Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

«Όλοι όμως κρατάνε συνήθως το στόμα τους κλειστό...»

ΕΛΑΣ: Διαφθορά και σιωπή 

Στην Αθήνα, αστυνομικός εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ένας άλλος εντοπίζεται συνεργός κυκλώματος κλοπών σε βάρος μεταναστών και βρίσκεται δεμένος, αντιστρέφοντας τη συνήθη «φορά» της είδησης. Αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, στο αεροδρόμιο της Σάμου αστυνομικός συνελήφθη για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, όπως και στον Έβρο δύο συνάδελφοί του, ενώ στην Καλαμάτα δύο αστυνομικοί εμπλέκονται σε κύκλωμα προαγωγών...


συνέχεια
Όταν σε τόσο λίγες μέρες αποκαλύπτονται τόσες πολλές υποθέσεις τότε «πάει περίπατο» το γνωστό κλισέ ότι πρόκειται για «μεμονωμένες περιπτώσεις που υπάρχουν σε κάθε  επάγγελμα».  

Από τη μία ο αστυνομικός δεν είναι  τυχαίο επάγγελμα και συναρτάται με το αίσθημα ασφάλειας και από την άλλη η πυκνότητα των περιστατικών δείχνει ένα εγγενές πρόβλημα. Ακόμη σοβαρότερο όμως είναι το γεγονός πως οι περιπτώσεις διαφθοράς δεν είναι άγνωστες, ούτε εντός ούτε εκτός της ΕΛΑΣ. Όλοι όμως κρατάνε συνήθως το στόμα τους κλειστό και δεν μιλούν ακόμη και αφού οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί βρεθούν εκτός σώματος. 

Η διαφθορά στο δημόσιο τομέα άρχισε να μειώνεται όταν επικράτησε ένας αναγκαστικός εκσυγχρονισμός και όταν μειώθηκαν οι σχέσεις αλληλεξάρτησης με το πολιτικό κατεστημένο. Δεν έχει συμβεί το ίδιο στην ΕΛΑΣ και αυτό σημαίνει πως είναι η ώρα, οι νεότερες γενιές των αξιωματικών και των αστυφυλάκων, που διαθέτουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και επαγγελματισμό, να πρωταγωνιστήσουν στην αυτοκάθαρση, με τη θεσμική στήριξη της πολιτικής ηγεσίας και να μην επιτρέπουν την αναπαραγωγή στερεοτύπων ενός φαύλου παρελθόντος.
29 Οκτ. 2018

Τvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.