Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Στέρεψε η Μύκονος από άξιους πολίτες;

Κύριοι, 
εκεί στο Kεραμοσκεπές γιατί δεν παραδέχεσθε ότι έχουμε πιάσει πάτο; Συγνώμη παιδιά αλλά με έπιασε μια κατάθλιψη με πόνο στην καρδιά μου για την εικόνα και τα λόγια που έλεγαν αυτοί οι άσχετοι περί Προβολής της Μυκόνου,  που νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με καθυστερημένους και ακόμα μπουρδολογούν λες και μιλούν για προβολή καφενείου.Τι νομίζετε ότι είναι η Μύκονος καφενείο ; Καφενείο την κατάντησε ο συνδυασμός του κυρίου Θανάση και η Παρέα του. Εκτός από τίς προτάσεις του Ανδρέα που γνωρίζει τι σημαίνει Τουριστική προβολή εν έτει 2014 και του Μίλτου που έχει αποκομίσει εμπειρίες από τα ταξίδια του, όλα τα αλλα Ξεφτίλα, μεγάλη ξεφτίλα...Και άντε και κάνατε προβολή του νησιού. Τί θα δείξετε μόλις έρθουν οι τουρίστες ; Τις πεντακάθαρες τουαλέτες τα info (γραφεία πληροφοριών), τα σκουπίδια, τη βρωμιά, τις σπασμένες αποχετεύσεις που τρέχει το σκατό σαν σιντριβάνι εμπρός στο Λητώ -και όχι μόνο εκεί- καθημερινά; Tίς ανύπαρκτες συγκοινωνίες, την ηχορύπανση,το κυκλοφοριακό, το νερό νεράκι που θα πούμε εφέτος διότι δεν προβλέψατε σχέδιο B ; Τί θα δείξετε ; Ότι κάνατε Parking και σκουπιδότοπο τους Μύλους που έρχονται από όλο τον κόσμο να βγάλουν μια φωτογραφία, ότι απαξιώσατε την  Πολιτιστική μας Κληρονομιά, την Δήλο,  ότι παραγκωνίσατε τα παιδιά της KEΠOM που έχουν προσφέρει τόσα για το Νησί, και χίλιους άλλους λόγους που σας καθιστούν Υπευθυνους για τα χάλια του τόπου μας ;
Και δέν είναι μόνο τα χάλια αλλά είναι καί το "Ριφιφί των ταμείων του Δήμου". Και τώρα αντί να βάλετε το κεφάλι κάτω και να αποχωρήσετε ,τρέχετε να ξαναμοιράσετε την Τράπουλα της Εξουσίας μεταξύ σας.
Η γνωστή παγκοσμίως Μύκονος, το νησί που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει τουρισμό υψηλού εισοδήματος από το παγκόσμιο τζετ σετ να διοικείται από άσχετους ,και πάλι καλά που βρέθηκε η Ειρήνη Γρυπάρη και ανέλαβε στα δύσκολα και σώσαμε λίγο την παρτίδα το 2013 ,παρόλο ότι μέσα από τον ίδιον το συνδυασμό της έβαζαν λάδι στο σχοινί ! Κάποιοι φιλότιμοι, βέβαια, βοήθησαν (Aλεκάρας). Το 2014 θά γίνει Λιτανεία γιά να σωθούμε ; Και εκεί, τότε, δεν θά μας θέλει ούτε ο Θεός λέει η λαϊκή έκφραση .
Ο Δήμος Μυκόνου έχει στην πραγματικότητα καταρρεύσει. Το περίεργο δεν είναι τι συμβαίνει με τους Δημοτικούς Συμβούλους που στελεχώνουν αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα, αλλά με όλους εκείνους τους αποτυχημένους  που προσπαθούν να επανέλθουν ως Μεσσίες,στίς επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Ο Μυκονιάτης έχει μείνει παγωτό, παρακολουθεί διάφορες πολιτικές μεταγραφές, συγχωνεύσεις, Μαριονέτες, αχυράνθρωπους, μπροστινούς, ετερόκλητες συμμαχίες και κάθε είδους κινήσεις από  φαντάσματα του παρελθόντος που τελούν σε αργία. Αποτυχημένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι προσπαθούν να ιδρύσουν Συνδυασμούς και παριστάνοντας ότι μόλις τώρα ήρθαν από τον Άρη και δεν ξέρουν τι έχει συμβεί, προσπαθούν να ξαναμοιράσουν την τράπουλα της εξουσίας μεταξύ τους εντός του ίδιου πολιτικού συστήματος των Διεφθαρμένων. Το μυαλό τους είναι δεμένο με αυτό το κλειστό παρεοκρατικό και κληρονομικό σύστημα με το οποίο έχουν γαλουχηθεί. Δεν μιλάνε καθόλου για τα προβλήματα του Μυκονιάτη πως θα κάνουμε δηλ. το Νησί καλύτερο, πως θα διαμορφώσουμε το μέλλον των παιδιών μας, τίποτα. Ούτε καν γιά τόν τόπο μας. Ούτε τόν τόπο αυτό που μας θρέφει πλουσιοπάροχα δέν μνημονεύουν πουθενά στις συζητήσεις τους, ούτε προσπάθεια νά αναπτύξουν νέες ιδέες. Μόνο τα Ι Δ Ι Α συμφέροντα, δηλαδή η κονόμα, η πάρτι τους, η καρέκλα και οι δικοί τους. Και εσείς που τους ακολουθείτε και συμμαχείτε μην ξεχνάτε : είτε εκλεγείτε είτε όχι, ο  Μυκονιάτης  σας έχει ταυτίσει ήδη με την Διαφθορά και τα βρώμικα παιχνίδια που παίζουν κάποιοι στην πλάτη του καί στο μέλλον των Παιδιών του.

Αμετανόητοι, αντί να αποσυρθούν για να ξεχαστούν από το λαό και την ιστορία, προσπαθούν να επανέλθουν στις καρέκλες της εξουσίας,έστω και σαν πισινοί**  όπως έλεγε και ο φίλος μου ο Αγγελετάκης πρό ημερών,  λες και στέρεψε η Μύκονος από άξιους πολίτες. 
Δηλαδή η  ξέφτιλα σε όλο το… Mυκονιάτικο μεγαλείο της. 

Georgios De Grecia 
 κατά κόσμο Γεώργιος I Φαμέλης

**Ειδικότερα στήν τρέχουσα πολιτική ορολογία -τών ημερών- "μπροστινοί" νοούνται καί αποκαλούνται "οι εμφανιζόμενοι στό προσκήνιο  ως πολιτικές μαριονέτες" καί "πισινοί" αυτοί πού (χωρίς νά μπαίνουν μπροστά) "κινούν τά νήματα από τό παρασκήνιο"  ...καί ό,τι ήθελε προκύψει επ'ωφελεία τους πάντα...

Mεγάλη η εξάπλωση του ιού της γρίπης στην Ελλάδα


Μεγάλη είναι πλέον η εξάπλωση του ιού της γρίπης στον ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος του Ινστιτούτου Παστέρ. Όπως αναφέρει, διανύουμε την έβδομη εβδομάδα εργαστηριακής επιτήρησης και ο ιός βρίσκεται πια σε φάση αυξημένης δραστηριότητας, με συνέπεια το Ινστιτούτο να συνεχίζει να δέχεται μεγάλο αριθμό δειγμάτων απο ασθενείς με γριπώδη συνδρομή, πολλά από τα οποία είναι θετικά για τον ιό.
Διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί το στέλεχος γρίπης A(H1N1)pdm09, αλλά παράλληλα συνεχίζεται και η κυκλοφορία του στελέχους Α(Η3Ν2). Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα (3-9 Φεβρουαρίου) απομονώθηκαν και δύο στελέχη γρίπης τύπου Β. Το Ινστιτούτο Παστέρ καθησυχάζει ότι η έως τώρα γενετική ανάλυση των στελεχών A(H1N1)pdm09 και Α(Η3Ν2), που έχει απομονώσει το εργαστήριό του, δείχνει ότι τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν, δεν διαφέρουν από το στέλεχος του αντιγριπικού εμβολίου και είναι επίσης ευαίσθητα στη χορήγηση των αντιϊκών φαρμάκων.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεγάλη εξάπλωση περιστατικών γριπώδους συνδρομής, εκτός της Ελλάδας, εμφανίζουν η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Αγγλία, ενώ στις υπόλοιπες 22 χώρες της ΕΕ η δραστηριότητα είναι χαμηλή. Από την άλλη, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης του Ινστιτούτου Παστέρ δέχεται αναφορές σε σχέση με τη μη ικανοποιητική απόδοση ταχέων δοκιμασιών του ιού της γρίπης. Οι υπάρχουσες εργαστηριακές μελέτες εκτιμούν τα ποσοστά ευαισθησίας των δοκιμασιών αυτών σε 40-70% και την ειδικότητά τους σε 85-100%. Επομένως, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, τυχόν αρνητικά αποτελέσματα σε ένα δείγμα ασθενούς δεν αποκλείουν την ύπαρξη του ιού και στις περιπτώσεις αυτές η εργαστηριακή διάγνωση πρέπει να γίνεται με μοριακή μέθοδο. Το Παστέρ συνεχίζει τον έλεγχο δειγμάτων για την καλύτερη αποτύπωση της κυκλοφορίας του ιού στην Ελλάδα. Παράλληλα, όπως αναφέρει, συνεχίζεται η κυκλοφορία στην Ελλάδα και άλλων αναπνευστικών ιών, όπως του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού και των ρινοϊών.
kathimerini.gr

Παν μέτρον άριστον

Τάκης Θεοδωρόπουλος ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Έχει δίκιο η κ. Πιπιλή που αποκαλεί τον Γιώργο Καμίνη μετριότητα. Οντως ο δήμαρχος Αθηναίων δεν πληροί τα κριτήρια της αριστείας που ισχύουν στην πολιτική δραματουργία του τόπου. Δεν έχει καταγγείλει μέχρι στιγμής τουλάχιστον τους προκατόχους του ότι του παρέδωσαν καμένη γη. Ούτε βγήκε να καταγγείλει τον κ. Παπουτσή, όταν αυτός ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, ότι έχοντας επιλέξει ανάμεσα στα σπασμένα μάρμαρα και στα σπασμένα κεφάλια τα αδρανή υλικά, επέτρεπε, για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, την καταστροφή του κέντρου της Αθήνας. Ναι, όντως, ο κ. Καμίνης δεν φωνάζει, δεν καταγγέλλει, και δεν δημιουργεί επεισόδια. Ενίοτε μάλιστα δείχνει και την αμηχανία του, κάτι απαράδεκτο για πολιτικό άνδρα στη χώρα των σοφών Ηρακλειδών. Κι αν συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα οικονομικά του δήμου, αυτό το έκανε ως μετριότητα που είναι. Και τι σημασία έχει που συμμάζεψε τα οικονομικά του δήμου, τη στιγμή που πέρυσι καθυστέρησε τρία ολόκληρα λεπτά για να ανακοινώσει την άφιξη του νέου έτους; Οχι ο κ. Καμίνης δεν έχει την ευστροφία ενός Παύλου Χαϊκάλη, το ιδεολογικό βάρος ενός Ιορδάνη Τζαμτζή, ή τη διορατικότητα μιας Βάνας Μπάρμπα η οποία, όπως δήλωσε, έπαψε να πληρώνει τους συνεργάτες της πριν από την κρίση για να τους εκπαιδεύσει στις συνθήκες της κρίσης. Ο κ. Καμίνης είναι μια μετριότητα, ένας κανονικός άνθρωπος, στη χώρα των αρίστων.

Δεν ξέρω την κατάσταση του δήμου όσο καλά την ξέρει η κ. Πιπιλή. Και της αναγνωρίζω το πολιτικό θάρρος να υπερβεί τα όρια του κομματικού μικροχώραφου, προτείνοντας στο κόμμα της να υποστηρίξει για τη Θεσσαλονίκη την υποψηφιότητα Μπουτάρη. Ως εκ τούτου πολύ θα ήθελα να ξέρω πού βάζει τον πήχυ της μετριότητας και βάσει ποίου μέτρου την ορίζει. Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω το γεγονός ότι η Αθήνα που παρέλαβε ο κ. Καμίνης από τον προκάτοχό του κ. Κακλαμάνη ήταν μια πόλη σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ αυτήν που ο ίδιος παραδίδει. Ζω στο κέντρο και βλέπω κάθε μέρα τα απορριμματοφόρα του δήμου να κάνουν την δουλειά τους, και επειδή δεν είμαι αφελής, ξέρω πόσες ισορροπίες πρέπει να κρατήσει ο δήμαρχος για να το επιτύχει. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι παρέλαβε μια πόλη στην οποία, οι ίδιες οι αρχές «προωθούσαν» τον πληθυσμό των μεταναστών που συνελάμβαναν στα σύνορα για χρόνια. Εγκαταλελειμμένη από τους ίδιους τους κατοίκους της η Αθήνα υπήρξε ανοχύρωτη. Μια μετριότητα σαν τον Καμίνη κατάφερε να αποκαταστήσει τις συνθήκες της αστικής ζωής στην πλατεία Βικτωρίας, για παράδειγμα. Κι αν οι προκάτοχοί του είχαν φροντίσει να αφήσουν και λίγο χωματάκι τα πράγματα θα ήσαν πολύ καλύτερα. Να πω τέλος πως ο Καμίνης, όταν οι άριστοι της πολιτικής ζωής κοιτούσαν αλλού για να μην προκαλέσουν τη Χρυσή Αυγή στάθηκε, με τον θεσμικό του ρόλο, απέναντι στα ρατσιστικά συσσίτια. Και η κ. Πιπιλή στην οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι πως υπήρξε από τους πρώτους που αντιμετώπισαν με θάρρος το καταθλιπτικό φαινόμενο αυτό θα όφειλε να το εκτιμήσει.

Η Αθήνα εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα. Με την ανεργία στα ύψη και το ηθικό των κατοίκων της στα βάθη μοιάζει με το εργαστήριο της πτωχευμένης χώρας. Με την περιφρόνηση που εκ παραδόσεως δείχνουμε απέναντι στον δημόσιο χώρο, χωρίς ουσιαστικά όπλα χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να φτάσει στα επίπεδα της «μέτριας» ζωής που θα την κάνει ανεκτή. Ναι, ο κ. Καμίνης είναι μετριότητα γιατί δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα καταλάβει τον σταθμό των διοδίων ή θα βουτήξει στα παγωμένα νερά για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Τόσα χρόνια δήμαρχος και δεν άφησε πίσω του ούτε μια έξυπνη ατάκα, απ’ αυτές που λατρεύουν οι Λαζόπουλοι, οι αριστείς του έρημου τόπου. Ας είχαμε καμιά δεκαριά ακόμη τέτοιες μετριότητες κι ας αφήναμε τις μεγαλοφυΐες στο λαμπρό μέλλον όπου κι αν ανήκουν.
kathimerini.gr

Οι ''58'',το τυρί και η... φάκα!...




Δεν πρόλαβαν να φυτέψουν την «Ελιά» και αναγκάστηκαν να πάρουν μια πρώτη δυνατή γεύση από «βενιζελικό» ΠΑΣΟΚ. Nαι ,από πολύ νωρίς οι «58»της «κεντροαριστεράς» ήπιαν ποτήρι πικρό !
Τώρα κυκλοφορούν ζαλισμένοι από...
την αιφνιδιαστική «ροπαλιά»,που δέχτηκαν από τον συνομιλητή , «σύντροφο» και φίλο τους ,τον παθιασμένο κεντροαριστερό, κ. Βαγγέλη Βενιζέλο .Ο πονηρός πρόεδρος του συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ τους φόρεσε ένα μεγάλο πλατύγυρο καπέλο που έραψε με τον Αντ .Σαμαρά και τους υποχρέωσε να συνειδητοποιήσουν ,ότι αν θέλουν να πορευθούν μαζί του ήσυχα σαν καλοί «μεταρρυθμιστές» και σωστοί «σοσιαλδημοκράτες» ,θα πρέπει να αποδεχθούν ,ότι σ' αυτή την ιστορία της «κεντροαριστεράς» προέχει το δικό παιχνίδι ,δηλαδή η δική του «επιχείρηση διάσωσης» .

Πάει περίπατο , λοιπόν, το «ευαίσθητο» πρόβλημα της κατάρτισης λίστας υποψηφίων ευρωβουλευτών της «ενιαίας κεντροαριστεράς», της φιλόδοξης «Ελιάς» .Τώρα στην προεκλογική «πιάτσα», ο κάθε υποψήφιος με την πείρα του , τις γνωριμίες του, με τους «χορηγούς» του και με τα ΜΜΕ του(αν διαθέτει τα κατάλληλα «περάσματα»). Σημαντική η αλλαγή και φυσικά την κράτησε κρυφή από τους «58» ο κ. Βενιζέλος . Σημασία είχε η συνεννόηση του με τον πρωθυπουργό ,που κι' αυτός λύνει προβλήματα του με την κατάργηση της ευρωλίστας.

Ταραχή μεγάλη , θυμός και καβγάδες τώρα στη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη .Ο κ, Ευάγγελος πρώτα τους δήλωσε στους «58» συνεργασία και κοινή κάθοδο μαζί τους εντός κεντροαριστερής «Ελιάς» και τώρα τους λέει, «τρέξτε να βγείτε ευρωβουλευτές με σταυρό»! Οι «58» αμάθητοι από «σκληρά»παρασκηνιακά παιχνίδια ,μπήκαν με τις «κατάλληλες» ενθαρρύνσεις σε «συνεννόηση» και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τώρα διαπιστώνουν, ότι «είδαν το τυρί ,αλλά δεν είδαν τη φάκα».

πηγη parapolitika.gr

Ο φόβος της μοναξιάς...



Μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε και τη νοσηλεία του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, ο Γιώργος Μαρίνος βρήκε θαλπωρή στο ....
«Σπίτι του Ηθοποιού».

Ο showman πήγε εκεί με την Άννα Φόνσου και δυο φίλους του.

Σύμφωνα με την "Espresso", ο Γιώργος Μαρίνος είναι φανερά ταλαιπωρημένος και καταβεβλημένος. Ο φόβος της μοναξιάς, μάλιστα, ήταν αυτός που τον ανάγκασε να μην επιστρέψει στο σπίτι του στο Νέο Βουτζά, αλλά να μείνει για λίγο στο χώρο που έφτιαξε με πολύ αγάπη και μεράκι η καλή του φίλη, Άννα Φόνσου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υποδοχή που τον περίμενε εκεί ήταν θερμή, καθώς οι ένοικοι του «σπιτιού» τον καλωσόρισαν με γλυκά και μια μεγάλη αγκαλιά.

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής...



Για τους τρεις βουλευτές που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ...
Με γρήγορους ρυθμούς κινούνται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες γύρω από τους τρεις βουλευτές (Ρεπούση, Κικίλιας και Καπερνάρος) οι οποίοι ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Η Βουλή θέλει να...
ξεκαθαρίσει γρήγορα το ζήτημα και έτσι πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Γιώργος Καλαντζής συγκάλεσε εκτάκτως την επιτροπή για τις 6 το απόγευμα...

 

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ: Η Ρεπούση υπέβαλε δικαιολογητικά για τα εμβάσματα ένα χρόνο πριν ...



Διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία ελέγχων των εμβασμάτων εξωτερικού έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε...
αναφορικά με το ζήτημα, «η βουλευτής Μαρία Ρεπούση έχει υποβάλει κατάσταση δικαιολόγησης κεφαλαίου, όπως είχε κληθεί να κάνει, από 14/02/2013».

«Η υπόθεση δεν έχει ακόμη στοχευθεί για έλεγχο στις 531 υποθέσεις, καθώς έχει αξιολογηθεί ως χαμηλότερης προτεραιότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ζαν Κλοντ Τρισέ: Τα λάθη στην Ελλάδα έγιναν πριν το Μνημόνιο, όλοι είπαν όχι στο κούρεμα το 2010



Ιστορικές διαστάσεις αποκτούν για ακόμα μια φορά οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Τρισέ, αυτή τη φορά στο Mega και τη Μαρία Σαράφογλου, καθώς ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γκρεμίζει ξανά τους διάφορους νεοελληνικούς μύθους της κρίσης.
Αναλυτική η συνέντευξη, την οποία αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη:
Μ. Σαράφογλου: Οι Ευρωπαίοι μάς λένε ότι πάει καλά. Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις βέβαια, αλλά την ίδια ώρα προτείνουν νέο σχέδιο βοήθειας συνοδευόμενο από νέα μέτρα λιτότητας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης, δεν έχουμε ανάγκη από νέα συμφωνία και θα επιστρέψουμε στις αγορές. Τι πιστεύετε;
Ζ.Κλ. Τρισέ: Θεωρώ ότι υπάρχει ακόμη δρόμος σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σημαντικών σε ορισμένους τομείς. Και θεωρώ ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η καλύτερη λειτουργία του κράτους. Να γίνουν μεταρρυθμίσεις που δεν θα επιτρέπουν να γίνει κατασπατάληση όπως στο παρελθόν.
Μ. Σαράφογλου: Είναι, όμως, ένα νέο κούρεμα του χρέους απαραίτητο σήμερα;
Ζ.Κλ. Τρισέ: Θεωρώ ότι οι πιστώτριες χώρες, διότι μιλάμε για δημόσια πίστωση, λένε ότι μπορούν να δουν κάτι τέτοιο, αλλά απ' όσο θυμάμαι αν, όπως πιστεύω κι όπως και η ελληνική κυβέρνηση περιμένει έχουν τηρηθεί οι υποσχέσεις για τα οικονομικά στοιχεία του περασμένου έτους, αν αυτό διαπιστωθεί τον Απρίλιο, θα πρέπει, μου φαίνεται πιθανό, να υπάρξει επιπλέον προσπάθεια επ' αυτού.