Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Κάθε φορά που παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά, στο τέλος τα υπογράφουν όλα

Όσοι έχουν τη συνήθεια να ρίχνουν κάθε πρωί μια ματιά στις ειδήσεις πριν πάνε στη δουλειά τους, θα έχουν παρατηρήσει ότι εδώ και 1-2 μήνες στη χώρα δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα φοβερά σημαντικό.


Η διαπραγμάτευση όλο κλείνει και ποτέ δεν κλείνει, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, οι δανειστές προβάλουν "παράλογες απαιτήσεις", τα σενάρια περί Grexit επιστρέφουν και η ζωή συνεχίζεται. Πόσα και πόσα τέτοια νεκρά διαστήματα δεν έχουμε ζήσει από το 2009 και μετά; Ποιος δεν ξέρει πια ότι στο τέλος το κόστος της κυβερνητικής αδράνειας είναι τεράστιο;

Για ακόμα μια φορά, ακόμα μια ελληνική κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να αναβάλει τη λήψη δυσάρεστων αποφάσεων, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να μην τις λάβει στο τέλος αλλά ίσα για να δείξει στους βουλευτές και στους ψηφοφόρους της  ότι...διαπραγματεύεται.

Με τον Τραμπ όμως να κατοικεί πλέον στον Λευκό Οίκο, τo πρόβλημα είναι ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι κάποιος ισχυρός θα παρέμβει υπέρ της Ελλάδας, αν το πράγμα στραβώσει ξανά πολύ.
Τώρα που ξεκινά μια περίοδος σημαντικών ανακατατάξεων στον δυτικό κόσμο, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει φροντίσει γρήγορα και αποτελεσματικά να συμμαζέψει τα του οίκου της, ακριβώς για να μην είναι ο πιο ευάλωτος κρίκος της ευάλωτης ευρωπαϊκής αλυσίδας.

Δυστυχώς όμως, για ακόμα μια φορά, διαλέγουμε μια κοντόφθαλμη "εθνοκεντρική" προσέγγιση υπέρ των...ευαισθησιών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι υπέρ του εθνικού συμφέροντος. 
parapolitiki.com 

Η επική γκάφα των «αρίστων» του Σταύρου...

Τη σκυτάλη στο «ξεχείλωμα» της περιβόητης «Αριστείας»...
...φαίνεται πως πήρε το Ποτάμι από τη ΝΔ, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις γκάφες. Πλέον, ο...
Σταύρος Θεοδωράκης και οι «άριστοι» του Ποταμιού ανταγωνίζονται «επί ίσοις όροις» τον «εντολοδόχο λαό» του αδερφού της Ντόρας, με το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν για την υποψηφιότητα στα Όσκαρ του «Αστακού» των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου.

«Ο Δημήτρης Λάνθιμος και η Δάφνη Ματζιαράκη είναι η άλλη Ελλάδα.
Που δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει και πόσο ισότιμα μπορεί να σταθεί στο διεθνή ανταγωνισμό. Μας κάνατε περήφανους, μας δώσατε επιχειρήματα, σε μας και σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχει ζωή μακριά από το κομματικό κράτος της ισοπέδωσης και της τιμωρίας της αριστείας», είναι η ακριβής διατύπωση στο δελτίο Τύπου του Ποταμιού για την «άλλη Ελλάδα».

Μόνο που σε αυτή την «άλλη Ελλάδα της Αριστείας», ένα κόμμα οφείλει να γνωρίζει τουλάχιστον ποια είναι τα ονοματεπώνυμα αυτών που την τιμούν.

Ο Γιώργος Λάνθιμος, λοιπόν, τιμάει την Ελλάδα, όχι ο Δημήτρης…

altsantiri.gr

Σία, μπας και έγινες Συριζαία;..

Ε, που και που λέει και καμιά ...για να περνάει η ώρα!!!
Σκληρό και αδυσώπητο ερώτημα, για την παρουσιάστρια του δελτίου του ΣΚΑΙ. Ο Μπάμπης απαριθμούσε εν όψει των δύο ετών ΣΥΡΙΖΑ, τις ευκαιρίες (γνωστά πράγματα), που έχασε η κυβέρνηση.

Και ξαφνικά όταν…
έφτασε στο μεταναστευτικό, η Σία τον διέκοψε. «Μα είναι δυνατόν Μπάμπη, μόνη της η Ελλάδα να μπορούσε να αναχαιτίσει το κύμα των μεταναστών;»

Ο Μπάμπης την κοίταξε λες και έβλεπε μπροστά του μια Συριζαία. «Δεν θυμάσαι καλά τα γεγονότα της περιόδου εκείνης», της είπε. «Η κυβέρνηση έπρεπε να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες», πρόσθεσε, προβάλλοντας ξανά το γνωστό και εύκολο επιχείρημα κάποιων – κυρίως από τη ΝΔ – που φυσικά δεν απαντούσε στην δικαιολογημένη ένσταση της παρουσιάστριας του δελτίου.

Κατά Μπάμπη, αν η κυβέρνηση είχε κάνει αυτόν τον διαχωρισμό, δεν θα είχε σώσει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Ε, που και που λέει και καμιά παπάρα (που θα ‘λεγε κι ο Ντερμπεντέρης), για να περνάει η ώρα…  

Ντερμπεντέρης: Κυκλοφορούν πολλοί παπάρες…

Τι απαντά στο twitter για την γιούχα…

Το κείμενο είναι μικρό. Ο Ντερμπεντέρης ομιλεί περί διακίνησης παπάρων. Δεν…
υπήρξε το περιστατικό το περιστατικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Όπως γράφει στο twitter:

«Επειδή διακινούνται κάτι παπάρες προφανώς είναι παπάρες και χαρακτηρίζουν όσους τις γράφουν και τις διακινούν»...
 

«Λερωμένα» ελικόπτερα

Στρατιωτικό ελικόπτεροΜαρία Δήμα
Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για νέα υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων απαγγέλθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και αφορά την προμήθεια 20 μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου ΝΗ90 από την κοινοπραξία ΝΗ Industries για τον ελληνικό στρατό.
Η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πρώην γραμματέα Αμυντικών Επενδύσεων του ΥΕΘΑ Σπύρου Τραυλού και μελών της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων για το κακούργημα της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Επίσης, για ηθική αυτουργία στην απιστία ασκήθηκε δίωξη κατά του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, προέδρου της εταιρείας SONAK (ένα από τα εν λόγω προγράμματα είχε ανατεθεί στην εταιρεία του) και κατά του διευθύνοντος συμβούλου της, Ηλία Αρκουμανέα.
Παράλληλα, στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.
Ζημιά στο Δημόσιο
Η δίωξη ασκήθηκε μετά την...

Πιέσεις για πολιτική συμφωνία μέσα στον Φλεβάρη...

Αυριανό Eurogroup: να γίνουν οι αναγκαίοι διάλογοι μεταξύ των θεσμών και των Ελληνικών Αρχών
Τον Φεβρουάριο βλέπουν τώρα ευρωπαίοι αξιωματούχοι ως μήνα - κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για...
το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Αμέσως μετά, άλλωστε, ξεκινά μπαράζ κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε κράτη της Ευρωζώνης που επηρεάζονται από την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Συνεπώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που πρέπει να φτάσουμε σε μια πολιτική συμφωνία. Έπειτα υπάρχει χρόνος για τεχνικές συζητήσεις αλλά «βρισκόμαστε σε μια φάση όπου μεγάλες αποφάσεις πρέπει να γίνουν και οι πολιτικοί θα έχουν το μυαλό τους σε άλλα ζητήματα», όπως επισήμανε κορυφαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως ελπίζει πως θα υπάρξει μια συμφωνία στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, προϋπόθεση γι' αυτό όμως, είναι να γίνει «ταχύτατη πρόοδος» στο θέμα της παραμονής του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας όμως πως είναι βέβαιος πως κάτι τέτοιο, μπορεί να επιτευχθεί.

Σε ό,τι αφορά το αυριανό Eurogroup ο ευρωπαίος αξιωματούχος εκτιμά πως κύριος στόχος του είναι να γίνουν οι αναγκαίοι διάλογοι μεταξύ των θεσμών και των Ελληνικών Αρχών έτσι ώστε να επιστρέψουν εκ νέου οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα...
 

Έρχεται ο Ιβάν ο τρομερός...

Πεσαν οι πρώτες υπογραφές για τον ΔΟΛ…
Σε καλό δρόμο είναι σύμφωνα με πληροφορίες το deal για τη διάσωση του ΔΟΛ.

Οι...
εμπλεκόμενες τράπεζες, ο Σταύρος Ψυχάρης, η ελεγκτική εταιρεία Grand Thornton και ο επενδυτής Ιβάν Σαββίδης προχωρούν σε συμφωνία, καθώς ήδη έπεσαν οι πρώτες υπογραφές.

Μάλιστα εκτιμάται ότι η τελική συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων…

Ο Φιγιόν είχε προσλάβει τη σύζυγό του στη Βουλή με μισθό 500.000 ευρώ


Η σύζυγος του υποψηφίου της γαλλικής Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Πενελόπ Φιγιόν, η οποία δηλώνει ότι ασχολείται με τα οικιακά, πληρώθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, και κατόπιν του βουλευτή που τον διαδέχθηκε, όταν εκείνος έγινε υπουργός, με ποσό το οποίο έφθασε συνολικά τα «500.000 ευρώ».Το θέμα έφερε στο φως η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard enchaîné.
Ο Τιερί Σολέρ, εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Πενελόπ Φιγιόν υπήρξε «συνεργάτιδα του Φρανσουά Φιγιόν».
«Είμαι εξοργισμένος από την καταφρόνηση και τον μισογυνισμό του συγκεκριμένου άρθρου», δήλωσε ο Φιγιόν.
«Συμβαίνει συχνά οι σύντροφοι των κοινοβουλευτικών να είναι οι συνεργάτες τους» τόνισε ο ίδιος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις μισθολογικές της απολαβές.
Σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα της μισθοδοσίας της, το διάστημα μεταξύ 1998 - 2002 της καταβλήθηκαν αμοιβές από τον Φρανσουά Φιγιόν, εκείνη την εποχή βουλευτή, που προέρχονταν από κονδύλια που προορίζονταν για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς.

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου


Φοβούνται κίνηση ματ από Βερολίνο...

Ευκλείδης Τσακαλώτος: σήμερα το απόγευμα φρύγει για τις Βρυξέλλες
Με τον φόβο του σαμποτάζ από το Βερολίνο φεύγει σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχειρώντας να...
έχει σειρά επαφών πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Μαζί του έχει την πρόταση για τον επιμηκυμένο κόφτη και τα πρόσθετα μέτρα πολιτικής, τα οποία θα περιγράψει στον Γάλλο επίτροπο κ. Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τους οποίους θέλει να συνατηθεί πριν από το συμβούλιο υπουργών.

Ωστόσο, η ανησυχία βρίσκεται στην πλευρά της Γερμανίας, η οποία προσπάθησε να καθυστερήσει όσο γίνεται το ελληνικό θέμα. Τoύτο διότι αν η αξιολόγηση προχωρήσει και ολοκληρωθεί σε μια ή δύο εβδομάδες, τότε η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα ξεκινήσουν τη συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Αν, όμως, το Βερολίνο καταφέρει να διατηρήσει το Ταμείο στον προθάλαμο του ελληνικού προγράμματος με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου που έχει και σήμερα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου όταν θα έχει τελειώσει με τις εκλογές και θα μπορεί να μιλήσει για την ελάφρυνση του χρέος, τότε το παιχνίδι...