Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Maria Callas 'London Farewell Concert' 1973, part V of V

Σύσκεψη, πάλι σήμερα, στό Μαξίμου για την πανδημία...

Δεύτερη κυβερνητική σύσκεψη μέσα σε ένα τριήμερο για την πανδημία

Τα κρούσματα αυξάνονται, όπως και οι κυβερνητικές συσκέψεις με αντικείμενο την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 στη χώρα μας.
Έτσι μόλις τρεις ημέρες μετά τη σύσκεψη της Παρασκευής, κατά την οποία λήφθηκαν μέτρα κυρίως για τους τουρίστες που εισέρχονται από τον Προμαχώνα, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα συνάντηση, σήμερα (Δευτέρα, 13 Ιουλίου) το πρωί στο Μαξίμου, κατά την οποία θα επανεξεταστεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα. 
Η νέα σύσκεψη έρχεται τη στιγμή που προβληματίζει η αύξηση των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων, τόσο των εισαγόμενων, όσο και αυτών που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μεταξύ άλλων, ο συνολικός αριθμός νέων συμβάντων παραμένει διψήφιος σε καθημερινή βάση, ενώ κρούσματα εντοπίζονται σταθερά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με τη βόρεια Ελλάδα να παρουσιάζει πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα. 
Υπενθυμίζεται επίσης πως από την ερχόμενη Τετάρτη θα επιτραπούν οι απευθείας πτήσεις από τρεις χώρες που έχει καταγραφεί υψηλός αριθμός μολύνσεων, όπως είναι οι ΗΠΑ, Βρετανία και Σουηδία.
Η σύσκεψη της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και το «παρών» θα δώσουν –μεταξύ άλλων– ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

από : efsyn.gr

Προσπαθούν μέ "νύχια καί μέ δόντια"...

Διχογνωμία αντιεισαγγελέων με βαριές επιπτώσεις
Μάλιστα αν και οι κατασυκοφαντημένοι εισαγγελείς συνεχίζουν εν μέσω λάσπης, μηνύσεων και αγωγών να επιτελούν το έργο καταπολέμησης της διαφθοράς και παρά τις αλλεπάλληλες δικαστικές και πειθαρχικές έρευνες που όλες κατέληξαν στο ότι επιτελούν το έργο τους σύμφωνα με το νόμο, φαίνεται ότι οι ασφυκτικές πιέσεις στη δικαιοσύνη απέδωσαν κάποιους λίγους «καρπούς».
Οι δύο αρεοπαγίτες φέρονται να διαφωνούν τελικά στο εάν προκύπτουν ποινικές (!) ευθύνες για την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς. Ίσως δε μετά και το προαποφασισμένο πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής να φτάσει η ημέρα που οι πολίτες θα δουν να δικάζονται, από τα «παρεξηγημένα» στελέχη της φαρμακευτικής, τους κάθε λογής συμβούλους πρώην υπουργών και με την ευγενή υποστήριξη των καλοταϊσμένων (και από την NOVARTIS) ΜΜΕ οι εισαγγελείς και οι δικαστές.
Το δικαστήριο του Νιου Τζέρσευ και κάθε δικαστήριο που «τόλμησε» χάρη στα ίδια στοιχεία και σε μάρτυρες που θέλησαν να βοηθήσουν το έργο της δικαιοσύνης, θα τρίβει τα μάτια του με την εξέλιξη του σκάνδαλου στη χώρα που ίσως υπέστη μεγαλύτερη βλάβη από όλες τις άλλες. Οι σκοπιμότητες και οι πιέσεις του γνωστού συστήματος μετατρέπουν για άλλη μία φορά τη δικαιοσύνη στο φτωχό συγγενή της πολιτικής. 
12.07.2020

Άντα Ψαρρά