Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Tο στρες παράγων αποσταθεροποίηησης τής υγείας...

Οι κακές σχέσεις των εργαζομένων συνδέονται με την κακή υγεία τους 
shutterstock
Μια πρόσφατη μελέτη Βρετανών επιστημόνων είχε δείξει ότι το εργασιακό στρες ευθύνεται για την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου και κατά συνέπεια για την αύξηση του κινδύνου για μια καρδιακή πάθηση ή την εμφάνιση διαβήτη.
Στη μελέτη αυτή, οι Βρετανοί επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα σε περισσότερους από 10.300 υπαλλήλους στο Λονδίνο για 14 έτη. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης όσο πιο μεγάλο ήταν το στρες που βίωνε κάποιος, τόσο αυξανόταν και ο κίνδυνος να παρουσιάσει μεταβολικό σύνδρομο. Μάλιστα παρατηρήθηκε ότι γυναίκες και άνδρες που ήταν χαμηλά στην ιεραρχία είχαν ακόμη περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο καθώς είχαν ακόμα πιο αυξημένο στρες.
Τώρα μια νεότερη έρευνα που διεξήχθη στο University College του Λονδίνου και η οποία συμπεριέλαβε πάνω από 9.000 Βρετανούς δημόσιους υπαλλήλους, έδειξε ότι και οι κακές σχέσεις μέσα στην εργασία επέφεραν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής πάθησης...

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα

«Ρολά» κατεβάζει σήμερα ο Ιδιωτικός και ο Δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα Συνδικάτα κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν:
- Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ
- Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
- Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
- Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
- Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
- Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φορείς επιστημόνων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το ΠΑΜΕ που διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ. Επίσης, στις 10:30 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Μουσείο τα πρωτοβάθμια σωματεία. 

από tvxs.gr

24ωρη απεργία ΚΑΙ στά ΜΜΕ...

Στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.
Τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6:00 της Πέμπτης έως τις 6:00 της Παρασκευής.
«Αντιδρούμε και εναντιωνόμαστε στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής σε μισθωτούς και συνταξιούχους. φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού», αναφέρουν οι Ενώσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Γιά τίς μαθητικές κινητοποιήσεις των Λυκείων Μυκόνου...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς υποδέχτηκε τους μαθητές στο Δημαρχείο.
 

Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Μυκόνου συντάχθηκε με τα δίκαια αιτήματα των μαθητών των Λυκείων του Νησιού.
Οι μαθητές έχουν προβεί εδώ και λίγες μέρες σε κατάληψη των σχολείων τους, ενώ σήμερα πραγματοποίησαν πορεία προς το Δημαρχείο Μυκόνου.
Εκεί τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.
Ο κ. Κουκάς τάχθηκε στο πλευρό των μαθητών και των αιτημάτων τους για άμεση αναστολή της κυβερνητικής απόφασης σχετικά με τη λειτουργία καζίνο στο νησί, για καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία και καλύτερες υποδομές.
Αφού απηύθυνε ένα σύντομο μήνυμα στο σύνολο των μαθητών που συμμετείχαν στην πορεία, προσκάλεσε αντιπροσωπεία τους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, όπου και...