Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ από τό ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                 Μύκονος, 13-09-2017
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
   
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς προέβη σε σχετική δήλωση διάψευσης, ύστερα από τη δημοσιοποίηση και διασπορά αναληθών δημοσιευμάτων, περί αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι δήθεν κοιμούνται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού.
''Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου!
Γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σχετικά με το ζήτημα του κόστους διαμονής και σίτισης, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων.
Πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι εμείς επενδύουμε στην παιδεία καθώς τη θεωρούμε ως το ισχυρότερο εφόδιο για τη νέα γενιά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αντιμετωπίζουμε και το σύνολο των εκπαιδευτικών με τον δέοντα σεβασμό.
Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας προσωρινά χώρο διαμονής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μέχρι το πέρας της έντονης τουριστικής σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου στο νησί μας, οπότε και αναμένεται να αδειάσουν καταλύματα, τα οποία ενοικιάζονται ως επί το πλείστον από εποχιακούς εργαζόμενους.
Άλλωστε, ύστερα από πρωτοβουλία αυτής της Δημοτικής Αρχής, νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, επίδομα σίτισης και στέγασης δημόσιων λειτουργών - συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών φυσικά - σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής στο Δήμο Μυκόνου.
Έτσι λοιπόν, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και πρωτοβουλίες, δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και αν δε φέρουμε ευθύνη για αυτά!'', δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Αύριο Πέμπτη, πρωί, 14 Σεπτεμβρίου : Η ετήσια Θεία λειτουργία τού Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου

Από τή "Γιορτή τού Τρύγου"
στό Μύλο-Αγροτομουσείο 
του "Λαογραφικού".

         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                       *
Αγαπητοί Φίλοι,
Το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου και το Σωματείο "Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" θα τελέσουν την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στους δωρητές της Λαογραφικής Συλλογής, το πρωί τής Πέμπτης, στίς 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην εκκλησία της Αγίας Ελένης στο Κάστρο. Θα ακολουθήσει νηστίσιμο κέρασμα στο κεντρικό κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου στο Κάστρο.
Θα χαρούμε να παρευρεθείτε!!

Το Δ.Σ. του Σωματείου
"ΦΙΛΟΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ"

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

Δελτίο Τύπου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη, ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.
Ο Δήμος Μυκόνου στρέφοντας το ενδιαφέρον του προς αυτή τη κατεύθυνση, έχει ήδη εντάξει τη Μύκονο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο βιώσιμης αστικής κινητικότητας CIVITAS Network, ενώ παράλληλα προκειμένου να ενισχύσει αυτή τη στρατηγική, συμμετέχει ενεργά σε προτάσεις και δράσεις που προάγουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.
Επιπλέον, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Σύμφωνο των Δημάρχων», για το Κλίμα και την Ενέργεια.
Με κινητήρια δύναμη τους στόχους που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή σε αυτόν τον τομέα, φέτος φιλοξενούμε στη Μύκονο και στηρίζουμε ενεργά, τη γιορτή της Κινητικότητας, διοργανώνοντας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου:
10.30 π.μ. “Ποδηλατάδα” για όλους τους μικρούς μας φίλους, με σημείο εκκίνησης έμπροσθεν του ξενοδοχείου ΛΗΤΩ και τέρμα διαδρομής το Δημαρχείο.
12.00 μ.μ. Κουκλοθέατρο “με τις Κούκλες της Κέλλυς” κάτω από το Δημαρχείο.
10.00 π.μ.- 6.00 μ.μ. Παρουσίαση των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας BMWi στην Πλατεία Καραολή και Δημητρίου – Δημαρχείο.
10.30 π.μ.- 3.00 μ.μ. Διαθέσιμο το ηλεκτρικό τρενάκι για βόλτα στο Γιαλό.  
Σας περιμένουμε όλους!
Μύκονος, 13-09-2017

                                    ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Οι 106 ξευτίλες της Πάτρας...

 ...η ΔΑΠ και οι… copy για την αριστεία
T-shirt Stories /

Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Να μια άλλη αφορμή για να πέσουμε από τα σύννεφα: Φοιτητές αντιγράφουν, κάνουν σκονάκι, αγοράζουν εργασίες!
Τι μας λες! Δεν το ξέραμε; Ε, ναι το ξέραμε αλλά μέχρι τώρα και στο Πανεπιστήμιο ίσχυε το ΠΑΣΟΚικό «απατεώνας είναι αυτός που πιάνεται αλλιώς είναι μάγκας» .
Ως φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής εκείνη την Οικονομία 1 δεν την πέρασα ποτέ! Την πέρασαν όμως διάφοροι συμφοιτητές μου της ΠΑΣΠ και της Πανσπουδαστικής γιατί κάποιοι μαγκιόροι έβγαλαν από το αμφιθέατρο τις κόλλες των μιλημένων, καλών οπαδών και υπάκουων ακολούθων των συνδικαλιστών, κάποιοι διαβασμένοι έγραψαν τα θέματα και φυσικά πέρασαν το δύσκολο μάθημα.
Τι κάναμε οι υπόλοιποι; Το κουβεντιάσαμε μεταξύ μας, αλλά επειδή δεν υπήρχαν..
αποδείξεις, και μάλλον δεν υπήρχε και το ανάλογο …προτεσταντικό υπόβαθρο, δεν καταγγείλαμε το γεγονός. Έμεινε να το συζητάμε και να το θυμάμαι τώρα, σχεδόν 25 χρόνια μετά με αφορμή την «πτώση από τις νεφέλες» των αθώων … αναγνωστών και λοιπών καταναλωτών ειδήσεων!
    106 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας κατέθεσαν την ίδια εργασία στο πλαίσιο του μαθήματος «Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα».
    Η σχολή αποφάσισε να τους αποκλείσει από τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, η ΔΑΠ του τμήματος με τσιτάτα του Μαρξ διαφώνησε με την τιμωρία και τελικά με παρέμβαση Μητσοτάκη οδηγήθηκε σε παραίτηση ο αρχηγός της ΔΑΠ.
Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο γκροτέσκο! Την απόλυτη...

Έτσι θέλουν νά αλλάξουν τήν κοινωνία 106 "φερέλπιδες" ...ιδεολόγοι...!

Copy paste με κάλυψη από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ...
Την ίδια εργασία φέρεται να αγόρασαν και κατέθεσαν τον Ιούνιο 106 φοιτητές στο...
τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Πατρών.

Η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές, που αντέγραψαν την εργασία αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασης, όπως και η ΠΑΣΠ.

Η δεξιά παράταξη ζήτησε οι φοιτητές να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα («Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα») και όχι από όλα.

Η εφημερίδα γράφει ότι ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους από τοπικούς παράγοντες και βουλευτές των κομμάτων τους.

12.9.17

Αρχίζει σήμερα η διαιτησία Ελληνικού Δημοσίου και Eldorado Gold...

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της Eldorado Gold, καθώς συνέρχεται σήμερα η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κηρύσσοντας την έναρξη της διαιτησίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία, όπως είχε εξαγγείλει την άνοιξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα ορίσει τον εκπρόσωπό του στη διαιτησία και θα καταθέσει τις προτάσεις του - «και εκεί θα δει η εταιρεία πού παραβιάζει τη νομοθεσία» αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή - και εν συνεχεία η Eldorado Gold θα καταθέσει το δικό της υπόμνημα και θα ορίσει τον εκπρόσωπό της στη διαιτησία- ο τρίτος εκπρόσωπος θα οριστεί κατόπιν συμφωνίας των δυο πλευρών.

Έως τη Δευτέρα, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης θα υπογράψει την –προσωρινή- εξάμηνη άδεια λειτουργίας του έργου της Ολυμπιάδας.


«Μετά τις δυο αυτές εξελίξεις η εταιρεία δεν θα έχει καμία απολύτως νομιμοποιητική βάση και κανένα λόγο να υλοποιήσει την απειλή της στις 22 Σεπτεμβρίου» εκτιμά ανώτερη...

ΗΠΑ : Ομόφωνη απόφαση τού Κογκρέσου//χαστούκι στόν πρόεδρο Τραμπ...

To Κογκρέσο «τράβηξε το αυτί» του Τραμπ...
Το Κογκρέσο ψήφισε απόφαση χθες αργά το βράδυ, καλώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τις ομάδες μίσους.

Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε μετά την κριτική που δέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος για την αντίδρασή του, σχετικά με τα επεισόδια βίας σε πορεία των λευκών εθνικιστών στο Σάρλοτσβιλ στην πολιτεία της Βιρτζίνια, πριν από έναν μήνα.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν ομόφωνα την απόφαση, σύμφωνα με τον Τζέρι Κόνολι, που είναι Δημοκρατικός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Βιρτζίνια.

Η Γερουσία είχε ψηφίσει την απόφαση, την Δευτέρα.

“Σήμερα τη νύχτα, η Βουλή των Αντιπροσώπων μίλησε με μία ενωμένη φωνή για να καταδικάσει ομόφωνα τις πράξεις ντροπής και μίσους της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ), των λευκών εθνικιστών, των λευκών ρατσιστών και των νεό-Ναζί στο Σάρλοτσβιλ,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόνολι...

13.9.17  
Πηγή: ΑΠΕ

"Αριστεία" : Ένα, ακόμη, κατά συνθήκη ψεύδος...

Μίλησε κανείς για αριστεία;...
Τι γίνεται εκεί στο αξιοκρατικό κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Η Νεολαία ζητά να...
μην τιμωρούνται αυτοί που πιάνονται να αντιγράφουν, ο Αδωνις πλαστογραφεί επί της ουσίας την υπογραφή του πρωθυπουργού κάτω από κείμενα, καταδίκη εισέπραξε ο τέως περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και επικεφαλής της Ν.Δ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο λόγω ρουσφετιών, δύο πρώην συνεργάτες του Χαρ. Αθανασίου φέρεται να ερευνώνται από εισαγγελέα για υπόθεση αποφυλάκισης, την άρση της ασυλίας του Μ. Κεφαλογιάννη έχουν ζητήσει οι ελληνικές αρχές από το Ευρωκοινοβούλιο για την υπόθεση παρακράτησης μισθού συνεργάτριάς του και, τέλος, η αδελφή του υποστήριζε άλλοτε ότι η επένδυση της Eldorado Gold ζημιώνει το περιβάλλον και τώρα προφανώς τη στηρίζει μαζί με όλο το κόμμα.

Μίλησε κανείς για αριστεία;...


Α.Ψ 
efsyn.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Στην ανεπάρκεια του τύπου συνολικά οφείλεται ο «περίπατος» στη Συνέντευξη της ΔΕΘ...

Γιατί ο Τσίπρας έκανε «περίπατο» στη Συνέντευξη της ΔΕΘ;..
Μετά τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι κοινή διαπίστωση ότι τέτοιος «περίπατος» Πρωθυπουργού στην Έκθεση, δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν. Και αυτό δεν...
έχει σχέση με τη στάση των Μέσων, που στην πλειοψηφία τους κάνουν σκληρή αντιπολίτευση αλλά με την ανεπάρκεια του τύπου συνολικά.

Καταρχάς, το νέο τοπίο στα ΜΜΕ και η απουσία παραδοσιακών ιδιοκτητών έχει ακρωτηριάσει αρκετούς δημοσιογράφους, που εμφανίζονται ως παρακολούθημα των συμφερόντων των ιδιοκτητών, δίπλα ή απέναντι σε κόμματα. Αλλά και το επίπεδο, δεν είναι στο καλύτερο σημείο, ούτε συγκρίνεται με την κατάσταση πριν 10 χρόνια όταν ακόμη και οι δημοσιογράφοι συμπολιτευόμενων μέσων «ξεσκόνιζαν» Πρωθυπουργούς. Ακόμη και κάποιοι που θεωρούντο «αντιπαθείς» ενέπνεαν σεβασμό όταν έπαιρναν το λόγο και δεν επέτρεπαν σε κανένα Πρωθυπουργό να τους υποτιμήσει.

Με εξαίρεση 1-2 ερωτήσεις, μια εκ των οποίων του κλειστού Mega, o Πρωθυπουργός δεν δυσκολεύτηκε πουθενά, παρότι υπάρχουν θέματα που θα μπορούσαν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση αν η ερώτηση ήταν διατυπωμένη κατάλληλα. Η μεγαλύτερη αποτυχία ήταν όσων ήθελαν να επιδείξουν την πολιτική τους αντίθεσή, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται σε αυτάρεσκες τοποθετήσεις και να χάνουν τελικά την ουσία στην οποία έπρεπε να καταλήξει το ερώτημα.

Τελικά, στις περισσότερες από τις «επιθετικές» ερωτήσεις η κατάληξη ήταν η αντίθετη καθώς η διατύπωση έδινε την ευκαιρία στον Τσίπρα, να μεταστρέψει τη συζήτηση και να πει αυτά που θέλει. Σαν πάσα σε ανοιχτή εστία. Άλλες πάλι, αυτοαναιρέθηκαν και μόνο από τη θεματολογία, προκαλώντας και κάποια θυμηδία.

Καταγράφηκαν 34 ερωτήσεις και η πιο εύκολη παρουσία Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, των τελευταίων δεκαετιών. Τόσο εύκολη που ήπιε δύο καφέδες, αντάλλαξε σημειώματα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και φάνηκε να το απολαμβάνει γιατί κατάφερε να πει αυτά που ήθελε και όχι αυτά που ήθελαν οι δημοσιογράφοι. Δεν κατάφεραν να του δημιουργήσουν καμία πίεση.

Θα μπορούσε μάλιστα να εκθέσει όλο τον κλάδο, κλείνοντας, αλλά το απέφυγε. Ήταν προφανές ότι θα μπορούσε να υπενθυμίσει πως η ευαισθησία για τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων ή όσους είναι απλήρωτοι έπαψε να απασχολεί τη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ σε αντίθεση με το 2016, παρότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι και άλλοι τόσοι σε επισφαλείς συνθήκες. Γιατί έπαψαν να κινδυνεύουν οι θέσεις των παρισταμένων ή τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Ευτυχώς δεν το είπε...

Γιάννης Σιδηρόπουλος