Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

"...σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου"...!

Στις εφημερίδες της Ψωροκώσταινας
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
 Εκείνο που κατάλαβε ακομα και ο πιο κουτός αναγνώστης εφημερίδων στην Ψωροκώσταινα (του Κούλογλου), είναι οτι το Μαξίμου προχώρησε σε μια συμφωνία με τα Σκόπια, αφου πρώτα ερεύνησε εξονυχιστικά και με αξιοζήλευτο επαγγελματισμό, το αμαρτωλό παρελθόν του παλαιού πολιτικού συστήματος οσον αφορά την παραχώρηση του ονόματος "Μακεδονία". Οι εφημερίδες που.. στηρίζουν την "πρώτη φορά Αριστερά" πανηγύρισαν οπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο. Οι της άλλης πλευράς, οι ας της πούμε γαλάζιες, έκαναν πως δεν άκουσαν οσα ειπώθηκαν απο Κοτζιά και Τσίπρα το Σαββάτο στη Βουλή. Ετσι κυκλοφόρησαν την Δευτέρα με πρωτοσέλιδα σαν να μην είχε προηγηθεί η συζήτηση στην ολομέλεια επι της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.
Σημερα γράφεται σε sites και blogs οτι έρχεται δημοσκοπική καταιγίδα. Ας κρατήσουμε ανοιχτές τις ομπρέλες - σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου στον διαρκώς καταποντιζόμενο ελληνικό Τύπο.

Τί "παίζει" πίσω από τή συμφωνία μέ τά Σκόπια...

Ο παρασκηνιακός ρόλος της Δύσης...
...σε Αθήνα και Σκόπια...

Σταύρος Λυγερός

Με ποταμό επαίνων για την πολιτική τόλμη των δύο πρωθυπουργών υποδέχθηκαν οι δυτικές κυβερνήσεις, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα κατεστημένα Μίντια τη συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια. Η Δύση ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ουσία της μακρόχρονης διένεξης. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν να βρεθεί συμφωνία για να αρθεί η εκκρεμότητα που εμπόδιζε το “σφράγισμα” της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων από τη ρωσική επιρροή. Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η έναρξη της ενταξιακής πορείας της προς την ΕΕ είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο ουσιαστικά θα ενισχύσει την πίεση στην “περιχαρακωμένη” Σερβία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
Τώρα, που η συμφωνία έχει υπογραφεί, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τον παρασκηνιακό ρόλο του αμερικανικού παράγοντα, σε συντονισμό με το Βερολίνο και τους θεσμούς της ΕΕ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αποφασιστικό ρόλο έπαιξε ο...

Εν ενεργεία εισαγγελέας Εφετών γράφει μέ χρυσαυγίτικο "άρωμα" στο Facebook...

Αδιανόητες αναρτήσεις στο Facebook...

...από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό...

Σάλος στη Δικαιοσύνη από τα πρωτοφανή σχόλια με χρυσαυγίτικο "άρωμα" του Αντεισαγγελέα Εφετών, Ανδρέα Καραφλού. 

Ο Ανδρέας Καραφλός, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο γιατί ήταν ο εισαγγελέας που είχε αρχειοθετήσει το σκάνδαλο Siemens -ΟΣΕ και είχε διαχειριστεί και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη.Χριστοφοράκου, αυτό που δεν εκτελέστηκε ποτέ, με συνεχείς παραληρηματικές αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο F/B, βαδίζοντας στα χνάρια του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αμφισβητεί το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, μιλάει για "κομμούνια" από τα οποία "καταστράφηκε η χώρα" και πρέπει "να φύγουν", ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του Πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί "εθνικό μειοδότη"...

Έκθεση καλλιτεχνών σέ εξαίσιο οίκημα...

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΓΚΑΛΕΡΙ
Το ιστορικό 15ο Λύκειο Κυψέλης -Σχολή Καλογραιών το 1912, νοσοκομείο το 1943 [εικόνες]


21 σύγχρονοι εικαστικοί εκθέτουν για 1 μήνα

18|06|2018
Ένα ιστορικό κτήριο της Αθήνας μετατρέπεται για πρώτη φορά σε γκαλερί.
Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των γειτονικών της οικοδομημάτων, μεταξύ των οποίων και η οικία Ζαρίφη.
Το 15ο Λύκειο Κυψέλης είναι ένα εκλεκτικιστικό οικοδόμημα στη συμβολή των οδών Κυψέλης 46 και Παξών που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και ανήκε στην ιδιοκτησία του εθνικού συλλόγου των Ιταλών του εξωτερικού στην Αθήνα.
Ιδρύθηκε ως Ιταλική Σχολή Καλογραιών του τάγματος του Αγίου Δομίνικου με την έγκριση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου της Αθήνας Λουδοβίκου Πετί (1912-1926). Το όνομα του αρχιτέκτονα του κτιρίου παραμένει άγνωστο, πιθανότατα ήταν Ιταλός (Buaccaleone), όμως θα μπορούσε να είναι και έργο του Αλέξανδρου Νικολούδη καθώς φέρει παράλληλα art nouveau αρχιτεκτονικά στοιχεία με το Σαρόγλειο Μέγαρο της οδού Ρηγίλλης...

Έφυγε ο δημιουργός τού θριάμβου στό Ευρωμπάσκετ '87...

Πέθανε ο Κώστας Πολίτης

Μεγάλη απώλεια μετράει το ελληνικό μπάσκετ και ο ελληνικός αθλητισμός.
Απεβίωσε τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ο Κώστας Πολίτης.  Ο δημιουργός του ιστορικού θριάμβου στο Ευρωμπάσκετ του 1987 τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο Κώστας Πολίτης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή και αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον Παναθηναϊκό (ξεκινώντας από τις ακαδημίες του), κατακτώντας μαζί του και το πρωτάθλημα το 1967. Μέλος της εθνικής ομάδας στα Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967, στο Προολυμπιακό Τουρνουά του 1964, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 1964, και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1967.
Η έντονη πολιτική δράση  που είχε και οι τοποθετήσεις του κατά της δικτατορίας είχαν συνέπειες στην αθλητική και επαγγελματική του καριέρα. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας επέστρεψε. Το 1982 ανέλαβε την αναδόμηση της Εθνικής ως προπονητής...

Σήμερα τό πρωί τόν "εσουμάρανε"...

Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Μπαρμπαρούσης...
Image result for Μπαρμπαρούσης κώσταςΣυνελήφθη πριν λίγο στην περιοχή της Πεντέλης ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τον οποίο οι αρχές αναζητούσαν από την Παρασκευή, μετά την καταδίωξη στην Εθνική Οδό και τη διαφυγή του...

Εναντίον του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα όσα είχε πει στη Βουλή και το μήνυμά του προς τον στρατό να κάνει πραξικόπημα και «να πάρει τα κεφάλια των Τσίπρα, Κοτζιά και Παυλόπουλου». 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρυβόταν σε σπίτι φίλου του...

Φουρτούνα μέσα σέ ποτήρι...!!!

«Στον πάγο» οι σχέσεις ΚΙΝΑΛ – Ποταμιού...
Σύσκεψη συγκαλεί ο Θεοδωράκης...

Ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τον νεοσύστατο φορέα φαίνεται ότι βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, προαναγγέλλοντας έκτακτη σύσκεψη των ηγετικών στελεχών του Ποταμιού, μετά το τηλεφώνημα που είχε το Σαββατοκύριακο με τη Φώφη Γεννηματά.

Η ρήξη που έχει επέλθει στις σχέσεις του επικεφαλής του Ποταμιού με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, έχει βαθύνει επικίνδυνα, με αποκορύφωμα ένα τηλεφώνημα που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου από τη Γεννηματά στον Θεοδωράκη, στο οποίο όπως αναφέρει το news247 έγινε ξεκάθαρος ο τρόπος που θέτει τα ζητήματα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά.

Η συνομιλία, όπως τη δημοσιεύει το news247 ήταν η εξής:

«...αυτή η κάλπικη, εμπορική μορφή ψευτοπατριωτισμού...»

Το «εγέρθητος» στη Βουλή...
Στη Βουλή, ο χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης, που το μυαλό του είναι πιθανότατα κατειλημμένο από την τριχογενή φαντασίωση ότι αποτελεί τη μετενσάρκωση του Γεωργίου Καραϊσκάκη, θυμήθηκε το «εγέρθητος», τα αγαπημένα αρχαία της παρέας του δηλαδή. Και, προσαρμόζοντάς το, κάλεσε τον στρατό να κάνει το πραξικοπηματάκι του, να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους λοιπούς «εθνοπροδότες» και να προχωρήσει στα περαιτέρω. Τα οποία «περαιτέρω» τα είχε ήδη προσδιορίσει με εικονογραφημένη εμφυλιοπολεμική ωμότητα το αγλάισμα των σωβινιστών του τόπου, ο Στέφανος Χίος και το «Μακελειό» του: εκτέλεση στα οχτώ μέτρα, «σαν τον Μπελογιάννη». Εξού και η κραυγή του Μπαρμπαρούση: «Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες».

Αιμοχαρής ανέκαθεν η εθνικοφροσύνη, αυτή η κάλπικη, εμπορική μορφή ψευτοπατριωτισμού. Και αβυσσαλέα φαρισαϊκή. Όσα καταμαρτυρεί στους αντιπάλους της, προδοσίες, μειοδοσίες κ.λπ., τα έχει ήδη πράξει...