Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Χοντρό παιχνίδι στην Συρία...

...μπαίνει στα βαθειά ο Ερντογάν
Χοντρό παιχνίδι στην Συρία, μπαίνει στα βαθειά ο Ερντογάν, Βαγγέλης Σαρακινός
Σε μια κλωστή κρέμονται όλα στην Συρία, καθώς έχει ήδη αρχίσει η αντιπαράθεση για την κάλυψη του κενού εξουσίας που προκαλεί η απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις. Το «δαχτυλίδι» που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ερντογάν, δεν γίνεται δεκτό από τον Πούτιν, ο οποίος στηρίζει τον Άσαντ. 
Την ίδια ώρα, στον βορρά διαφαίνεται προσέγγιση των Κούρδων και του συριακού καθεστώτος, ενώ παρών δηλώνει και το Ισραήλ.
Από το πρωί μάλιστα κορυφώνεται η ένταση στις σχέσεις Μόσχας-Τελ Αβίβ, με αφορμή τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων κοντά στην Δαμασκό, τις οποίες η Ρωσία και ο Άσαντ χρεώνουν στο Ισραήλ. Επισήμως ο ισραηλινός στρατός αρνείται την επιδρομή και κάνει λόγο για αμυντικές ενέργειες μετά από συριακή πρόκληση.
Ωστόσο, αξιωματούχος του Πενταγώνου, με πρόσβαση σε πληροφορίες από ανώτερους Ισραηλινούς στρατιωτικούς, φέρεται να δήλωσε ότι η επίθεση ξεκίνησε από το Ισραήλ και είχε ως στόχο στελέχη της Χεζμπολάχ, που αναχωρούσαν για το Ιράν, και ιρανικές αποθήκες οπλισμού...

Αποκλείεται νά πλήξουν στό Μαρούσι...! (μπορεί καί αλλού...)

Μαρίνα Πατούλη: Το κιτς κόλπο του χειμώνα

Του Γ. Λακόπουλου


Τι ακριβώς είναι η υποψηφιότητα της Μαρίνας Πατούλη για τη δημαρχία Αμαρουσίου κάνει μπαμπ από μακρυά: κόλπο , να έχει ο σύζυγός της   δικό του άνθρωπο στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ποιος υποψήφιος δήμαρχος θα έβαζε τη συγκεκριμένη κυρία στο ψηφοδέλτιό του, χωρίς να του κρεμάσουν κουδούνια; Έτσι κατεβαίνει για  δήμαρχος.
Με λίγη βοήθεια θα είναι δημοτική σύμβουλος. Έτσι θα έχει να κάνει μαζί της όποιος πάει να σκαλίσει τα πεπραγμένα του συζύγου της. Ο οποίος εν τω μεταξύ θα έχει κάνει και το κομμάτι του αποδοκιμάζοντας μια διασπαστική  υποψηφιότητα, ακόμη και αν προέρχεται μέσα από το σπίτι του. Και αν βγει περιφερειάρχης το κόλπο θα ολοκληρωθεί. Ειδικά αν η ίδια δηλώσει τώρα ότι  ψηφίζει… τη Δούρου.
Η κυρία σχεδόν ομολόγησε ότι δεν την έπαιζαν για σύμβουλο:
«Δεν δέχτηκα κανένα κάλεσμα να συνεισφέρω στο πλευρό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου».
Και αποφάσισε να συνεχίσει μόνη της διότι «δεν είναι ουρανοκατέβατη, προσφέρει στα κοινά από το 2014»!  Όταν κατέβηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε… όμορο  δήμο...

Eυάγγελος Αντώναρος: Μαύρο στη θλιβερή παράδοση τής οικογενειοκρατίας








«Έχει κι η οικογενειοκρατία – δεν λέω- τις κωμικές μέχρι και γελοίες πλευρές της. Το δυσάρεστο είναι όμως άλλο: Ότι σχεδόν όλοι μεν σπεύδουν να την καταδικάζουν στα λόγια. Στη πράξη όμως ελάχιστοι – και κυρίως κανείς από τους ωφελούμενους – δεν την αποκηρύσσει. Αντίθετα τα κρούσματα όλο και πληθαίνουν. Και μάλιστα με απίθανο θράσος των ενδιαφερομένων. Παλιών και καινούργιων.

Γι’ αυτό η λύση είναι μόνο μία: Μαύρο από τους πολίτες σε όλες και όλους που μένουν πιστοί στη θλιβερή αυτή παράδοση της ελληνικής πολιτικής».

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση στο facebook του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. 
Ποιους εννοεί, άραγε;