Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΦΙΛΟΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ τήν Κυριακή 8/9/2019!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" 
έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στη "Γιορτή του Τρύγου 2019"!
Ελάτε στον "Μύλο του Μπόνη" αυτή την Κυριακή 8/9 στις 11:00 το πρωί να περάσουμε όμορφα!
 Θα πατήσουμε σταφύλια,
 θα ξεναγηθούμε στο Μύλο και
 θα ακούσουμε παραμύθια από την κα Κέλλυ Δοβέλου. 
Θα προσφερθεί και μικρό κέρασμα.
Επίσης, θα πωλείται το παραμύθι της Δήμητρας Νάζου "Ο Μυκονιάτης πειρατής Μερμελέχας σε νέες περιπέτειες".
Σας περιμένουμε με πολύ κέφι!

Ιστορική αναδρομή στήν 3η Σεπτέμβρη 1974...

3η Σεπτέμβρη 1974: Η μέρα που άλλαξε η (πολιτική) Ιστορία
Ήταν η στιγμή της αναγγελίας της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στο παρακάτω αφιέρωμα για την 3η Σεπτέμβρη, ο Γιώργος Λακόπουλος σε παλιότερο κείμενό του στα «ΝΕΑ» γράφει για τη μέρα που «σημάδεψε» την σύγχρονη πολιτική ιστορία και εξηγεί γιατί ο Ανδρέας δεν επανίδρυσε την Ε.Κ. και ποιοι ήταν παρόντες τη μεγάλη στιγμή. Αναλυτικά όσα καταγράφει ο Γ. Λακόπουλος:

Έχουν μπλέξει τίς ...σκελέες μέ τούς λαιμοδέτες...!

Θεσμική εκτροπή
Κάπου έχουν μπερδευτεί στην κυβέρνηση με το θέμα της παύσης των τεσσάρων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους, ακόμα και όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται».
Αυτό που ξεχνούν είναι πως η κύρια εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο. 

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ,..
που μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, η παύση των μελών αποτελεί αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην ανεξαρτησία της Αρχής.
Μετά τη γνωμοδότηση του ΔΣΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή ανακοίνωση έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είχε να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων, που θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και στην τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε».


Κ.ΖΑΦ. / EφΣυν


Υδατοδρόμιο καί στή Μύκονο...

Νότιο Αιγαίο: Σύμβαση για την αδειοδότηση 20 υδατοδρομίων

Τη σύμβαση ανάδειξης αναδόχου για την αδειοδότηση 20 συνολικά υδατοδρομίων, σε 19 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου και οι εκπρόσωποι τριών εταιρειών που συνθέτουν το ανάδοχο σχήμα με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Νοτίου Αιγαίου».
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «το πλέον φιλόδοξο εγχείρημα της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της δημιουργίας του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα και διεθνώς, εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης, μετά από πέντε χρόνια επίπονης και κοπιώδους προσπάθειας, λόγω του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου και άλλων κωλυμάτων που τεχνηέντως δημιουργήθηκαν στην πορεία».

Το σχήμα αποτελείται από τις εταιρείες Ελληνικά Υδατοδρόμια και εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της, Τάσο Γκόβα, Hellenic Seaplanes, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νίκο Χαραλάμπους και τη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Optimum Value, που εκπροσωπείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Θεοφάνη Καραγιάννη.
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Δρ Άγγελος Βλάχος μέλος του ΤΑΙΠΕΔ και Συντονιστής του νευραλγικού έργου αδειοδότησης και ανάπτυξης του Δικτύου Υδατοδρομίων καθώς και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.
Αντικείμενο της σύμβασης ύψους 480.200,00 ευρώ,  είναι η ανάδειξη αναδόχου για την Αδειοδότηση Υδατοδρομίων ΠΝΑΙ, ο οποίος αναλαμβάνει την διαδικασία του Τεχνικού Φακέλου που θα υποβληθεί αρμοδίως για την αδειοδότηση είκοσι συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και 9 στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στα εξής νησιά: Ρόδος (2 υδατοδρόμια), Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Κάσος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα και Ανάφη.

Δείτε ολόκληρο τό άρθρο από τήν Naftemporiki πιέζοντας :  ΕΔΩ