρηκτών, στο οποίο εμπλέκονταν Ρομά, αστυνομικοί, κοσμηματοπώλες και επιχειρηματίες.

Και δεν εξέπληξε ούτε το γεγονός ότι ήταν η μεγαλύτερη σπείρα διαρρηκτών που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα, ούτε το γεγονός ότι τα στελέχη της σπείρας δήλωναν ΑΝΕΡΓΑ και κυκλοφορούσαν με Φερράρι και Πόρσε. Απλώς ήρθε να καταδείξει ότι σ αυτή την έρμη γωνιά του πλανήτη δεν υπάρχει κράτος. Kι αν τυπικά υφίσταται, τότε είναι κράτος «σουρωτήρι».
«Σουρωτήρι» σε κάθε λαμόγιο- επιφανές ή αφανές- διαρρήκτη, ληστή κλπ, αφού μπορεί να δηλώνει άνεργος, να αντιμετωπίζεται ως άνεργος- ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν παίρνει και... επίδομα ανεργίας- και να ζει ως κροίσος, με πολυτελή αυτοκίνητα, βίλες και πισίνες.
Ολα αυτά τα σούπερ αυτοκίνητα δεν υπέπεσαν ποτέ στην αντίληψη ενός εφοριακού του ΣΔΟΕ, ενός αστυνομικού της περιοχής που διέμεναν, ενός αρμοδίου, τέλος πάντων; Κι αν υπέπεσαν, θα πείτε, τι; Θα καθόταν να ψάξει αν τα εισοδήματά του το δικαιολογούν; Αν έχει μια επιχείρηση που στοιχειωδώς δείχνει νόμιμη ή έστω νομότυπη; Δεν το προβλέπει το... manual, βάσει του οποίου έχει ορίσει η κεντρική διοίκηση ότι πρέπει να λειτουργεί μια υπηρεσία.
(Οταν η εφορία ή το ΣΔΟΕ βγαίνουν με εντολή ελέγχου για μια συγκεκριμένη υπηρεσία, ακόμη κι αν δουν ότι δίπλα τους γίνεται λαθραία διακίνηση χρυσού,  δεν έχουν δικαίωμα να επέμβουν γιατί οι οδηγίες είναι ρητές: Μόνον για ό,τι προβλέπει η γραπτή εντολή που έχουν λάβει!)
Μοιάζει απλοϊκό, αλλά το πιστεύω και θα το γράψω: Αν η... κεντρική διοίκηση αμολύσει πέντε Σαββατόβραδα όλη τη δύναμη του ΣΔΟΕ να καταγράψει τους αριθμούς των πολυτελών αυτοκινήτων που είναι παρκαρισμένα έξω απ τα σκυλάδικα και μετά ελέγξει αν οι ιδιοκτήτες τους τα δικαιολογούν με τα εισοδήματά τους, θα έχει επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στη φοροδιαφυγή που ταλανίζει τη χώρα. Τόσο απλά...

Οι ειδήσεις πού αξίζει νά διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr 21:28 | 04 Νοε. 2016
1. Νέα κυβέρνηση έχει η χώρα από σήμερα το βράδυ. Πρόκειται για τον πρώτο ανασχηματισμό στον οποίο προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας. Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, καραμπόλες και πολλά τηλεφωνήματα από το Μαξίμου. Δείτε όλα τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι μετακινούνται και ποια υπουργεία αλλάζουν.

2. Νέες διώξεις στην Τουρκία. Αυτή τη φορά εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Σήμερα το πρωί οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και φυλάκισαν τους ηγέτες του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ. Ακόμη τρεις βουλευτές του κόμματος προφυλακίστηκαν. Διαβάστε επίσης - Χριστόπουλος: Ο Ντεμιρτάς και το HDP φοβούνταν συλλήψεις και δολοφονίες
3. Πριν από το τέλος Νοεμβρίου πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να υπάρξουν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ανέφερε ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος σήμερα από τις Βρυξέλλες.
4. Με ιστορία που κρατά από τη δεκαετία του ’90 και χαρακτηριστικά που θυμίζουν οικογενειακή μαφία δρούσαν τα δυο τεράστια κυκλώματα, αποτελούμενα κυρίως από Ρομά, που διέπρατταν διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες της Αττικής και της περιφέρειας. 
5. Δηλώνει τρομοκρατημένος με τον Τραμπ, σημειώνει ότι είναι η «απελπισμένη ελπίδα» του και εξηγεί γιατί η Χίλαρι είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Η δήλωση της ημέρας από τον αιρετικό φιλόσοφο Σλάβοι Ζίζεκ. 
6. Ισχυρή έκρηξη έγινε στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας στις 7:00 το πρωί με τουλάχιστον 8 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες. Η έκρηξη έγινε λίγες ώρες μετά τις μεταμεσονύκτιες συλλήψεις των αρχηγών και βουλευτών του φιλοκουρδικού HDP.
7. Οι ιρακινές δυνάμεις έσπασαν την άμυνα του Ισλαμικού Κράτους και μπήκαν στη Μοσούλη, φτάνοντας μέχρι την ανατολική περιοχή της πόλης, η οποία υποστηρίζουν ότι βρίσκεται κατά 90% υπό από τον έλεγχό τους. Παιδομάζωμα από τους τζιχαντιστές. 
8. Σε… 400 χρόνια θα ξεπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, Σπύρος Λάππας. Διαβάστε τι κατέθεσε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης. 
9. Εκτενείς αναφορές στον Γιάνη Βαρουφάκη κάνει ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στο βιβλίο του «Αν είναι μεσάνυχτα στην Ευρώπη». Ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη ως έναν «αχαλίνωτο νάρκισσο» που «κανιβάλισε» τις διαπραγματεύσεις.
10. Και στο εκκλησιαστικό ρεπορτάζ της ημέρας: Στη φυλακή δύο ιερείς για απάτη που κόστισε 930.000 ευρώ στο Δημόσιο. Την ίδια ώρα: Σε περιφορά βγήκε η… ιερή (!) παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνος. 

Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Τέσσερις υπουργοί, τέσσερις αναπληρωτές υπουργοί και τρεις υφυπουργοί οι χαμένοι του ανασχηματισμού
Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
04/11/2016
Τέσσερις υπουργοί, τέσσερις αναπληρωτές υπουργοί και τρεις υφυπουργοί οι χαμένοι του ανασχηματισμού. Ηχηρότερο από τα ονόματα αυτά εξαιτίας του παρασκηνίου που προηγήθηκε είναι του πρώην, πλέον, υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.
Αναλυτικά, εκτός κυβέρνησης, ο τέως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης η τέως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο τέως υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και η τέως υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.
newsbeast.gr

Δεσποινίς (υπουργός) ετών 31…

Η όμορφη Έφη από τα Γιαννιτσά...
Η Έφη Αχτσίογλου ήταν συνεργάτης του Κατρούγκαλου και μάλιστα σε ρόλο κλειδί, στην ομάδα διαπραγμάτευσης για τα Εργασιακά. Είναι 31 ετών, το νεότερο μέλος της κυβέρνησης (τρία χρόνια μικρότερη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο).

Από τη...
θέση της διευθύντριας του γραφείου του τέως υπουργού εργασίας , έδινε πάντα «γραμμή» στις έντονες αντιπαραθέσεις με τους δανειστές και αποτελούσε στην ουσία το alter ego του Γιώργου Κατρούγκαλου. Τόσο ο υπουργός όσο και ο Αλέξης Τσίπρας την εμπιστεύονταν απόλυτα . Ανάμεσα στα πολλά προσόντα της είναι οι γνώσεις , η μεθοδικότητα και η στρατηγική που αναπτύσσει για να φέρει εις πέρας τις απαιτητικές διαπραγματεύσεις στις αίθουσες του Χίλτον.

Ευειδής, ευγενής , σοβαρή και λιγομίλητη ,η 31χρονη διδάκτορας εργατικού δικαίου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και από την πρώτη στιγμή που η δραστηριοποίησή της έγινε πιο έντονη στη συμπρωτεύουσα το όνομά της ήταν μέσα στα επικρατέστερα για την υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της πόλης. Το συγκεκριμένο σενάριο δεν ευοδώθηκε αλλά η κ. Αχτσιόγλου με το χρίσμα της πολιτεύτριας με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεισέφερε στον προεκλογικό αγώνα της υποψήφιας περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Μετά τις ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.
«Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο», αναφέρει η ίδια στη σελίδα της στο facebook...