Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤ: Αναμένεται αρνητικός ρυθμός πληθωρισμού τους επόμενους μήνες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι δηλώνει ο Βίτορ Κονστάσιο

Την εκτίμηση ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού θα γίνει αρνητικός τους ερχόμενους μήνες, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάσιο σημειώνοντας ωστόσο ότι αν αυτό αποτελέσει απλώς ένα προσωρινό φαινόμενο, δεν διαβλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού.

A sculpture showing the euro currency sign is seen in front of the European Central Bank (ECB) headquarters in FrankfurtΣε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό ο Κονστάσιο ότι αναμένει πως ο ρυθμός του πληθωρισμού θα γίνει αρνητικός τους ερχόμενους μήνες, αλλά πρόσθεσε πως, αν αυτό αποτελέσει απλώς ένα προσωρινό φαινόμενο, δεν διαβλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού.
«Οι εμπειρογνώμονές μας προβλέπουν μόλις 0,7% πληθωρισμό για το 2015, αλλά αφότου έγινε η πρόβλεψη αυτή, οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν άλλο ένα 15%. Περιμένουμε τώρα αρνητικό ρυθμό πληθωρισμού για τους ερχόμενους μήνες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σε συνέντευξή του προς το γερμανικό περιοδικό «Βιρτσαφτσβόχε» που πρόκειται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε το Νοέμβριο στο 0,3% καθώς μειώθηκαν οι τιμές της ενέργειας. Ο Κονστάνσιο δήλωσε επίσης πως η ποσοτική χαλάρωση είναι νόμιμη και πως η ΕΚΤ δεν αποκλείει μέτρα που είναι νόμιμα.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.