Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

«Όλοι όμως κρατάνε συνήθως το στόμα τους κλειστό...»

ΕΛΑΣ: Διαφθορά και σιωπή 

Στην Αθήνα, αστυνομικός εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ένας άλλος εντοπίζεται συνεργός κυκλώματος κλοπών σε βάρος μεταναστών και βρίσκεται δεμένος, αντιστρέφοντας τη συνήθη «φορά» της είδησης. Αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, στο αεροδρόμιο της Σάμου αστυνομικός συνελήφθη για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, όπως και στον Έβρο δύο συνάδελφοί του, ενώ στην Καλαμάτα δύο αστυνομικοί εμπλέκονται σε κύκλωμα προαγωγών...

«...όποιος διαφωνεί μαζί της, πρώτον είναι déclassé και δεύτερον λαϊκίζει οικτρά...»

Ακρίτα και Ξαφά «σκοτώθηκαν» για τις συντάξεις!
Με σκληρή γλώσσα και κριτική για την οικονομολόγο Μιράντα Ξαφά για τις δηλώσεις της για τις συντάξεις απάντησε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.
Με ένα ιδιαίτερα ειρωνικό της άρθρο στα «Νέα», η Έλενα Ακρίτα επικρίνει την Μιράντα Ξαφά εφ'όλης της ύλης.
Έγραψε η Έλενα Ακρίτα:..

Τελικά τό είδαν τό θέμα (μέ τις γεωτρήσεις) πιό ρεαλιστικά οι Τούρκοι...

Ενα βήμα πίσω οι Τούρκοι...
Το γεωτρύπανο Πορθητής θα χτυπήσει σε τουρκική υφαλοκρηπίδα...
Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» (Πορθητής). Μόνο που σε αντίθεση με τις απειλές και τις δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων, τελικά το γεωτρύπανο θα ξεκινήσει τις έρευνες στον στόχο «Αλάνια 1», λίγο έξω από την Αττάλεια, δηλαδή επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, «το πλοίο γεωτρύπανο Φατίχ θα προχωρήσει εντός αυτής της εβδομάδας στην πρώτη βαθιά γεώτρηση στη Μεσόγειο, παρουσία και του Υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ».
Σύμφωνα με πληροφορίες η γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 2.500 μέτρων και θα κατέβει μέχρι 5.000-6.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας.
Πρακτικά αυτό σημαίνει μερική εκτόνωση στην κυπριακή ΑΟΖ αφού η Τουρκία φαίνεται ότι επιλέγει να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Είναι πολιτικό μήνυμα; Εχει να κάνει με το γεγονός οτι το συγκεκριμένο πλοίο δεν έχει δυνατότητες για γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη; Θα το δείξει ο χρόνος. Αλλωστε...

Πατουλομπλεξίματα...

Αποσυσπειρώνει τη Ν.Δ. ο Πατούλης...
Αντιδράσεις από μερίδα του συστήματος της Ν.Δ. στην Αττική έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υποψηφιότητα του Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια.
                           *
Σύμφωνα με ορισμένα αυτοδιοικητικά στελέχη φίλα προσκείμενα στη δεξιά παράταξη, η επιλογή της συγκεκριμένης υποψηφιότητας εκθέτει τη Ν.Δ. ως προς την αυτοδιοικητική της θεώρηση, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν φαινόμενα αποσυσπείρωσης τα οποία ήδη έχουν εμφανιστεί.
                                                                            *
Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Σωτ. Μεθενίτη, που πρόσκειται στη Ν.Δ. και προ ετών είχε στηρίξει τον κ. Πατούλη για την προεδρία της ΚΕΔΕ...

«Εφοριακός της γειτονιάς»: Ο νέος θεσμός πού αρχίζει από σήμερα...

Σε εφαρμογή ο εφοριακός της γειτονιάς
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 
«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα ο νέος θεσμός του «Εφοριακού της γειτονιάς».
Στόχος του νέου σχεδίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι όπως οι εφοριακοί βρεθούν κοντά στους πολίτες, ώστε να λύνουν τα προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, αλλά και να βοηθούν όσους φορολογούμενους έχουν ανάγκη συνδρομής σε φορολογικά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με βάση τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ:
1) Θα συσταθούν κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογούμενους.
2) Εξετάζεται, σε δεύτερη φάση, να εγκατασταθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε συγκεκριμένους χώρους, ενδεχομένως σε δημαρχεία, όπου μέσω skype οι φορολογούμενοι θα...