Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Εγκαινιάστηκε τό έργο που εξασφαλίζει τά νησιά μέ ηλεκτρική ενέργεια



«Εμβληματικό έργο στρατηγικής σημασίας, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη και επαρκή ενέργεια των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του έργου στη Σύρο, επισημαίνοντας ότι γίνεται πράξη ένα όραμα δεκαετιών.
«Με το έργο αυτό προκύπτουν πολλαπλά οφέλη και επιτυγχάνονται πολλοί στόχοι, όπως η εξοικονόμηση κόστους για την παραγωγή ενέργειας, ένα καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δίνουμε αναπτυξιακή προοπτική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «βασικός κορμός του έργου είναι το καλώδιο υψηλής τάσης, μήκους 105 χιλιομέτρων, που συνδέει πλέον τη Σύρο στο ηπειρωτικό σύστημα, μέσω του υποσταθμού που κατασκευάστηκε στο Λαύριο.
Ακολούθως, με αντίστοιχες καλωδιακές συνδέσεις, η Σύρος συνδέεται με την Τήνο, καθώς και με την Πάρο, που τροφοδοτεί μια σειρά από άλλα γειτονικά νησιά.
Έτσι, η Σύρος, η Τήνος και η Πάρος, αλλά και η Αντίπαρος, η Νάξος, το Κουφονήσι, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος, η Σίκινος και η Φολέγανδρος, συνδέονται πλέον με το ηπειρωτικό σύστημα.
Με την ένταξη και της Μυκόνου, το αμέσως επόμενο διάστημα, ολοκληρώνεται η παρούσα φάση του έργου»...