Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα

                                                                                                                                                       από "ΤΑ ΝΕΑ"

Μαξίμου: Όλη η αλήθεια για τους μετακλητούς υπαλλήλους...

 Αναλυτική απάντηση με την επίκληση στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι...
«η σημερινή κυβέρνηση, και αυτό το έχει αποδείξει, δεν είναι ούτε διεφθαρμένη, ούτε εξουσιομανής».

Από το Μαξίμου τονίζουν ότι στόχοι των επιθέσεων κατά της κυβέρνησης είναι αφενός να εδραιωθεί η πεποίθηση στον απλό πολίτη, ότι «όλοι το ίδιο είναι» και ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι ό,τι ακριβώς και οι προηγούμενες, «δηλαδή ένα φαύλο και σάπιο καθεστώς», και αφετέρου «να αποδομηθεί το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση».

Σύμφωνα με το σχετικό σημείωμα «τα γνωστά διαπλεκόμενα Μέσα Ενημέρωσης επιτίθενται κατά της κυβέρνησης ότι δήθεν επιχειρεί την άλωση της δημόσιας διοίκησης και προσπαθούν να ταυτίσουν την σημερινή κυβέρνηση με όλες τις προηγούμενες που δημιούργησαν αυτό το κράτος και αυτή τη δημόσια διοίκηση». Κύρια προσπάθεια, προσθέτει , είναι να περάσει το «όλοι τα ίδια είναι» καθώς δεν μπορούν να… αθωώσουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις -τι να υποστηρίξουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρότυπο ενάρετης διαχείρισης;

Αναλυτικά τα στοιχεία που επικαλείται η κυβέρνηση υπό μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων για το θέμα αυτό είναι:

1. Υποστηρίζουν ότι αυξήθηκαν, δήθεν, και μάλιστα προκλητικά, οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων.

Απολύτως ψευδές. Ο συνολικός αριθμός των πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου [Δεκέμβριος 2014]: 1.173. Ο συνολικός αριθμός πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων [ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και λοιποί μετακλητοί] στην κυβέρνηση Τσίπρα: 618 [19.01.2016] -επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της προκλητικής διαστρέβλωσης της αλήθειας. Υπάρχει, όμως, και άλλη προσπάθεια διαστρέβλωσης.

α. Γίνεται σύγκριση του Σεπτεμβρίου 2015 με τον Ιανουάριο του 2016 προκειμένου να εμφανιστεί μεγάλη αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων. Γίνεται, δηλαδή, σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2015, μήνα κατά τον οποίο έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και δεν υπάρχουν μετακλητοί υπάλληλοι στους υπουργούς με μία κανονική κοινοβουλευτική περίοδο!

β. Έως το Νοέμβριο του 2015, στο υπουργείο Εσωτερικών, στην εργασιακή σχέση «μετακλητοί υπάλληλοι» καταχωρούνταν μόνο όσοι κατείχαν θέση «μετακλητού υπαλλήλου». Από το Νοέμβριο του 2015, όμως, και μετά η εργασιακή σχέση «μετακλητοί» περιλαμβάνει και τους Ειδικούς Συμβούλους, Ειδικούς Συνεργάτες, Επιστημονικούς Συνεργάτες.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, τη σπέκουλα. Οι μετακλητοί υπάλληλοι επί κυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου ήταν σχεδόν διπλάσιοι.


2. Υποστηρίζουν ότι δήθεν η σημερινή κυβέρνηση διορίζει, συνεχώς, στο δημόσιο τα δικά της παιδιά.

Απολύτως...

H Κ.Ε.ΠΟ.Μ. κατά του ξεπουλήματος των αεροδρομίων και ιδιαίτερα της Μυκόνου


Στις Βρυξέλλες η Άννα Καμμή, η φωνή της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. κατά του ξεπουλήματος του αεροδρομίου της Μυκόνου
 by kepom
ANNA KAMMI
Dear Organisers, My name is Anna Kammi and I am from Mykonos. I am a Councillor in the Municipality of Mykonos and head of the public movement of 'Active Citizens of Mykonos' (KEPOM) which participates in the decision making process of the island, being represented by two town councillors...
(in English at the end of this post)

Όπως έχουμε προαναγγείλει η Κ.Ε.ΠΟ.Μ. συνεχίζει τον αγώνα κατά του ξεπουλήματος των αεροδρομίων και ιδιαίτερα της Μύκόνου, μαζί με πολίτες και ομάδες από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η Άννα Καμμή παραβρέθηκε στις Βρυξέλλες προσκεκλημένη ως μέλος της Πρωτοβουλίας κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και μίλησε σε ημερίδα που διοργανώθηκε στις 12 Ιανούαρίου 2016 στις με θέμα: "Ακολουθώντας την πορεία των αερομεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρέχουσες εξελίξεις και προοπτικές".
Συμμετείχαν ευρωβουλευτές από άλλα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και εκπρόσωποι και συνδικαλιστές από τον χώρο των αερομεταφορών από χώρες της Ευρώπης. Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών της ομάδας της Αριστεράς GUE/ NGL , Νίκου Χουντή, Σοφίας Σακοράφα και J.L. Melenchon.
Στο πάνελ συμμετείχαν οι :
- ο Enrique CARMONA, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και Τουρισμού, και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές, ο οποίος ανέπτυξε την ενότητα σχετικά με το νέο πακέτο αερομεταφορικών πολιτικών της Κομισιόν - Κοινωνικές Πτυχές και Ασφάλεια.
-ο Μανώλης Καμηλάκης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών και
-ο Λάμπρος Ντούσικος, μέλος του Συντονιστικού της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας κατά των Ιδιωτικοποιήσεων των Περιφερειακών Αεροδρομίων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα.
-ο Philippe JURAVER, Εθνικός Γραμματέας του γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς (Partie de Gauche), υπεύθυνος συνδικαλιστικού τομέα.
Karine MONSEGU, γαλλική Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT)
-ο David RICATTE, από τη γαλλική Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) και πιλότος της Air France,
-Γάλλοι συνδικαλιστές οι οποίοι παρουσίασαν την υπόθεση της Air France και το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας με τις 2.900 απολύσεις.

Στην παρέμβαση της η Άννα Καμμή παρουσίασε στοιχεία για το αεροδρόμιο της Μυκόνου και ανέφερε:

Αγαπητοί διοργανωτές,
Ευχαριστούμε για...

Δεμένα τα πλοία Τετάρτη και Πέμπτη...


Σε 48ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα το...
ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου. Την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα ενώ στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ.

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, ανακοίνωσε την απεργία και υπογράμμισε πως ο κλάδος θα φτάσει μέχρι το τέρμα χωρίς υποχωρήσεις αφού με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θίγονται όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων και η ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, καθώς αυτή τη στιγμή το πρωτογενές μητρώο ασφαλισμένων τηρείται στο υπουργείο Ναυτιλίας και δεν θα μπορεί να ελέγχεται το εργασιακό και ασφαλιστικό βιογραφικό του ναυτικού.

«Αυτά που ως αντιπολίτευση πιστεύανε ότι οι άλλοι δεν τα κάνουν, τα κάνουν τώρα αυτοί εδώ», σημείωσε, λέγοντας πως σε όλα τα κράτη της ΕΕ αυτή τη στιγμή διατηρείται αυτοτελές και ανεξάρτητο ασφαλιστικό ταμείο για τους ναυτικούς, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, καθώς δεν υπάρχουν μόνο κατηγορίες πλοίων αλλά και μεγάλος αριθμός ειδικοτήτων που υπηρετούν σε αυτά.
 

Παυλόπουλος, ο… οικονόμος...


Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν την περασμένη Παρασκευή στην Μόσχα, για συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ χθες είχε στο...
Βερολίνο τις συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Γιόακιμ Γκάουκ και σήμερα βλέπει στην Φρανκφούρτη τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Τούτων δοθέντων, το πιο «λογικό» -ή, τουλάχιστον, αυτό που θα έκανε σχεδόν κάθε αρχηγός κράτους στη θέση του- θα ήταν να περάσει το Σαββατοκύριακο είτε στην Μόσχα, είτε στο Βερολίνο και να κάνει ανέμελο τουρισμό. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι οικονόμος και δεν ήθελε να επιβαρύνει την ελληνική αποστολή με έξοδα διανυκτέρευσης και κίνησης δύο παραπάνω ημερών. Έτσι, την Παρασκευή το βράδυ, ο ίδιος και οι συνεργάτες του γύρισαν στην Αθήνα και χθες πρωί πρωί έφυγαν ξανά για την γερμανική πρωτεύουσα.

matrix24.gr

Έρχεται νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα...

Έρχεται νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα με ευνοϊκότερους όρους για τους «μη έχοντες»...με ευνοϊκότερους όρους για τους «μη έχοντες»...

Σε νέα ρύθμιση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς με την ισχύουσα, που λήγει στις 8 Φεβρουαρίου έχουν...
μέχρι τώρα υπαχθεί μόνο περί τα 940.000 κτίσματα, ενώ απομένουν περίπου ένα εκατομμύριο.

Με την νέα ρύθμιση θα παρέχονται διευκολύνσεις, ώστε να προβούν στην νομιμοποίηση των ακινήτων τους, προς τους «αποδεδειγμένα μη έχοντες», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Έθνους, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου. Ιδιοκτήτες δηλαδή που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να πληρώσουν το πρόστιμο και να τακτοποιήσουν το σπίτι τους, θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν είτε μέσω περισσότερων δόσεων, είτε ακόμα και με μείωση του προστίμου, που θα γίνεται βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

«Δεν θα αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο ο ιδιοκτήτης που έχει 10% παράβαση δόμησης με εκείνον που έχει 100%», επισημαίνει στο ρεπορτάζ ο Γιάννης Τσιρώνης, που τονίζει επίσης πως η νέα ρύθμιση πρέπει να απαλείψει εντελώς την πιθανότητα να είναι πιο... συμφέροντα τα πρόστιμα από την έκδοση νόμιμης άδειας - κάτι που σήμερα παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να είναι έτοιμη έως τις αρχές Φεβρουαρίου και να έχει ισχύ έως τον Ιούνιο, θα έρθει με την μορφή τροπολογίας στου νόμου 4178/13 και πρέπει να έχει την έγκριση τόσο του υπουργείου Οικονομικών όσο και του ΣτΕ, καθώς μπορεί σε ενδεχόμενη προσφυγή να κριθεί ως «μεροληπτική» προς κάποιες κατηγορίες πολιτών. Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος πάντως εμφανίζεται αισιόδοξη πως η ρύθμιση θα «περάσει» καθώς τα μηνύματα από το υπουργείο Οικονομικών είναι θετικά, ενώ σαν φιλοσοφία κινείται και στην κατεύθυνση που επιδοκιμάζουν οι θεσμοί, όπως ήταν και εκείνη για τα ΚΤΕΟ.

Αντίθετα, πρόστιμα-«φωτιά» ετοιμάζει το υπουργείο για όσους ιδιοκτήτες μπορούσαν να ενταχθούν στην ισχύουσα ρύθμιση (και έχουν την δυνατότητα να το κάνουν έως τις 8 Φεβρουαρίου) και δεν το έκαναν. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο παγώματος των κατεδαφίσεων για τρία χρόνια, ώσπου δηλαδή να είναι έτοιμοι οι δασικοί χάρτες (που τώρα βρίσκονται λίγο πάνω από το 1%...). Σε κάθε περίπτωση πάντως, λένε από το υπουργείο, το «πάγωμα» δεν θα ισχύσει για αιγιαλούς και ρέματα, αλλά για περιοχές όπως το Γαλάτσι ή η Γλυφάδα, όπου υπάρχουν διαφωνίες.
 

Η Όλγα ντύθηκε Κρητικοπούλα...

     


































Ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «το Αρκάδι» εξέδωσε ένα επετειακό λεύκωμα για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το ολοκαύτωμα 
της Μονής Αρκαδίου. Για τις ανάγκες του λευκώματος, φωτογραφήθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές αρκετοί τοπικοί φορείς, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, μαζί με τις...
αδερφές της.

Σε αυτό το λεύκωμα, πέραν των φωτογραφιών, περιλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία για τη Μονή και για την Κρητική επανάσταση του 1866 καθώς και έργα τέχνης τα οποία αναπαριστούν την τέχνη.

Η Μονή Αρκαδίου αποτέλεσε ένα από τα προπύργια του αγώνα για την ανεξαρτησία της Κρήτης το 1866 και εκεί συντελέστηκε μια ακόμα ιστορική θυσία των αγωνιστών της επανάστασης. Με το τείχος της μονής κατεστραμμένο και τους επιτιθέμενους να έχουν εισβάλλει στους χώρους οι Έλληνες προτίμησαν τη θυσία από τη σκλαβιά και ανατίναξαν τη μπαρουταποθήκη. Από τους 966 υπερασπιστές της Μονής, επέζησαν μόλις 4 ενώ οι επιτιθέμενοι είχαν απώλειες 3000 ατόμων.

topontiki.gr

Ο οικείος Τσίπρας και ο σοβαρός Μητσοτάκης...

Ο οικείος Τσίπρας και ο σοβαρός Μητσοτάκης (Video) - Media

Κλίμα άνεσης με καρφιά εκατέρωθεν και την αμηχανία της υποβόσκουσας πόλιτικής έντασης κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός από την...
πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο Πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός με την γνωστή του άνεση υπερθεμάτισε υπέρ μιας κανονικότητας στις επαφές του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καρφώνοντας τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά, που αρνείτο πεισματικά οποιαδήποτε θεσμική επαφή μαζί του, όταν αυτός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι νωπές άλλωστε οι αστείες δικαιολογίες του Σαμαρά, ότι δεν συνομιλεί με τον υβριστή του. Γελαστός και άνετος ο Τσίπρας, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι είναι ανοιχτός ανά πάσα στιγμή για ενημέρωση σε όλα τα κυβερνητικά θέματα και πως διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από την επικοινωνία των πολιτικών δυνάμεων.

Δασκαλεμένος και προετοιμασμένος να μην πέσει στην παγίδα της άνεσης ο Μητσοτάκης, κράτησε αποστάσεις, τονίζοντας στην πρώτη κιόλας φράση του, τις μεγάλες πολιτικές διαφωνίες του με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, υπερθεματίζοντας ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις. Γελαστός ο Τσίπρας, αρκούντως σοβαρός και συγκρατημένος ο Μητσοτάκης. Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ, επιδιώκει να εμπεδώσει στοιχεία ηγετικότητας και πολιτικής στρατηγικής απέναντι στον βασικό του αντίπαλο, ήταν περισσότερο στημένος από όσο τον έχουμε συνηθίσει. Θέλοντας μάλιστα να προλάβει την πλημμυρίδα θεμάτων τα οποία το ρεπορτάζ έλεγε ότι θα του θέσει ο πρωθυπουργός (Ασφαλιστικό, διοικητική μεταρρύθμιση, εκλογικός νόμος κ.ά) έσπευσε να "κατοχυρώσει" ως θέμα που υπάρχει ανάγκη συνεννόησης τη Συνταγματική Μεταρρύθμιση. Η σωματική, εκφραστική και λεκτική απόσταση από το οικείο στυλ Τσίπρα, έδειξε ότι ο Μητσοτάκης δεν επιθυμεί μεγάλες οικειότητες ή μια ζεστή ατμόσφαιρα. Ήθελε να δείξει ότι ξεκινάει τον αντι-τσιπρικό αγώνα μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Τσίπρας από την άλλη ήθελε να δείξει, ότι έχει πάρει τον αέρα του πρωθυπουργικού ρόλου και ήρεμος και χαλαρός μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθένα.

Με ένα τρόπο και οι δύο απευθύνονταν στο κοινό τους, μέσα από τις δηλώσεις τους. Το ζήτημα είναι να επανέλθει μια φυσιολογική πολιτική σχέση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και στοιχειώδης επικοινωνία για το αυτονόητο....

topontiki.gr

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε Τίτλους

tvxs.gr | 18 Ιαν. 2016
1. Το γάντι στο ΔΝΤ πετά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το μπαράζ των διαρροών που φέρουν το Ταμείο να απορρίπτει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, να καθυστερεί την αξιολόγηση και να ζητά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Η κυβέρνηση «δεν θα κάνει διαπραγμάτευση μέσω διαρροών» είπε και κάλεσε το ΔΝΤ «να ξεκαθαρίσει εάν αυτές οι διαρροές είναι δικές του». Παράλληλα προειδοποίησε πως εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση και το θέμα του χρέους σε 2 με 3 μήνες «δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα». Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση πίεσης και φθοράς από τη φράξια Σόιμπλε

2. Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι σε τρικυμία μεταξύ δεξιάς και κέντρου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει «ρεαλιστική πρόταση εξουσίας» στην «κοινή πορεία» με το Ποτάμι και στο «προοδευτικό κέντρο», η Φώφη Γεννηματά οραματίζεται νέα «Ελιά» και απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης σε άπασες τις κεντροαριστερές (;) δυνάμεις κι ο Σταύρος Θεοδωράκης ψάχνει ισορροπίες πολιτικής επιβίωσης ανάμεσα στα πολικά νούμερα των δημοσκοπήσεων και τον ιδεολογικό διχασμό του κόμματός του. Και οι τρεις μαζί, δε, μετρούν δυνάμει απώλειες και υπόγεια φλερτ με τη νεόκοπη γοητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του νεοδημοκρατικού φιλελευθερισμού.
3. ’Ηταν ο «αδελφός της Ντόρας», το αουτσάιντερ του «αγωνιστή» Μεϊμαράκη» και του «ανερχόμενου» Τζιτζικώστα, μέσα σε μια εβδομάδα έγινε ο νέος Μεσσίας, ο «καταλληλότερος» και ο «μελλοντικός πρωθυπουργός», ο στιβαρός απόφοιτος του Χάρβαρντ και συνειδητός φιλελεύθερος αντικρατιστής που θα αλλάξει εάν όχι τον ρου της… ιστορίας, τουλάχιστον τον ρου της μνημονιακής Ελλάδας μεταλαμπαδεύοντάς της την άδολη ιδεολογική καθαρότητα και ανωτερότητα του νεοφιλελευθερισμού. Η αποθέωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα media, εγχώρια και μη, δεν είναι ένας ξαφνικός πολιτικός έρωτας.
4. Αντιπρόεδροι της ΝΔ ορίστηκαν με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Β' Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο βουλευτής Β' Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου. Για ένα εκρηκτικό μίγμα νεοφιλελευθερισμοί και ακροδεξιάς έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Tvxs Σκίτσο

 

Βήμα: Ανακρίβειες και αναλήθειες όσα γράψαμε για Κατρούγκαλο

«Συγγνώμη…»
tvxs.gr | 18 Ιαν. 2016
Η εφημερίδα «Το Βήμα» παραδέχτηκε πως είχε γράψει ανακρίβειες και αναλήθειες σχετικά με τους δήθεν διορισμούς που υποσχόταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος με προμήθεια 12%.

Το θέμα είχε παρουσιαστεί από την εφημερίδα, αλλά και από άλλα μέσα ενημέρωσης, κανάλια και ιστοσελίδες, ως «μέγα σκάνδαλο», με τη ΝΔ μάλιστα, και προεξέχοντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ζητάει την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ή την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου έκανε λόγο για συκοφαντία, πλαστογραφία και προβοκάτσια, σημειώνοντας πως «το Βήμα ενορχηστρώνει τη βρώμικη επίθεση». Ο υπουργός είχε ζητήσει από το Βήμα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη,  κάτι που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή κατά του προέδρου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, του Διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση αλλά και του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα Fm» Βασίλη Χιώτη, ο οποίος ήταν και ο συντάκτης του δημοσιεύματος που εμφάνιζε τον υπουργό «να υπόσχεται διορισμούς με προμήθεια 12%».
«Εκτελούσατε συμβόλαιο. Είναι προφανές ότι οι εντολείς σας βρίσκονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης», είχε πει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Βασίλη Χιώτη, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη και συκοφάντη» για να συμπληρώσει: «Είναι προφανές από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Χιώτης δεν λειτούργησε μόνος του σε αυτήν την ιστορία. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός του εντολέας αλλά είναι προφανές ότι ο κ. Χιώτης λειτουργεί κατ΄ εντολή και στο πλαίσιο συμβολαίου», τόνισε και ερωτηθείς από ποιους έχει δοθεί αυτή η εντολή απάντησε: «προφανώς από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». (Δείτε επίσης: Βορίδης και Άδωνις οι πηγές του Βήματος; [Βίντεο])

«Γράψαμε ανακρίβειες και αναλήθειες»


Τελικά, την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα για να γλιτώσει την αγωγή προανήγγειλε πως θα προβεί σε αποκατάσταση του ονόματος του Γιώργου Κατρούγκαλου αποδεχόμενη πως έγραψε «ανακρίβειες και αναλήθειες». Ειδικότερα σε σελίδα άσχετη με την αρχική δημοσίευση, ανέφερε: «Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015».

Δημοπρατείται τό ξενοδοχείο "Λητώ"...


Γενικές Πληροφορίες

Χώρα, Μύκονος: Ξενοδοχείο Λητώ

ΑΜ Ακινήτου: 109781
Φορέας: ΤΑΙΠΕΔ
Είδος Ακινήτου: Τουριστικό
Φάση Διαγωνισμού: Ανοικτός Διαγωνισμός
Κατηγορία Συναλλαγής: Πώληση
Τρόπος Πληρωμής: Με Δόσεις
Πληροφορίες Διαγωνισμού
Είδος Διαγωνισμού: Ανοικτού Τύπου
Χρόνος Έναρξης: 18/01/2016 09:00:00
Χρόνος Λήξης: 31/03/2016 14:00:00
Τιμή Εκκίνησης: -
Βήμα Διαγωνισμού: -

Κωδικός Διαγωνισμού: Q109781

Γεωγραφικές Πληροφορίες
ΝομόςΚυκλάδες
ΠόληΜύκονος
ΠεριοχήΧώρα
ΟδόςΣτενός παραλιακός δρόμος Παλιού Λιμανιού.
Ταχυδρομικός Κώδικας84600
Πληροφορίες Ακινήτου
Εντός Σχεδίου ΠόλεωςΝαι
Τετραγωνικά Μέτρα Οικοπέδου3.634,00
Τετραγωνικά Μέτρα Κτισμάτων2.037,85
Όροφος-
Δωμάτια-
ΔιαθεσιμότηταΜισθωμένο
ΠεριγραφήΞενοδοχείο 4 αστέρων στη Χώρα της Μυκόνου. Το ακίνητο βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στοv στενό παραλιακό δρόμο του Παλιού Λιμανιού. Διαθέτει 25 δωμάτια, πισίνα, εστιατόριο και εξωτερικούς χώρους με θέα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου.
Αρχεία Ακινήτου
ΠαρουσίασηΠαρουσίαση.pdf
Διευκρινήσεις-

(από τό  www.e-publicrealestate.gr. )

ΤΑΙΠΕΔ : Ηλεκτρονικές δημοπρασίες γιά 14 ακίνητα μεταξύ αυτών τό Ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» στή Μύκονο...

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί 14 ακίνητα

sanatorio-500


Ακίνητα που είχαν βγει παλαιότερα προς αξιοποίηση αλλά χωρίς να υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον από επενδυτές αλλά και νέα κτήρια, περιλαμβάνει το πακέτο των 14 ακινήτων που βγάζει προς αξιοποίηση μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μέσα στο Μάρτιο.
Πλην του πρώην Σανατορίου Φρειδερίκης στη Ρόδο, για το οποίο επιλέγεται η 50ετής μίσθωση ως βέλτιστος τρόπος αξιοποίησης, τα υπόλοιπα 13 ακίνητα θα πωληθούν σε επενδυτές, με την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α' Φάσης του Διαγωνισμού να λήγει στις 31 Μαρτίου. Τα 14 ακίνητα θα αξιοποιηθούν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr.
Αναλυτικότερα πρόκειται για τα εξής ακίνητα:
1. Αγ. Ελεούσα, Ρόδος: Πρώην «Σανατόριο Φρειδερίκης» στην Δ.Ε. Καμείρου σε απόσταση 37 χλμ. περίπου από την πόλη της Ρόδου (50ετής μίσθωση).
2. Χώρα, Μύκονος: Ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ». Ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Χώρα της Μυκόνου (πώληση)
3. Μακρυνίτσα, Πήλιο: Αρχοντικό Ξηραδάκη, Παραδοσιακό ξενοδοχείο κατασκευασμένο το 19ο αιώνα, σε απόσταση 17 χλμ από την πόλη του Βόλου (πώληση).
4. Μακρυνίτσα, Πήλιο: Αρχοντικό Μουσλή. Χαρακτηριστικό δείγμα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με πανοραμική θέα στον Παγασητικό, σε απόσταση 17 χλμ. από την πόλη του Βόλου (πώληση).
5. Μηλιές, Πήλιο: Αρχοντικό Ευαγγελινάκη. Τριώροφο λιθόκτιστο παραδοσιακό αρχοντικό σε απόσταση 28 χλμ. περίπου από τον Βόλο (πώληση).
6. Ανδρίτσαινα, Ηλεία: Πρώην Ειρηνοδικείο. Τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής στην συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας (πώληση).
7. Λίμνη, Εύβοια: Πρώην Ειρηνοδικείο. Παραθαλάσσιο διώροφο πλακοσκεπές κτίσμα επί της οδού Ποσειδώνος σε έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της Β. Ευβοίας (πώληση).
8. Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο. Διώροφο κτίσμα στο ορεινό χωριό Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων (πώληση).
9. Σιντίκη, Σέρρες: Πρώην Ειρηνοδικείο. Διώροφο κτίριο σε απόσταση 8 χλμ. από τη λίμνη Κερκίνης (πώληση).
10. Πόλη Μυτιλήνης, Λέσβος: Αρχοντικό Κατσάνη. Διώροφο διατηρητέο κτίσμα γνωστό και ως "Κατσάνειο" στην περιοχή Σουράδα, οδ. Ελ. Βενιζέλου 58, στην πόλη της Μυτιλήνης (πώληση).
11. Καλλιθέα, Κατερίνη: Παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή Κορινού, σε απόσταση 10 χλμ. από την πόλη (πώληση).
12. Αμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 285 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννινών σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης (πώληση).
13. Αμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 284 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννινών σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο (πώληση).
14. Aμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 292 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννίνων, σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης (πώληση).

Βαρεμένος προς Γεωργιάδη: "Αν η ΝΔ αντιπροσωπεύεται από εσάς...

 ...είναι άξια της τύχης της"...
"Καρφί" Βαρεμένου, στον (αντιπροεδρο της ΝΔ) Αδώνιδα: 
«Εάν η Νέα Δημοκρατία αντιπροσωπεύεται σήμερα από εσάς είναι άξια της τύχης της. Τίποτα...
άλλο»...
Αδικο έχει?...