Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                            από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (16.06.16)

Η δολοφονία της Κοξ κι ο κυνισμός των αγορών σ' ένα γράφημα

Το χρήμα

tvxs.gr
Τελευταία ανανέωση 20:24 | 16 Ιουν. 2016
Ο κυνισμός των αγορών και των γραφείων στοιχημάτων δείχνει νέα δεδομένα στη μάχη του Brexit μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ.

Τα γραφεία στοιχημάτων, αμέσως μετά τη δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών στο Μπίρτσολ του Λιντς, άρχισαν να ανεβάζουν τις πιθανότητες του Remain έναντι εκείνων του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Εκείνο που σοκάρει, όμως, είναι το γράφημα που αποτυπώνει την απότομη αναστροφή και ανάκαμψη της ισοτιμίας της στερλίνας και των χρηματιστηρίων αμέσως μετά την ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας ότι η Τζο Κοξ είναι νεκρή:
Στο γράφημα φαίνεται ότι αμέσως πριν από την ανακοίνωση η ισοτιμία της στερλίνας βρισκόταν στα 1,4063 δολάρια συνεχίζοντας τη βουτιά που έχει πυροδοτήσει τα τελευταία 24ωρα ο φόβος μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας, η ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος ανέκαμψε κατακόρυφα, φθάνοντας μέσα σε λίγα λεπτά στα 1,41 53 δολάρια.

Το τελευταίο tweet της Κοξ κατά του Brexit με τον άνδρα και τα παιδιά της...



Μόλις την Τετάρτη η Κόξ είχε αναρτήσει στο λογαριασμό της στο twitter φωτογραφία από τη «ναυμαχία» του  ΝΑΙ και του ΟΧΙ στον ...Τάμεση.

Στη βάρκα επέβαιναν ο άνδρας της και τα παιδιά τους ζητώντας την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε με το σύνθημα παραμένοντας είμαστε ισχυρότεροι...



thetoc.gr

Δολοφονική επίθεση εναντίον Βρετανής βουλευτή στό Birstall

Πέθανε η Βρετανή βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ...

Νεκρή η βουλευτής στη μάχη του Brexit
Η Βρετανή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ, 41 ετών, έχασε τη ζωή της λόγω των τραυμάτων που έφερε από επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι στο Mπέρσταλ (Birstall) του δυτικού Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία, νωρίτερα το απόγευμα.

Την ανακοίνωση έκανε επισήμως η τοπική αστυνομία.
Έξω από τή βιβλιοθήκη έγινε η δολοφονική επίθεση
Η επίθεση έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η κ. Κοξ, μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων για το Εργατικό Κόμμα στην περιφέρεια Μπάτλεϊ και Σπεν, αφέθηκε να κείτεται αιμορραγώντας στον δρόμο από τον δράστη της επίθεσης.
Ο βασικός ύποπτος ως δράστης, ονόματι Τόμι Μέιρ, 52 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία στην οδό Μάρκετ, στο Mπέρσταλ.
Η βουλευτής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο του Λιντς, όπου και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

«Ο κόσμος ούρλιαζε»
Ο ιδιοκτήτης καφέ κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση, Κλαρκ Ρόθγουελ, ο οποίος ήταν μάρτυρας του περιστατικού, τόνισε ότι άκουσε «ένα ηχηρό σκάσιμο, σαν σκάει μεγάλο μπαλόνι».

«Όταν κοίταξα, είδα έναν άντρα κοντά στα 50 με λευκό καπέλο του μπέιζμπολ και τζάκετ, να κρατά ένα όπλο παλαιού τύπου στο χέρι του», είπε.

«Πυροβόλησε την κυρία αυτή μία φορά και στη συνέχεια άλλη μία, ενώ όταν εκείνη έπεσε κάτω, έσκυψε δίπλα της και την πυροβόλησε άλλη μία φορά στο πρόσωπο», συνέχισε ο κ. Ρόθγουελ.

«Κάποιος προσπάθησε να τον αρπάξει, παλεύοντας μαζί του και τότε εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι κυνηγετικού τύπου και άρχισε να την καρφώνει, το έκανε περίπου έξι φορές. Ο κόσμος ούρλιαζε και έτρεχε εγκαταλείποντας το σημείο», κατέληξε.

Ο Χίδεμ Μπεν Αμπντάλα, επίσης αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι η 41χρονη βουλευτής και μητέρα δύο παιδιών αφέθηκε να κείτεται αιμορραγώντας στο πεζοδρόμιο μετά το περιστατικό.

Αναστέλλονται για την υπόλοιπη ημέρα οι καμπάνιες για το δημοψήφισμα

Οι προεκλογικές εκστρατείες των υποστηρικτών και των αντιπάλων της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεστάλησαν λόγω της δολοφονίας της Τζο Κοξ.

Η Κοξ, γεννημένη στο Μπάτλεϊ, εξελέγη βουλευτής του Εργατικού Κόμματος το 2015.

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ το 1995...
  naftemporiki.gr

Τσουχτερά πρόστιμα για τα νέα αυθαίρετα...

Βαριές «καμπάνες» περιμένουν τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων οι οποίοι δεν θα προσέλθουν να το δηλώσουν, μετά την ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου...
για τη δόμηση που καταρτίζει αυτήν την περίοδο το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Βάσει των προβλέψεών του, τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες που θα προσπαθήσουν να αποκρύψουν αυθαίρετα οικήματα θα είναι τσουχτερά και πολλαπλάσιου κόστους συγκριτικά με των ιδιοκτητών που θα προβούν σε δηλώσεις, ενώ και οι έλεγχοι θα είναι συχνοί και μάλιστα με χρήση κάθε σύγχρονου τεχνολογικού μέσου, συμπεριλαμβανομένων των drones.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους, τα πρόστιμα θα είναι μικρότερα για όσους δηλώνουν τα αυθαίρετα σε σχέση με εκείνους που τα κρύβουν και θα επιβάλλονται στη λογική του μεγέθους της αυθαιρεσίας. Ακόμη, θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια όπως η μακροχρόνια ανεργία και το μικρό εισόδημα στα όρια της φτώχειας. Υπόψη θα λαμβάνεται και το σύνολο της περιουσίας του ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου, εάν το αυθαίρετο είναι πρώτη κατοικία ή όχι, τα δάνεια που έχει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης, ακόμη και τα πιθανά του χρέη προς το Δημόσιο.

Ολα αυτά για την παλιά γενιά αυθαιρέτων γιατί για όσα οικοδομήθηκαν μετά την 28η Ιουλίου του 2011 θα είναι αδύνατη η νομιμοποίησή τους και θα παραμείνουν προς κατεδάφιση.

Από τα ακριβότερα στην Ευρώπη το καλάθι του ελληνικού νοικοκυριού...

Η δεύτερη ακριβότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ό,τι αφορά την κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αυγών ήταν η Ελλάδα το 2015, ενώ συνολικά το επίπεδο τιμών των τροφίμων...
διαμορφώθηκε πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο. 

Θα μπορούσε, μάλιστα, κάποιος να υποστηρίξει ότι ο μέσος κοινοτικός όρος υποχωρεί ιδιαιτέρως καθώς λαμβάνονται υπόψη οι αρκετά φθηνότερες, σε σύγκριση με τη Δυτική Ευρώπη, τιμές στις πρώην ανατολικές χώρες. 

Ωστόσο, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat και τα οποία δημοσιεύει η Καθημερινή, προκύπτει πως η Ελλάδα της πολυετούς ύφεσης, της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 25% και της ανεργίας που επίσης βρίσκεται κοντά στο 25%, είναι ακριβότερη από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, αλλά και από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Eurostat, το επίπεδο τιμών στα τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά είναι υψηλότερο στην Ελλάδα από τον μέσο κοινοτικό όρο κατά 3%. Τα γαλακτοκομικά και αυγά είναι ακριβότερα κατά 31% από τον μέσο κοινοτικό όρο, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα τη δεύτερη ακριβότερη χώρα, μετά την Κύπρο, μεταξύ των «28» σε αυτή την κατηγορία προϊόντων. 

Η Ελλάδα είναι κατά 17% ακριβότερη από τον μέσο κοινοτικό όρο και έκτη ακριβότερη μεταξύ των «28» στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών, εξέλιξη η οποία σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στην υπερφορολόγηση των εν λόγω προϊόντων.

Δυστυχώς, σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται οι τιμές σε ένα άλλο βασικό προϊόν της καθημερινής μας διατροφής. Ο λόγος για το ψωμί και τα δημητριακά, κατηγορία στην οποία η Ελλάδα είναι κατά 14% ακριβότερη σε σύγκριση με τον μέσο κοινοτικό όρο και έκτη ακριβότερη σε αυτή την κατηγορία μεταξύ των «28».

Στα ψάρια, η Ελλάδα είναι κατά 13% ακριβότερη από τον μέσο κοινοτικό όρο και μάλιστα είναι η τέταρτη ακριβότερη ύστερα από χώρες όπως η Δανία, η Αυστρία και η Σουηδία. Επίσης, η Ελλάδα, ελαιοπαραγωγός χώρα, και με εγχώριες μονάδες παραγωγής βούτυρου και μαργαρινών, είναι ακριβότερη κατά 16% σε σύγκριση με τον μέσο κοινοτικό όρο στην κατηγορία των ελαίων και λιπών. Μάλιστα, είναι η όγδοη ακριβότερη χώρα μεταξύ των «28» και η ακριβότερη μεταξύ των ελαιοπαραγωγών χωρών της Ε.Ε. Στα αναψυκτικά η Ελλάδα είναι 8% ακριβότερη, επίδοση που την καθιστά όγδοη ακριβότερη χώρα μεταξύ των «28» στην κατηγορία αυτή προϊόντων.

Η κατηγορία τροφίμων της οποίας το επίπεδο τιμών στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τον μέσο κοινοτικό όρο είναι τα κρέατα (κατά 12% φθηνότερη η Ελλάδα), τα φρούτα και λαχανικά (κατά 17% φθηνότερη σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο) και ο καπνός (κατά 24% φθηνότερη).

Η Πορτογαλία, χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που βρέθηκε σε καθεστώς μνημονίου και δεν αποτελεί μεγάλη αγορά, είναι φθηνότερη σε όλες τις κατηγορίες τροφίμων που εξετάζει η Eurostat με εξαίρεση τα γαλακτοκομικά-αυγά όπου είναι οριακά ακριβότερη σε σύγκριση με τον μέσο κοινοτικό όρο. 

Η Γερμανία, από την άλλη, έχει το ίδιο επίπεδο τιμών τροφίμων με την Ελλάδα, ενώ είναι φθηνότερη από τη χώρα μας στο ψωμί, στα γαλακτοκομικά, στα αλκοολούχα ποτά, στα έλαια-λίπη, στα ψάρια.

Αν μη τι άλλο, πάντως, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν τις τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές που υπάρχουν ανάμεσα στις χώρες–μέλη της Ε.Ε., αποκλίσεις στις οποίες αποτυπώνεται και το τεράστιο χάσμα στο βιοτικό επίπεδο και συνολικά στις συνθήκες διαβίωσης. 

Το υψηλότερο επίπεδο τιμών στα τρόφιμα έχει η Δανία, 45% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο, και ακολουθούν η Σουηδία (24% ακριβότερη), η Αυστρία (20% ακριβότερη), η Ιρλανδία και η Φινλανδία (19% ακριβότερες) και το Λουξεμβούργο (16% ακριβότερη). 

Το χαμηλότερο επίπεδο τιμών, από την άλλη, παρατηρείται στην Πολωνία (37% κάτω από τον μέσο κοινοτικό όρο).

real.gr

Die Welt: Η Ευρώπη παίζει το τελευταίο της χαρτί...



Το ζοφερό τοπίο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιγράφει η εφημερίδα Die Welt. 

Εδώ και καιρό η Ευρώπη...
δεν είναι μεγάλη δύναμη οικονομικά και στρατιωτικά. Υπάρχει όμως ένας παράγοντας ο οποίος εξασφαλίζει στην γηραιά ήπειρο τη παγκόσμια σημασία της, αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο, και αυτός είναι το γόητρό της, γράφει η εφημερίδα. 

Σύμφωνα με το βρετανικό Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ipsos το 34% των Γερμανών επιθυμούν την έξοδο από την Ε.Ε. Ακόμα λιγότερο δημοφιλής είναι η Ε.Ε. στη Γαλλία.

Στον παλιό κόσμο είχαμε συμβιβαστεί με το status quo. Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ -και σε μεγάλο βαθμό η Κίνα- υπερέχουν οικονομικά των Ευρωπαίων, αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο αυτές οι μεγάλες δυνάμεις παίζουν σε άλλη κατηγορία.

Αλλά αυτό το αντέχαμε. Διότι η γηραιά ήπειρος έχει κάτι το οποίο δεν έχει καμιά άλλη ήπειρος σε αυτόν τον βαθμό: γόητρο. Μπορεί τα λεγόμενα σημαντικά κριτήρια όπως είναι το ΑΕΠ να έχουν αποδυναμωθεί, αλλά η Ευρώπη είναι γνωστή κυρίως για τα άλλα δυνατά σημεία της. Τα καλά εκπαιδευτικά συστήματα, τις ισχυρές δημοκρατικές δομές της. Αλλά και πολιτιστικά και κοινωνικά η Ευρώπη διαθέτει υψηλό γόητρο.
Και σήμερα; Σήμερα η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το γόητρό της.

Στη Γαλλία οι οπαδοί των ομάδων δείχνουν το κακό τους πρόσωπο. Ο κόσμος βλέπει με φρίκη τα επεισόδια στη Λιλ και τη Μασσαλία. Η ήπειρος είναι διχασμένη όσο ποτέ άλλοτε. Η προέλαση των λαϊκιστών μοιάζει αναπότρεπτη. Ιστορικοί όπως ο Τίμοθι Γκάρτον Ας επισημαίνουν τον κίνδυνο της επιστροφής σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας της γηραιάς ηπείρου. «Πρέπει να γίνει γρήγορα συνείδηση ότι η επιστροφή της Ευρώπης στη βαρβαρότητα είναι δυνατή», είπε πρόσφατα στους Financial Times.

Πολλοί ευρωπαίοι πολίτες εύκολα θα καθιστούσαν την Ευρώπη υπεύθυνη για όλα τα αρνητικά και θα θεωρούσαν ως αυτονόητες επιτυχίες της όπως η ελευθερία, η ειρήνη και η ανοικτή κοινωνία. Ως απόδειξη χρησιμεύει αυτές τις ημέρες μια μελέτη του ερευνητικού κέντρου Pew Research Centers, σύμφωνα με την οποία το ένα τρίτο των Γάλλων έχει αρνητική γνώμη για την Ευρώπη. Σε ευρωπεσιμισμό ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τους Βρετανούς, οι οποίοι ψηφίζουν την επόμενη βδομάδα για την παραμονή τους ή μη στην Ε.Ε.

Στους καιρούς του Brexit και ενός εξαπλούμενου λαϊκισμού η γηραιά ήπειρος χάνει την λεγόμενη ήπια ισχύ (soft power), δηλαδή την θετική ακτινοβολία και τη γοητεία της. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η δεξαμενή σκέψης Portland, η οποία δημοσιεύει ετησίως τον δείκτη «soft-power».

Η Ευρώπη, αλλά και η Βρετανία έπεσαν σαφώς χαμηλότερα..

Αποχώρηση Ξυδάκη από εκδήλωση λόγω… ρατσισμού...



Ένα ενδιαφέρον περιστατικό, που «πέρασε στα ψιλά» αναδεικνύει η εφημερίδα «Αυγή».

Ο λόγος για την αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Ξυδάκη από μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Foreign Affairs», εξαιτίας του ρατσιστικού περιεχομένου της ομιλίας του γ.γ. του ΕΒΕΑ, Νίκου Σοφιανού, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συζήτηση για το προσφυγικό είχε «ανάψε» και τότε ο Σοφιανός υπογράμμισε: «Διατηρώ μια ξενοδοχειακή μονάδα στην Ύδρα. Σας λέω ότι οι πελάτες μου βίωσαν το να ανακατεύονται με τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι δεν φταίνε, αλλά είναι πεινασμένοι, επικίνδυνοι, ασκούν βία, είναι άρρωστοι πολλές φορές, και αυτό είναι η εθνική μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες». «Είναι λίγο ντροπή αυτά που λέτε. Όταν λέει ότι οι 'λαθρομετανάστες κουβαλάνε ασθένειες', ας πάει να τα πει σε άλλο ακροατήριο. Να πάει να τα πει στη Χρυσή Αυγή», εξερράγη ο Ξυδάκης και αποχώρησε, αφήνοντας ενεούς τους διοργανωτές, αλλά και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
matrix24.gr

Η καλύτερη φάρσα του Εuro 2016... BINTEO...


Μια Τουρκάλα θέλησε να σπάσει πλάκα με τον σύζυγο της που ματαίως προσπαθούσε να παρακολουθήσει το Euro.

Αφού κατέβασε μια εφαρμογή που...
μετατρέπει το κινητό τη σε τηλεχειριστήριο, κρύφτηκε στην τουαλέτα και κάθε φορά που μία σημαντική φάση βρισκόταν σε εξέλιξη… του έκλεινε την τηλεόραση.

Η αντίδραση του συζύγου… απολαυστική!
  

tvxs.gr

Πάτωσε η συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ...

Κυριάκος - Σούζη
Μόνο η Σούζη δεν έχει μιλήσει ακόμη μαζί του…

Εκ του αποτελέσματος η χθεσινή ημέρα δεν ήταν και η καλύτερη για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη! Κάτι η κενό περιεχομένου απειλή στη Βουλή ότι...
καθιστά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για οτιδήποτε συμβεί στους «παραιτηθείτε», κάτι το φιάσκο που ακολούθησε με τη συγκέντρωση… Τρίτωσε το κακό με τη συνέντευξη στην Εύα Αντωνοπούλου στον ΣΚΑΙ! Αφού με το ζόρι κατάφερε να συγκεντρώσει ενα 7,5% και μάλιστα σε ώρα μη μετάδοσης αγώνων του Euro!

Προφανώς οι τηλεθεατές του ΣΚΑΙ εχουν «φάει» ισχυρές δόσεις Μητσοτάκη και όγκωσαν, μιας και μετά την Εύα Αντωνοπούλου οι μόνοι που έχουν απομείνει και δεν έχουν κάνει ακόμη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ είναι η Χριστίνα Σούζη που λέει τον καιρό!

enimerosi24.gr

«...η έκθεση τελειώνει μεσημέρι Παρασκευής, μπορείτε να μας κλείσετε να πάμε στη Μύκονο, έστω για μία μέρα;»...

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 

Θοδωρής Βώκος, Διευθυντής «Posidonia 2016»


Πριν από μισό αιώνα, ο παππούς του κατάφερε «χωρίς mail, facebook και κινητή τηλεφωνία, να συντονίσει χιλιάδες ξένους από το χώρο της ναυτιλίας» και να τους φέρει στην Ελλάδα. Είχε βάλει το πρώτο λιθαράκι για τα «Ποσειδώνια», το διεθνές ραντεβού της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη χώρα μας. Συναντήσαμε τον κ. Βώκο στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo», να επιβλέπει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη της «Posidonia 2016» (6-10 Ιουνίου), και μας μίλησε για τη συμβολή της στην οικονομία, στον τουρισμό και γενικώς στη θετική προβολή της Ελλάδας.
-Με βάση τις συμμετοχές, πόσοι υπολογίζετε ότι θα είναι οι επισκέπτες των φετινών «Ποσειδωνίων»;
-Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες, ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες ναυπηγικές δυνάμεις της ναυτιλίας -η Κίνα, η Κορέα και η Ιαπωνία-, αλλά και καινούργιες συμμετοχές όπως το Λουξεμβούργο και η Γεωργία. Φανταστείτε, όμως, ότι πολλές φορές φτάνουν αιτήσεις στα γραφεία των «Ποσειδωνίων» από χώρες τις οποίες ψάχνουμε στο χάρτη, όπως το Τουβαλού, το Παλάου, τα νησιά Φερόε, η Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο οι Ολλανδικές Αντίλλες. Συνολικά περιμένουμε περισσότερους από 20.000 Ελληνες και ξένους επισκέπτες, ενώ ο αριθμός μόνο των ξένων που έρχονται για τη διοργάνωση φτάνει περίπου τις 12.000 και αφορά επισκέπτες και εκθέτες που πρόκειται παραμείνουν στη χώρα μας, κατά μέσο όρο, για δέκα ημέρες. Ωστόσο, ο αριθμός αυξάνεται με την προσέλευση και των ξένων κατασκευαστών, καθώς υπάρχουν εκθέτες, όπως οι Ρουμάνοι και οι Αγγλοι, που στέλνουν τα δικά τους συνεργεία για να στήσουν τα περίπτερά τους.

-Επειτα από τόσα χρόνια παρουσίας του θεσμού, μπορούμε να πούμε ότι τα «Ποσειδώνια» ελκύουν το ενδιαφέρον «ηχηρών ονομάτων» της ναυτιλίας;
-Ναι, έχουμε πολλά. Φέτος, για παράδειγμα, θα δώσουν το «παρών» ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας, Λιμ Κιτάκ, η επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Βιολέτα Μπουλτς, ο δήμαρχος του City του Λονδίνου, Τζέφρι Εβανς, υπουργοί Ναυτιλίας από την Αγγλία, τη Μάλτα, την Κύπρο, την Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ, τη Λιβερία.

-Συνεπώς, θεωρείτε ότι η διοργάνωση έχει τη δυναμική να επηρεάσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό;
-Η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στη ναυτιλία και τα «Ποσειδώνια» υπογραμμίζουν τη σημασία της ελληνικής βιομηχανίας της ναυτιλίας. Μπορεί η χώρα μας να έχει φάει πολύ «ξύλο» τα τελευταία χρόνια, να έχει επηρεαστεί αρνητικά η δημόσια εικόνα της, να βγαίνουν προς τα έξω συνεχώς αρνητικές ειδήσεις, όμως στη ναυτιλία παραμένουμε πρώτοι. Μας σέβονται, είμαστε παγκόσμιοι ηγέτες. Τα «Ποσειδώνια», λοιπόν, προβάλλουν τη θετική εικόνα της χώρας μας.

-Αυτό σημαίνει ότι, μέσω των «Ποσειδωνίων», η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να δεχτεί μια... τονωτική ένεση;
-Κάθε δύο χρόνια που διοργανώνεται η έκθεση, η χώρα μας ενισχύεται με περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται έξοδα για διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις, αλλά και για κατασκευές και εκτελωνισμό. Τα εταιρικά γεγονότα, οι δεξιώσεις και τα κοκτέιλ δίνουν ανάσα στη βιομηχανία του catering. Επιπλέον, υπολογίζουμε ότι 2.000-3.000 άτομα χρησιμοποιούν ταξί πρωί και απόγευμα για να πηγαινοέρχονται στην έκθεση. Απεργίες, ταραχές και πιθανές χρεοκοπίες δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την προσέλευση των επισκεπτών στα «Ποσειδώνια». Εχουν έρθει τα προηγούμενα χρόνια σε περιόδους διαδηλώσεων και αναταραχών, όταν το κέντρο της Αθήνας «καιγόταν», και δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα γιατί διέμεναν στον Πειραιά. Τα «Ποσειδώνια» δεν πτοήθηκαν ούτε από τα capital controls της περασμένης χρονιάς, καθώς οι ξένοι έχουν καταλάβει ότι η ζωή συνεχίζεται στην Ελλάδα, ό,τι και αν δείχνουν στις ειδήσεις.

-Ποιο είναι το προφίλ του επισκέπτη των «Ποσειδωνίων»;
-Eίναι στέλεχος της ναυτιλιακής αγοράς, έχει ημερήσιο budget κατά μέσο όρο...

Ένα «ευλογημένο» πλοίο - μουσείο

Aπό τα 2.720 πλοία τύπου «liberty» που ναυπηγήθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν απομείνει τρία. Δύο στην Αμερική και ένα στον Πειραιά. Εδώ, το κατάστρωμα του «Hellas Liberty».  
(Φωτογραφία: ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
 Επισκεφτήκαμε το «Hellas Liberty», το μοναδικό πλοίο τύπου «liberty» της Ευρώπης, ένα από τα τρία που σώζονται παγκοσμίως.
Δεν είναι το σκαρί ούτε οι «μπίγες» -οι γερανοί φορτοεκφόρτωσης-, αλλά το ιστορικό όνομα «liberty» που αναγνωρίζουν οι περισσότεροι επισκέπτες. Αυτοί που, προσπερνώντας τα σύγχρονα βαπόρια και τους επιβάτες του προβλήτα Ε2, ανακαλύπτουν στη σκιά των σκουριασμένων σιταποθηκών της δυτικής ακτής του Πειραιά το «Hellas Liberty». Το αρχικό του όνομα ήταν «SS Arthur M. Huddell» και είναι το μοναδικό φορτηγό πλοίο τύπου «liberty» που σώζεται σήμερα στην Ευρώπη. Είναι σπάνιος θησαυρός 73 ετών, βγαλμένος από το σεντούκι της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας, και από το 2010 λειτουργεί ως πλωτό μουσείο.
Μια στενή εξωτερική σκάλα οδηγεί στο κατάστρωμα. Στην τραπεζαρία του πληρώματος κοιμούνται βαθιά η Ράνια και η Κούκα, οι δύο μαλλιαροί τετράποδοι «ένοικοι». Ενα σύντομο βίντεο-αφιέρωμα διηγείται στους επισκέπτες την ιστορία των «liberty», των «ασχημόπαπων» (Times) που μετέφεραν τρόφιμα, στρατιώτες και πολεμοφόδια από την Αμερική στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ναυπήγησή τους, βασισμένη σε βρετανικά σχέδια και σε μια νέα τεχνική, ήταν εύκολη, φθηνή και -πράγμα σημαντικό σε περίοδο πολέμου- γρήγορη. «Τα γεννούσε η Αμερική το ένα μετά το άλλο. Κάποια περίοδο έφτιαχναν τρία την ημέρα», λέει ο πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού Βαγγέλης Κούζιλος, πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Liberty και καπετάνιος του «Arthur M. Huddel». Και να σκεφτεί κανείς ότι για την κατασκευή του πρώτου «liberty» χρειάστηκαν 253 ημέρες.

«Αν δεν υπήρχαν τα “liberty”», συνεχίζει ο πλοίαρχος, «η έκβαση του πολέμου μπορεί να ήταν διαφορετική και η εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας ίσως παρέμενε άπιαστο όνειρο». Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάστηκαν «πλοία της ελευθερίας» από τους Αμερικανούς και «ευλογημένα πλοία» από τους Ελληνες ναυτικούς, οι οποίοι απέκτησαν περίπου 600 πλοία αυτού του τύπου.

Tηλέγραφος που εκτίθεται στο 4ο αμπάρι του πλοίου, μαζί με άλλα παλιά ναυτικά όργανα και μοντέλα σύγχρονων πλοίων και καϊκιών.
(Φωτογραφία: ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ)
Επιτυχία για ένα «liberty» ήταν να μη βυθιστεί: να διασχίσει τον Ατλαντικό γλιτώνοντας από τα καρτέρια των γερμανικών υποβρυχίων.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ελληνική ναυτιλία -πέμπτη τότε στον κόσμο- απώλεσε από πολεμικές αιτίες το 74% των σκαφών. Αναγνωρίζοντας αυτό το βαρύτατο τίμημα, οι αμερικανικές υπηρεσίες διέθεσαν με ευνοϊκούς όρους στους Ελληνες πλοιοκτήτες εκατό «liberty», τα οποία αποτέλεσαν τη «μαγιά» για το μεταπολεμικό «ναυτικό θαύμα» και την πορεία τους προς την κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας.

 
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ARTHUR Μ. HUDDELL»   
Aπό τα 2.720 που ναυπηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν απομείνει μόνο...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

                                                                                                                   από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (16.06.16)

ESM: H Ελλάδα δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις

Στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος, αλλά ούτε και μια νέα περίοδο «υπερβολικής πολιτικής αβεβαιότητας», καταλήγει η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ- ESM) για το 2015, όσον αφορά την ελληνική οικονομία.
Στο εξασέλιδο κεφάλαιο για την Ελλάδα, η έκθεση του ΕΜΣ επισημαίνει ότι η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή του τρίτου προγράμματος θα βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος ή μια νέα περίοδο υπερβολικής πολιτικής αβεβαιότητας, εάν επιθυμεί η οικονομία της να επωφεληθεί πλήρως από τις βελτιώσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος προσαρμογής. Η ελληνική κυβέρνηση και οι επίσημοι πιστωτές πρέπει να συνεχίσουν να χτίζουν τη σχέση εμπιστοσύνης και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την πλήρη κυριότητα του προγράμματος», αναφέρει η έκθεση.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Αναγκαία μέτρα είναι, μεταξύ άλλων, η αναθεώρηση του φόρου εισοδήματος και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του τραπεζικού τομέα. Όσον αφορά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να προχωρήσει «χωρίς αδικαιολόγητες πολιτικές παρεμβάσεις».
Στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης, ο διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζει ότι το 2015 ήταν μια δύσκολη αλλά και επιτυχημένη χρονιά για τον ΕΜΣ, με την Ελλάδα να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση.
«Ενώ η Κύπρος βγήκε ενισχυμένη από το δανειακό πρόγραμμα του ΕΜΣ τον Μάρτιο του 2016 και οι άλλες πρώην μνημονιακές χώρες έλαμψαν ως οικονομικά φωτεινά σημεία, η Ελλάδα παραμένει εξαίρεση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κ. Ρέγκλινγκ.
Συνεχίζοντας, ο διευθυντής του ΕΜΣ υπενθυμίζει ότι τον Ιανουάριο του 2015 η νέα ελληνική κυβέρνηση εξελέγη με την εντολή να βρει ένα εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης των χρηματοοικονομικών προβλημάτων της χώρας. «Αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε τον Ιούνιο με τη λήξη του δεύτερου προγράμματος, χωρίς να πραγματοποιηθεί η τελική εκταμίευση και χωρίς να ακολουθήσει αμέσως ένα άλλο πρόγραμμα. Αυτή η άκαρπη επιδίωξη να αναζητηθούν άλλες επιλογές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν μια σοβαρή οπισθοδρόμηση για την ελληνική οικονομία που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στους ελέγχους κεφαλαίων, αλλά και στην ανατροπή πολλών από αυτά που είχαν επιτευχθεί με τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ κάποιες οπισθοχώρησαν. Για παράδειγμα, η Ελλάδα απέτυχε να νομοθετήσει τους αναγκαίους νόμους για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και αποδυνάμωσε τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογική διοίκηση. Η θετική τάση όσον αφορά το δημοσιονομικό ισοζύγιο ανατράπηκε και το έλλειμμα μεγάλωσε και πάλι. Όλα αυτά απαίτησαν αργότερα νέα επώδυνα βήματα. Επιπλέον, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκαν πάνω από 50% μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Ιουλίου 2015, επιβαρύνοντας περαιτέρω την ελληνική οικονομία».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

kathimerini.gr

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε Τίτλους


tvxs.gr 22:59 | 15 Ιουν. 2016
1. Σχέδιο τζιχαντιστών για πολλαπλά χτυπήματα σε Βέλγιο και Γαλλία. Για επικείμενα πολλαπλά χτυπήματα των τζιχαντιστών σε Βέλγιο και Γαλλία κάνει λόγο σε εσωτερικό έγγραφο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου. Το Reuters και βελγικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το έγγραφο μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο τζιχαντιστών και τονίζουν ότι οι βελγικές αρχές έχουν αποστείλει προειδοποίηση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

2. Tvxs Ρεπορτάζ - #paraititheite: Μια πολύ - πολύ καθώς πρέπει… διαδήλωση. Μεσήλικες, 35άρηδες, αλλά και 65αρηδες. Καλοβαλμένοι, καλοντυμένοι - έως πολύ... καλοντυμένοι για το dress code της περίστασης - και με εμφανή «αστική ευγένεια». Βγαλμένοι, σε εκδοχή απόλυτου copy paste, από τις (α)πολιτικές σελίδες του περσινού «Μένουμε Ευρώπη». Δεν ήταν πολλοί, ήταν χαρούμενοι και κατέβηκαν πλατεία!
3. Brexit vs Bremain: «Ναυμαχία» στον Τάμεση μεταξύ των δυο στρατοπέδων με αντίπαλους «ναυάρχους» τον Φάρατζ και τον ροκ σταρ Σερ Μπομπ Γκέντολφ. Μια «ναυμαχία» μεταξύ των υποστηρικτών του Brexit και του Bremain εξελίχθηκε σήμερα στον Τάμεση, τον ποταμό που διασχίζει το Λονδίνο. Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε προγραμματίσει «διαδηλώση» εν πλω με 30 σκάφη στον Τάμεση για να διαμαρτυρηθεί για τον αντίκτυπο που έχουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές στους Βρετανούς αλιείς. Στο ένα από τα σκάφη επέβαινε και ο ίδιος. Από την απέναντι πλευρά όμως ερχόταν σκάφος με επιβαίνοντα τον Σερ Μπομπ Γκέντολφ, από το οποίο ακούγονταν τραγούδια όπως το «If You Leave Me Now». 
4. Η ΕΚΤ ετοιμάζει «μεγάλο πλιάτσικο» εις βάρος των φορολογουμένων εάν κερδίσει το Brexit. Στις 24 Ιουνίου, την επομένη του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, θα μάθουμε όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και πόσο θα κοστίσει στους Ευρωπαίους πολίτες η περίπτωση ενός Brexit.  Διότι η τακτική που ετοιμάζει η ΕΚΤ φαίνεται πως είναι μια νέα, γιγαντιαία, χρηματοδότηση των τραπεζών για να τις προστατεύσει από το κραχ των αγορών που προβλέπεται εάν κερδίσει το Brexit.
5. Υπάλληλος της Mossack Fonseca (Panama Papers) συνελήφθη για κλοπή δεδομένων. Η δικηγορική εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο του γιγάντιου σκανδάλου τωνPanama Papers για τις offshore σε φορολογικούς παραδείσους. Βοηθούσε τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν αλλά και να ξεπλένουν βρόμικο χρήμα. Μεταξύ των προσώπων είναι πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, celebrities, πασίγνωστοι αθλητές και ποδοσφαιρικοί παράγοντες, αλλά και εγκληματίες. τα στοιχεία της Mossack Fonseca για τις offshore είχε παραδώσει στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ένα άτομο με το ψευδώνυμο John Doe. Ο δημοσιογράφος Μπάστιαν Όμπερμάγιερ, επικεφαλής της έρευνας της γερμανικής εφημερίδας, δήλωσε μέσω twitter ότι σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, ο άνθρωπος που συνελήφθη δεν είναι ο πληροφοριοδότης «John Doe». 
6. Tην επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης. τα μέλη του ΔΣ του ESM, αναμένεται να ανάψουν το πράσινο «φως» στην εκταμίευση της δόσης, εγκρίνοντας το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την Ελλάδα, κατόπιν και της υιοθέτησης των συμφωνηθέντων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
7. Κομισιόν: Δεν πληρούν τα κριτήρια οι Τούρκοι για να καταργηθεί η βίζα. Η Τουρκία έχει κάνει «πρόοδο» τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν πληροί ακόμη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται προκειμένου να εξαιρεθούν οι Τούρκοι πολίτες από την υποχρέωση να εκδίδουν βίζα για να ταξιδεύουν στον Χώρο Σένγκεν, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
8. Φίλης: Πληροφορική και αγγλικά από την Α’ δημοτικού. Για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, από τον Σεπτέμβριο, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. «Όλα θα γίνονται σε ένα πρόγραμμα που θα είναι εξάωρο, κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα, για λόγους παιδαγωγικούς, γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να είναι επτά ώρες στο σχολείο μέσα, και μάλιστα σε κτίρια που δεν είναι λειτουργικά. Τα μαθήματα θα τελειώνουν 13:15 κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα».
9. Copacabana - Μια παραλία γεμάτη ματωμένα γυναικεία εσώρουχα. Τι δουλειά έχουν 420 κόκκινα ή ματωμένα γυναικεία εσώρουχα διάσπαρτα πάνω στην άμμο; Στην πιο διάσημη παραλία  του Ρίο ντε Τζανέιρο, την Copacabana; Δεν πρόκειται για κάποιο promotion ούτε για κάποιο εικαστικό δρώμενο αλλά για μια πρωτότυπη και τολμηρή διαμαρτυρία ενάντια στη σεξουαλική βία και τον βιασμό.
10. Το 8ο μέρος της μεγάλης έρευνας του tvxs.gr για τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων: «Ανήκε εις την Νεολαία Λαμπράκη και συναναστρέφονταν κομμουνιστάς». Εν έτει 1967, και δη μόλις έναν μήνα μετά την... εθνοσωτήριο «επανάσταση» της χούντας και του πουλιού, το να είσαι μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη ήταν τουλάχιστον... έγκλημα καθοσιώσεως. Ο Δ.Θ. είχε την ατυχία, εκτός από μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, να καταταγεί και στον στρατό,  ως τυφεκιοφόρος του Πεζικού, στην πρώτη περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών.
11. Τέλος, δείτε όλες τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα του Euro 2016 και διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος του Tvxs.gr για το Euro: Ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας και οι «τουρίστες» Δανοί… πρωταθλητές ΕυρώπηςΟι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις τις περισσότερες φορές έχουν αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κοσμοϊστορικά γεγονότα και το σημαντικότερο μεταπολεμικό γεγονός του 20ου αιώνα: Την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και εν γένει του ανατολικού μπλοκ. Το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ύστερα από τη ριζική αλλαγή του ευρωπαϊκού χάρτη και στη σκιά του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, έκρυβε και τη μεγαλύτερη μέχρι τότε έκπληξη στη διοργάνωση, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τους «τουρίστες» Δανούς.
* Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου

Ποιος ευτελίζει τον κοινοβουλευτισμό λιγότερο;


Τρίτη 14 Ιουνίου 2016
Σε αυτό το ερώτημα απαντούν με τις πολιτικές τους τοποθετήσεις κυβέρνηση - αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση. Σκόρ … 35-34 στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στο μνημονιακό ντέρμπυ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
Menelaos Myrillas / SOOC
Σε έναν ιδιόμορφο πλειστηριασμό κοινοβουλευτικής αυθαιρεσίας φαίνεται να επιδίδονται κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία. Άκρως αποκαλυπτικό όμως για το πόσο οι …μνημονιακές δεσμεύσεις οδηγούν αντικειμενικά σε υποβάθμιση τον κοινοβουλευτικό θεσμό με ότι αυτός υποτίθεται πως εκφράζει. Αφορμή αποτελεί η πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει επιστολή στην οποία καταγγέλλονται …στρεβλώσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία.
Στην επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λόγο για  «συχνότατη νομοθέτηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»!  Υποστηρίζει μάλιστα πως  «η προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ Σαμαρά-Βενιζέλου) με θητεία που διήρκεσε μόλις δυόμιση χρόνια  εξέδωσε 33 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου»  ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέδωσε «34 ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015, δηλαδή τριπλάσιες σε ετήσια βάση σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση». Επιπρόσθετα δηλώνει πως  «η κατάχρηση στην έκδοση ΠΝΠ συνιστά ουσιαστική μετακύληση της νομοθετικής αρμοδιότητας στην κυβέρνηση η οποία παραβιάζει τον διαχωρισμό των λειτουργιών βασικό πυλώνα του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος».

Συνολικά μάλιστα στην επιστολή του προέδρου της Ν.Δ επισημαίνεται πως υφίσταται...