Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Σχετίζονται μέ τή Μύκονο μιά σειρά από δολοφονικές ενέργειες;...

Εκτέλεση 46χρονου: Στον πόλεμο για τη μοιρασιά της Μυκόνου ψάχνει τους δολοφόνους η ΕΛ.ΑΣ.
Στη Μύκονο στρέφουν το βλέμμα τους από την ΕΛ.ΑΣ. για τη λύση του γρίφου της δολοφονίας του 46χρονου Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε προχθές έξω από το σπίτι του, με τέσσερις σφαίρες. 
Παράλληλα, εξετάζουν τυχόν διασύνδεση των δύο υποθέσεων, αυτή του 46χρονου στη Βούλα και αυτής του 38χρονου που πυροβολήθηκε στην ακτή Κονδύλη, μια μέρα πριν την δολοφονική επίθεση στη Βούλα. Το θύμα τη επίθεσης στην ακτή Κονδύλη γλίτωσε γιατί κόλλησε το καλάσνικοφ των δραστών. 
.
Αφορμή για αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρείες παροχής ασφάλειας σε καταστήματα της Μυκόνου...

Tράπεζες: Καμία συναλλαγή μετά τις 2:30 μ.μ. (έστω και εάν ο πελάτης είναι μέσα)

Πώς μειώνουν οι τράπεζες το εργασιακό κόστος
Εθελούσιες έξοδοι - Eλαστικές μορφές εργασίας - Mεταβολή στο ωράριο

Tα πάνω κάτω έρχονται για όλα όσα γνωρίζουμε σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών. Αιτία το υψηλότατο μισθολογικό κόστος, που δημιουργεί πρωτόγνωρες καταστάσεις στις ελληνικές τράπεζες.
Εθελούσιες έξοδοι, ελαστικές μορφές εργασίας, αλλά και μεταβολή στο ωράριο των καταστημάτων του δικτύου των τραπεζών, όλα εισέρχονται στο πρόγραμμα κατά πρωτόγνωρο τρόπο, με στόχο έναν και μόνον: να μειώσουν το λειτουργικό κόστος των τραπεζών...

Τό επίκαιρο σκίτσο τού...


                                                                    ...Mιχάλη Κουντούρη

«...η παραγραφή, που εξασφαλίζει η κατάπτυστη συνταγματική διάταξη...»

Άλλο αθώωση, άλλο παραγραφή
Mε τη δρομολογούμενη παράδοση των πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και τη διαφαινόμενη διαπίστωση ευθυνών από την πλευρά της πλειοψηφίας σε πολιτικά πρόσωπα, η σκληρή αντιπαράθεση θα επανέλθει στο πολιτικό σκηνικό με κυρίαρχο επίδικο τη διαφθορά.
Η Υγεία δεν είναι ένας τυχαίος χώρος αλλά η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση προβληματικής διαχείρισης του πολιτικού προσωπικού, καθώς η αποδεδειγμένη σπατάλη συνέβαλε καθοριστικά στη χρεοκοπία της χώρας. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμη και στην περίοδο των μνημονίων ενώ η δημόσια Υγεία διαλυόταν, καταγράφονται σοβαρές ενδείξεις διασπάθισης, που εμπλέκουν 5 υπουργούς σε 4 υποθέσεις που ερεύνησε η Εξεταστική Επιτροπή.
Μάλιστα εμπλέκονται κάποια από τα πλέον «τοξικά» στελέχη, που συνηθίζουν να μεταχειρίζονται την πόλωση, συχνά εκτός ορίων, όπως οι...

Κατεργαρέοι μέ κονδυλοφόρο...!

Αλμπάνηδες της ενημέρωσης…
Πρώτη θέση οι χασομέρηδες του τουίτερ που σχολίαζαν με χυδαίο τρόπο –τέτοιοι είναι, τέτοια γράφουν– για άλλη μία φορά την Κατερίνα Νοτοπούλου για την έγκριση 18.500 ευρώ για το βάψιμο του διατηρητέου κτιρίου που φιλοξενεί το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Υποβολείς τους τα σαΐνια που έκαναν την «αποκάλυψη», αλλά..
που δεν μπήκαν στον κόπο να αναφέρουν ότι θα βαφτούν πάνω από 2.000 τ.μ., τα οποία πριν από τρία χρόνια είχαν ξαναβαφτεί έναντι 23.000 ευρώ.
Γελάνε και οι μπατανόβουρτσες όλων των βαφέων της χώρας με τους αλμπάνηδες «ελαιοχρωματιστές» της ενημέρωσης…
ΛΥΚ (ΕφΣυν)


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Καί η αναθεώρηση του Συντάγματος στούς μικροκομματικούς χειρισμούς τών πολιτικών δυνάμεων...


Ο Καραγκιόζης συνταγματολόγος
Γράφει ο Τάσος Παππάς

Γιατί τώρα η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος; Αλλά πότε; Επρεπε νωρίτερα. Γιατί έπρεπε νωρίτερα; Αλλά πότε; Αργότερα. Γιατί αργότερα; Το παιχνίδι της κολοκυθιάς για μεγάλα παιδιά. Η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των δεξιών μέσων ενημέρωσης (παραδοσιακών και όψιμων) επικεντρώνεται σε τρία θέματα. Στον χρόνο που εκδηλώνεται η πρωτοβουλία, στο κλίμα πόλωσης που επικρατεί και δεν επιτρέπει συναινέσεις, στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί να χαρακτηρισθούν αναθεωρητέες όλες οι διατάξεις που προτείνουν τα κόμματα (απαιτούνται 180 ψήφοι) και να περάσουν από την επόμενη Βουλή εκείνες που θα συγκεντρώσουν 151 ψήφους...

Από τήν πόρτα σου περνώ καί τηγανίζεις ψάρια! Πέτα μου ένα κεφτέ... Ώχ, τό μάτι μου...!

Η ισχυρή τριανδρία του STAR...
Όταν βλέπεις TV, ιδίως τα πρωινάδικα, πάντα μαθαίνεις κάτι που δεν γνώριζες. Ότι πχ "οι κυρίες Αγνή Μπάλτσα, Μαρία Κάλλας και Σόνια Θεοδωρίδου, αποτελούν την Ελληνική ισχυρή τριανδρία".
Να είσαι καλά STAR που μας άνοιξες τα μάτια (και ας μας πέσαν τα μαλλιά).
Βέβαια δεν θα ξεχάσω και ένα πρωτοσέλιδο "κτύπημα" προ..
αμνημονεύτων χρόνων στο ΒΗΜΑ, που χαρακτήριζε την Μονσερά Καμπαγιέ ως την σπουδαιότερη τενόρο της εποχής. Συμβαίνουν και αυτά!
- από το fb του Τάκη Σπηλιόπουλου


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας
 

Τά επαναλαμβανόμενα λάθη τής Αθήνας "εξάπτουν" τίς διαθέσεις τών Τιράνων...

Η τουρκαλβανική πολιτική του Ράμα...
και οι εκπλήξεις του Κοτζιά...

Σταύρος Λυγερός

Μπορεί για τους αμύητους η συμπεριφορά του Αλβανού «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού να αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη, αλλά για όσους παρακολουθούν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις ήταν αναμενόμενη. Αν και από καταγωγή ο Ράμα δεν έχει τουρκαλβανική παράδοση, ο καιροσκοπισμός του τον ώθησε από νωρίς να παίξει το τουρκικό χαρτί. Δεν είναι μόνο ότι θαυμάζει ειλικρινώς τον Ερντογάν και όπου μπορεί μιμείται τις αυταρχικές μεθόδους του. Θεωρεί ότι η γονατισμένη λόγω της κρίσης Ελλάδα όχι μόνο δεν μπορεί να του προσφέρει, όπως παλαιότερα, αλλά είναι και εύκολος στόχος.

Η πείρα έχει πείσει τον Ράμα ότι χωρίς κόστος μπορεί στο εσωτερικό της Αλβανίας να πουλάει ανθελληνισμό για να αντλεί εκλογικά οφέλη από το διάχυτο κλίμα εθνικισμού. Στο πλαίσιο αυτό καλλιεργεί μία μόνιμη ελεγχόμενη ένταση με την Αθήνα. Είναι ενδεικτικό ότι υπερηφανεύεται πως είναι ο μόνος Αλβανός πρωθυπουργός που σήκωσε κεφάλι στην Ελλάδα και έθεσε τις διμερείς σχέσεις σε βάση αμοιβαιότητας και ισοτιμίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν ο Ράμα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε προκαλέσει πολιτικό θόρυβο και είχε προσφύγει στο αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο με σκοπό να ακυρωθεί η υπογεγραμμένη συμφωνία των κυβερνήσεων Καραμανλή και Μπερίσα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών (2009). Έτσι και έγινε. 
Ο ίδιος ο Μπερίσα είχε εμμέσως πλην σαφώς πει στη Βουλή ότι ο τορπιλισμός εκείνης της συμφωνίας έγινε με παρέμβαση και για λογαριασμό της Άγκυρας...

Τά δημοψηφίσματα δέν είναι γιατρικά γιά "πάσαν νόσο"...

Και αν το ΟΧΙ δεν γίνει ΝΑΙ;..
Τη δεκαετία του ’70 τα κόμματα, πέραν της Νέας Δημοκρατίας, είχαν εξαιρετική οργανωτική δομή και μεγάλη διάχυση στην κοινωνία. Αν την εποχή που ο Καραμανλής προετοίμαζε την είσοδό μας στην ΕΟΚ προκαλείτο συλλογή υπογραφών για Δημοψήφισμα από όλα τα κόμματα που αντιδρούσαν στην ιστορική πρωτοβουλία, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Η περίπτωση να ήμασταν σήμερα μία πτωχευμένη χώρα με δραχμές δεν μπορεί να αποκλειστεί από κανένα, αν σκεφτεί κανείς ότι ούτε οι συντηρητικοί ψηφοφόροι τότε είχαν συνειδητοποιήσει την τεράστια σημασία που θα είχε για το μέλλον της χώρας η εισδοχή στην ΕΟΚ, και ίσως η συμμετοχή τους δεν θα είχε τη μαζικότητα που σίγουρα θα πετύχαιναν οι αριστερές κινητοποιήσεις. 
Οι μεγάλες αλλαγές που επέφερε στο Οικογενειακό Δίκαιο το ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη του τετραετία, είχαν προκαλέσει σεισμό στη συντηρητική μας κοινωνία. Οι φοβικές αντιδράσεις για τις πρωτόγνωρες για τα ήθη μας προτάσεις, στις οποίες ασφαλώς πρωτοστατούσε πάλι η Εκκλησία, διαπερνούσαν οριζοντίως το πολιτικό φάσμα. Ακόμα και μέλη του ΚΚΕ δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την αποποινικοποίηση της μοιχείας και τη διατήρηση του επωνύμου της συζύγου...