Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                             από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (04.11.15)

Αιφνιδιαστικά στον Άρειο Πάγο, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης...

Αιφνιδιαστικά στον Άρειο Πάγο, ο Παπαγγελόπουλος...
Αιφνιδιαστικά στον Άρειο Πάγο ο αναπληρωτής υπουργός ΔικαιοσύνηςΆστραψε και βρόντηξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Άρειο Πάγο, όπου είδε την εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη και την πρόεδρο Βασιλική Θάνου.
Βγαίνοντας από το κτίριο και υπερβαίνοντας τις συνήθειές του να μην κάνει δημόσιες δηλώσεις τόνισε ότι «ενημερώθηκε για θέματα, που ρίχνουν σκιές στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπου θα έπρεπε να υπάρχει άπλετο φως».
Μάλιστα, συνεχίζοντας, εντόπισε ως κυρίαρχο θέμα, όσων είπε προηγουμένως, την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, λέγοντας ότι «δεν ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Αν αληθεύουν όσα καταχωρήθηκαν στον τύπο και τα sites ...».
Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε διέταξε να γίνει πειθαρχικό σε βάρος του κ. Ζαγοραίου και κατέληξε εκείνος ότι ακολουθήθηκαν περίεργες διαδικασίες.
Όπως έγραψε το Βήμα, η κλήση για εξηγήσεις για τον κ. Ζαγοραίο εστάλη με φαξ, διαδικασία η οποία είναι και ποινικά ελέγξιμη, αφού οι κλήσεις στέλενονται σε κλειστό φάκελο...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δήλωσε στον υπουργό ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν άρχισε με πρωτοβουλία της.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ανοίγει θέμα για τον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταξη σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Φαίνεται ότι από την Εισαγγελέα υπήρχε έγγραφο για ενημέρωση και αυτό «βαφτίστηκε» ως εντολή για πειθαρχική προκαταρκτική.
Εκτός από το θέμα Ζαγοραίου ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις που έχουν σχέση με διαφθορά στον Δημόσιο ή τραπεζικό τομέα.
Και αυτή η επίσκεψη εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει το φρόνημα των δικαστών που χειρίζονται μεγάλες υποθέσεις, οι οποίες έχουν κοστίσει μεγάλα ποσά στα δημόσια ταμεία. 
Οι δηλώσεις Παπαγγελόπουλου κατέληξαν με τη φράση ότι «εκείνος θα πράξει τα δέοντα για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα».
Στη συνάντησή του με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωση για την πορεία των πειθαρχικών σε βάρος του ανακριτή κ. Παναγιώτη Τσιπλάκη (υπόθεση στημένων), αλλά και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Πιο αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Επισκέφθηκα την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζήτησα ενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στο χώρο της δικαιοσύνης η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως. Μεταξύ άλλων ζήτησα ενημέρωση και για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.
»η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει κινήσει αυτή την πειθαρχική διαδικασία. Κατόπιν τούτου γεννώνται ερωτηματικά αν είναι σύννομη η διαδικασία σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και θεωρώ ότι πρέπει το θέμα αυτό να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα. 
» Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα και διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και όποια άλλη στο χώρο της δικαιοσύνης».
in.gr

Φρου φρου κι αρώματα… (Ο Άδωνις σε Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη…)


Επειδή φέρει βαρέως το «ξένο σώμα προς τη ΝΔ», ο Άδωνις επισκέφτηκε 3 πρώην αρχηγούς του κόμματος.

Τον Καραμανλή καταρχήν, που του είπε «δεν μπλέκομαι. Πάνω απ’ όλα η ενότης». Και στη συνέχεια τους Σαμαρά και Μητσοτάκη.

Ούτε κι απ’ αυτούς βέβαια πήρε κάποιο θετικό μήνυμα. 
Αλλά την φιγούρα του την έκανε…
 

Στη Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
 Πράξη υπουργικού συμβουλίου που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να υπογράψουν τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο ΦΕΚ. Η ΠΥΣ ουσιαστικά συνιστά τη αυτοδέσμευση της κυβέρνησης για την πρόωθηση της σύμβασης παραχώρησης και συνιστούσε προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις. Ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ ειχε συμπεριλάβει την ΠΥΣ στις 70 εκκρεμότητες της κυβέρνησης σε ο,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποίησεων, αλλα η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια για να την ικανοποίησει.
Η ΠΥΣ εξουσιοδοτεί τους υπουργούς Άμυνας, Π. Καμμένος, Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και Υποδομών Χρ. Σπιρτζη, για την διευκόλυνση της υπογραφής των δυο συμβάσεων (των δυο ομάδων αεροδρομίων Α και Β), καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών των ως άνω συμβάσεων παραχώρησης σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στην παράγραφο 1).
 kathimerini.gr

Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τα αεροδρόμια - 101 KB

Νεαρή εξέδωσε μανιφέστο κατά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

GUARDIAN, REUTERS
ΚΑΜΠΕΡΑ. Αυστραλή έφηβη με πάνω από μισό εκατομμύριο followers στο Instagram αποφάσισε να εγκαταλείψει την πλατφόρμα, διακηρύσσοντας την απόρριψη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνιστούν όχημα καταξίωσης και βασίζονται στην προσπάθεια για τελειότητα, προκειμένου να συγκεντρώσουν την προσοχή των χρηστών. Μάλιστα, η 18χρονη Εσένα Ο’ Νιλ καλεί όσους συμφωνούν με το μανιφέστο της και θέλουν να αποτοξινωθούν από τα social media να εγγραφούν στη νέα της ιστοσελίδα. Η νεαρή είχε καταφέρει να έχει εισόδημα 2.000 αυστραλιανά δολάρια για κάθε ανάρτηση, «με ευκολία», όπως εξηγεί στο σχετικό βίντεο, πλασάροντας προϊόντα στους 612.000 φίλους της.

Στις 27 Οκτωβρίου, όμως, διέγραψε πάνω από 2.000 φωτογραφίες που δεν εξυπηρετούσαν κανέναν άλλο στόχο πέρα από την αυτοπροβολή της. Επιπλέον, άλλαξε τις λεζάντες σε 96 αναρτήσεις της, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει το μέγεθος της χειραγώγησης, του ψυχαναγκασμού και της ανασφάλειας που κρύβεται πίσω τους. Για παράδειγμα, σε μια φωτογραφία της που εμφανίζεται να φοράει μπικίνι και η οποία κάποτε είχε λεζάντα «Τα πράγματα έχουν αγριέψει στο σπίτι μου. Μαθηματικά και αγγλικά στον ήλιο», τώρα αντικαταστάθηκε από την εξής: «Βλέπεις πόσο σχετικές είναι οι λεζάντες μου. Ρουφάω το στομάχι μου, παίρνω στρατηγική πόζα, τα στήθη ανασηκωμένα. Θέλω τα νέα κορίτσια να ξέρουν ότι αυτή δεν είναι αληθινή ζωή, ούτε κουλ ούτε πηγή έμπνευσης». «Παρ’ όλα αυτά, εγώ η ίδια αναλώθηκα. Αυτός είναι ο λόγος που εγκατέλειψα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή εμένα με κατάπιαν. Δεν ζούσα πλέον σε έναν τρισδιάστατο κόσμο», ανέφερε στο βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, που ανέβασε στο YouTube. «Θυμάμαι με πόση εμμονή έλεγχα τα like επί μία εβδομάδα από τότε που έβαλα τη φωτογραφία», είπε για την πρώτη της selfie, η οποία σήμερα έχει σχεδόν 2.500 likes. «Πήρε 5 likes. Και ήταν τη στιγμή που διψούσα για επιβεβαίωση από τα social media», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια που προκάλεσε η απόφασή της ήταν αντιφατικά. Αλλοι έσπευσαν να κάνουν λόγο για ένα σημαντικό πρότυπο προς τις συνομήλικές της και άλλοι για έναν νέο τρόπο επανεφεύρεσης του εαυτού της νεαρής ως εναλλακτικού μοντέλου ζωής, εξίσου προσοδοφόρου με τον προηγούμενο.
από kathimerini.gr

Σκίτσο του Ηλία Μακρή

                                                                                                       από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (04.11.15)