Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε Τίτλους


tvxs.gr 22:59 | 15 Ιουν. 2016
1. Σχέδιο τζιχαντιστών για πολλαπλά χτυπήματα σε Βέλγιο και Γαλλία. Για επικείμενα πολλαπλά χτυπήματα των τζιχαντιστών σε Βέλγιο και Γαλλία κάνει λόγο σε εσωτερικό έγγραφο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου. Το Reuters και βελγικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το έγγραφο μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο τζιχαντιστών και τονίζουν ότι οι βελγικές αρχές έχουν αποστείλει προειδοποίηση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

2. Tvxs Ρεπορτάζ - #paraititheite: Μια πολύ - πολύ καθώς πρέπει… διαδήλωση. Μεσήλικες, 35άρηδες, αλλά και 65αρηδες. Καλοβαλμένοι, καλοντυμένοι - έως πολύ... καλοντυμένοι για το dress code της περίστασης - και με εμφανή «αστική ευγένεια». Βγαλμένοι, σε εκδοχή απόλυτου copy paste, από τις (α)πολιτικές σελίδες του περσινού «Μένουμε Ευρώπη». Δεν ήταν πολλοί, ήταν χαρούμενοι και κατέβηκαν πλατεία!
3. Brexit vs Bremain: «Ναυμαχία» στον Τάμεση μεταξύ των δυο στρατοπέδων με αντίπαλους «ναυάρχους» τον Φάρατζ και τον ροκ σταρ Σερ Μπομπ Γκέντολφ. Μια «ναυμαχία» μεταξύ των υποστηρικτών του Brexit και του Bremain εξελίχθηκε σήμερα στον Τάμεση, τον ποταμό που διασχίζει το Λονδίνο. Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε προγραμματίσει «διαδηλώση» εν πλω με 30 σκάφη στον Τάμεση για να διαμαρτυρηθεί για τον αντίκτυπο που έχουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές στους Βρετανούς αλιείς. Στο ένα από τα σκάφη επέβαινε και ο ίδιος. Από την απέναντι πλευρά όμως ερχόταν σκάφος με επιβαίνοντα τον Σερ Μπομπ Γκέντολφ, από το οποίο ακούγονταν τραγούδια όπως το «If You Leave Me Now». 
4. Η ΕΚΤ ετοιμάζει «μεγάλο πλιάτσικο» εις βάρος των φορολογουμένων εάν κερδίσει το Brexit. Στις 24 Ιουνίου, την επομένη του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, θα μάθουμε όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και πόσο θα κοστίσει στους Ευρωπαίους πολίτες η περίπτωση ενός Brexit.  Διότι η τακτική που ετοιμάζει η ΕΚΤ φαίνεται πως είναι μια νέα, γιγαντιαία, χρηματοδότηση των τραπεζών για να τις προστατεύσει από το κραχ των αγορών που προβλέπεται εάν κερδίσει το Brexit.
5. Υπάλληλος της Mossack Fonseca (Panama Papers) συνελήφθη για κλοπή δεδομένων. Η δικηγορική εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο του γιγάντιου σκανδάλου τωνPanama Papers για τις offshore σε φορολογικούς παραδείσους. Βοηθούσε τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν αλλά και να ξεπλένουν βρόμικο χρήμα. Μεταξύ των προσώπων είναι πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, celebrities, πασίγνωστοι αθλητές και ποδοσφαιρικοί παράγοντες, αλλά και εγκληματίες. τα στοιχεία της Mossack Fonseca για τις offshore είχε παραδώσει στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ένα άτομο με το ψευδώνυμο John Doe. Ο δημοσιογράφος Μπάστιαν Όμπερμάγιερ, επικεφαλής της έρευνας της γερμανικής εφημερίδας, δήλωσε μέσω twitter ότι σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, ο άνθρωπος που συνελήφθη δεν είναι ο πληροφοριοδότης «John Doe». 
6. Tην επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης. τα μέλη του ΔΣ του ESM, αναμένεται να ανάψουν το πράσινο «φως» στην εκταμίευση της δόσης, εγκρίνοντας το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την Ελλάδα, κατόπιν και της υιοθέτησης των συμφωνηθέντων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.
7. Κομισιόν: Δεν πληρούν τα κριτήρια οι Τούρκοι για να καταργηθεί η βίζα. Η Τουρκία έχει κάνει «πρόοδο» τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν πληροί ακόμη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται προκειμένου να εξαιρεθούν οι Τούρκοι πολίτες από την υποχρέωση να εκδίδουν βίζα για να ταξιδεύουν στον Χώρο Σένγκεν, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
8. Φίλης: Πληροφορική και αγγλικά από την Α’ δημοτικού. Για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, από τον Σεπτέμβριο, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. «Όλα θα γίνονται σε ένα πρόγραμμα που θα είναι εξάωρο, κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα, για λόγους παιδαγωγικούς, γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να είναι επτά ώρες στο σχολείο μέσα, και μάλιστα σε κτίρια που δεν είναι λειτουργικά. Τα μαθήματα θα τελειώνουν 13:15 κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα».
9. Copacabana - Μια παραλία γεμάτη ματωμένα γυναικεία εσώρουχα. Τι δουλειά έχουν 420 κόκκινα ή ματωμένα γυναικεία εσώρουχα διάσπαρτα πάνω στην άμμο; Στην πιο διάσημη παραλία  του Ρίο ντε Τζανέιρο, την Copacabana; Δεν πρόκειται για κάποιο promotion ούτε για κάποιο εικαστικό δρώμενο αλλά για μια πρωτότυπη και τολμηρή διαμαρτυρία ενάντια στη σεξουαλική βία και τον βιασμό.
10. Το 8ο μέρος της μεγάλης έρευνας του tvxs.gr για τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων: «Ανήκε εις την Νεολαία Λαμπράκη και συναναστρέφονταν κομμουνιστάς». Εν έτει 1967, και δη μόλις έναν μήνα μετά την... εθνοσωτήριο «επανάσταση» της χούντας και του πουλιού, το να είσαι μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη ήταν τουλάχιστον... έγκλημα καθοσιώσεως. Ο Δ.Θ. είχε την ατυχία, εκτός από μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, να καταταγεί και στον στρατό,  ως τυφεκιοφόρος του Πεζικού, στην πρώτη περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών.
11. Τέλος, δείτε όλες τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα του Euro 2016 και διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος του Tvxs.gr για το Euro: Ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας και οι «τουρίστες» Δανοί… πρωταθλητές ΕυρώπηςΟι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις τις περισσότερες φορές έχουν αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κοσμοϊστορικά γεγονότα και το σημαντικότερο μεταπολεμικό γεγονός του 20ου αιώνα: Την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και εν γένει του ανατολικού μπλοκ. Το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ύστερα από τη ριζική αλλαγή του ευρωπαϊκού χάρτη και στη σκιά του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, έκρυβε και τη μεγαλύτερη μέχρι τότε έκπληξη στη διοργάνωση, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τους «τουρίστες» Δανούς.
* Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.