Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Η αλλαγή ώρας «παίζει» με τον ύπνο μας...

...επιδρά καί στον ανθρώπινο μεταβολισμό
SHUTTERSTOCK
Η χειμερινή αλλαγή της ώρας επηρεάζει τον ρυθμό του ύπνου και του ξυπνήματος. Το γύρισμα των ρολογιών μία ώρα πίσω και το σκοτάδι που έρχεται νωρίτερα επιδρούν στον ανθρώπινο μεταβολισμό.
Τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μία ώρα πίσω. Η διάρκεια των φωτεινών ωρών μας καθημερινά μικραίνει και το σκοτάδι πέφτει πλέον νωρίτερα από πριν. Η αλλαγή ώρας επηρεάζει τον ρυθμό του ύπνου και τους ξυπνήματός μας.
«Οι συνθήκες του φωτός έχουν αποφασιστική επίδραση», τονίζει ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Ερευνών του Ύπνου Άλφρεντ Βιάτερ. Όπως εξηγεί, το μπλε φως μας ξυπνά. Όταν το φάσμα αρχίζει να αλλάζει προς τις βραδινές ώρες προς πιο κιτρινωπούς και κόκκινους τόνους, εκλύεται μελατονίνη κι έτσι νυστάζουμε...

Δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες του «Αβέρωφ» μέσα σε τρεις εβδομάδες

Το θωρηκτό θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως τις 21 Νοεμβρίου 
Δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες του «Αβέρωφ» μέσα σε τρεις εβδομάδες29/10/2017
Με το ταξίδι του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» έδωσε στους βορειοελλαδίτες τη σπάνια ευκαιρία να το επισκεφθούν και να το θαυμάσουν από κοντά, κι όπως δείχνουν οι αριθμοί εκείνοι άδραξαν την ευκαιρία αυτή. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του θωρηκτού αντιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο, οι επισκέπτες του πλωτού ναυτικού μουσείου έφτασαν τον αριθμό-ρεκόρ των 52.000 μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
 Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε κάθε προσδοκία του υπουργείου Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αλλά και όσων σχεδίασαν και ολοκλήρωσαν το εγχείρημα της πλωτής μετάβασης. Πρόσθεσε, δε, ότι οι επισκέπτες είναι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται στη φυσική θέση του πλοίου, στην Αθήνα, μέσα σε ένα έτος.
Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, το «Γ. Αβέρωφ» θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σχολείων και των πολιτών που θέλουν να το επισκεφθούν.
newsbeast.gr

Σχηματίζεται δικογραφία για το περιστατικό στη Σαντορίνη

Σχηματίζεται δικογραφία για το περιστατικό στη Σαντορίνη
Η παρέλαση των μαθητών ματαιώθηκε λόγω της έντασης που προκλήθηκε  

29/10/2017
Δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης σχηματίζεται, από το Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης, για το περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό Εμπορείο του νησιού όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε ένταση για το γεγονός ότι μια μαθήτρια με αλβανική καταγωγή θα κρατούσε σημαία στην παρέλαση.
Τελικά, λόγω της έντασης που προκλήθηκε, η παρέλαση των μαθητών ματαιώθηκε. 

από Newsbeast