Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

 «ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ»

Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της παροχής κινήτρων σε παραμεθόριες περιοχές και νησιωτικές περιοχές έγινε αποδεκτή και εγκρίθηκε από τη Βουλή στο πρόσφατο ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από πρόταση του Δημάρχου Μυκόνου.

Ένα σημαντικό ζήτημα που ταλάνιζε τους νησιωτικούς Δήμους – δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όλης της χώρας αναφορικά με το κόστος σίτισης και διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων και την ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος επιλύθηκε, μετά από πρωτοβουλία και ενέργειες του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου παροχής κινήτρων και επέκτασης αυτών και σε άλλες κατηγορίες προσωπικού πέρα του ιατρικού και η οποία έγινε – εν τέλει - στο σύνολο της αποδεκτή, αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή με το νόμο 4483/2017 “Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) - Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας - Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις”.

Ειδικότερα, στο άρθρο 32 του ανωτέρω νόμου υπό τον τίτλο «Παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από Ο.Τ.Α. ορεινών και νησιωτικών περιοχών» προβλέπονται τα εξής:

Επαγγελματίες οι εκμισθωτές στο Airbnb;



REUTERS/© Yuya Shino

Η ενοικίαση δωματίων ή διαμερισμάτων μέσω διαδικτύου έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μια προσοδοφόρα και ταχύτατα αναπτυσσόμενη δραστηριότητα. Πρόκειται για μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας που η πρωτοπόρα ιστοσελίδα Airbnb υποστηρίζει ενεργά.

Όμως ποιο είναι τελικά το προφίλ αυτών που παραχωρούν τα διαμερίσματά τους ή δωμάτιά τους προς ενοικίαση; Πρόκειται ως επί το πλείστον για ιδιώτες, όπως ήταν η αρχική ιδέα του όλου εγχειρήματος, ή μήπως πλέον όχι;
Μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για τις ενοικιάσεις μέσω Αirbnb
Μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung σε συνεργασία με ρεπόρτερ από τη βελγική De Tijd, τη γαλλική Le Monde και την ολλανδική Τrouw, προέβη στην ανάλυση 37.000 προσφορών διαμονής μέσω της πλατφόρμας Airbnb στις δέκα μεγαλύτερες γερμανικές πόλεις. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, 1.290 ιδιοκτήτες προσέφεραν πάνω από ένα διαμερίσματα προς ενοικίαση ανά τη Γερμανία, μια πρακτική η οποία έχει επιφέρει σοβαρά πλήγματα ιδίως στα μικρής και μεσαίας εμβέλειας συνοικιακά ξενοδοχεία.
Επίσης περίπου το 58% του συνόλου των προσφορών αφορούσε ενοικιάσεις διαμερισμάτων ή ακόμη και ολόκληρων συγκροτημάτων κατοικιών, κάτι που σημαίνει ότι πίσω από αυτές βρίσκονται επαγγελματίες μεσίτες. Παράλληλα οι προσφορές για μονόκλινα δωμάτια σε κοινόχρηστα με τους ιδιοκτήτες διαμερίσματα, αποτελούσαν μόλις το 2% του συνόλου.
Μερικές εταιρείες ενοικίασης διαμερισμάτων, όπως η...

Το Twitter γλεντάει το «ησχολούντο» του Άδωνη...


Όσο #ησχολούντο με Βενεζουέλα και κλήρωση εσείς παραγγέλνετε!...
Μια κάποια αναστάτωση… επροκλήθη στο twitter μετά την επιλογή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, να...
χρησιμοποιήσει τη λέξη «ησχολούντο» για να σχολιάσει… τι άλλο, την Αριστερά και τη Βενεζουέλα.


Αυτή τη φορά όμως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε να καταπιαστεί με το αγαπημένο του θέμα χρησιμοποιώντας καθαρεύουσα στο tweet του, καθαρεύουσα η οποία φέρνει άσχημους συνειρμούς...

Και το twitter «ησχολήθη» με το θέμα:

Έφυγε από τη ζωή η Αρλέτα...

Η σπουδαία Αρλέτα...
Το πραγματικό της όνομα ήταν Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα. Γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1945 στην Αθήνα. 

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα την δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.

Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: "Μια Φορά Θυμάμαι", "Τα Μικρά Παιδιά", "Το Λέει Και Το Τραγούδι", "Ο Λύκος", "Το Τραγούδι Της Δραχμής", "Καφενείο", "Σερενάτα", "Έρχεται Κρύο", "Τσάι Γιασεμιού", "Τα Ήσυχα Βράδυα", "Batida de Coco", "Μπαρ το Ναυάγιο", "Λεωφορείο το 2". Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).

Η μουσική της Αρλέτας έτυχε ιδιαίτερης επιτυχίας σε μπουάτ των Αθηνών.


Περιπέτεια με την υγεία της
Στις 11 Φεβρουαρίου 2008 ελάχιστα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη της συναυλία στο Βόλο λιποθύμησε καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου και οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της "σοβαρή". Παρέμεινε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου σε καταστολή και σταθερή μα κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο κατάφερε τότε να αναρρώσει. Η ίδια είχε δηλώσει αργότερα ότι καταφερε δυο φόρες να ξεγελάσει τον θανατο...


New York Times: Επιστήμονες προειδοποιούν τον Τραμπ για το κλίμα...


Ντόναλντ Τραμπ
Έξι μήνες συμπληρώνει η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα «μέτωπα» μιας ευρείας γκάμας θεμάτων, που «καίνε» την κυβέρνησή του, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τους New York Times, σχέδιο έκθεσης επιστημόνων της κυβέρνησης διαπιστώνει ότι η κλιματική αλλαγή, που είναι σε εξέλιξη, επηρεάζει δραματικά τις ΗΠΑ και πως οι πολίτες της ζουν ήδη με τις επιπτώσεις της.

Αυτή η έκθεση βρίσκεται σε κάθετη αντίθεση και διαψεύδει ευθέως τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως και του ίδιου του Τραμπ, ο οποίος αμφιβάλει για την αρνητική συμβολή του ανθρώπου στην κλιματική αλλαγή και για τη ικανότητα πρόβλεψης με βάση επιστημονικά δεδομένα.

«Τα στοιχεία για το μεταβαλλόμενο κλίμα είναι άφθονα, από την κορυφή της ατμόσφαιρας μέχρι τα βάθη των ωκεανών», αναφέρει το σχέδιο της έκθεσης, ένα αντίγραφο του οποίου είδε η αμερικανική εφημερίδα.

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι χιλιάδες μελέτες, που διεξάγονται από δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες, έχουν τεκμηριώσει τις κλιματικές αλλαγές σε ξηρά και αέρα. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί «αποδεικνύοντας ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες, κυρίω το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ευθύνονται για τις πρόσφατες παρατηρούμενες κλιματικές αλλαγές» έγραψαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την έκθεση έχουν συντάξει ειδικοί επιστήμονες από 13 ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να την υπογράψει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το κείμενο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ακόμα κι αν οι άνθρωποι σταματήσουν άμεσα να συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας του πλανήτη, η θερμοκρασία θα αυξανόταν τουλάχιστον 0,30 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα σε σύγκριση με σήμερα. Όμως, η προβλεπόμενη πραγματική άνοδος θα είναι τουλάχιστον 2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ωστόσο, μια μικρή διαφορά στις παγκόσμιες θερμοκρασίες μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά στο κλίμα. Για παράδειγμα, η διαφορά μιας αύξησης 1,5 βαθμούς Κελσίου αντί για 2 βαθμούς Κελσίου, μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερα θερμικά κύματα, πιο έντονες καταιγίδες και ταχύτερη διάσπαση των κοραλλιογενών υφάλων.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα ευρήματα της μελέτης είναι ότι είναι δυνατό να αποδοθούν κάποιες ακραίες καιρικές συνθήκες στο φαινόμενο κλιματική αλλαγή.
Τέλος, οι συγγραφείς της έκθεσης τονίζουν ότι φοβούνται πως η διοίκηση του Τραμπ θα μπορούσε να αλλάξει ή να «καταστείλει» την έκθεση. 

Πηγή: New York Times 

Παρουσίαση βιβλίων του Μανώλη Σφακιανάκη...

Το βήμα του Μάνου Σφακιανάκη μετά τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος  Το βιβλίο με τίτλο "Γονείς, παιδιά και διαδίκτυο"Τα τέσσερα νέα του βιβλία για την προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου, θα παρουσιάσει ο Μανώλης Σφακιανάκης, υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας και...
πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με την ψυχολόγο -και επίσης συγγραφέα των βιβλίων- Βέρα Αθανασίου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2017 στο Ζάππειο την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 17:30.

Οι συγγραφείς θα συνομιλήσουν με το κοινό και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους...

Το τιμόνι όλο δεξιά...

Υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Κωστή Χατζηδάκη - Αδωνη Γεωργιάδη; Υπάρχει και είναι εμφανές διά γυμνού οφθαλμού. Πρόκειται για δύο στελέχη που έχουν διαφορετική διαδρομή, διαφορετικές αντιλήψεις και μετέρχονται διαφορετικά μέσα προκειμένου να επηρεάσουν την κοινωνία. Ο ένας προτιμά τον ήπιο λόγο με επιχειρήματα, ο άλλος τον μετωπικό λόγο με κραυγές (γι’ αυτό και το παρατσούκλι «τσιρίδας»).

Μέχρι τώρα τον τόνο δίνει ο Αδ. Γεωργιάδης με τις συνεχείς εμφανίσεις του στα ΜΜΕ (ο αγαπημένος των καναλιών) και τις καθημερινές παρεμβάσεις του στο διαδίκτυο. Κάποιοι στη Ν.Δ. ενοχλούνται και δεν το κρύβουν.

Προχτές ο έτερος αντιπρόεδρος με δήλωσή του προσπάθησε να αποκαταστήσει την τάξη, σημειώνοντας ότι «η παράταξη πρέπει προφανώς να δώσει, περισσότερο από όσο το έκανε στο παρελθόν, τη μάχη των ιδεών. Να μην αισθανόμαστε ενοχικά απέναντι στην Αριστερά.

»Να δείξουμε πως εμείς είμαστε με την πρόοδο και η Αριστερά με την οπισθοδρόμηση. Ομως, η μάχη των ιδεών απαιτεί θέσεις και επιχειρήματα. Οχι ακρότητες και στενόμυαλες αντιλήψεις που μας αποκόπτουν από το μετριοπαθές ακροατήριο».

Εχει δίκιο ο κ. Χατζηδάκης. Το ερώτημα είναι με ποιες ιδέες και ποια επιχειρήματα μπορεί να δώσει τη μάχη με την Αριστερά η παράταξή του; Το παρελθόν της στην Ελλάδα είναι κακόφημο. Ο νεοφιλελευθερισμός παγκοσμίως είναι υπεύθυνος για τις κρίσεις, τις τεράστιες ανισότητες και μεταξύ των κρατών και στο εσωτερικό των κρατών, τη φτώχεια που μαστίζει πολλές περιοχές του πλανήτη. Ολα αυτά δεν είναι υπερασπίσιμα όσες προσπάθειες κι αν κάνουν οι ιδεολογικοί μηχανισμοί και οι οργανικοί διανοούμενοι του συστήματος.

Στο γενικό επίπεδο βεβαίως μπορεί να επικαλεστεί το γεγονός ότι η Αριστερά στην κομμουνιστική εκδοχή της όπου κυριάρχησε δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοντέλο ελκυστικό. Για πολλούς -ανάμεσα τους πολλοί αριστεροί ριζοσπάστες, αναρχικοί, ελευθεριακοί σοσιαλιστές- ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» λειτούργησε ως αντιπαράδειγμα.

Οπως έχει πει ο Κορνήλιος Καστοριάδης ...

Παυλόπουλος και Ιερώνυμος στην πόλη της Θήβας...

τον Δεκαπενταύγουστο...

Την ιστορική πόλη της Θήβας θα τιμήσουν με την παρουσία τους την ιερή ημέρα της 15ης Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημέριου π. Γεώργιου Τουλουμάκου του Ιερού Ναού Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θηβών, θα πραγματοποιηθεί ο Εόρτιος Όρθρος και το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον ανωτέρω Ιερό Ναό, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει συνδέσει το όνομά του με την πόλη της Θήβας. Γεννημένος στα Οινόφυτα Βοιωτίας, υπηρέτησε την εκκλησία από τη θέση του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας από το έτος 1981, πριν εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος την 7η Φεβρουαρίου 2008. Η επίσκεψή του στις ρίζες του, σε μία από τις σημαντικότερες ημέρες της Χριστιανοσύνης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενέχει πολλούς συμβολισμούς.

Οι κύριοι Παυλόπουλος και Ιερώνυμος, θα βρεθούν στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θηβών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του Ναού στις 19 Απριλίου 1867, από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Δοσίθεο...

 
πηγή: ysterografa.gr