Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Έλα ντέ!...

Όταν η κωλοφωτιά θαρρεί πώς είναι... προβολέας

Δέν τού βγαίνει η πασιέντζα, τού Καμένου 
κι έπιασε "τό σακούλι μέ τά κόλπα..."...
ένα σχόλιο τού Δ.Ν.Α.
                                                  ------------
Η παρακάτω ανάρτηση έρχεται, αναδρομικά, νά ενισχύσει τήν άποψη ότι "διάγουμε πολιτικό βίο" τού οποίου η "τρέχουσα μεταβαλλόμενη πραγματικότητα" (γιά όποιον τήν παρακολουθεί προσεκτικά) δέν παρουσιάζει πλέον -ούτε σποραδικά!- κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις (όπως, π.χ., έναν-κάποιο αδιόρατο οιωνό αισιοδοξίας, ότι δηλ., μ'  άλλα λόγια, αρχίζει ν'αλλάζει λιγουλάκι πρός τό καλλίτερο η κουτοπόνηρη νοοτροπία πού μάς έφερε μέχρις εδώ) αλλά συναντάμε συνεχώς -καί αποκλειστικά- μόνο μηχανορραφίες, ίντριγκες καί "μαγειρέματα" τά οποία κι αυτά -παρά τά επιφαινόμενα- δέν είναι τίποτ' άλλο από, κορυφαία, κακότεχνες προσπάθειες νά παρουσιαστεί, ντέ καί καλά : 
"η κωλοφωτιά γιά προβολέας"! 
Ή, ακόμα καλλίτερα νά σερβιριστεί σάν έδεσμα ένα "πιάτο" πού δέν είναι απλώς ξαναζεσταμένο αλλά είναι πρό πάντων -καί πρό πολλού-  "καμένο". 
Γράφαμε, λοιπόν, μεταξύ άλλων στίς 28 τού Νοέμβρη, μέ αφορμή   μιά άλλη "εξαγορά" προερχόμενη, πάντως, από τόν ίδιο πολιτικό χώρο... 
...Χώρο πού επιχείρησε,  ξανά-μανά, εχθές νά αυτοσυστηθεί (εκ νέου)   

ως "νύν καί αιέν" περιζήτητος, περιούσιος καί διαρκώς δεχόμενος επιδρομές εξαγοράς τών συνειδήσεων τών βουλευτών του οι οποίοι όμως -παραταύτα καί ω! τού θαύματος!- παραμένουν βράχοι ακλόνητοι. Βράχοι τεράστιας καί απαράμιλλης ηθικής υποστάσεως,
εν μέσω, βέβαια, όλων ημών τών φαύλων... :
(ακολουθεί απόσπασμα από τήν προαναφερμένη ανάρτηση τής 28 Νοεμβρίου 2014) ------------------------------------------------------------------------------------------------
[...Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

 τού Δημήτρη Αγγελετάκη
 Παίρνοντας τή σκυτάλη από τά "συστημικά κανάλια", τά λογής-λογής blogs καί sites τών θολών ενημερωτικών στόχων καί τών διαυγών τσεπογεμιστικών ...οραμάτων, χωρίς περίσκεψη καί μέ καμμία αιδώ, ελλείψει ιδεών καί πρός "άγραν πελατείας" 
(δηλ. άγρα ...ακροαματικότητας καί επισκεψιμότητας) 
έχουν γεμίσει, ως τά μπούνια, τό διαδίκτυο μέ τίς ...τρομερές αποκαλύψεις-σαπουνόφουσκες τού Πάνου Καμμένου περί χρηματισμού βουλευτών, απ' τή μιά, καί μέ τήν προβολή video τού αποτρόπαιας βίας περιστατικού/ βασανισμού ενός μωρού από τήν γκουβερνάντα του, απ' τήν άλλη.

Καί η μέν πρώτη περίπτωση πού διακινούν καί πλασάρουν περί "εξαγοράς βουλευτών" 
(πού βγάζουν Πρόεδρο μέ τόν μαγικό αριθμό 180) "διά τών πολιτικών κουμπαράδων" πού λέει ο κοτερούχος πρόεδρος  Πάνος (πασίγνωστος στίς αίθουσες τών, ανά τήν επικράτεια, δικαστηρίων γιά τήν "απώλεια" δικών, ως εναγόμενος, συκοφαντικού καί δυσφημιστικού αντικειμένου) 
ισοδυναμεί, περίπου, μέ απόπειρα νά πουλήσουν άμμο σέ (μάς τούς) ...παρασαχάριους βεδουίνους ή πάγο σέ (μάς, πάλι, τούς) ...χειμαζόμενους εσκιμώους! 
(Τί θέλουν, τώρα, οι ερίφηδες νά μάς πούνε; Ότι διαβάζουνε βουλωμένο γράμμα;! 
Σέ τά μάς, ρέ παιδιά, -στό Ελλαδιστάν- πού έχουμε φάει στή μάπα -τέτοια ουκ ολίγα-  επί 2.500 χρόνια καί βάλε;)  
Δέν σκέφτεται κανείς ότι : μόνο καί μόνο επειδή τό λέει αυτός πού τόπε (ο συγκεκριμένος δηλαδή) τό θέμα είναι -ούτως ή άλλως- ...καμένο! 
Δείτε π.χ. ΕΔΩ ...  ...]

Δ.Ν.Α.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας για την υπόθεση Χαϊκάλη...

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας για την υπόθεση Χαϊκάλη – ΦΩΤΟ


ΦΩΤΟ...
Ο εισαγγελέας εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση που αφορά την καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του.
«Με αφορμή τις...
καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο», ανέφερε αρχικά ο κ. Ντογιάκος και συνέχισε:
«Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και, σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».
«Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα στοιχεία της ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου.
Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως», πρόσθεσε.


undefined       enikos.gr

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

undefined
                                                                                                                                                                  "TA NEA"

Τι βγήκε από την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο; ...



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα εργαστήρια της Ασφάλειας η επεξεργασία των καταγεγραμμένων συνομιλιών και του βίντεο που παραδόθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ όπως....
είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Πάνος Καμμένος...


Κομμένο και ραμμένο ήταν το βίντεο Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου που παραδόθηκε από την εισαγγελία στην αστυνομία, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το ηχητικό όσο και το οπτικό υλικό που παραδόθηκε έχει υποστεί μοντάζ με σύνθεση εικόνας και ήχου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γεγονός που επισείει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για όποιον έχει προωθήσει και συμμετάσχει σε τέτοιες πράξεις.

Επισημαίνεται ότι το υλικό που εστάλη στον εισαγγελέα και την ΕΛΑΣ είναι διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει διάρκεια 8,5 λεπτών και το οποίο ουδέποτε παρέλαβε η εισαγγελία και η αστυνομία αλλά εδόθη από πολιτικές πηγές και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Αντιθέτως στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένα μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο το οποίο και είναι αυτό που εξετάστηκε και βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με πηγές της αστυνομίας, μονταρισμένο. 
Πηγή

Προς υπογραφή η νέα τριετής σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
 Αίσιο τέλος έχει η διαπραγμάτευση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στον ΟΤΕ σχετικά με τη νέα τριετή σύμβαση εργασίας. Οι δύο πλευρές πέτυχαν προχθές να συμφωνήσουν σε άλλη μια τριετή περίοδο εργασιακής ειρήνης, αποδεχόμενοι αμφότεροι τους νέους όρους ισχύος της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα ισχύσει για την περίοδο 2015-2017. Η νέα ΕΣΣΕ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα υπογραφεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014. Σήμερα Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο του προεδρείου της Ομοσπονδίας. Αντιρρήσεις αναμένεται να εκφράσει η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Η ίδια ωστόσο συνιστά μειοψηφία στο Δ.Σ. και πλέον ο δρόμος για τη νέα ΕΣΣΕ στον ΟΤΕ έχει ανοίξει. Οι βασικοί όροι της προβλέπουν:

1. Οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΤΕ θα μειωθούν σε σχέση με τους σημερινούς κατά 1%, ενώ το ωράριο εργασίας θα είναι 35 ώρες την εβδομάδα.
2. Οσο διαρκεί η σύμβαση δεν θα γίνουν απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
3. Εντάσσονται στον ΟΤΕ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 όλοι οι εργαζόμενοι της ΟΤΕplus, πλην εκείνων που εργάζονται στα τηλεφωνικά κέντρα. Σύμφωνα με στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ, περίπου 2.100 εργαζόμενοι της ΟΤΕplus θα ενταχθούν στη μητρική εταιρεία.

4. Για την ένταξή τους δημιουργούνται νέα μισθολογικά κλιμάκια κάτω από τα σημερινά κλιμάκια του ισχύοντος μισθολογίου. Τα εισαγωγικά κλιμάκια ένταξης είναι 614,1 ευρώ για την υποχρεωτική εκπαίδευση, 755 ευρώ για τη δευτεροβάθμια, 814,53 ευρώ για την τριτοβάθμια, 852,92 για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, 929,88 για την πανεπιστημιακή πενταετούς φοίτησης, 968,06 ευρώ για τους κατόχους τίτλου master και
1.063,1 ευρώ για τους κατόχους διδακτορικού.

5. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες call centers θα μεταφερθούν στη θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ, e-Value. Για τους εργαζόμενους αυτούς, ο ΟΤΕ δεν δέχεται να υπογράψει συλλογική σύμβαση αλλά δεσμεύθηκε στη νέα εταιρεία να δώσει μισθό 750 ευρώ στους εργαζόμενους με 8ωρο και για τους εργαζόμενους 6ωρης ή 4ωρης ημερήσιας απασχόλησης τη σχετική αναλογία του παραπάνω ποσού.

Στόχος της νέας ΕΣΣΕ είναι η μεγαλύτερη ισορροπία των αποδοχών μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων στον ΟΤΕ. Οι παλιοί αμείβονταν πολύ περισσότερο από τους νέους. Η ΕΣΣΕ προσφέρει μεγαλύτερη «ισότητα» στις αμοιβές, χωρίς βεβαίως να ομογενοποιούνται πλήρως. Η νέα ΕΣΣΕ καλύπτει πλέον 9.100 εργαζόμενους, αντί 7.000 που ήταν πριν.

Στα χρόνια της ύφεσης, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έχουν υποστεί πιθανόν τις χαμηλότερες μειώσεις μισθών μέχρι σήμερα. Η όποια μείωση αποδοχών ανήλθε μεσοσταθμικά στο 11%. Ταυτόχρονα συνοδεύτηκε με αναλογική μείωση του χρόνου εργασίας, από 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας σε 35ωρο.
kathimerini.gr

Οι αντοχές της Ευρωζώνης δοκιμάζονται μέσω της Ελλάδας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
 ASHOKA MODY*
 Η αχρείαστη και απρεπής επίσκεψη στην Αθήνα του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος υποστήριξε τον ευρισκόμενο υπό πίεση Αντώνη Σαμαρά και η παρέμβαση του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ έφεραν στο προσκήνιο τη διαβρωτική πολιτική της Ευρώπης. Οι κύριοι Γιουνκέρ και Μοσκοβισί αντιλαμβάνονται λανθασμένα την οικονομία και την πολιτική. Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν οι ελληνικές αρχές παραδέχθηκαν ότι είχαν πει ψέματα σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία, μέχρι τον Μάιο του 2010, ο ισχυρισμός ήταν ότι το ελληνικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Οταν τελικά η τρόικα έφτιαξε το ταμείο διάσωσης, διατύπωσαν τον εμφανώς αστήρικτο ισχυρισμό ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει πλήρως τους ιδιώτες πιστωτές της. Τελικά, οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας υπέστησαν μεγάλες απώλειες, αφότου όμως η άγρια λιτότητα είχε προκαλέσει αξιοσημείωτα μεγάλη ύφεση και διαρκή δυστυχία. Σχεδόν κάθε φορά που υπήρξε δυνατότητα επιλογής μεταξύ της σωστής και της λανθασμένης απόφασης, τελικά ελήφθη η λανθασμένη. Σήμερα, η μοναδική ορθή επιλογή που έχει η τρόικα είναι να επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τους πιστωτές της σε, ας πούμε, 100 χρόνια.

Αυτό θα σήμαινε ουσιαστικά διαγραφή χρέους, ωστόσο τα καλλωπιστικά στοιχεία θα επιτρέψουν στους ηγέτες της Γερμανίας να πουν στους πολίτες τους ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Η Ελλάδα προσφέρει σήμερα την ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς τις αντοχές της Ευρωζώνης.
Το διακύβευμα είναι μεγάλο, όχι μόνον όσον αφορά την επίλυση της κρίσης, αλλά και τη μελλοντική μορφή της Ευρώπης. Είναι εύκολο να χαρακτηρίσει κανείς αντιδραστικές τις δυνάμεις που επιθυμούν τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών δεσμών, αλλά δεν είναι εποικοδομητικό. Η ίδια συζήτηση διεξάγεται και στην Ισπανία και αναπόφευκτα θα γίνει και στην Ιταλία, η οποία βυθίζεται σε ένα φαύλο κύκλο χρέους - αποπληθωρισμού.

Αποκλίνουσες πολιτικές επιλογές θα καταστήσουν ακόμη δυσκολότερη την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων και οι πολιτικές επιλογές θα αποκλίνουν ακόμη περισσότερο.

Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Διαγράψτε το χρέος της Ελλάδας προς την τρόικα. Διαθέτοντας πρωτογενές πλεόνασμα και πλέον με πολύ χαμηλό δημόσιο χρέος, η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει νέα σχέση με τους ιδιώτες πιστωτές. Η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας δεν θα γίνεται πλέον από τον κ. Μοσκοβισί και τους Γερμανούς αξιωματούχους, αλλά από τις αγορές. Οι ιδιώτες πιστωτές που θα έχουν λάβει νέα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα αναλάβουν και ολόκληρο το βάρος μελλοντικών χρεοκοπιών, στην ιδανική περίπτωση αυτομάτως μέσω cocos (συμβόλαια που καθορίζουν τους όρους αναδιάρθρωσης χρέους μέσω προκαθορισμένων ορίων πίεσης). Η διαγραφή του ελληνικού χρέους θα αποτελέσει μεμονωμένη παραβίαση του όρου περί μη διάσωσης κράτους-μέλους της Ευρωζώνης από τα υπόλοιπα, αλλά θα συνοδευθεί από ένα νέο, αξιόπιστο καθεστώς μη διάσωσης. Για μια φορά η Ελλάδα, που υπήρξε πηγή ατελείωτης έντασης, θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για θεμελιώδη αλλαγή της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης.

Τα ευρωπαϊκά δεσμά πρέπει να χαλαρώσουν και πρέπει να επιτραπεί στις χώρες να χειρίζονται με κάποια ευελιξία τις εθνικές τους υποθέσεις. Στην πραγματικότητα, ίσως να είναι αυτός ο μόνος τρόπος ώστε να ανακοπεί η προέλαση των αποκρουστικότερων μορφών ευρωπαϊκού εθνικισμού. Μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί στην Ελλάδα μια πραγματική ευκαιρία και μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί το ευρώ.

* Ο κ. Mody είναι επισκέπτης καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον.
kathimerini.gr

ΕΚΤ: Αναμένεται αρνητικός ρυθμός πληθωρισμού τους επόμενους μήνες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι δηλώνει ο Βίτορ Κονστάσιο

Την εκτίμηση ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού θα γίνει αρνητικός τους ερχόμενους μήνες, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάσιο σημειώνοντας ωστόσο ότι αν αυτό αποτελέσει απλώς ένα προσωρινό φαινόμενο, δεν διαβλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού.

A sculpture showing the euro currency sign is seen in front of the European Central Bank (ECB) headquarters in FrankfurtΣε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό ο Κονστάσιο ότι αναμένει πως ο ρυθμός του πληθωρισμού θα γίνει αρνητικός τους ερχόμενους μήνες, αλλά πρόσθεσε πως, αν αυτό αποτελέσει απλώς ένα προσωρινό φαινόμενο, δεν διαβλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού.
«Οι εμπειρογνώμονές μας προβλέπουν μόλις 0,7% πληθωρισμό για το 2015, αλλά αφότου έγινε η πρόβλεψη αυτή, οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν άλλο ένα 15%. Περιμένουμε τώρα αρνητικό ρυθμό πληθωρισμού για τους ερχόμενους μήνες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σε συνέντευξή του προς το γερμανικό περιοδικό «Βιρτσαφτσβόχε» που πρόκειται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε το Νοέμβριο στο 0,3% καθώς μειώθηκαν οι τιμές της ενέργειας. Ο Κονστάνσιο δήλωσε επίσης πως η ποσοτική χαλάρωση είναι νόμιμη και πως η ΕΚΤ δεν αποκλείει μέτρα που είναι νόμιμα.
matrix24.gr

Πυρετός επαφών και μεγάλη κινητικότητα για το κόμμα Παπανδρέου

Πως απαντά ο Γιώργος στις επιθέσεις των Βενιζελικών

ÄÅËÖÏÉ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÄÉÁËÏÃÏÕ ÃÉÁ ÔÑÉÔÏÂÁÈÌÉÁ ÅÊÐÁÉÄÅÕÓÇ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕΔεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την προαναγγελία ουσιαστικά της ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου στην Κοζάνη και το «βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ, συσπειρώθηκε εναντίον του.
Οι δηλώσεις-προτροπές να μην προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, πέφτουν βροχή, ενώ δεν λείπουν οι προσβολές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Οι ύβρεις και οι κατηγορίες εναντίον του, έρχονται στην πλειονότητά τους από ακραιφνείς «βενιζελικούς», ευνοημένους στην παρούσα κατάσταση, που υπό το βάρος του πανικού προφανώς, ανέλαβαν εργολαβικά το έργο, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται να δηλώνει ότι θα …εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος!

Ο γραμματέας του κόμματος, και πολιτικός φίλος του Κώστα Σκανδαλίδη, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για προσωπικές στρατηγικές και ζήτησε σεβασμό των θεσμικών διαδικασιών, κάνοντας πάντως πολλά βήματα πίσω για να προτείνει όταν τελειώσουν οι εκλογές, αν γίνουν, «να κάνουμε ένα δημοκρατικό συνέδριο για να εκφράσουμε στα όργανά μας τις ανησυχίες μας». Δηλώσεις κατά του Παπανδρέου έκαναν ο Χρήστος Πρωτοπαπάς, η Εύη Καϊλή και η Εύα Χριστοφιλοπούλου, τις οποίες οι Παπανδρεικοί αντιμετώπισαν μάλλον με ευχαρίστηση καθώς θεωρούν ότι οι δηλώσεις αυτής της κατηγορίας στελεχών διευκολύνουν τη μετακίνηση στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.
Δεν είναι τυχαίο πως ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όταν πληροφορήθηκε ποιοί επιτίθενται στον Παπανδρέου και με ποιά επιχειρήματα είπε: "Αν ο Βενιζέλος συνεχίζει να εκφράζεται, κατά του Παπανδρέου, από τον Πρωτοπαπά, τον Γρηγοράκο και την Καϊλή τότε ο Γιώργος όχι μόνον θα πάρει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τον Βαγγέλη, αλλά το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να μείνει εκτός Βουλής". Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να σεβαστούν την ενότητα του κόμματος και τις καταστατικές διαδικασίες όσον αφορά τα τακτικά και τα έκτακτα συνέδριά του, χαρακτήρισε "αδιανόητο" να υπάρξει έστω και σκέψη διάσπασης του ΠΑΣΟΚ.
Και όλα αυτά, πριν ακόμα ανακοινωθεί καν η ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό. Στο παρασκήνιο πάντως η κινητικότητα των Παπανδρεϊκών είναι μεγάλη. Η δυναμική που αναπτύσσεται, ιδιαίτερα στην επαρχία, είναι αξιοσημείωτη. Πολλοί πρώην βουλευτές, αδρανοποιημένα στελέχη αλλά και κόσμος που είχε ψηφίσει στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ και σκέπτονταν να ψηφίσει και στις βουλευτικές εκλογές όχι μόνον βλέπουν με ενδιαφέρον ένα νέο κόμμα υπό τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και έρχονται σε επαφή με τους βουλευτές, τα στελέχη, τις οργανώσεις και τα δίκτυα πολιτών που ήδη δουλεύουν αθόρυβα αλλά πυρετωδώς για τη σύσταση του νέου κόμματος.
Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έχει κυριολεκτικά κουραστεί να βλέπει, στο στρατηγείο του στην οδό Πειραιώς, κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου έχει συναντηθεί και συνομιλήσει με βουλευτές και στελέχη που όταν τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν ο Βενιζέλος και οι συνεργάτες του θα τρίβουν, λένε, τα μάτια τους.
Ακόμη και κάποιοι που χαρακτηρίζονται "βενιζελικοί" συναντήθηκαν ή έχουν ζητήσει να συναντηθούν με τον Γ. Παπανδρέου. Εκτός από τον παπανδρεϊσμό -που ούτως ή άλλως βρίσκεται στο DNA των ΠΑΣΟΚων- και τον διάχυτο "αντιβενιζελισμό" -λόγω των πολιτικών επιλογών και της συμπεριφοράς του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Σαμαρά- το πρόσθετο στοιχείο που φαίνεται πως συσπειρώνει τον κόσμο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ορισμένα στελέχη από την Ελιά, τη ΔΗΜΑΡ και άλλες κεντροαριστερές συλλογικότητες, περί τον Παπανδρέου είναι και η διάχυτη εκτίμηση πως ένα παπανδρεϊκό κόμμα αφενός θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το οποίο κινδυνεύει ακόμη και να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή και αφετέρου θα παίξει μετεκλογικά ρόλο στη συγκρότηση της νέας διακυβέρνησης.
Ίσως για αυτό τέτοιος πόλεμος από τους ακραιφνείς Βενιζελικούς. Σημειώνουμε πάντως ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να μην ασχολούνται με τις επιθέσεις εναντίον του, ίσως επειδή έχει εκτιμήσει, και μάλλον ορθώς, ότι του κάνουν καλό αφού δημιουργούν κλίμα συσπείρωσης στο δικό του στρατόπεδο, κάτι που φάνηκε και με τη μεγάλη συγκέντρωση της Κοζάνης, ο όγκος και ο παλμός της οποίας αιφνιδίασε, εννοείται δυσάρεστα, τους Βενιζελικούς.
Ακόμη κι όταν οι επιθέσεις, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ως αναμένεται, ενταθούν πάλι η γραμμή του Παπανδρέου, όπως λέγεται, θα είναι "αφήστε αυτούς να μιλούν για το παρελθόν και τα κομματικά, εμείς θα μιλήσουμε για το μέλλον και γι' αυτά που αφορούν το λαό και τα προβλήματά του"...
matrix24.gr

Πρωτιά στη δημοσιονομική προσαρμογή για την Ελλάδα...


ifesi 
Με τίμημα βαθύτερη ύφεση και αυξημένη ανεργία...
Το 2014 είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ελλάδα  βρέθηκε στην κορυφή της ευρωζώνης, όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με το "Euro Plus Monitor".
Ο ...
βαθμός 9,7 (με «άριστα» το 10) συνιστά βελτίωση και σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά κατά 0,2 μονάδες.
Ωστόσο το τίμημα της προσαρμογής ήταν πολύ υψηλό καθώς η Ελλάδα αντιμετώπισε τη βαθύτερη ύφεση και τη μεγαλύτερη ανεργία σε σύγκριση τις υπόλοιπες χώρες που βρέθηκαν σε πρόγραμμα.
Στην έκθεση που συντάσσουν η γερμανική τράπεζα Berenberg και η δεξαμενή σκέψης The Lisbon Council η Ελλάδα είναι πρώτη στην ευρωζώνη και όσον αφορά στην προσαρμογή του εργασιακού κόστους.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία αξιολογείται με βαθμό 8,3 ενώ η έκθεση επισημαίνει ότι το 2014 το μοναδιαίο κόστος υποχώρησε περαιτέρω σε σύγκριση με το μέσο όρο της ευρωζώνης το 2013.
Παράλληλα γίνεται ειδική αναφορά στην πρωτιά της Ελλάδας στη λίστα ανταγωνιστικότητας του ΟΟΣΑ η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι η Ελλάδα «δεν θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους ή ένα νέο πακέτο βοήθειας» ενώ επισημαίνεται ο πολιτικός κίνδυνος.

  tovima.gr

Γιαταγάνα: Ο Αποστολόπουλος είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου...


undefined



NEA ANAΡΤΗΣΗ 

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου, ανέφερε πριν από λίγο στην βουλή, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, σύμφωνα με...
το MEGA.
Μάλιστα, η κυρία Γιαταγάνα αποκάλυψε, πως, την πήρε τηλέφωνο τον περασμένο Οκτώβριο ο  Αποστολόπουλος και της ζήτησε να επιστρέψει στους "Ανεξάρτητους Ελληνες", με την ίδια να του απαντάει, "αντε από δω".
Αναφορικά με το επίμαχο υλικό που εμφανίζει τον διάλογο Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου, η ανεξάρτητη βουλευτής είπε, σύμφωνα με το protothema.gr, ότι δεν μπορεί να το σχολιάσει γιατί είναι «απόσπασμα και μοντάζ».

 Ωστόσο εκτίμησε ότι μπορεί να ισχύουν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και «να είναι στημένη η δουλειά».

Ζήτησε τέλος από την δικαιοσύνη να σπεύσει για την σύνταξη του πορίσματος καθώς δεν μπορεί να γίνει η ψηφοφορία της Τρίτης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με αυτό το κλίμα...

«Παγώνει» για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Σε αναστολή του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, προχωρά η κυβέρνηση, με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
Όπως γνωστοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, η διάταξη κατατίθεται μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα και, όπως τονίζεται, «αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας».
«Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%», καταλήγει η ανακοίνωση.
kathimerini.gr

Οικονομικός σύμβουλος των ΑΝΕΛ, ο μεσάζων...


undefined
 Και μάρτυρας στα CDS στην δίκη Καμμένου κατά Αντρίκου Παπανδρεου...
Η υπόθεση μυρίζει Ξουλίδου Νο 2. Κι ακόμη χειρότερη. Ο μεσάζων που αποπειράθηκε να "δωροδοκήσει" τον Χαϊκάλη ήταν οικονομικός σύμβουλος των ΑΝΕΛ και όπως ο ίδιος ο Καμμένος είπε...
μάρτυρας στην δίκη που είχε για τα CDS εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου.
Στο σημείο αυτό είπε, πως, ο Σταμάτης του τον πρότεινε και οτι ο μεσάζων, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, έγραφε στο διαδίκτυο πύρινα αντιμνημονιακά άρθρα με το ψευδώνυμο "Δευκαλίων".
Θα τρελάνει κόσμο ο γίγαντας Πάνος. Είπε κι άλλα. 
Θα επανέλθουμε...

Ο ταμίας του Καμμένου...



...πήγε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη...

iepiloges.blogspot

Μπερδεμένα μας τα είπε ο κ. Πάνος. Δεν λέμε, αν πράγματι υπάρχει θέμα, η δικαιοσύνη να πάρει κεφάλια. Αν όμως είναι από τα γνωστά γελοία καλαμπούρια (που μάλλον ετσι φαίνεται πως είναι) του ίδιου του Καμμένου, η δικαιοσύνη πρεπει να στραφεί και προς αυτόν και τους συνεργάτες του.
Πως είναι δυνατόν ενα...

τετοιο πρόσωπο που όπως ο ίδιος ο προεδρος των ΑΝΕλ είπε ηταν ενα ειδος ταμία, "τον συμβούλευε οικονομικά", δηλωσε χαρακτηριστικά, με το οποίο διατηρούσε φιλικές σχεσεις και τον είχε και μάρτυρα στα CDs να πήγε να δωροδοκήσει ενα βουλευτή του?
Αυτά είναι περίεργα, μπερδεμένα και ύποπτα πραγματα. Γιατί δεν πήγαινε στον ίδιο τον Καμμένο, με τον οποίο είχε τόσο μεγάλες επαφες και σχέσεις να ζητήσει βοήθεια? Εστω αφιλοκερδως!
Ωραίο παιχνίδι φαίνεται πως στήθηκε με αφορμή την προεδρική εκλογή, συν του γεγονός οτι οι ΑΝΕΛ πνέουν πολιτικά τα λοίσθια

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης το CD με τις καταγγελίες Χαϊκάλη...

...και από εκεί στο Εφετείο Αθηνών...

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε το CD του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, με τις...
επίμαχες συνομιλίες σχετικά με την καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας του, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς ν' ανοίξει το φάκελο, το διαβίβασε στον εισαγγελέα Εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλο, που διεξάγει τη σχετική έρευνα...
left.gr