Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ 
ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
Με την υπ’ αριθμ. 10/2017 απόφαση του  Δήμαρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μυκόνου για την διετία 2017-2019. Ο Δήμαρχος έδωσε ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στην επιτροπή, αφού υπό την Προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Ρουσουνέλου, παρουσίασε σημαντικά αποτελέσματα.
Ακολουθεί ένας συνοπτικός απολογισμός των δράσεων της επιτροπής ΓΙΑ την διετία που πέρασε:
Με την απόφαση 141/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου ιδρύεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Μυκόνου η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  (ΔΕΠ ) σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση της παράταξής της πλειοψηφίας και την μακροχρόνια απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ο ρόλος της ΔΕΠ είναι ο έλεγχος των σχολικών επιτροπών...

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις με μια ματιά.
1. Δύσκολες ισορροπίες και διπλή άμυνα σε παράλληλα μέτωπα επιχειρεί να κρατήσει η κυβέρνηση, μέσα σε μπαράζ αρνητικών δημοσκοπήσεων, εμφανούς εκνευρισμού στις τάξεις των βουλευτών της και μετωπικής και κλιμακούμενης επιχείρησης πόλωσης από την αξιωματική αντιπολίτευση. Με διαρκείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών επιχειρείται να βρεθεί ο κοινός τόπος στο μέτωπο της αξιολόγησης, με ιδανικό σενάριο να υπάρξουν σαφείς και καθαρές συγκλίσεις έως τις 9 Φεβρουαρίου και τη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup. Δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, εκτίμησε στο μεταξύ, ο Κλαόυς Ρέγκλινγκ.
2. Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ στη Βουλή.
3. Ο Μάρτιν Σουλτς βάζει ξανά τους Σοσιαλδημοκράτες στο παιχνίδι των γερμανικών εκλογών, καθώς κατάφερε μέσα σε μία εβδομάδα να ανεβάσει το ποσοστό του κόμματος του κατά 5 μονάδες.
4. Εμπνευσμένο από το πνεύμα του Στέφαν Τσβάιχ, το οποίο συνοψίζεται στη φράση «μπορούμε να καθορίσουμε τη μοίρα της ηπείρου μας», είναι το άρθρο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Die Welt, εν όψει της νέας χρονιάς. Είναι η χρονιά του όλα ή τίποτα για την Ευρώπη, είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής της Κομισιόν.
5. Σε μια σοβαρή καταγγελία για επιχείρηση στον πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιείται στην κεντρική Ελλάδα, προχώρησε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Κλείδωσαν εργαζόμενους σε δωμάτιο για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, είπε.
6. Το ρατσιστικό διάταγμα Τραμπ, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ των πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη), αλλά και γενικά των προσφύγων, δεν είναι ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για τις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, αντάρτικο ξεσήκωσε στο State Department το αντιρατσιστικό διάταγμα Τραμπ, με το 49% των πολιτών να συμφωνεί με αυτό και το 41% να διαφωνεί. Ο Τραμπ κάνει πραξικόπημα, προειδοποιεί την ίδια στιγμή ο Μάικλ Μουρ.
7. Ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν είναι ο πιθανότερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
8. Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Δήμο Μαραθώνα με σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο να καταγγέλλει τον Ηλία Ψινάκη για παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
9.Ένα νέο σύστημα (διεπαφή) εγκεφάλου-υπολογιστή, το οποίο μπορεί να αποκωδικοποιήσει τις σκέψεις των ανθρώπων, επιτρέπει σε ασθενείς που πάσχουν από πλήρες σύνδρομο εγκλεισμού (locked-in syndrome) να επικοινωνήσουν για πρώτη φορά με τον έξω κόσμο.
10. Η καμπάνια TVXS και News247 πέτυχε. Ο «μικρός ήρωας» της Λέσβου επισκευάζει τη βάρκα που έσωσε 4.500 πρόσφυγες, και μοιράζετε τα χρήματα με έναν συνάδελφο του που είδε επίσης τη βάρκα του να βυθίζεται από τον χιονιά.
* Σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη

To πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου...